Evlilik

Adam evlenme lafını açmanızı, ne zaman evleneceğiz diye onu darlamanızı bekliyor da sanki aradığını bulamadığı için sizi yokluyor devamlı gibi geldi bana. Arkadaşlarının öyle bir yorum yapmadığına emin gibiyim. Sizi konuşturmaya çalışıyor. Ama çok ergence. Gurur mu yapıyor evlilik konuşmaya nedir.

ya ben adamı çok iyi anladım.
gurur değil de karşısındakinin de kendisiyle aynı frekansta olduğudan emin olmak istiyor bence..
ama hiç ışık alamamış:)

Aslında arkadaşlarının yaptığı yorumu bana da gösterdi mesajlarda yüzük resmi falan yollamışlar
Bende bilemiyorum gurur mu ergenlik mi benim nabzımı ölçmek mi veya nazlanmak mı

bak mesela adamın niyeti olmasa sana gösterir mi mesajları. arkadaşlarına saçmalamayın öyle bir niyetim yok der geçer.

Lütfen konuya inançlarınızı katmayınız, dini içerikli konu ve yorumlar yasaktır.

10 aylık bir ilişkim var ben 31 erkek arkadaşım 36 yaşında
Bana değer veridğini sevdiğini davranışlardan hissediyorum bende onu çok seviyorumm değer veriyorum ve yalan değil içimden ben bu adamla evlenmeyi çok istiyorum diye geçiriyorum
Ama aramızda evlilik adına ciddi bir konuşma geçmedi birkaç şaka yapıldı o kadar
Erkek arkadaşım mizac olarak sakin soğukkanlı ve hatta çekingen biri
İlişkimizin 3. Ayında ben sosyal medyaya benimle fotoğraf koymasını istedim çünkü o zamanlar tam tanınıyordum ve niyetini anlayamıyordum bir gün tartıştık bu konudan ve resim koydu. Ardından da ben şuan evlilik düşünmüyorum birbirimizi daha tanımamız gerektiğini düşünüyorum dedi ben sana evlilik lafı etmedim ki ne alakası var dedim. Yanlış anlama beni asla evlilik düşünmem demedim ama herşeyin zamanında olacağı daha sağlam temelli bir ilişki istiyorum dedi bende öyle istiyorum o halde sorun yok dedim konu kapandı
Geçenlerde ben yurtdışına çılktım kısa süreli gitmeden önce bana oralarda evlenme sakın dedi gülerek bende sen burda evlenirsen ben orda evlenirim elbet dedim, yok ben seni alayım olmaz mı dedi bende olur dedim gülüştük geçtik
Ardından birkaç hafta sonra sesini kız sesi gibi yapıp aşkım beni ne zaman ailenle tanıştırcaksın dedi bende dalga geçiyor diye düşündüm ve sinirlendim kız gibi konuşma dedim konu kapandı
Ben ikimizin resimlerinde oynuyordum gözlük takıp peruk falan yapıyordum birde yaşlı halimizi yaptım. O da arkadaşlarına göndermiş, arkadaşları demiş ki damla senle yaşlanmak istiyor mesajı vermiş sana bana öyle mi diye sordu bende şaka yapmışşar sana bir resim sadece dedim
Bu gereksiz şeyleri anlattım çünkü evlilik adına konuşmalarımız bunlardan ibaret
Geçen ay darlandım baya çünkü etrafımda herkes 6 ayda evlilik konuşmaya ailelerle tanışmaya planlar yapmaya başladı, sen beni seviyor musun bu ilişkiden beklentin ne tam olark dedim, seni oyaladığımı mu düşünüyorsun birbirimizi tanıyoruz seviyoruz dedi geçti konu yine
Ben benimle niyetin nedir diye açıktan soramıyroum sanki gururum inciniyor gibi olacak
Ama zamanımıda kaybetmek istemiyorum
Sizce 10 ay yeterli değil mi bazı şeyleri en azından konuşmak için
Şuan babasının bir borcu piyasaya çıktı ailecek onu ödüyorlar ama en azından niyetini neden çok net göremiyorum
Bu arada nişanlanıp ayrılmış eskiden daha temkinli kendince belki de ama sevmek de böyle bsy değil ki bence
Adam kaç kere ağzına laf vermiş sende konuyu kapatmışsın bi karşılık versen terslemeden kapatmasan konuyu sende espiri tarzında cevp versen belki gelecek devamı adam da seni yokluyo belli ki istiyomu diye ama sen tersleyip konuyu kapatıyosun

Kim ne derse desin aşık olan erkek "ben evlenmek istiyorum" demeye korkmuyor asla. Bu demek degil ki tanisir tanismaz evlilik olacak ama kafasinda az bucuk bir karar vermiş oluyorlar ve bunu karşi tarafa geçiriyorlar. Adam 36 yasindaymis ayrica yaşi kucuk olsa yine anlarim o da yok. Ben çok gordum oyle bazisiyla 2-3 sene flort edip ayrilan sonra başkasiyla 6 ayda nikah masasina oturan. :)

Ben boyle ne istedigi belirsiz adami zorlamazdim hatta beklemezdim yerinizde olsam. Bir gun ikna edebilirsiniz elbette, sizinle evlenir hatta ama sizinle evlense bile bu çoook aşık oldugundan dolayi olmayacak.

Acıkcası yaşlarınıza istinaden evet ciddiyete binmeliydi 10 ay içerisinde. Ama sende de suç var adam kaç kere laf atmış hep kapatmışsın konuyu. Bence kafanda söyleyeceklerini toparla ve yüzyüzeyken oturup bu konuyu konuş onunla.

Sen evlenmeyi istiyorsun, hemen olmasa bile en azından ilişkinin gittiği yönü bilmek hakkın. Birbirini tanımak böyle birşey değil. Tanımak ama ne için tanımak? Evlilik amacıyla tanımakla sevgili olmak arasında dünyanın farkı var. Planlarını yapabilmen için ne tip bir ilişki içinde olduğunu bilmen gerekiyor.

Yetişkin insanlarsınız mantık çerçevesinde böyle bir konuşmayı yapmanız bence gerekli. Evleneceğimiz gün bir aile büyüğümüz "evlilik gözgöze bakmak değil, aynı yöne bakmaktır." Demişti. Aynı yöne bakmıyorsanız bence haklısın zaman kaybetme...

10 aylık bir ilişkim var ben 31 erkek arkadaşım 36 yaşında
Bana değer veridğini sevdiğini davranışlardan hissediyorum bende onu çok seviyorumm değer veriyorum ve yalan değil içimden ben bu adamla evlenmeyi çok istiyorum diye geçiriyorum
Ama aramızda evlilik adına ciddi bir konuşma geçmedi birkaç şaka yapıldı o kadar
Erkek arkadaşım mizac olarak sakin soğukkanlı ve hatta çekingen biri
İlişkimizin 3. Ayında ben sosyal medyaya benimle fotoğraf koymasını istedim çünkü o zamanlar tam tanınıyordum ve niyetini anlayamıyordum bir gün tartıştık bu konudan ve resim koydu. Ardından da ben şuan evlilik düşünmüyorum birbirimizi daha tanımamız gerektiğini düşünüyorum dedi ben sana evlilik lafı etmedim ki ne alakası var dedim. Yanlış anlama beni asla evlilik düşünmem demedim ama herşeyin zamanında olacağı daha sağlam temelli bir ilişki istiyorum dedi bende öyle istiyorum o halde sorun yok dedim konu kapandı
Geçenlerde ben yurtdışına çılktım kısa süreli gitmeden önce bana oralarda evlenme sakın dedi gülerek bende sen burda evlenirsen ben orda evlenirim elbet dedim, yok ben seni alayım olmaz mı dedi bende olur dedim gülüştük geçtik
Ardından birkaç hafta sonra sesini kız sesi gibi yapıp aşkım beni ne zaman ailenle tanıştırcaksın dedi bende dalga geçiyor diye düşündüm ve sinirlendim kız gibi konuşma dedim konu kapandı
Ben ikimizin resimlerinde oynuyordum gözlük takıp peruk falan yapıyordum birde yaşlı halimizi yaptım. O da arkadaşlarına göndermiş, arkadaşları demiş ki damla senle yaşlanmak istiyor mesajı vermiş sana bana öyle mi diye sordu bende şaka yapmışşar sana bir resim sadece dedim
Bu gereksiz şeyleri anlattım çünkü evlilik adına konuşmalarımız bunlardan ibaret
Geçen ay darlandım baya çünkü etrafımda herkes 6 ayda evlilik konuşmaya ailelerle tanışmaya planlar yapmaya başladı, sen beni seviyor musun bu ilişkiden beklentin ne tam olark dedim, seni oyaladığımı mu düşünüyorsun birbirimizi tanıyoruz seviyoruz dedi geçti konu yine
Ben benimle niyetin nedir diye açıktan soramıyroum sanki gururum inciniyor gibi olacak
Ama zamanımıda kaybetmek istemiyorum
Sizce 10 ay yeterli değil mi bazı şeyleri en azından konuşmak için
Şuan babasının bir borcu piyasaya çıktı ailecek onu ödüyorlar ama en azından niyetini neden çok net göremiyorum
Bu arada nişanlanıp ayrılmış eskiden daha temkinli kendince belki de ama sevmek de böyle bsy değil ki bence
9 ay içinde evlendim
Üzgünüm ama pek niyeti Yok sadece zaman geçiriyor gibi

40 takla atmıyorum buraya konu açma dışında bir girişimim olmadı
Tanımadığınız insanlarla konuşurken saygılı olmanızı öneririm
Benim size saygılı davrandığım gibi

ben gayet saygılıyım ama tutarlı olmadığınızı görüyorum ve uyarıyorum.

Alnında mı yazıyor her şeyi yaptığı ?
Neden evlenmek istediğini sormuşsunuz o da cevap vermiş. Tatmin olmamışsınız tekrar sormuşsunuz o da inancım gereği demiş. Bu sözü bekliyor gibi de atlamışsınız.
Biraz saygı yahu. Savunduğunuz fikirleri böyle toksik bir şekilde yayarsanız haksız çıkacağınız gibi aynı şekilde düşünen insanları da zan altında bırakmış olursunuz.
Bunu neden yazıyorum çünkü bende evlenmeden birlikteliği savunan, evliliğin bazı şeyler için zorunlu olmadığını düşünen biriyim. Yorumunuzu buna göre yapın bir yerden sataşmak isterseniz.

size ne yahu konu sahibiyle aramdaki konuya niye dahil oluyorsunuz?
toplum baskısından evlenmek isteyen klasik bir türk kızı işte ortada saygısızlık yok sıkışınca inancım diyor herkes gibi hırsız da yakalanınca ben aslında inançlıyım diyor bu memlekette o yüzden tutarlı olmalı herkes gerisi hikaye.

toplum baskısından evlenmek isteyen klasik bir türk kızı işte ortada saygısızlık yok sıkışınca inancım diyor herkes gibi hırsız da yakalanınca ben aslında inançlıyım diyor bu memlekette o yüzden tutarlı olmalı herkes gerisi hikaye.
Daha fazla sizinle muhattap olmayacağım haddinizi bilmeyen bir insansınsınız klasik Türk kızı olmak ayıp değil ancak sünirli gergin komşunun oynayan çocuğunu taşlayan kadın gibi olmak ki o sizsiniz çok ayıp
Hırsız da yakalanınca inancım diyormuş sen kimsin ya bu benzetmeleri bana yapıyorsun
Evde kocasından sevgilisinden dayak yiyip hırsını burda mı almaya çalışıyorsun

Sen önce. Bir psikoloğa git bir sürü düzgün cvp vermeme karşılık hadsizliğin diz boyu
Nasıl kötü bir ruh halin varsa başkalarına sataşarak rahatlamaya çalışıyorsun
Dahası senin uyarını ciidiye alcak kadar kötü durumda değilim
Sen önce kendini kurtar
Kimbilir kaç yaşında kadınsın kibarlık asla işin yok bunlarla
Git birsz konuşmayı öğren

Son düzenleme:
Sen önce. Bir psikoloğa git bir sürü düzgün cvp vermeme karşılık hadsizliğin diz boyu
Nasıl kötü bir ruh halin varsa başkalarına sataşarak rahatlamaya çalışıyorsun
Sen klasik Türk kızına kurban ol
Kim ne derse desin aşık olan erkek "ben evlenmek istiyorum" demeye korkmuyor asla. Bu demek degil ki tanisir tanismaz evlilik olacak ama kafasinda az bucuk bir karar vermiş oluyorlar ve bunu karşi tarafa geçiriyorlar. Adam 36 yasindaymis ayrica yaşi kucuk olsa yine anlarim o da yok. Ben çok gordum oyle bazisiyla 2-3 sene flort edip ayrilan sonra başkasiyla 6 ayda nikah masasina oturan. :)

Ben boyle ne istedigi belirsiz adami zorlamazdim hatta beklemezdim yerinizde olsam. Bir gun ikna edebilirsiniz elbette, sizinle evlenir hatta ama sizinle evlense bile bu çoook aşık oldugundan dolayi olmayacak.
aslında 6 ayda nikah masasına oturan herkes çok aşktan oturmuyor bence
Kimi var çok mantıklı bıluyor kiminin ailesi çok hevesli oluyor
Ben bu kadar anlattığımdan bana aşık olmadığını göstercek bir işaret alamadım

aslında 6 ayda nikah masasına oturan herkes çok aşktan oturmuyor bence
Kimi var çok mantıklı bıluyor kiminin ailesi çok hevesli oluyor
Ben bu kadar anlattığımdan bana aşık olmadığını göstercek bir işaret alamadım

Evlenme fikrini kafasina koyup hizlica mantik evliligi yapanlardan bahsetmedim. Evlenmeyi hiç dusunmeyen adam bile aşık oldugunda tam tersine dönüyor.
Sizi seviyor olabilir ama " işte bu kadın" diyebilecegi kadar aşik olmamiş demek istedim. Tabi önemli mi degil, herkes tutkuyla evlilik yapacak diye bisey yok. İkna ederseniz evlenirsiniz.

Evlenme fikrini kafasina koyup hizlica mantik evliligi yapanlardan bahsetmedim. Evlenmeyi hiç dusunmeyen adam bile aşık oldugunda tam tersine dönüyor.
Sizi seviyor olabilir ama " işte bu kadın" diyebilecegi kadar aşik olmamiş demek istedim. Tabi önemli mi degil, herkes tutkuyla evlilik yapacak diye bisey yok. İkna ederseniz evlenirsiniz.
Yani bir insana aşık değil demek için bu verilerin yeterli olduğunu düşünmüyorum açıkcası
Ama herkesin fikrine saygım var
Dahası ben ikna etmeye çalışmıuroum ki
Nasıl ikna ederim diye de düşünmedim
Sadece kendi fikirlerini nasıl açığa çıkarabilirim diye merak ettim

10 ay kısa bir süre degil bence özelliklede adamın yaşına bakınca. Ciddi olan 3 ayda bile tanışıp anlaşır. Biz eşimle 3 ayda nişanlandık.henüz 25 yaşındaydı bende 22 yaşındaydım. Bence seven oyalamaz gibime geliyor. Ciddi Bi konuşma yapmanın vakti gelmişşş

36 yaşındaki adam evliliği hiç düşünmüyorsa bunu açık açık söylemeli ve karşısındaki insanı beklentiye sokmamalı net olmalı diye düşünüyorum. Çünkü konu sahibi de 31 yaşında birkaç yıl beklese sonra ayrılsa daha çok üzülecek. Belki anne olmak isteyecek ve ileri yaşta tedaviyle anne olacak kim bilir. Ben sizin yerinizde olsam açık açık sorardım. En azından niyetini bilirdim. Ha siz evlenmeden devam ederim sorun yok derseniz o başka. Ama evlenmek anne olmak gibi bir isteğiniz varsa, ki bu cok doğal, adamın keyfini daha ne kadar bekleyeceksiniz?

2 gündür konunuzu takip ediyorum. Anlattığınız kadarıyla cekingen biri ve bence kendisiyle bu konuyu konuşun. Samimiyetle söylüyorum ki ben konuşurdum.
İşin ucunda biraz kırılma, ego zedelenmesi vs.. ihtimali var belki (Ama belirsizlik pek bana göre değil.. ) o nedenle ben konuşurdum

Back
X