Evlilik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ucsubat22

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2022
20
-27
1
34
İkinci üyeliğim, yönetimin haberi var. Bilinen nickimle konuyu açmadım çünkü hissettiklerimin kötü olduğunun bilincindeyim o yüzden utanıyorum.

Eşim güneydoğulu, ben batılıyım. Evliliğimize aileler karışmadı; koca insanlarsınız kendiniz sevip, anlaşıyorsanız evlenin o zaman dediler. Sağolsunlar hala da iki tarafın ailesi de karışmaz, kimsenin kimseden beklentisi yok, saygılı ve gerektiği kadar iletişimde devam ediyoruz. Şimdi diyeceksiniz sorun ne o zaman? Sorun, içimde aşamadığım duygularda. Kendimi böyle bilmezdim zaten bilseydim evlilik yoluna girmezdim. İçten içe bu kültüre gelin gelmemi hazmedemiyorum, ve böyle hissettiğim içinde üzülüyorum. Eşimin ailesinin bana bir zararı yok, iyi insanlar hatta. Zaten memleketlerinde yaşıyorlar. Evlenmeden önce hiç gidip görmedim, evlendikten sonra bir kere gittik. Ailem en başta kültür farkı yaşarsın, evlenmeden iyi düşün diye uyardılar ancak ben yılda bir-iki güne sabrederim düşüncesindeydim. Aslında içimdeki/bilinçaltımdaki bu kötü düşünce beni rahatsız ediyor olmasaydı sabredebilirdim çünkü dediğim gibi çok iyi insanlar, bir zararları yok bana.
Mantıken baktığımda yaptığım şey çok çirkin, kimsenin kimseden üstünlüğü olamaz, sadece iyi veya kötü insan ayrımı olabilir bunların hepsinin bilincindeyim ama içime söz geçiremiyorum daha doğrusu nasıl geçireceğimi bilmiyorum. Öneriniz var mı, düzelebilir miyim yoksa umutsuz vaka mıyım? Herkesin bir imtihanı olur ya ben kendimin imtihanıyım maalesef bunu farkettim bu süreçte. Ve gerçekten çok üzülüyorum hem kendime, hem eşime, hem ailesine. Kimseyi kırmakta istemiyorum ama kendimede söz geçiremiyorum.

Buarada eşimle alakalı böyle bir düşüncem yok, başbaşayken onun nereli olduğunu hatırlamıyorum bile ancak konu aile/akrabaya gelince öyle hissediyorum. Hissettiklerimi ona da söyledim hatta kendini kurtar benden dedim ama onun bırakmaya niyeti yok, ben de onun için çabalamak istiyorum...

Güneydoğu insanı hoş görülü olur. Batılı olunca ne oluyor ben çok merak ediyorum. Kimsin bilmiyorum ama kusura bakma tam bir komplekslisin. Belli ki kendini çok üstün görüyorsun. Boşanmaktan da çekinmiyorsundur o zaman. Boşa adamı da senin bu saçma sapan düşüncelerine maruz kalmasın.
Tahminimce ailesi köy gibi bir bölgede yaşıyor ve sende bunu kendine yakıştıramıyorsun. Çok merak ediyorum acaba sen onlara yakışır bir kalbe sahip misin ?
Neyse daha fazla yazmayacağım.

Aynı durumdayız ben Tekirdağlıyım, kocişim Urfalı. Herkes nerden buldunuz birbirinizi falan diye şaşırır hatta. Kültür olarak cidden büyük fark var arada ama ben onların kültürlerini de seviyorum. Bizim trakyalılar gibi soğuk insanlar değiller bence. Hep şen şakraktırlar. Konuşmaları anlamıyorum tabii ben çoğu kez, kocam simultane çeviri yapar bana. Niye güneydoğuyu hakir gördüğünüzü anlamadım ama.

Güneydoğu insanı hoş görülü olur. Batılı olunca ne oluyor ben çok merak ediyorum. Kimsin bilmiyorum ama kusura bakma tam bir komplekslisin. Belli ki kendini çok üstün görüyorsun. Boşanmaktan da çekinmiyorsundur o zaman. Boşa adamı da senin bu saçma sapan düşüncelerine maruz kalmasın.
Tahminimce ailesi köy gibi bir bölgede yaşıyor ve sende bunu kendine yakıştıramıyorsun. Çok merak ediyorum acaba sen onlara yakışır bir kalbe sahip misin ?
Aynen dediklerinize katılıyorum zaten bunun bilincinde olduğum için değişmek istiyorum daha doğrusu bu saçma hissiyattan nasıl kurtulurum diye soruyorum.
Batılı olunca birşey değişmiyor, zaten değiştiğini düşünseydim eşimle evlilik yoluna girmezdim.

Yürü be kanka👌.

Aynen dediklerinize katılıyorum zaten bunun bilincinde olduğum için değişmek istiyorum daha doğrusu bu saçma hissiyattan nasıl kurtulurum diye soruyorum.
Batılı olunca birşey değişmiyor, zaten değiştiğini düşünseydim eşimle evlilik yoluna girmezdim.
Benim eşim de doğulu. Ailesi yok gibi bişey. Bir kere eşimi hakir görmedim bu konuda. Ne bileyim masum insanların neyi battı anlamadım. Bunu ancak kompleksli ve kendini aşamamış insanlar sorun eder. Söz gelince biz batılı ve aydınız dersiniz. Söze gelince humanistlikte bir numarasınız.. ne diyeyim ki ?
Düşünceleriniz korkunç.

Size zararı olmayan aileye karşı nasıl bu kadar önyargılı tutum izleyebiliyorsunuz ki
Batılı olsa sabah akşam rahatsız etse daha mı iyi?
Nereli ise nereli önemli olan insan olmasi.
Siz kötüye denk gelmemissiniz.
Eşiniz de hala sizi teselli ediyor.
Başka adam olsa yapmadığını bırakmaz haberiniz olsun.

Hiç detay vermediğiniz için nelerin sizi rahatsız ettiğini anlayamadım ama hissettikleriniz normal değil kesinlikle. Fazlasıyla kibirlisiniz.
Kibirli olmak istemiyorum işte ben, zaten dışarıya bunu belli de etmiyorum ama içim içimi yiyor.
Tam olarak neyin rahatsız ettiğini ben de bilmiyorum çünkü hepsine mantıklı açıklama buluyorum ama o his geçmiyor. Bilmiyorum, hiç memleket olayı olmasaydı yani etnik kökenleri yine aynı olsaydı ama bizim bulunduğumuz şehirde yaşıyor olup, kendi dillerini o kadar yoğun konuşmayıp türkçelerini geliştirmiş olsalardı böyle hissetmezdim belkide.

Ne manada hazmedemiyorsun? Utanıyor musun eşin ve ailesinden? Üstün görmek derken, biraz bi tarif edin. Görebilirsiniz de üstün, iyi olmak yetmez, insan biraz da görgü, bilgi katabilecek kendisine; teknoloji çağında yaşıyoruz. Her kültür için kapalı yaşayan ve cahilliğe kayan, kendini sorgulamayan, ot gibi yaşayıp giden insanlar oluyor, elbette onlardan üstünüm. Yoksa atıyorum biri yer sofrasında yedi yemeğini, ben masada servis açtım diye üstün değilim.

Sizin olay nedir tam olarak? Hakikaten anlamadım ben.

Bende Doğulu biriyle evliyim ve bende konuştuklarını anlamıyorum. Ama eşim çevirir bazen. Ama kv kp falan bir araya geldiğimizde hiçbir sekilde anlamıyorum.
Bende açıkçası bazen sizin gibi düşünüyorum ama bazen cahil konuşuyorlar yaşlılar normaldir diyip geçiyorum.

Ve en önemlisi çok çok iyiler... Bu bana yeter nereli olursa olsunlar

Kibirli olmak istemiyorum işte ben, zaten dışarıya bunu belli de etmiyorum ama içim içimi yiyor.
Tam olarak neyin rahatsız ettiğini ben de bilmiyorum çünkü hepsine mantıklı açıklama buluyorum ama o his geçmiyor. Bilmiyorum, hiç memleket olayı olmasaydı yani etnik kökenleri yine aynı olsaydı ama bizim bulunduğumuz şehirde yaşıyor olup, kendi dillerini o kadar yoğun konuşmayıp türkçelerini geliştirmiş olsalardı böyle hissetmezdim belkide.
Ne rahatsiz etti sizi anlamadım? Ben de o taraflarda çalıştım evet yeterince iyi Türkçe konusamayan belli bir yaş üstü insanlar gördüm onlar da okula gitmemiş muhtemelen. Yani az kişide var bu.
Dedikleriniz bana çok saçma geldi

Aynı durumdayız ben Tekirdağlıyım, kocişim Urfalı. Herkes nerden buldunuz birbirinizi falan diye şaşırır hatta. Kültür olarak cidden büyük fark var arada ama ben onların kültürlerini de seviyorum. Bizim trakyalılar gibi soğuk insanlar değiller bence. Hep şen şakraktırlar. Konuşmaları anlamıyorum tabii ben çoğu kez, kocam simultane çeviri yapar bana. Niye güneydoğuyu hakir gördüğünüzü anlamadım ama.
Güneydoğuyu hakir görmüyorum, içimdeki o anlamsız şeyi tarif etmek için uğraşıyorum. Benim haddim değil kimseyi aşağılamak ya da üstün görmek.
Ne kadar güzel ben de böyle olmak istiyorum, içimdeki o his akıp gitsin istiyorum. Peki Urfa'ya gittiniz mi? Kendi aralarında konuştukları dil rahatsız etmiyor mu sizi ya da yaşam farklılıkları?

Benim eşim de doğulu. Ailesi yok gibi bişey. Bir kere eşimi hakir görmedim bu konuda. Ne bileyim masum insanların neyi battı anlamadım. Bunu ancak kompleksli ve kendini aşamamış insanlar sorun eder. Söz gelince biz batılı ve aydınız dersiniz. Söze gelince humanistlikte bir numarasınız.. ne diyeyim ki ?
Düşünceleriniz korkunç.
Böyle düşünerek evlendim eşimle yani kimse kimseden üstün değil düşüncesiyle. Ki mantıken hala aynı düşüncedeyim zaten o içimdeki düşünceden rahatsız olmasam gelip burada nasıl kurtulabilirim derdine düşmem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X