- 5 Aralık 2022
- 1.843
- 1.484
- 63
- Konu Sahibi Aysegullerden
-
ailemde öyle düşünüo. ufak çapklı araştırmalar yaplır tbki benim beklentim çok üst düzylerde deilSorun şurada bence siz diyorsunuz yA ben kalabalık istemiyorum, aileniz de öyle düşünüyor mu ? Eğer ailenizi ikna edebiliyorsanız nişanlınızı da zora sokmadan kokteyl tarzı bir menü oluştabilirsiniz. Bir tık daha ekonomik olur. Genelde ordövr/meze tabağı şeklinde oluşturulur. Ailenin bakış açısına ve bütçesine göre değişir ama standart bir Türk ailesi için sigara böreği, sarma, haydari, patates kroket, söğüş salatalık tarzı oluştururlur. Bunları hem nişanlınıza hem de salonlara sormadan araştırmadan öğrenmezsiniz. Belki onlar sizin düşündüğünüzden daha iyisini düşünüyordurBütçe önemli bir gece için büyük paralar harcanmaz.
lütfen beni yanlış anlamayın ama bazı dertlerim var bu seneyi atlattıktan sonra inşallah düğünüm olacak ev sermelerim başlayacak.ama benim kafama takılan birsürü şey var.ailem nişanlımın ailesi ile haftaya buluşacaklar ve düğünü kımayı ev sermeyi konuşçaklar.neyi nasıl yapalım konuşmalark olacak.ailemle nişanlkmın ailesi aslında hemen hemen aynı.aşırı zıtlıklarımız yok.ama bizden ilk kez kız verildiği için herkes ister istemez gergin.babam nasıl konuşması gerektiğini bilmio.ne demesi gerektiğini beklemtilerini konuşması gerekio ama ben konjşamam dio. bazı beklentilerimiz var düğün olsun ev konusu olsun.nişanı biz çok güzel yaptık bi otel salonu kiraladık sınırsız yemekli yaptık.süğündede aynjı şeyleri beklio ailem.beklentilerimizi sen söyle dedi ben söyleyemem dedim.babamkn konuşması lazım.böyle konularda hep iki aile arasında kavga yaşayıp ayrılan çok insan duydum. Çok korkuyorum.lütfen bana laf etmein gerçekten sabah akşam nasıl geçio artık bilmiorum
bu işlerde ne yazıkki herşey insanlara batıoHer türlü gelin kötü olıyor galiba yaBneimkilerin durumları iyi olduğu halde hiçbir şey istemedim onlardan. Tek masrafım gelinliğim oldu ona da bindallı, baş makyaj içinde 10k gibi bi şey vermişlerdi görümcem bana çok pahalı evlenince pişman olursun demişti hiç aklımdan çıkaramıyorum, pişman da olmadım orası ayrı Her şeye en uygunu olsun diye yaklaşınca sonuna kadar öyle olsun istiyorlar ahhh ah
ama sende fazla masraf çıkartma bence durumları yoksa. Her şey 2-3 saatlik için hele bu devirde çok zor düğün yapmak yani otelde olmuş salonda olmuş pek de önemli değil misafirler beğensin diye belki de sizin ödeyeceğiniz bir borcun altına gieilecek.bu işlerde ne yazıkki herşey insanlara batıo
bn sadece düğünü öyle istiorum başkada bi isteğim yok o istediğim düğünde mütevazi kendi aramızda bişiama sende fazla masraf çıkartma bence durumları yoksa. Her şey 2-3 saatlik için hele bu devirde çok zor düğün yapmak yani otelde olmuş salonda olmuş pek de önemli değil misafirler beğensin diye belki de sizin ödeyeceğiniz bir borcun altına gieilecek.
Buna kendinize sebepsiniz.sıkıntılı sürwçler olduğu için
Ne dedim yahu?Sen bence biraz haddini bilerek yaz.
uzuldumNe dedim yahu?
Aileler araya girmesin konuşmasın zaten.lütfen beni yanlış anlamayın ama bazı dertlerim var bu seneyi atlattıktan sonra inşallah düğünüm olacak ev sermelerim başlayacak.ama benim kafama takılan birsürü şey var.ailem nişanlımın ailesi ile haftaya buluşacaklar ve düğünü kımayı ev sermeyi konuşçaklar.neyi nasıl yapalım konuşmalark olacak.ailemle nişanlkmın ailesi aslında hemen hemen aynı.aşırı zıtlıklarımız yok.ama bizden ilk kez kız verildiği için herkes ister istemez gergin.babam nasıl konuşması gerektiğini bilmio.ne demesi gerektiğini beklemtilerini konuşması gerekio ama ben konjşamam dio. bazı beklentilerimiz var düğün olsun ev konusu olsun.nişanı biz çok güzel yaptık bi otel salonu kiraladık sınırsız yemekli yaptık.süğündede aynjı şeyleri beklio ailem.beklentilerimizi sen söyle dedi ben söyleyemem dedim.babamkn konuşması lazım.böyle konularda hep iki aile arasında kavga yaşayıp ayrılan çok insan duydum. Çok korkuyorum.lütfen bana laf etmein gerçekten sabah akşam nasıl geçio artık bilmiorum
Ama gerçekler bunlaruzuldum
Bunun yazdığın şeyle alakası nedir? Haddimi aşacak ne yorum yaptım ben?uzuldum
mantklı bnce.of ck korkuorum yaGörgülü bir aile ise nişanda fark etmişlerdir aynısını düğünde yaparlar. Nişanlına söyle. Ailem biz mutlu olalım çok istiyor o nedenle herşeyi dört dörtlük yapmak istiyorlar. Senin ailen ne düşünüyor bu konuda de? O söyledikçe sen de fikirlerini isteklerini söylersin
Kaynana modunu açıyorumxmantklı bnce.of ck korkuorum ya
tabi bizde elimizi aççazKaynana modunu açıyorumx
Erkek ailesi olsam nişan kına ev alışverişi vs döneminde düğünden bahsetmeyen ve düğünü şatafatlı isteyen bir aile ile karşılaşsam son ana kadar beklemişler diğerlerinden tasarruf etmeyelim diye düşünürdüm.
Kapatıyorum.
Herşeyi erkek yapmazKaynana modunu açıyorumx
Erkek ailesi olsam nişan kına ev alışverişi vs döneminde düğünden bahsetmeyen ve düğünü şatafatlı isteyen bir aile ile karşılaşsam son ana kadar beklemişler diğerlerinden tasarruf etmeyelim diye düşünürdüm.
Kapatıyorum.
Türkçe öğretmeninize selamlarhayır deil. o kadad hassas konu olsuğu için nasıl konuşulur bilemiorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?