- Konu Sahibi Aysegullerden
-
Ben çırağanda olsun demiorum ztn.Siz nişanlınızın istediğiniz düğünü yapamayacağından eminsiniz o zaman. Düğünü nerede nasıl yapalım diye ortaya laf atın konu konuyu açar zaten. Bu devirde iyi bir otelde yemekli düğünü çok az aile karşılayabilir. Aileniz işi yokuşa sürüyor o zaman. Ailenizin destek olması şart düğün onların istediği gibi olacaksa…
Çünkü bişilerin kötü gitmesi korkusu varyani şaka gibi konular. Evlenmek istiyorsunuz, neyi isteyip neyi istemediğinizi ne ailenize ne de nişanlınıza söylüyorsunuz. Çekinecek, korkacak ne var ortada. Daha doğru düzgün iletişim kuramıyorsunuz bir evlilik için yeteri olgunlukta mısınız sizce?
yani konusmadan nasıl düğün ayarlayabilirsiniz ki. İsteseniz de istemeseniz de konusmak zorundasınızÇünkü bişilerin kötü gitmesi korkusu var
Evlensen de kurtulsak üyeler benden bile bu kadar çekmedi yaÇünkü bişilerin kötü gitmesi korkusu var
bende onu soruyorum işteanlamadım şimdi ayrıntıları güzelce konuşmadan mı nişanlandınız? bunlar başta konuşulur anlaşılır, sonradan olacak işler değilki
Bir de Çırağan da olsaydıBen çırağanda olsun demiorum ztn.
500kişlk olmaz ztnBir de Çırağan da olsaydı
Çevremiz geniş diyorsunuz, kız:erkek tarafı toplam 500 kişi olsa, ortalama bir salon kişi başı 500 TL yemek ücreti alır (bunu saladım ama öğle arası standart bir yemek olmuş 250 TL) 250 bin TL salon ücreti mi vereceksiniz?
Siz beklentilerinizi bize tam olarak yazamıyorsunuz o halde. Bize sanal ortamda yazamazken nişanlınıza nasıl açıklayacaksınız ya da bir eve girince neyi nasıl konuşacaksınız anlamadım. Mesela kaç kişilik düğün beklentiniz var? Sizin ve onların ailesinden yakın sayıda misafir çağırırsınız. Örneğin sizin aile 50 onların ailes 50 100 kişilik mi olur düğününüz? Yemek tavuk yA da et seçenekli olur, fiyatları araştırın birlikte. Altından kalkamazsanız kokteyl tarzı atıştırmalık kanepeler meyveler vs hazırlatırsınız.500kişlk olmaz ztn
benim bklntim şuSiz beklentilerinizi bize tam olarak yazamıyorsunuz o halde. Bize sanal ortamda yazamazken nişanlınıza nasıl açıklayacaksınız ya da bir eve girince neyi nasıl konuşacaksınız anlamadım. Mesela kaç kişilik düğün beklentiniz var? Sizin ve onların ailesinden yakın sayıda misafir çağırırsınız. Örneğin sizin aile 50 onların ailes 50 100 kişilik mi olur düğününüz? Yemek tavuk yA da et seçenekli olur, fiyatları araştırın birlikte. Altından kalkamazsanız kokteyl tarzı atıştırmalık kanepeler meyveler vs hazırlatırsınız.
Eğer aileniz bu konuya takacak ise, önce nişanlınızla gidip düğün salonu için fiyat alın. Zaten ne kadar süreniz var bilmiyorum da önceden tutmak iyidir. Ailenizi vazgeçirmiyorsanız maddi olarak siz destek olun. Çalışmıyorsanız da Örneğin 200 kişi için 80-100 bin arası düğün salonuna vermeniz gerekirse ve nişanlınıza ve ailenize diğer seremonilerden kısmalarını, bohça vs alışverişini yA da mobilya alışverişini ucuz tutmalarını söyleyin. Nişanlınız da kına nişan çeyiz serme vs derken sürekli harcama içinde onlara da yazık günah. Bir de siz bence 100-100 200 kişi demişsiniz aileniz çıkıp 200-300 kişi çağırırsa sorun olur. 100 kişi çağırmak demek min 25 maks 50 davetiye dağıtmak demek. Tahminen yakın akrabalarınız o kdar tutar. Tanınmış aileyiz dediğinizden yola çıkıyorumxbenim bklntim şu
bence az sayıda bizden 100 onlardan 100
200 kişilik ne yemek verilceğinin önemi yok
kendimizce bişi
aklımı okudunuz hyr ben kalabalık istemiorm. en yakınlarımız en yakın dostlarımız olsun istiorz.iki tarafta en fazla 150-200 olcaz.kocaman bişeye grk yok.Eğer aileniz bu konuya takacak ise, önce nişanlınızla gidip düğün salonu için fiyat alın. Zaten ne kadar süreniz var bilmiyorum da önceden tutmak iyidir. Ailenizi vazgeçirmiyorsanız maddi olarak siz destek olun. Çalışmıyorsanız da Örneğin 200 kişi için 80-100 bin arası düğün salonuna vermeniz gerekirse ve nişanlınıza ve ailenize diğer seremonilerden kısmalarını, bohça vs alışverişini yA da mobilya alışverişini ucuz tutmalarını söyleyin. Nişanlınız da kına nişan çeyiz serme vs derken sürekli harcama içinde onlara da yazık günah. Bir de siz bence 100-100 200 kişi demişsiniz aileniz çıkıp 200-300 kişi çağırırsa sorun olur. 100 kişi çağırmak demek min 25 maks 50 davetiye dağıtmak demek. Tahminen yakın akrabalarınız o kdar tutar. Tanınmış aileyiz dediğinizden yola çıkıyorumx
"Ev sermeleri" nedir bilmiyorum ama ne olursa olsun ailelerden hiçbirine "şöyle büyük düğün beklentimiz var, böyle bilmemne bekliyoruz" diye yüksek maliyetli şeyler söylenmez, bence bunların konuşulması bile ayıp. (ben öyle gördüm yani)lütfen beni yanlış anlamayın ama bazı dertlerim var bu seneyi atlattıktan sonra inşallah düğünüm olacak ev sermelerim başlayacak.ama benim kafama takılan birsürü şey var.ailem nişanlımın ailesi ile haftaya buluşacaklar ve düğünü kımayı ev sermeyi konuşçaklar.neyi nasıl yapalım konuşmalark olacak.ailemle nişanlkmın ailesi aslında hemen hemen aynı.aşırı zıtlıklarımız yok.ama bizden ilk kez kız verildiği için herkes ister istemez gergin.babam nasıl konuşması gerektiğini bilmio.ne demesi gerektiğini beklemtilerini konuşması gerekio ama ben konjşamam dio. bazı beklentilerimiz var düğün olsun ev konusu olsun.nişanı biz çok güzel yaptık bi otel salonu kiraladık sınırsız yemekli yaptık.süğündede aynjı şeyleri beklio ailem.beklentilerimizi sen söyle dedi ben söyleyemem dedim.babamkn konuşması lazım.böyle konularda hep iki aile arasında kavga yaşayıp ayrılan çok insan duydum. Çok korkuyorum.lütfen bana laf etmein gerçekten sabah akşam nasıl geçio artık bilmiorum
Sorun şurada bence siz diyorsunuz yA ben kalabalık istemiyorum, aileniz de öyle düşünüyor mu ? Eğer ailenizi ikna edebiliyorsanız nişanlınızı da zora sokmadan kokteyl tarzı bir menü oluştabilirsiniz. Bir tık daha ekonomik olur. Genelde ordövr/meze tabağı şeklinde oluşturulur. Ailenin bakış açısına ve bütçesine göre değişir ama standart bir Türk ailesi için sigara böreği, sarma, haydari, patates kroket, söğüş salatalık tarzı oluştururlur. Bunları hem nişanlınıza hem de salonlara sormadan araştırmadan öğrenmezsiniz. Belki onlar sizin düşündüğünüzden daha iyisini düşünüyorduraklımı okudunuz hyr ben kalabalık istemiorm. en yakınlarımız en yakın dostlarımız olsun istiorz.iki tarafta en fazla 150-200 olcaz.kocaman bişeye grk yok.
Kız veriyorlar diye niye gergin oluyorlar o kısmı anlamadım. O aşırı geleneksel ve üst düzey beklentileri olan ailene bekaret meselesinden bahsedersen damat tarafını darlayamazlar bence. Hiç zorluk çıkarmadan verirler. Kafalar belli.karadenizli aileme gelde anlat
Sen bence biraz haddini bilerek yaz.Kız veriyorlar diye niye gergin oluyorlar o kısmı anlamadım. O aşırı geleneksel ve üst düzey beklentileri olan ailene bekaret meselesinden bahsedersen damat tarafını darlayamazlar bence. Hiç zorluk çıkarmadan verirler. Kafalar belli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?