Evlilik..

LoveM

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2012
640
791
103
İstanbul
Kızlar benim bir sıkıntım var, daha doğrusu düşüncem.
9 buçuk ay sonra düğünüm var.
K.pederim ve görümcem konusunda hiç sıkıntım yok.
Ama nişanlımın annesi ve küçük (9 yaşında) erkek kardeşi konusunda biraz stresliyim.
Küçük çocuk daha şimdiden size gelince nerde yatacağım vs gibi sorular soruyor bize. Bana aşırı düşkün ve peşimden hiç ayrılmıyor.
Anneside keza sınırlarını pek bilen bir kadın değil. Yani biraz düşüncesizler.
Benim sıkıntım şu ki , ben evlenince çalışan bir kadın olacağım.
Nişanlımın ailesi sürekli gelmek veya kalmak isterlerse nasıl davranmalıyım nasıl mesafemi korumalıyım? Bu konu şimdiden inanın canımı çok sıkıyor. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim..

Son düzenleme:
Dereyi görmeden paçayı sıvamışsınız ..
Bu önyargı neden ?
Durun bakalım hayrlısıyla bır evlenın , evınıze yerleşin ..
Zaman ne gösteriri bilinmez , hemen esınızın aılesıne karsı bır tavır almanıza gerek yok.

küçücük çocuk sevmiş sizi peşinizi bırakmıyormuş ne var bunda,

yazık küçük çocuğa üzüldüm

9 yaşında bir çocuğun yengesine düşkün olması ne güzel bişey. sizi istemese abisinden kıskansa daha mı iyi olurdu

ya normalde ne varki çocuk denilebilir
ama yaşyınca gıcık oluyo gerçekten
benimde başımda vardı
cidden sinir bozucu olmuştu son zamanlarda
annesi gece altını ıslattığını bile bile yolluyodu
ben neden onların keyfi yerine gelsin diye
her hafta çekyat sileyim ki
valla baştan mesafe koy diycem benim başaramadığım şeyi sen nasıl yaparsın bilmiyorum

sevilen bir gelinsiniz :)

çalışan biri olduğunuza göre çok sık gelmezler.şimdi laf ola beri gele diye konuşuyorlardır.yoksa 9 yaşındaki çocuğun da okulu,ödevleri olur.hergün abisinde ne yapsın?

baktınız ipin ucu kaçıyor,ziyaretleri sıklaşıyor o zaman tavrınızı belli edersiniz.yorulduğunuzu söylersiniz.

ama şimdiden bunu dert edinmeyin.

abisini kıskanıp daha farklı da davranabilirdi..sizi sevmiş,ablası olarak kabul etmiş ne güzel..

Son düzenleme:
Benim esim in abisinin oglu da bana duskundu.(7) Ona ders calistirip oyun oynattiriyordum. Birden esimi kiskanmaya mi basladi yoksa simardi mi nedir bana bir yengeye davranilmayacak hareketlerde bulunmaya basladi. Bir ornek vereyim yemek yiyoruz esim o gun yurtdisina gitmis, ben annesigildeyim sofradayiz. Bu kucuk denilen cocuk bana zeytin cekirdekleri kabak cekirdekleri firlatmaya basladi. Zaten esim gitmis ben uzgunum, ses cikarmadim. Ama bir degil iki degil kimse ses cikarmiyor ve bu simarik cocuk bu hareketlerine devam ediyor. Bana sesleniyor efendim dedgiimde ben birsey demedim diyor. Dusunun ne kadar sinirlendigimi. Simdi aramiz bu cocuk yuzunden bozuldu. O cocukmus yaparmis oyle seyler, esimin ailesi ben cocugu uyardim diye beni suclu buldular. Ben bir sinif ogretmeniyim sanki hic cocuk gormedim.
Mesafeni koru derim sana da.

önce bir evlenin bakalim
simdiden bunlari düsünüp stres yapmayin
umarim düsündügünüz gibi olmaz hersey

aaah ah kadişciim
o okul çıkışları sana bırakmalar
al ders çalışsın biraz bizi dinlemiyo abisini dinler demeler
sonrasında sende kalsın öğlen okula burdan gidiversin demeler
1 hafta arayıp sormadan sende bırakmalar
anne düşüncesiz olursa o 9 yaşındaki çocuk maalesef nüfusuna kaydoluyo
o sevgi öyle güzel suistimal ediliyo ki
seni seviyo 15 tatilde sende kalsınlar mesela
daha neleeer neler

tecrübe ayrı tabii

İnşallah konu sahibi bunları yaşamaz,yoksa çekilecek gibi değil.

Bence erken değil.

Iş ciddiyse şimdiden sınırlar belli edilmeli.

Siz kendinizi karşı tarafa saydırın.

Sınırı öğrensinler. Laf arasında elalem diye başlayın konuya örnek verin.
Hiç evlilere böyle bir düşüncesizlik yapılır mı diye konuşarak fikirlerinizi, bakış açınızı belli edin.

sınırı korumak en iyisi, çocuk da olsa, büyük birisi de olsa. insanın günü gününe uymuyor. bazen çok gergin, bazen çok sinirli olabiliyoruz. bir de damlaya damlaya göl olur demişler. sonra birden patlayıp "evlendikten sonra çok değişti, köprüyü geçene kadarmış" şeklinde dedikodu yapma fırsatı vermektense, "bizim gelin hep mesafeliydi, huyu bu" denmesi daha sorunsuz. ben de eşimin erkek kardeşini sevmiyorum çünkü çok düşüncesiz ve pis. nişanlıyken sorun etmiyordum, ancak bizde kalma durumları oldukça o pisliğine, düşüncesizliğine ve bencilliğine tahammül edemediğimi gördüm. açıkçası pat diye sınırı çektim. arkamdan konuşup konuşulmadığını bilmiyorum, duymadım ama konuşsalar da umursamıyorum, önemli olan benim evimin huzuru, mutluluğu ve bu ben mutsuz olursam olmaz.

Bunu düşünmesi gereken ne siz ne de bir başkası.

Bunu düşünmesi gereken, o çocugun anne-babası.
Yani kayınvalide ve kayınpederiniz.

Gelir kalır , evet ama bu, çocugu başından atıp size gönderme şeklinde olursa tavrınızı koyarsınız...

bekarken sen kendini çocuğa sevdir, alıştır
evlenınce ben ne yapıcam de sonra:18:

9 yasındaki bir cocugun size gelince nerde kalıcam diye sormasında mantıksız bir durum yok cocuktur sorar heleki sizi seviyorsa sahsen ben rahatsız olmazdım bu durumdan

Arkadaşlar herkes farklı farklı şeyler yazmış saolun..
Bazılarınız beni yanlış anlamış, tabiki çocuğun beni sevmesiyle alakalı bir problemim yok gerektiği kadar sevgi gösteriyorum. Sağolsun oda beni seviyor bu güzel ama sınırlarını pek bilmiyorlar.Bazı arkadaşların söylediği gibi ilerde sınırların aşılmasından korkuyorum.
Kendi annem bunu bildiğinden bazen k.valideme ufak ufak çıtlatıyor yeni evlilerin pek rahatsız edilmemesi gerektiğini laf arasında.
Bende onları kırmamak adına nişanlıma anlatıyorum sıkıntımı. Onun söylediği de sen merak etme ben mesafeyi iyi ayarlarım hem musait değilsen kibarca musait olmadığımızı başka zaman ağırlayacağımızı söylersin diyor.
Ama evlilik hakkında çevremdekiler öyle olumsuz konuşuyorlar ki bende tecrübesiz biri olarak çekindim biraz..

böyle bi soru sorduğunda herkes evinde kalmalı. uygun olduğum zamanlarda birlikte vakit geçiririz vs. gibi cümlelerle onu istemediğinizi değil dekurallar olduğunu belirterek söyleyin. eşiniz sorar sa söyleyin. tutarli davranmayıp evlendikten sonra tavrınızı koyarsanız insanlar sizi yanlış anlayabilir. ayrıca gerçekten iyi niyet suistimal ediliyo. ben komşu çocuklarıyla bile yaşıyorum bu durumu

konu sahibini bilemem de yazılan yorumları okuyunca hak verdim bu endişeye.millet de çocuğunu kakacak yer arar olmuş.benim eşimin bir kuzeni var (9) yazın geldi bize iyi gelsin ben istedim zaten oğlumla oynar diye.ayy çocuk bir gıcık çıktı.yemek hazırlıyorum ya ikide bir geliyor -ne yemek yapıyorsun diye defalarca soruyor.şunu yap bunu yap sanki yemek yemeye gelmiş bize.dışarı çıkardık hergün gezdirdik iki de bir nereye gidiyoruz diye soruyor söylüyorum tekrar tekrar soruyor.sonra annesi arıyor -canım,balım
bizim oğlan 1 hafta kalsın sizde.oldu canım başka, sen keyfet ben senin çocuğuna bakayım ertesi gün yolladım.şimdi yine arayıp duruyor yol yapıyor gelmeye.

hayır annesi bizi bir kere evine davet etse ağırlasa içim yanmayacak,daha evlerini görmemişim oğlu haftalarca ben de kalacak.millet çok akıllı valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…