Evlilik

Evet belki bi kaç sene öncesine kadar aklım havadaydı,çocuktum.Şu an ki ilişkim kişiliğime göre hem uzun sürdü hem de bıkmadan usanmadan çok mücadele verdim.Yapım gereği bi erkekten çok çabuk soğurum normal arkadaşım bile olsa.Ama şimdiye kadar hiç öyle bişey olmadı.Anlık bi hoşlanma heves olsaydı bu kadar uzun sürmezdi.Hiç acele etmedim erkek arkadaşım çok önceden tanıdığım normal bi arkadaşımdı.Ailem her şeyden herkesten önemli.Bi tarafı yaparken diğer tarafı yıkamam.Yani kendi istediğim için ailemi karşıma almam.Ailemi dinlemedim veya dinlemeyeceğim diye bir şey söylemedim zaten.

Eğer yanlış görmediysem ayrı şehirlerde yaşıyormuşsunuz ve az görüşebiliyormuşsunuz, bu nedenle de artık sürekli birlikte olmak için bu kadar ısrar ediyormuş erkek arkadaşın evlenmekte...

Yaşı senden 8 yaş büyük, muhtemelen üniversite de okumamış. Sen şimdi üniversiteye başlarken nişanı filan yapıp, seni tabiri caizse kendine bağlamaya çalışıyor, ancak öyle ilişkide birinin ötekine duygusal bağlanması gibi değil, eşeğin sağlam kazığa bağlanması gibi.

Zaten ben şahsen 25 yaşında birinin 17 yaşında bir kızla ilişkiye başlamasını da çok sağlıklı görmüyorum. İnternette mi tanıştınız yoksa?

Aynen öyle.Çünkü erkek arkadaşıma sordum eğer ailemle konuşmazsam ne hissedersin diye.Oda beni oyaladığını evlenmek istemediğini düşünürüm dedi.Bunu diyince ben daha çok kötü olmaya başladım.

Hayır internetten tanışmadık.Arkadaşımın araılığıyla tanıştık.Yaşadığım şehire akrabalarından dolayı gidip geliyordu.

Sorun su ki sen iliskine, mucadele edebilecek bir yasta baslamamissin. Sonunda kendi kendini yiprattiginla kalirsin. Bende senin yerinde olsam ne olursa olsun. ailemi karsima almazdim.

Hayirlisi olur insallah sizin icin ama onceki yorumumda da dedigim gibi
Daha cokk erken!!

Benim de o yaşta ilişkim vardı ama evliliğin e'si konuşulmuyordu. Bilemiyorum 10 yıllık ilişkisi olanlar bile evlenmek için okulun bitmesini bekliyorsa bir düşünmek gerek. "Adını koymak" da tamamen seni garantilemek adına yapılan bir girişim. Gitmenden korkuyor.

Hayır internetten tanışmadık.Arkadaşımın araılığıyla tanıştık.Yaşadığım şehire akrabalarından dolayı gidip geliyordu.

Heh, iyi bari. En azından ona sevindim bak.

Bu arada sana yazdıklarım tecrübeye dayanıyor, zamanında neredeyse tam olarak aynı hikayenin kahramanı ben oldum. Ama ben maalesef gelip de burada KK üyesi ablalarıma danışabileceğimi bilmiyordum o zaman. Baskısına dayanamadım, tamam dedim. Önce ailemle konuştum, babam izin vermedi, daha yeni girdin üniversiteye, bitirmeden hiçbir şey olmaz dedi.

Şimdi düşünüyorum, babamdan Allah bin kere razı olsun. Şuanda mutsuz bir evliliğin içinde olacaktım babam olmasa.

Erkek arkdaşım 27,ben 19 yaşındayım.
İster 8 yaş büyük olsun,ister 2 yaş.Yaşın evlilik için çok küçük.Yapma bu kötülüğü kendine.Evlilik her gün laylaylom takılıp,birlikte sarılıp uyumak değildir.Dünyanın en iyi insanı bile olsa,evleneceğin kişi,yaşın küçük.Kendinş yetiştir,hayatını istikbalini kur.Gençliğini yaşını yaşa.Zamanla fikirlerin değişecek bugün mantıklı gelen yarın çocukluk gelecek.

Aileniz bu kişiyi tanıyor mu, sevgiliniz üniv.okumuş mu ve en önemlisi siz okulu bitirince evleneceğinizi söyleseniz cevabı ne olur? Bunlar çok ama çok önemli şahsi fikrim bu. Ben olsaydım en az 2 yıl okulumu okurdum, ailem de onaylıyorsa evlenirdim. Erkeklerin okurken evlenmesi zor ama mesleği varsa maddi-manevi destek olur size bence.

Hepinizine teşekkür ediyorum.A
Sadece annem tanıyor.Annem ve babam ayrı.Ayrı olmasalardı belki babamda tanıyabilirdi erkek arkadaşımı.Çünkü ben cesaretimi toplayıp söyleyemiyorum.Erkek arkadaşımın çok şükür işi var.Bu konuda bi sıkıntımız yok.

Dedigi gibi soz kesebilirsiniz ama ben olsam acele etmem. Universiteye gidince fikirlerin degisebilir

Yazdınız mı bilmiyorum ama okulu annenizden farklı şehirde mi kazandınız peki.Eğer öyleyse evlilikle ilgili şuan bişey söylemeyin en azından 2 yıl bekleyin. Zaten sizden ayrılmak üzüyordur kadını valla yüreğine iner Biz de eşimle uzun seneler bekledik,çoğu insan okulu askerliği bekliyor bunda bir tuhaflık yok.Sevgilinizin yaşıda öyle büyük değil bence

Annemle farklı şehirlerdeyiz.

Asla aslaaa aslaa aslaaa !!! Daha çok küçüksün benim kocamda (ozamanki erkek arkadaşım) ben üniversiteyi kazandığımda nişanlanalım demişti Ayyy saçmalama köylü müsün demiştim bende Ama onu anlayabiliyorum ben 19 ken oda 20 yaşındaydı mantıklı düşünemiyodu Hayır demiştim çok net ben seni zaten seviyorum sende beni Sırf üniversiteye nişanlı olarak gitmemi istediğin için istiyosun demiştim ozaman Beni seviyosan bekliyceksin dedim ve okullarımız bitti askerlik yapıldı ondan sonra gerçekten istediği için evlenme teklifi etti
Ama seninki 27 yaşında böyle mantıksızca bi teklifte bulunması gerçekten düşündürücü.Daha çook küçüksün.

Canım üniversiteye gidince fikirlerin değişebilir. Acele karar alma derim. Yaşın koca kahrı çekmek ya da ev çekip çevirmek için çok erken değil mi? Günün birinde nasılsa evleneceksin. Yaşının tadını çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…