evlilik

Sizinki caresizlik degil, bilerek, isteyerek bu hayati secmisiniz. Evlenmeden önce hamile kalmissan bile, kondom vardi, hap vardi. Bebegide aldirabilirdiniz. Kendin bu hayati sectin. Yani katlanilcak birsey yok. Esinin daha önce böyle fikirleri oldugunuda biliyordun.

Akilsizca kararlar alinca iste böyle oluyor. Kendi ayaklarin üzerine duramadan ailesine yararlanmaya calisan erkekten bir cacik olmaz. Ben olsam cocuk ile ailemin yanina gelip, bir yandas tekrar okuyup, diger yandas calisip kendi ayaklarimin üzerine durmaya calisirdim.

Amin amin sagolasin ugrasip yazmissin ama beni anlayan yok hep ayni kafa yapisi bn erkegim bn nereye sen oraya yok oyle bir dunya kadinlarinda soz hakki var kalacagim eve baskalari karar veriyo

kadının söz hakkı var evet ama daha okullar bitmemiş ,ortada iş yok,para yok ,muhtemelen yaşlar 22,23 bile değil ..
Eşya yok ,ev yok ,dam yok ..
Sen 5 katlı ev alcakmışta ona ağlıyorsun ,yahu okul bitti mi ?
Atandı mı?
Sen bitirdin mi ?
Maaş kac para ,öğretmen maaşları ne zaman 20.000 lira oldu ?
Senin şu an ev arkadaşlarıyla birlikte yaşamana ağlaman lazım ...
Farkında değilsin ..
Mecburiyet nasıl bir şey bana anlatır mısın ?
Neye mecbur kaldın mesela ?

yas 19 demi
tabi ortaklasa 5 katli ev dikersiniz tabi tabi...
kizim sen 3 aylik bebeginle duzgunce ilgilen bunlari kafana takacagina,ogretmen olacak diyosun zaten atanip tee nerelere gidersiniz..
biz iki maasla bi apartman dairesi anca aldik onunda borcunu oduyoruz,bu kadar cocukca dusunmeyin ya..
hadi senin o esin olacak adam bol kepceden sallasin da sen bari bunlara inanma..

Zaten krediyle bir ev alabilirsiniz hep birlikte neden toplanıp bina yapılıyor. Ailesinden yardım alarak yaptığı bina kimin üstüne olacak. kafamda deli sorular

Konu sahibi birleşip 5 katlı ev mi yaptiracaklarmis? Daha size aylık yardım yapmıyorlar neyin 5 katlı evi? O kadar kolay olsa o evi yaptırmak öğretmen maasi ile, kimse kirada oturmaz kirazcılık diye bir şey kalmazdı ülkemizde. Esin de tam çocuk neyinize size evlenmek, çocuk yapmak? Ne sanıyor öğretmen olunca aylık 10.000 alacağını falan mi? Ya da o evi yaptirmanin köy usulü olacağını mi? Herkes gelip bir tugla mi koyacak eve? O evin ısı yalıtımı var, arsa bedeli var, ustasınin iscisinin maasi var, mimari olacak, oturma izni var, o kadar çok prosedür ve masrafı varki 100.000 yetecek sanıyor sanırım. Ev üstüne kaçak kat yaparken bile cepten en en az 40.000 gidiyor prosedursuz sadece işçilik ve malzeme masrafları icin, eşek bağlasan durmayarak tuğladan yapılmış dandik yapıdan bahsediyorum ben. 5 katlı bir ev yaptirmanin masrafini aşağı yukarı sana ogreneyim istersen muteahhitlerimizden birinden. Bu işin maddi boyutu. Hadi bu hayal diyelim. 3 aylık bebekle burslarla yaşamak, okul öğrencileriyle ev arkadaşı hayatı yaşamak nedir? Akılsız basın cezasını cekiyorsun, hala 5 katlı ev yaptiracaklarda ailesiyle yasiyacagiz diye üzülüyorsun. Sen de ayrı çocuksun.

Canım senin bu ülkenin kanayan yaralarindan "atanamama" gibi bir durumdan haberin yok galiba. Ama dua et allah bebeğinin yüzüne baksin da atanip kurtulun.

Oyle bni bu sekilde kabul etmezlerki cocukla cocugu aldirmakta gunah bebegin bi gunahi sucu yok ki aldiramazdim oyuzden okula yine devam etcm ama nasil olcak blmyorum bn olaylarin bu noktaya varacagni bilmiyodum ki iyice taniyamamism

Amin amin sagolasin ugrasip yazmissin ama beni anlayan yok hep ayni kafa yapisi bn erkegim bn nereye sen oraya yok oyle bir dunya kadinlarinda soz hakki var kalacagim eve baskalari karar veriyo
söz hakkı istiyosan daha çocukken evlenmiceksin üstüne bide işi gücü olmayan adamdan çocuk yapmıcaksin, dizini kırıp okulunu okucaksın okulun bittikten yasin geldikten sonra askere gitmiş işi gücü olan bi adam bulup evlenceksin ondan sonra çocuk mu yapiyosun kaynananla ayrı apartmanda mi yaşamak istiyosun erkek egemen bi evlilik mi istemiyosun çatır çatır konusursun. Okulunu bırakmışsin üstüne bide işi olmayan öğrenci bi adamdan çocuk yapmissin öğrenci evinde 4 kişi kaliyosun pardon çocukla 5 kit kanaat geciniyosun eşin çocukça hayaller pesinde aile apartmanı yaptircam diye tek maaşla sen orda ben yok eşim nereye ben oraya diye biseu yok, yok benim kalcagim eve başkaları karar veriyo bilmem ne... tövbe yarabbim ya Resûlallah kinamiyorum

Yok oyle pismanim zaten ama bnm ne istedigimin hic onemi yok mu yani babasna simdiden arsayi alda baslayalm yaptrmaya dyo hep birlikte calisip ortak alcaklarmis saka maka degil

Olaylara bide bnim tarafmdan baksaniz hani olan olmus gibisinden

Canım senin bu ülkenin kanayan yaralarindan "atanamama" gibi bir durumdan haberin yok galiba. Ama dua et allah bebeğinin yüzüne baksin da atanip kurtulun.
Var haberim var zaten oda formasyon aliyo atanana kadar baska is bulup caliscakmis ama o evi yaptircakmis yani

Zaten krediyle bir ev alabilirsiniz hep birlikte neden toplanıp bina yapılıyor. Ailesinden yardım alarak yaptığı bina kimin üstüne olacak. kafamda deli sorular
Aynen her bir kati ayri ayri mi tapulatcak acaba bn soru soramyorum artik iyice ara bozucu oluyorum sonra

Ya olmicaksa soylemesin bn ev falan istemiyorum artik kirada kalirim ama onlara yakin olmak istemiyorum esimde sen bni ailemden uzaklastiramazsin diyo

Kocan totisinden sallamis neyle alacak da yapacak da omru vefa etmez uzulme hic

Atanamasa bile calisip para biriktirip hep birlikte para biriktirip alcaklarmis yani her sene 1 katini

Bazı şeyler sadece konuşulur,o yüzden bazı konuşmaları evliliğinden pişman olacak kadar ciddiye alma derim.Bizim evde yıllardır yazlık alma konusu vardır mesela 30 yıl oldu hala yazlığımız yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…