evlilik ....

Bu anlattıkların aslında kadınların ortak sorunu. Kadınların pek çoğu gezmeyi tozmayı seviyor. Erkekler annelerini hoş tutsunlar, evde tv izlesinler vs vs. Turlara katılıyoruz mesela bayanlar o kadar çoğunlukta oluyor ki. Otobüs hep bayan. Millet kocasını evde bırakıp arkadaşlarıyla veya çocuklarıyla geliyor. Arkadaşlarım tatil planlıyorlar aileleri için. Dönüşte şikayet: Ay gittiğimiz yer çok güzeldi ama surat astı durdu. Sıkıcılar velhasıl. Bir de değişik hobileri oluyor bize hiç uymayan güvercin beslemek, balığa çıkmak, arabanın sağını solunu değiştirmek gibi.
al sana benim kocam tipik türk erkegi:lülülü:

Bu ne kibir böyle !!
İşte senin gibi insanlar hep bu tv programlarından sonra ürediler. Modernliği bilimle değil de modayla bağdaştıran bi zihniyet. Kapitalizm çarkı hunharca dönmeye devam ediyor.
Sen kocandan daha çağdaş falan değilsin. Sen çağdaş bile değilsin.
Daha nokta, virgülle yazı yazmaktan, kendini ifade etmekten, cümle kurmaktan bi habersin. Gezip tozarak, starbuck'da kahve içerek, altın kaplama yemek takımıyla modern olduğunu zannediyosun...
O kadar ucuz değerleriniz var ki sizin adınıza üzüldüm.

2 yıllık mezunusun çok abartma istersen, iki yıllık üni mezunu ile okumayan arasında çok fark yok herkes 2 yıllık okuyabilir sanki yüksek lisans mezunusun da eşini beğenmiyorsun..
İşte bunlar hep kendini bir şey sanmışlık ama bunu eşin yapmış, seni hep yüceltmiş ki herhalde bunları düşünme haddine sahip olmuşsun
.

İşte bunlar hep işsizlikten evde oturup koca parası yer ama kocayı begenmez
Aynen katılıyorum. Kendi kazanmayınca kolay geliyor bir yemeğe o kadar para vermek. Ayrıca Adam çalışıyor kazanıyor keyfine harcayabilir seni ne ilgilendiriyor rahatsızsan git git bir işe çalış.
Ama pardon sen şimdi 1300 tl asgari ücreti de beğenmezsin

Yahu adam eğlenmeyi çok gezmeyi sevmiyor olabilir ama huyu suyu güzelse neyi dert ediyorsun ki anlamadım boşanamam ailem despot diyorsun yani ailenin yanına gidersen istediğin gibi gezip tozamazsın ee adamdan ayrılamıyorsun ne yapacaksın ayrıca çok donanımlıyım diyorsun eşini beğenmiyorsun eşin de sen bana göre üstünsün diyormuş ne üstünlüğün var merak ettim çamaşr yıkamak ütü yapmak mı üstünlük? 2 yıllık üni mezunu olmak mı üstünlük? çalışıyor musun evde mi oturuyorsun ne yapıyorsun madem sana yetmiyor o zaman gir bir işe çalış kazan paranı ayrıl yani. Ama tabi çalışmak sıkar hazır parayı harcamak varken dimi valla ben bir üstünlük göremedim. Ben hem lisans mezunuyum hem çalışıyorum hem evime bakıyorum ama hiç eşime üstünüm demedim ya da eşim mühendis o bana ben senden üstünüm demedi birbirimizi küçük görmedik bu nasıl bir şey ya.

Ayyyyyy ne kadarda prenses bir limoncu.
Allah kocana sabır versin. Gerçi böyle insanlara tepeden bakmaya devam edersen, boşar o adam seni.
Hiç değilse kendini beğenen bir insan bulur.
Sende artık kraliyet ailesinden birini bulur evlenirsin. O zaman gümüş kaplama kaşik çatal değil, saf altin çatal kaşikla yiyip içersin.:skandal::skandal:

Oturduğu yerden lüks yaşam mı istiyor bana mı öyle geldi?
Hoş starbucksta kahve içmeyi lüks sayıyorsa oturarak istemeye de devam edebilir. :rolleyes:

Şaka bi yana hizmet edilsin falan diyorsun hacım da yahu kalk da bi elin ekmek tutsun, lisenin az üstünü okumuşsun gelip yardırıyosun burda, para kazan para sonra git hizmetci mi tutuyosun operaya mı gidiyosun yap.. O dediklerin el şeyiyle olacak işler değil uyandırayım. :KK66:

kendi paranızı kazanmaya başlayın önce.

çalışan insanların bazen tv izleyecek kadar bile enerjisi kalmamış oluyor. eşinize fazla yükleniyorsunuz.

canım benim eşim daha beter ne gelir konuşur sohbet eder ne de başka birşey
varsa yoksa bilgisayarında oyun ben bunalıyorum artık boşanmak istiyorum
sonuç ortada kaderimiz böylemiş

altın degil ama senin gibi dalga gecen kızlara bi kafa atmak isterdim insanların sorunlarıyla dalga gecilmez
Bende şu noktalama işaretlerini kullanmayan insanların alınlarının ortasına kafa atıp nokta ve virgül işareti çıkarmak isterdim.

Senin gibi düşünen doktor bir muvekkil vardı. Kocası da doktor. Problem aynı seninkiydi. Bosandilar. Adam şimdi öyle bir değişti ki görünce inanamadım. 10 yaş genç görünüyor.
Kadın mı şikayetçiydi adamdan. Adam evliyken mıymıy boşanınca mı hayat doldı?

Acayip bir Türkçe ve çok ciddiyetsiz yazılmış, önce kendinizi taşıyın!

Keşke zamanında kafayı kullanıp ders çalışaaydın iyi bi meslek sahibi olsaydın. Anlattığın gibi bi insansan potansiyelin var açıksın rahatsın kullanmıyosun. Enerjini boşa harcıyosun. Ama şu an evde oturmak senin seçimin. Eş Yurtdışı vs konularında seni anlıyorum. Seni güzel ortamlara sokacak senden daha bilgili küştürlü bi eş hayal ediyodun. Tv ne ya hakkatten. Oturup bütün gün tv izleyen bi adam beni bayar. Ailene ait evde oturduğunu biliyorum. Eşinin eh işte denece maaşı var. Yani yaşadığın hissi ben olsam ben de yaşardım. Kocan olmasa da sen bu standartlarda bi hayat srücen zaten. Kocanın seni soktuğu başka bir ortam çevre yok. Ama bu koca da senin seçimin. Her şeyi en baştan değiştirecek gücün var mı? Boşadın bu adamı işe girip çalışıcan mı?

Bilmiyorum bu yaştan sonra kafanın dank etmesi tuhaf olmuş. Seni anlıyorum ama insan bi yaştan sonra da hayatında huzur ve dinglik istiyor. Macera peşine düşecek yaşı geçtik. Bunları 18 yaşındayken görebilmek marifet olan. Ben olsam bu saatten sonra kocayı dürtükler azcık kendime ydurmaya çalışırdım.
İşte zora da gelmek istemiyor ama. Bunun nedeni de bence kendisinin de dediği gibi herkes bana hizmet etsin düşüncesi. İnsanın kendini güzelliklere layık görmesi ne kadar hoş ama herşeyin de fazlası zarar, kimse kimsenin kölesi değil. Limoncunun eşinden beklentileri varsa onun da limoncudan var, evlilik karşılıklı tatmin demek.

Aslında yaşamak istediği öyle anlattığı gibi über lüks bir hayat değil gayet makul istekler fakat bunları istiyorsa biraz da kendinin çalışması üretmesi emek harcaması lazım. İnsanın alınteriyle kazandığı gibisi var mı

Canm en önemli sorun ne biliyor musun saygı...
Mesajın başından beri adamı yerin dibine soktun soktun çıkardın. Adamın ne marabalığı kaldı ne yemek yeme adabı.Ne gömleğini düzgün giyememesi.
Senin yerinde bu lafları söyleyen ben olsaydım o adamın kazanıp getirdiği şeyleri bırak çatalı bıçağı hiç bir türlü yiyemezdim.
Tamam herkesin hayat görüşü farklıdır ama burda hergün neler okuyoruz. Kocanda bir birey sen nasıl başka şeyleri beğeniyorsan onunda görüşleri farklı olabilir. Neden hep saygıyı kendin bekleyip ille böyle olsun derken eşinin dediklerini saçma bulup beğenmiyorsun.
Belki o adamda seninkileri beğenmiyor.
Boşan desek boşanacak mısın. Ailen despot adam görgü bilmiyor sen nerdensin anlamadım ki.
Hani tavuk çıktığı yeri beğenmezmiş o hesap yani..
Mesele çatal bıçak değil. Dün akşam kızım baba yanımda kal özledim dedi diye. Bizde salonda yerde kurdukta yedik yemeğimizi o zman biz direk amele gibiyiz senin gözünde.. Ne ben bi yerin ladysim ne de kocam Lordu.
Nice zenginler eşleri veya evlatları bir parça boğazından yemek geçsin diye ne dualar ediyor.
Çok şey değil ya hoşgörü,saygı emek ve hamd etmek..
Sen bence bunları bir düşün bunca insan aynı şeyi savunurken vardır belki bir bildikleri..
Ama ne diyim herşey gönlünce olsun..

Tipik izmirli gibi
confused.gif
:D

Back
X