Evlilik....

Evlilik gereksiz bi müessese değildir, evlilik başarabilene çok güzel başaramayana lanet gelir, olay sizsiniz yani. İstemediğiniz insanları aman kırılır diye alttan alırsanız , gördüğünüz gerçekleri aman kocam ya da karım mıtsuz olmasın diye yutup durursanız, kaynananızı ya da eltinizi sevmediğiniz raahatsızolduğunuz halde seviyomuş gibi davranıp zoraki şeyler yapıyorsanız zaten bunlar birikip bigün patlıcaktır. O zaman da siz kötü olcaksınızdır bari gerçekçi olup istemediğiniz şeyleri sırf eşim mutlu olsun ya da yuva için diye saçmalıklarla yapmaya devam etmezseniz hem daha mutlu olursunuz hem de insanlar size baştan beri böle bu deyip zaten kabul etmek zorunda kalır, ama riyakarlık yaparsa,sahte davranırsa insanoğlu,her zaman sonu hüsrandır. Önemli olan hayat arkadaşınızdır, gerisini sevmek zorunda değilsiniz, sevmediğiniz insanlarla sizi görüştürmeye çalışan eş de eş değildir.
bende gereksiz bir müessese derim hep evlilik için ,

Sevmediğinizi ucundan kıyısından bile belli edince de kıyametler kopuyor

Sevmediğinizi ucundan kıyısından bile belli edince de kıyametler kopuyor
Ya olur mu öle şey , sevmediği birileriyle konuşmak zorunda bırakıyorsa o zaman ileride yapılacak saygısızlıklara da kıyamet koparıcak, şimdi saygı ve sabır göstericeksin ama ilerde zoraki olduğu için patlayıp saygı da bitecek yüz göz olucaksın. Eşiniz haksız, kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Benim eşim annemi sevemedi mesela, olabilir bu, şimdi ben hayır sevmek zorundasın toplarına girseydim onu istemediği bişeye zorlamış olacaktım ve gerginlik olacaktı her görüştüklerinde, ama biraraya getirmemeyi seçtim. Çnkü dürüstçe bunu bana söledi riyakarlık yapmadı. Türk milletinin arkadan konuşma ve zorla sevmek zorunda diye bi saçmalığı var, bence istemiyorsanız görüşmeyin,siz niye saygı duycaksınızki o sizin düşüncenize saygı duymayı öğrensin

Valla böyle maddelendirince bana da öyle geldi. Ama adetler töreler falan biz biraz zorlaştırıyoruz doğrusu.

Almanyada (avrupalilarla olan evlilik)

1.kiz isteme yok. Ikisi sever, beraber yaşar ve gerekirse evlenir.
2. Dügünler max. 50-80 kişilik olur ve herhangi bir anne veya baba dügün pastasinin parasini ödedi diye gelin ve damat havada ucar sevincden.
3. Altin derdi...bohca derdi...ceyiz derdi yok. Cift zaten beraber yaşarken evi dayayip döşer...kimse catal... koltuk derdine düşmez aylar önce.
4. Kadin hamile kalinca kendi kendine yürütür gemisini. Kimse gelip evinde aylarca kalmaz. Lohusalik burda yok nedense (yani varda bakma kadinlar takmiyo)
5. Kadinlar 2 veya 3 cocukla yinede calişmayi başariyor (40 saat)
Kv cocuguma bakdi...annem geldi bakdi derdi yok. Doguran genelde kendi bakiyor.
5. Kadin kendi parasini ayri tutar genelde. Aileye para yedirme derdi yok.

Bende bu adet ve örfleri cok düşündüm...şahsen banada cok sacma geliyor ve yanliş buluyorum.

İşte bundan bahsediyorum. Yakinen bilgim yok ama fikrim bu yöndeydi. Bir biz bu kadar tuhaf adetlerin peşine düşmüş, körü körüne de bağlanmışız. Memleketimin herşeyine aşığım ama şu durumlar çok cahilce geliyor, "bi bitmediniz" diyesim geliyor.

Kız tarafı erkek tarafı, doğumda gelenler, nişan yapmayanlar, bilezik takmayanlar
Olay ne? İki kişi birbirini seviyor ve evlenecek. Bu kadar basitken ne kadar zorlaştırıyoruz ve nice ayrılıklar yaşanıyor.
Yazık...

Bende memleketime aşigim ama ben bu adetleri memleketimle veya türk kültürünle artik bir görmüyorum.

Gercekdende üzücü şeyler bunlar. Iki insanin en güzel anlari heba oluyor. Cok gereksiz.

Kv kp sorunlarina hic deyinmek bile istemiyorum.
Avrupada daha eşinin ailesinle yaşayan kadin görmedim.

Yani kira burdada ayni kira... nasil oluyorda bu insanlar gencecik gelinin yakasina yapişiyor?!

Ay ben en iyisi susim. Yoksa yine banlancam

Endogru ve en guzel yorum bu olmuş gerçekten.
Aslinda evlilik kötü değil iki insanın beraber yaşaması olarak baksak guzel.
Ama en başından bohcam kötüydü yok gecelik takımım marka değildi eltime beş bana üç bilezik takıldı ben on Gr dedim beş Gr geldi tatsızlıklariyla baştan gergin ve düşmanlık ekilmiş olarak başlıyor evlilikler yurdumuzda.
Burada degerini altinla ölçen yada bohça kavgası edenlere hep diyorum bunu biz bitirecegiz bu adetleri,bize yük çünkü.
Üç kuruş altın peşine bir omur dert sahibi oluyoruz resmen.
Ben ne altın istedim ne bohça, adetlerin hiç birini yaptırmadım mesela. Kırmızı kuşak da bağlanmadi kına gecesi de düzenlemedim. Pişman olacaksın dedi tüm arkadaşlarım. Ama aksine olmadım. Gelin alma olarak bakmadilar ben bir sey istemediğim için. Her zaman da söylüyorum ne siz gelin aldınız ne annem damat aldı. Biz yeni bir çekirdek aile kurduk sadece diye. Bu nedenle sanırım hiç aileler bize karismiyor yada beklenti duymuyorlar.
Gerçi eş de önemli. Eşim de öyle anneci babaci bir tip değil. On tane kadınla evlenirsin ama anne bir tane diyen densiz bir arkadaşa ben sevgileri kıyaslamam ikisinin sevgisi başka, ikisi de ailem demişti mesela. İkimizin de bakışı bu olduğundan sanırım hiç evlilikten bunalmadim yada mutsuz olmadım çok şükür.
Aslında dediğiniz gibi temeli bu adetler, gelenekler.

Adet gelenek görenek deyince hemen tepem atıyor.Keşkeeee daha anlayışlı bir ailem ve kv kp olsaydı,sağolsunlar ne kadar dipte köşede kalmış adet varsa benim üstümde denediler.Halbuki kına bile istemiyodum Hele o saçma sapan kuşak meselesi ağlamalar Sanki biraz sonra idam edilecekmişim gibi hissetim.Hayatımın en kötü günüydü ennnn.

Gercekden cok güzel yazmişsin ve tam konuya deyinmişsin.
Allah sizi bir ömür mutlu etsin.

Ben tüm sorunlari bu adetlerde görüyorum.
Asla yapmicam (şuan nişanliyim) ve ölsemde pişman olmam yani.

Insana gina getiriyor bu tip adetler.
Aileler beklenti icinde. Hepsi sadece ego tatmin etme.
Sonrada yukarida yazdigin sorunlar boyut gösteriyor.

Türkler arasinda bu sorunlar almanyadada var. Miller resmen yariş ediyor.

Bi tanidik resmen hem tektaş, hem alyans hem tamtur vede beş taşla geziyor ortada.

Digeri 40bin Euro kredi cekip dügün dernek yapiyo, sonrada devletden sosyal yardim...

Hic ugraşamam vallah.

Kiyamam yaaaa...

Ne bilim hadi gelin istese insan yapar. Ama bir kiz istemiyorsa zorlaaaaa yapmanin ne anlami var demi?

Hep ego tatmin etme bunlar...

Olan genc kizlara oluyor... senin ve eşin icin özel olan bir gün araya gidiyor.

Bana kalsa maledivlerde evlencem... eşim ve ben. Balayida dahil. Ohhh rahat.

Bende düğün olmadan kaçalım diyodum eşime(nikahı önceden yapmıştık tain meselesi) o şaka sanıyodu ama ben ciddiydim .Benden geçti artık ama umarım sen muaffak olursun .Düğünden sonra kayınvalide &babayla otururken düğün işlerinin çok saçma olduğunu ve inşallah çocuğum olursa ne isterse onu yapmasını söylüycem dedim( isterse düğün olur istmezse olmaz gibisine), olur mu öyle şey düğünsüz evlilik mi olur felan dediler emmeeeeee o zaman kim tınlar onları.

Evet sadece bizde var sanırım bu sorunlar.. bir programda izlemiştim. Aile evlilik danışmanı yurt dışına seminere gitmiş. Boşanma faktörlerini tartışırken; kaynana etkeni demiş. Oradakiler şaşırmış, nasıl yani kaynana ? Boşanma? Whyyy?

gözümde canlandı ordakilerin şaşkınlığı

gözümde canlandı ordakilerin şaşkınlığı

Işyerinde alman arkadaşlarla konuşuruz bu konuyu bazen.
Bazilari dogru düzgün tanimiyo bile kaynanasini...
Dügüne davetiye yolluyorlar postayla.
Hele görümce hic piyasada yok...

Bu kv görümce elti olayi bizde var...

Işyerinde alman arkadaşlarla konuşuruz bu konuyu bazen.
Bazilari dogru düzgün tanimiyo bile kaynanasini...
Dügüne davetiye yolluyorlar postayla.
Hele görümce hic piyasada yok...

Bu kv görümce elti olayi bizde var...
Bende evlenmeden önce görümce kv ilişkileri ile ilgili hiç düşünmemiştim. Aklımın ucundan bile geçmemişti. Hatta nişanşıyken bile olayın farkında değildim. Ne zamanki onların konu başlığı olduğu ilk kavgamızı yaptık, ben olayı anladım. Onları sevmek zorunda kalıcam, onlar bana türlü laflar sokup dururken eşim asla yanımda olmayacak, derdimi anlatmak imkansız olacak.... Çok üzücü günler geçirdim ve geçiriyorum.

Kiyamam kuzum ya...gercekden cok üzülüyorum böyle şeylere.
Saygisizlik, kültürsüzlük bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…