• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik....

BlueKedi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2016
429
422
103
İnsan bir hayat arkadaşı edinmek için, bazıları çocuk için evleniyor. Fakat şu kayın akrabalarla 'gerçekten' iyi geçineni kendim de dahil görmedim. Bir yengem bir görümcem var. İkisinin de sevmediğim türlü türlü huyları var. Biri abimi, diğeri abisini kıskanıyor sanki benden. Yakında bir de eltim olacak. Bakalım nasıl olacak işler. Kayınvalide deseniz gene aynı. Bebek mubarek. Her konuşmada ağlar oğluna. Kocam da yeri gelinde çok akıllıdır ama onlara karşı safın önde gideni.

Çocuğun olsa ayrı dert. Olmasa, nasıl olsa çocukları yok diyerek her türlü maddi yükü bindirmeye çalışırlar.

Bazen evliliğin insan doğasına aykırı, zorlama bir kurum olduğunu düşünüyorum.

İş eşinizde bitiyor malesef. Erkekler gerçekleri göremedikten ya da görmek istemedikten sonra ne yapsanız boş.
En iyisi aranıza mesafe koymak.

Evlilik değil aykırı olan.
Geleneklerimiz..
Çoğu zırvalığı dinimize, kültürümüze mal ederler mesela.
Ama tek sebebi bu tuhaf geleneklerimiz olduğunu düşünüyorum.
"kaynana kaynar kazana"
"kuma gemisi yürür, elti gemisi yürümez"
"görümce, görmeyeyim seni ömrümce "

Aklıma gelen bu tuhaf cümleler, çoğu kişinin hayatında duyduğu cümleler.

Bu kadar çok elti, kaynana, görümce, kayın muhabbeti yapmak bizden başka toplumlarda da var mı hep merak etmişimdir.
Tuhaf adetlere takılmak, nişan evrelerinde atılan yüzükler, düğün, doğum zamanlarını berbat eden valideler,kıskanç görümceler, kıskanç gelinler vs..
Hepsi bizde :)

benim kaynım 12 yaşında kaynanam görümcem hiç karışmaz ne ben ne eşim izin veririz zaten abla kardes anne kız gibi takılırız kp zaten melek gibi eşim saolsun hiç ezdirmez benim sıkıntım yok çok şükür ama burda okurken neler görüyorum birazda tanımadan iyice yapılan evlilikler hatalı oluyo

İş eşinizde bitiyor malesef. Erkekler gerçekleri göremedikten ya da görmek istemedikten sonra ne yapsanız boş.
En iyisi aranıza mesafe koymak.
Mesafe koyuyorum. En baştan beri hem de bu seferde dış kapının mandalı durumuna düşüyorum. Bir şeyler ben yokken konuşuluyor, bana sorulmadan bazı kararlar alınmış oluyor. Aradaki çizgiyi tutturamadım ve gerçekten yoruldum.

Mesafe koyuyorum. En baştan beri hem de bu seferde dış kapının mandalı durumuna düşüyorum. Bir şeyler ben yokken konuşuluyor, bana sorulmadan bazı kararlar alınmış oluyor. Aradaki çizgiyi tutturamadım ve gerçekten yoruldum.
Eşinin seni bu kadar olayların dışında bırakmaması gerek diye düşünüyorum. Bence doğru düzgün oturup konuşun, rahatsız olduğun şeyleri dile getir. Belki anlaşılıp düzeltilebilir bazı şeyler.

İnsan bir hayat arkadaşı edinmek için, bazıları çocuk için evleniyor. Fakat şu kayın akrabalarla 'gerçekten' iyi geçineni kendim de dahil görmedim. Bir yengem bir görümcem var. İkisinin de sevmediğim türlü türlü huyları var. Biri abimi, diğeri abisini kıskanıyor sanki benden. Yakında bir de eltim olacak. Bakalım nasıl olacak işler. Kayınvalide deseniz gene aynı. Bebek mubarek. Her konuşmada ağlar oğluna. Kocam da yeri gelinde çok akıllıdır ama onlara karşı safın önde gideni.

Çocuğun olsa ayrı dert. Olmasa, nasıl olsa çocukları yok diyerek her türlü maddi yükü bindirmeye çalışırlar.

Bazen evliliğin insan doğasına aykırı, zorlama bir kurum olduğunu düşünüyorum.
Al bendende o kadar

En kötüsü de çok akilli sandığın kocanın ailesinin hiç bir yaptığını anlamaması:kızgın:
Görse bile asla söylemez. Bazen diyorum ki kendime, sen el kızısın. Ne yapsan da bu değişmeyecek. Bir şekilde bir olay olacak ve bu sana hissettirilecek. Asla kocanın yanında onun gerçek ailesi olmayacaksın. Bunu kabullen, ancak böyle mutlu olursun şayet olursan.

çocugun olunca maddi yük bindirmeyeceklerini mi sanıyorsun????? bi dene istersen:KK12:
Bilmiyorum ki. Mesela benim abim de yengem de çalıyor. Yengem şimdi ikinciye hamile. Bazen babamların maddi zorlukları oluyor. Ne bileyim işte emekli maaşı her şeye yetmiyor. Annem hemen. Aman abin duymasın onların çocukları var, giderleri ona göre çok olur der. Bizim çocuğumuz yok ya hemen bizden beklenir. Eşim tarafında da öyle. Bunu çok büyük saygısızlık olarak düşünüyorum.

Çocuğu varsa var. Bana ne. Bana mı sordu. Bak biz yapmıyoruz. Onlar da madem sıkışacak yapmasalardı. Ben bunu düşünmek zorunda mıyım.

Bende yalnız başıma bir adaya yerleşmek istiyorum. Her türlü akrabalıktan uzak.

benim kaynım 12 yaşında kaynanam görümcem hiç karışmaz ne ben ne eşim izin veririz zaten abla kardes anne kız gibi takılırız kp zaten melek gibi eşim saolsun hiç ezdirmez benim sıkıntım yok çok şükür ama burda okurken neler görüyorum birazda tanımadan iyice yapılan evlilikler hatalı oluyo
Favori çiftim sizsiniz. Rabbim bozmasın bitanemm:KK37:

Bilmiyorum ki. Mesela benim abim de yengem de çalıyor. Yengem şimdi ikinciye hamile. Bazen babaların maddi zorlukları oluyor. Ne bileyim işte emekli maaşı her şeye yetmiyor. Annem hemen. Aman abin duymasın onların çocukları var, giderleri ona göre çok olur der. Bizim çocuğumuz yok yasemin bizden beklenir. Eşim tarafın da öyle. Bunu çok büyük saygısızlık olarak düşünüyorum.

Çocuğu varsa var. Bana ne. Bana mı sordu. Bak biz yapmıyoruz. Onlar da madem sıkışacak yapmamalardı. Ben bunu düşünmek zorunda mıyım.

Bende yalnız başıma bir adaya yerleşmek istiyorum. Her türlü akrabalıktan uzak.
bunu istemeyen var mıdır.. :KK53:vala bende istiyorum bu aralar çoookkkkkk..... iyi bari annen oğlunu düşünüyo. ya bide anneler el kızından çekinip oğullarına çok nazlanamazlar ama kızlarına her türlü yapıyolar.

Kendi ailenizle ilişkiniz nasıl

Evliliği zorlaştıran bizim şu meşhur aile yapısı ve gelenek göreneklerimiz hani çok övündüğümüz.
İki kişi evlenir ama aslında evlenmez, sanki evlilik değil de bir yarış , savaş başlar. Biz kız tarafıyız, yok biz erkek tarafıyız, bunu erkek karşılamalı, bunu kız tarafı ödemeli, aa kızımıza hiç değer verilmiyor bir kere evleniliyor sonuçta tripleri, evlenene kadar böyle.
Evlendikten sonra yine aynı, galin kaynanayla yarışır.
Eltiler birbiriyle yarışır.
Gelin görümce yarışır.
Damat kayınpederle yarışır,
Hiç biri yoksa kayınpederler karşılıklı yarışır ya da kayın valideler,
Yarışılır da yarışılır yani :KK53::KK53:

Hiçbiriyle sık görüşmem,evimiz de uzak zaten.Böyle güzel,kafam da rahat.

Back
X