Evlilikden korkuyorum galiba.. :( Esimin ailesiyle yasamak nasil olur ??

Aylyneee

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2014
170
71
73
slm kizlaar... ya ben bi konuda cok kararsiz kaldim uzun olursa simdiden kusura bakmayin ama fikir danismak istiyorum.. iyi yönüyle kötü yönüyle umarim yardimci olabilirsiniz..

Benim sözlüm suan askerde ve biz o gelince evlenmeyi dusunuyoruz ben yurt disinda kaliyorum evlendigimde Türkiyeye gelin gitmeyi düsünüyorum.. sözlümün bi 15 yasinda erkek kardesi var.. durumlari evlendigimizde kiraya cikmaya uygun degil.. sözlüm ve babasi hastanede hasta bakicilik olarak calisiyo benimki üniverste terk dondurdu askere gitmek icin.. amaci hemen askerligini yapip evlenmek.. simdi is yavas yavas ciddiye bindikce bende pembe gözlukleri cikardim hayata gercekci bakmaya basladim ve evlilikden galiba korkuyorum ona olan sevgimden süphe ettigimden degil daha dogrusu bizi nasil bi hayat bekliyor.. benimki diyorki suan durumumuz imkaninmiz ayri eve cikmaya yetmiye bilir annemlerle yasariz seni buraya gelin getiririm annemle gül gibi gecinip gidersin.. kayin valideyla yasamaya soguk bakan biri degildim telefonda fln görusdugumde cok tatli cana yakin bi kayinvalide yani simdilik anlasiyoruz gibi iyi aslinda aramiz ama yüz yüze oturup vakit gecirmedim.. simdi etrafimdakilerin dediklerini duydukca korkmaya basladim hersey hayal ettigim gibi güzel gitmezse ev üstüne ev olmaz kaynananla gecinemezsin fln diyorlar.. ben olumlu bakmaya calisiyorum esim ben seni kimseye ezdirmem zaten benim annem babamda öyle insanlar degil ve ben eminimki sen iyi anlasirsin annemle diyor hata yeri gelir seni benden cok korur annem bisey oldugunda kadin dayanismasi yaparsinzi siz resmen diyo telde konusdugumuzda annesiyle konusmalarimizi sakalasmalarimizi duyunca.. aklim cok karisik.. evlenip onlarin evine gidicem hic biseyi benimsiyemicemki :( kurulu bi düzenin icine gircem ben kendi evim olsun kendi esyalarim kendi aldigim kararlar olsun kocamla evliligin tadini cikarmak istiyorum kaynanmlarda kalinca hic rahat edemezsem diye korkuyorum.. :( napsamm kizlarrr buakdar karamsar bakmasammi.. bi akil verin benimkine ozmn kiraya cikmaya imkanimiz olana kadar evlenmeyiz ozmn diyorum ne yani 30 40 yasimiza kadarmi beklicez ozm diyor hic olmazsa yaimda olmus olursun hasretlik cekmeyiz diyo bu durumumuzdan daha iyidir senin benim yanimda olman diyo.. durumumuz düzelirsede bi bakmissin kendi evimizede cikariz diyor ama ben cok korkuyorumm :( yardimmmmmmm kizzzzlaaar..

Kira ödeyemeyecek durumdaki erkekler evlenmesin diyorum
Başka bir şey demiyorum

Kira dediğin ne ki, her bütçeye ev var. Kusura bakma ama senin sözlün sorumluluk sahibi olacak bir adama benzemiyor.

Biraz ısrar etsen ayrı ev diye, seni bırakır öylece

Ben kaynanayla oturmaya soğuk bakan biri değilim demek nedir Allah aşkına.Hangi zamandayız hangi devirdeyiz.Bunun insanın iyi olması kötü olmasıyla alakası yok ki.İnsan karısdıyla kocasıyla aynı çatı altında zıtlaşırken kaynana kayınpeder kardeşle oturmak ne.İsterse kayınvalide dünyanın en harika en mükemmel en olağanüstü insanı olsun OLMAZZZZZ.Herkesin kendien ait kurulu bir düzeni var.Herkesin evinde yılların getirdiği alışkanlıkları huyu suyu var.
Hem senin sevgilin daha askerliğini yapmamış.Yaşı da küçüktür.Nedir bu acele ya.Çile çekmek için acele etme.Durumunu düzeltsin evlenecek duruma gelsin o zaman evlensin.Ben bu ev bark kurmaya cesareti olmayanların,evlenmeye cesareti olmasına şaşıyorum.

Kira ödeyemeyecek durumdaki erkekler evlenmesin diyorum
Başka bir şey demiyorum

Kira dediğin ne ki, her bütçeye ev var. Kusura bakma ama senin sözlün sorumluluk sahibi olacak bir adama benzemiyor.

Biraz ısrar etsen ayrı ev diye, seni bırakır öylece
Kelimesi kelimesine dogru bu yorumu dikkate al fazla söze gerek yok

Bastan hata sizde....bana sözlüm okulu dondurdum askere gidicem gelince de annemlerle yasarsin evlrleniriz dese
Once okulunu bitir isimizi bulup evimizi acalim oyle evleniriz derdim.

Kaynana evinde ne evliligi ne acele bu hic anlamam yani.
Elbette ev ev ustune olmaz. O pembe gozlukler cok gec cikmis

Son düzenleme:
Hayatının en büyük hatasını yaparsın pembe gözlükleri çıkar at .
Herşey evlenince güllük gülistanlık olmuyor .
Önce sevgilin de sen de iyi bi iş bakın kendinize . Bi kaç yıl daha bekleyin ne olacak ? Evlenince bu günlerini çok ararsın .
Kayınvalideyle yaşama fikri başlı başına bi hata . Her zaman kendi ailenle de , eşinin ailesiyle de aranda birazcık mesafe olmalı en azından aradaki saygı bozulmamış olur. Düşünsene bi banyo bile yaparken tereddüt ede ede gireceksin . Eşinle sarılıp bi tv keyfi yapamayacaksın . Bunları bi kenara bırak ne kendi evin , ne eşyan ne düzenin hiç bir şeyin olmayacak ya ! Aklını başına topla .

Bastan hata sizde....bana sözlüm okulu dondurdum askere gidicem gelince de annemlerle yasarsin evlrleniriz dese
Once okulunu bitir isimizi bulup evimizi acalim oyle evleniriz derdim.

Kaynan evinde ne evliligi ne acele bu hic anlamam yani.
Elbette ev ev ustune olmaz. O pembe gozlukler cok gec cikmis

askere gitti cunki babam sart kosdu ona.. beni istetti babam vermedi okulu bitmemise askerligini yapmamisa ben kiz vermem dedi.. askerligini yap kizimi gecindirebilecek durumda ol gel tekrar cal kapimi dedi ondan önce ne sana nede bi baskasina bu durumda kzi vermem dedi.. benimkide universtesini dondurup askerlige muracat etti zaten gunduz hastanede calisiyordu aksam okula gidiyordu.. nasil olsa isim var bari askerlik aradan ciksin baban niyetimin nekadar ciddi oldugunu görsün dedi.. o yüzden okulunu bitirmeden askerlik yapti olmadi uniye gitmem askerlikden sonra hastanede calismaya devam ederim dusuncesiyle.. o pembe gözluklere gelince ben huysuz biri degilim her sarta her ortama ayak uydururum ben hic olumsuz bakmiyordum kayinvalidemle oturmaya ama cevremdekiler cok olumsuz seyelr sayinca kordum ben mi cok iyimser dusunuyorum aceba diye..

Olmaz, iyi de olsa olmaz, kötü de olsa olmaz. Okulunu hangi akla hizmet dondurdu Allah aşkına? Bitirseydi yine ayni zamanda kavusurdunuz. 12 ay askerlik yapacağına 5 ay yapardi, 6 ayda okurdu al sana..
Bu mantigi anlayamiyorum, Üzgünüm. ..

Niye o böyle konuşunca karşılığını vermiyorsun ki istemediğini açık açık söyle.

cünkü kendimi onun yerine koymaya calisiyorum.. herseyi sifirdan yapicaz cunku.. ayri eve cikip ev dösemek borclanmak okadarda kolay degil borc icinde yüzmekdense kayinvalidemlerde yasayip biraz birikim yapip eve cikariz dusuncesi vardi ama cevremdekiler böyle gözümü korkutunca hep olumsuz konusunca bu konuda evlilikden korkdum hadi hayal ettigim gibi mutlu gecmezse günlerim diye demeye basladim.. sözlümle konusunca rahatliyorum rahatlatiyo bu konuda beni sonra geri benim kendi cevremde bu konu acilinca olumsuz yönlerini saydiklarinda korkuyorum.. :( cok karisik kafammm

Bizim durum sizden biraz farklı sebepler içerse de ben de kayınvalide ile yaşıyorum. Henüz yazlıktan tam olarak dönmediler ama arada gidip geldikleri oldu.
İkisi de çok iyi insanlar gerçekten, çok anlayışlılar ama yine de yabancıyız hala.
Geldiklerinde ister istemez bir memnun etme çabasında olup rahat edemiyorum, eşimle diz dize oturamıyorum (gayet geniş bir aile olmalarına rağmen), her istediğimde banyoya giremiyorum, yemekleri geçiştiremiyorum, ayaklarımı uzatamıyorum...Sayamadığım daha bir çok durum var insan gerçekten geriliyor belirteyim. Ki gerçekten kayınvalidem biz oturalım uzanalım diye küçük koltuklara sıkışır, hiç bir şeye karışmaz, sürekli eve-bana bir şeyler alır hatta şu an oturmadıkları eve bile para verirler...Bunlara rağmen çok da olmuyor işte...

cünkü kendimi onun yerine koymaya calisiyorum.. herseyi sifirdan yapicaz cunku.. ayri eve cikip ev dösemek borclanmak okadarda kolay degil borc icinde yüzmekdense kayinvalidemlerde yasayip biraz birikim yapip eve cikariz dusuncesi vardi ama cevremdekiler böyle gözümü korkutunca hep olumsuz konusunca bu konuda evlilikden korkdum hadi hayal ettigim gibi mutlu gecmezse günlerim diye demeye basladim.. sözlümle konusunca rahatliyorum rahatlatiyo bu konuda beni sonra geri benim kendi cevremde bu konu acilinca olumsuz yönlerini saydiklarinda korkuyorum.. :KK43: cok karisik kafammm

hiç bir şey sizin hayal ettiğiniz gibi olmaz gerçekler acıdır,

önce hazırlığınızı yapın sonra evlenin net

yoksa çok mutsuz olursunuz

Bir bakmışsın evimize çıkarız lafı benim için lotodan ikramiye çıkmasıyla aynı orantıda .:KK14:.Annemle gül gibi geçinip gidersin ne yaaa ? Kim varki aynı evin içinde gül gibi geçinip giden ...:KK12:

cnm slm bencede askerden gelsın bır ıs tutusun guselce sende calıs bırlıkte ısınız olsun ve bırıkım yapın sıkın dısınızı sabredın özleyın hasret dolun ama sonucunu gusel yasayın ben kv nın kötudur demıyorum ama ev ev ustune asla olmuyor ben ayrıyım tmm ama en yakın kuzenımden bılıyorum burdada cok konular var zor oluyor canım bak bas basa kalamassın özel anları yasayamassın ne kadar ıyı anlasırsınız desede sevdıgınız olmas kötu bısıler yasamasanızda mutlaka rahat edemessın cnm edemessın ıyı dusun anı karar verme bence kırada yasayanlarda var gayet az para ıle mutlu sekılde.sen sen ol esın olacak kısı askerlıgını yapsın gelsın ısını kursun calısıp bırıkım yapsın sende calıs ve ıster turkıyede ıster orda yasarsınız ama hem kendı ailenden hem onun aılesınden ayrı oturun ne kadar ıyılerde olsa duzen cok önemlı kendın dose kendın pişir ye mısafırlık gelsınler sen gıt ama evınız ayrı olsun özel dıe bısı kalmas yoksa bısı konusmak özel anlar yasamak cok önemlı esınle paylasımın ıcın kı zaten uzakmısınız bak hasret gıdermek ıstıceksınız bız esımle suan kv den ayrı yasıoz ama cok rahatız benım kvdem cok ıyıdır anlayıslıdır ama gelırler kalırlar bız gıderız kalırız ama uzun kaldıkalrında da ınsan rahat edemıo hersey dozunda guseldır cnm benım dedıgımı dınle bence ıslerınızı kurun kıra olsun ne kırada olan lar var benım kuzenıme kv desı ıle yasadı kac sene cok sorunalrı oldu budemek degılıı sende yasacan belkı yasamazzsın ama kuzenım zor anları oldu kp evdeydı kız özel ıslerı oluyodu rahat dusa gıremıoldu arkadasları gelse rahat oturamıodu ne bılım sona ayrı eve cıktılar ve kendılerı yaptılar herseyı önemlı olan kımseyı kırmadan gonul kırmadan bas basa eısnle sevdıgınle kafa vererek calısıp sabredıp ayrı eve cıkmak ve yıuva kurmak kımseye muhtac olmadan ama kendı cabanla yapmak en guselı cnm.erken karar almayın gelsın askerden sıne baslasın sende calıs bırlıkte kurun yanı ılla bırlıkte yasacanız dıe bır kural yok bence kuzenımde suan gayet rahat evınde calıstılar ev bıle aldılar sıfırdan bıde es olarak calıstılar destlestıler sızde yapabılırsınız yanı hemen kabul etme anlasmak degıl tek olay bunun ıcınde dort duvarda bellı oluyor hersey cnm sorun ıyı anlasmak degıl yanı özel dıe bısı kalmıo....hayrılısı olsun dusun ama aecele etmeyın esıne de yanıs evdıgıne de guselce anlat...

Back
X