- 3 Eylül 2012
- 21.892
- 57.794
- 798
esiniz cok uyanik
evi bile apar topar evlenmeden once almis
evlilikte alsaydi bosaninca evin yarisi sizde olurdu
ortak almayi da istemedigine ve kartinizi da sizden istedigine gore sizi somurmeyi dusunuyor
evin yarisini ustume yap karti al de istedigin zaman o kadar aciz degilim benim emegim calismamin karsiligi benim param diyin
tabikiiEvlenmeden 3 ay önce siz birlikteydiniz değil mi?
3 ay önce almış olabilir . Ama şöyle düşünün 3 ay önce bu ülke nasıldı 3 ay sonra nasıl olur belli mi mesela . Dolar 3 ay önce neredeydi şuan nerede mesela ona bakmak lazım .eşimde biz evlenmeden 6 ay önce almıştı evi . Benim arabam vardı evlendikten sonra benim arabamı sattık eşimle birlikte 20 bin biriktirmiştik 12 bin de benim düğünden altınlarımdan bozdurduk . Daha iyi bir araba aldık . Şimdi yine bakıyoruz biraz daha iyi birşey alacağız ve bu araba da benim üzerime oldu . Evin kredisinin bitmesine 12 ay kaldı mesela bitsin bakarız yine onu satıp ekleyip daha başka ev alırız . Bu olay konu sahibi içinde geçerli . İnsan mutsuz olduğu zaman bu tarz şeylere kafa yoruyor bence konu sahibi mutsuz musunEvlenmeden 3 ay önce ev alması eşinizin niyetini sorgulattı bana. Herşeyin borcunu birlikte ödeyecekseniz niye siz taksit yapmadınız, hepsini ödediniz. Ben eşinizi tanımam etmem, pek iyi niyetli biri gibi gelmedi bana. Kimseye söylemediğiniz küçük bir birikiminiz olsun kenarda. Ve asla maaş kartınızı vermeyin. Maaş yattığında belli bir miktarı eşinize yollayın yeter.
Bakın bu ayrı bütçe olayı evlilikte en saçma buldupum şeydir. Ama sizde durum farklı. Eşiniz pek bi uyanık geldi bana.
Bir de evlenmeden once alinmis olmasina ragmen o ev ikinize ait. Tapunun kime ait oldugunun bir onemi yok. Isterseniz tapu dairesine gidip burasi aile konutudur ben izin vermeden satilamaz diyebiliyorsunuz.
Bence de çok tuhaf
Giderleri bölüşmek ne demek
Eşin ne yerse sende onu yiceksin
Maaşlar alınır hatta biz çekmiyoruz bile direkt int bankacılığından borçlarımızı faturaları ödüyoruz
Elden ödenecekler yoksa
Ne kaldı geriye 1000 tl mi
500 ben alırım 500 eşim alır
Yanımızda durar
Evin bi gideri olsa sen ver ben veriyim lafı bile olmaz
İkimiz yaşıyoruz tabiki de ikimiz ödeyeceğiz
Yani bu tür hesaplar ilişkinizi zedeler ve gün geçtikçe güvensizlik oluşturur
Sonra sonra para saklamaya kadar gider bu iş
Ortak olur bence ev . Krediyi kimin maaşından ödendiğinin önemli yok kiKızlar konu vesilesi ile fikrinizi alayım ben de.
Diyelim ki evliyken bir ev aldınız ama tamamına krediyle ve sizin maaşınız üzerine.
Ev aldıktan bir kaç ay sonra ise boşanma süreci başladı.
Bu durumda yine de eşin ev üzerine hakkı oluyor mu?
Yoksa çok yeni ve tamamı kredi ile alındığı için hiç bir hakkı olmuyor mu?
Arkadaşına ne ? Ne kadar kötü niyetli bir insanmış pesss ben olsam lafı yapıştırırım şuan o evde kim oturuyorayırca kredi haicinde kalan parayı akrabasından borç aldı.düğün altınlarıyla o kısmını ödeyecek. yani aslında önceden biriktiriği çok az parayla ev sahibi almış oldu. ben bu konularda kötü düşünmedim. işyerinden bir arkadaşım çok akıllı iyi niyetli bulmadım demişti ama ben kendisine onu konduramam o faizler düşmese almazdı diye düşünüyorum.
Alınan evde beraber yaşamıyor musunuz şuan? Beyaz eşyayı kullanmıyor musunuz? Balayına beraber çıkmadınız mı?
Yanlış anlamayın ama bunlar sanki eşinizin kişisel borçları gibi yazmışsınız. Maaş kartınızı vermeyin ama bu kadarda ayrı hesap yapmayın. Uzun vadede çok sorun yaratır bu size.
Sanki eşinize pek güvenmiyor gibisiniz. Tereddütleriniz varsa; eve sizi de ortak etsin. Oturun bunları ayrıntılı bir şekilde güzelce konuşun.
yani yerimde olsanız sorun etmezdiniz.ev önceden alınmış olsa dahi demi
Ortak olur bence ev . Krediyi kimin maaşından ödendiğinin önemli yok ki
Arkadaşına ne ? Ne kadar kötü niyetli bir insanmış pesss ben olsam lafı yapıştırırım şuan o evde kim oturuyor
Bu çok mide bulandırıcı bir hareket yalnız.
Evlenmeden 3 ay önce de siz yok muydunuz?
Evlendikten sonra alındığı için ortak olur edinilen mallar krediyi kimin cektiginin bir önemi yok.Kızlar konu vesilesi ile fikrinizi alayım ben de.
Diyelim ki evliyken bir ev aldınız ama tamamına krediyle ve sizin maaşınız üzerine.
Ev aldıktan bir kaç ay sonra ise boşanma süreci başladı.
Bu durumda yine de eşin ev üzerine hakkı oluyor mu?
Yoksa çok yeni ve tamamı kredi ile alındığı için hiç bir hakkı olmuyor mu?
evliliğimin ilk 2 ayı mutsuzdum bazı sorunlar düzeldi fakat ben küçük şeyler için sert tonlamalı sözler duymak gereksiz fazla eleştirilmek, beceriksizlikle suçlanmak gibi konularda çok hassasım sanırım çünkü ben kendisine böyle davranmıyorum birşeyi berecemediğim de anlamadığında ona küçümseyici şekilde davranmıyorum çünkü seven bunu yapmaz diye düşünüyoum bazen beni sevmediğini düşündüğüm zamanlar oluyordu.Acaba mantık evliliği mi diye .Bana karşı davranışları da benim ona olan davranışlarımı şekillendiriyordu daha tam anlamıyla beraber yaşamıyoruz ben iş dolayısıyla başka şehirdeyim.ayda 15 gün filan yanındayım3 ay önce almış olabilir . Ama şöyle düşünün 3 ay önce bu ülke nasıldı 3 ay sonra nasıl olur belli mi mesela . Dolar 3 ay önce neredeydi şuan nerede mesela ona bakmak lazım .eşimde biz evlenmeden 6 ay önce almıştı evi . Benim arabam vardı evlendikten sonra benim arabamı sattık eşimle birlikte 20 bin biriktirmiştik 12 bin de benim düğünden altınlarımdan bozdurduk . Daha iyi bir araba aldık . Şimdi yine bakıyoruz biraz daha iyi birşey alacağız ve bu araba da benim üzerime oldu . Evin kredisinin bitmesine 12 ay kaldı mesela bitsin bakarız yine onu satıp ekleyip daha başka ev alırız . Bu olay konu sahibi içinde geçerli . İnsan mutsuz olduğu zaman bu tarz şeylere kafa yoruyor bence konu sahibi mutsuz musun
Evet ev evlenmeden alindigi icin ortak olmuyor ama eger kredi odemelerine yardim ediyorsaniz evin onu talep edersiniz bosanma anindaevliliğimin ilk 2 ayı mutsuzdum bazı sorunlar düzeldi fakat ben küçük şeyler için sert tonlamalı sözler duymak gereksiz fazla eleştirilmek, beceriksizlikle suçlanmak gibi konularda çok hassasım sanırım çünkü ben kendisine böyle davranmıyorum birşeyi berecemediğim de anlamadığında ona küçümseyici şekilde davranmıyorum çünkü seven bunu yapmaz diye düşünüyoum bazen beni sevmediğini düşündüğüm zamanlar oluyordu.Acaba mantık evliliği mi diye .Bana karşı davranışları da benim ona olan davranışlarımı şekillendiriyordu daha tam anlamıyla beraber yaşamıyoruz ben iş dolayısıyla başka şehirdeyim.ayda 15 gün filan yanındayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?