evlilike bütçe dağılımı

Kızlar konu vesilesi ile fikrinizi alayım ben de.
Diyelim ki evliyken bir ev aldınız ama tamamına krediyle ve sizin maaşınız üzerine.
Ev aldıktan bir kaç ay sonra ise boşanma süreci başladı.
Bu durumda yine de eşin ev üzerine hakkı oluyor mu?
Yoksa çok yeni ve tamamı kredi ile alındığı için hiç bir hakkı olmuyor mu?

3 ay önce almış olabilir . Ama şöyle düşünün 3 ay önce bu ülke nasıldı 3 ay sonra nasıl olur belli mi mesela . Dolar 3 ay önce neredeydi şuan nerede mesela ona bakmak lazım .eşimde biz evlenmeden 6 ay önce almıştı evi . Benim arabam vardı evlendikten sonra benim arabamı sattık eşimle birlikte 20 bin biriktirmiştik 12 bin de benim düğünden altınlarımdan bozdurduk . Daha iyi bir araba aldık . Şimdi yine bakıyoruz biraz daha iyi birşey alacağız ve bu araba da benim üzerime oldu . Evin kredisinin bitmesine 12 ay kaldı mesela bitsin bakarız yine onu satıp ekleyip daha başka ev alırız . Bu olay konu sahibi içinde geçerli . İnsan mutsuz olduğu zaman bu tarz şeylere kafa yoruyor bence konu sahibi mutsuz musun

Bir de evlenmeden once alinmis olmasina ragmen o ev ikinize ait. Tapunun kime ait oldugunun bir onemi yok. Isterseniz tapu dairesine gidip burasi aile konutudur ben izin vermeden satilamaz diyebiliyorsunuz.

Bu durum evliyken kredi ödemesi devam ettiği için mi böyle darkmore?

yani yerimde olsanız sorun etmezdiniz.ev önceden alınmış olsa dahi demi

Alınan evde beraber yaşamıyor musunuz şuan? Beyaz eşyayı kullanmıyor musunuz? Balayına beraber çıkmadınız mı?
Yanlış anlamayın ama bunlar sanki eşinizin kişisel borçları gibi yazmışsınız. Maaş kartınızı vermeyin ama bu kadarda ayrı hesap yapmayın. Uzun vadede çok sorun yaratır bu size.
Sanki eşinize pek güvenmiyor gibisiniz. Tereddütleriniz varsa; eve sizi de ortak etsin. Oturun bunları ayrıntılı bir şekilde güzelce konuşun.

ayırca kredi haicinde kalan parayı akrabasından borç aldı.düğün altınlarıyla o kısmını ödeyecek. yani aslında önceden biriktiriği çok az parayla ev sahibi almış oldu. ben bu konularda kötü düşünmedim. işyerinden bir arkadaşım çok akıllı iyi niyetli bulmadım demişti ama ben kendisine onu konduramam o faizler düşmese almazdı diye düşünüyorum.

Ortak olur bence ev . Krediyi kimin maaşından ödendiğinin önemli yok ki

Arkadaşına ne ? Ne kadar kötü niyetli bir insanmış pesss ben olsam lafı yapıştırırım şuan o evde kim oturuyor

Evi evlenmeden once de alsa evlendikten sonra o evin kredisi devam ediyorsa ve odemesi yapiliyorsa kanunen o evde zaten sizinde hakkiniz oluyor. O.konuda tereddut etmeyin. Diğer husus ise kimsenin.maas kartinin kimsede olmasi gerekmez. Biri digerine aldigi maasi eft yapar o kisi de evin giderlerini karsilar. Kalan parayi ya tek kisi birikim yapiop yonetir yada herkes kendi birikimini yapar. Evlilik birlik demektir. Bunu kacirmayin

doğru söylüyorsunuz fakat beni bu düşüncelere iten eşimin ısrarlı maaşımı istemesi, kesilen bir tutar var onu dahi istiyor olması beni çok üzüyor.aklımda böyle çelişkiler oluştu.sen ortak hesap istemiyorsun.parayı kendin biriktirmek istiyorsun diyor.Bana şuana kadar aldığı hediye çok azdır yani hep esirgiyor beni mutlu etmek için maddi anlamda hiçbişey yapmadı. benim içimden ise ona bişeyler almak glirdi hep ama bana karşı tutumunu anlayınca gerek evlilik nişan sürecinde yaptığı şeyler artık ben de ona bişey almıyorum.Bunu istemesinde evlenmedne önce maaşımı babama veiyordum bunun etkisi var ama babam harcamıyordu.

yani yerimde olsanız sorun etmezdiniz.ev önceden alınmış olsa dahi demi

Evlenmeden 3 ay önce ev alması bana kötü art bi niyet gelmedi nedense
Adam düşünmüş kirada oturmayalım diye ev almış
Ve evlendikten sonra kiraya çıkıp daha sonra ev almanız biraz daha Zor olabilirdi bir de taşınma telaşı olacaktı yeni eşyalarla
Maaş kartının eşinde olmasını söyle istemem
Eğer sen parasız kalacaksan sıkıntı yaşayacaksan ve eşin maaşını borçlar hariç diğer kendi ihtiyaçlarına da kullanıp sıkıntıyı sana yaşatacaksa tabiki de verme
Söyle de bi durum var
Eşinin aldığı maaş belli giderler belli
Eğer para yetmiyorsa ve artık geçim sıkıntısı yaşamaya başladığınızda yine de kendi maaşınızı vermez misiniz
Çünkü sıkıntıyı ikiniz de çekeceksiniz
O evde hakkın olmadığını düşünme sakın
Ki Allah’ım esirgesin uzun süreli evlilik nasip etsin
Yani bence eşler arası maddiyat böyle sorun olursa ilerleyen zamanlarda içinden çıkılmaz bir hal alabilir
Diyelimki çocuğunuz oldu artık çalışamayacak durumdasınız bebeğiniZe bakacaksınız
Eşiniz siz çalışmıyorsunuz diye size para vermeyecek mi

Ortak olur bence ev . Krediyi kimin maaşından ödendiğinin önemli yok ki

Ama ev yeni alınmış ve full kredili.
2 ay borcu ödenmiş daha belki.
Ve ayrılıyorlar.
Eşin üzerinde hiç bir emeği olmuyor ki bu durumda?

Arkadaşına ne ? Ne kadar kötü niyetli bir insanmış pesss ben olsam lafı yapıştırırım şuan o evde kim oturuyor

Arkadaşın görevi arkadaşı zarar görmesin diye uyarmak değil midir?
Adamın hayatında biri var, 3 ay sonra evlenecek.
Kredi ile ev alıyor.
Adam olan adam ortak tapu yapalım derdi.

Gerçi bence bu düşünceyi heriflere bırakmak yanlış.
Bir arkadaşım açık açık tapu ortak olacak demişti.
O krediyi birlikte ödeyeceğiz sonuçta demişti.
Sonuç çok çok mutlu evliliği var baş tacı oldu.
Lütfen itiraf edelim.
Çıkarlarını gözetmeyen, iyi niyetli hatunların bir değeri yok.
Ben de bu saflardan biriyim işte.

Bu çok mide bulandırıcı bir hareket yalnız.
Evlenmeden 3 ay önce de siz yok muydunuz?

Aynen
Bu ne yahu...ben olsam tek kuruş vermezdim. Madem beyefendinin ayrı gelecek planları var, karısını eşşekbaşı yerine koyuyor, o zaman bu güzel gelecek planlarını da kendi finanse etsin.

Evlendikten sonra alındığı için ortak olur edinilen mallar krediyi kimin cektiginin bir önemi yok.

Bu kadar ince hesaplar yapmanizi bilmiyorum cok normal bulmadim ben.tamam yarin ne olacagi belli olmaz da esimize de guvenmeyeceksek nasil bir hayati paylasacagiz?
Biz evlendigimizde esimin tarafi sadece 150 gr altin yapti ki altin o zaman ucuzdu.evin butun esyalarini benim ailem aldi.hatta gelinligin bile yarisinin parasini ailem odedi sirf istedigim olsun diye.esim ev almis kredi oduyordu.evlendikten sonra esimin dugun masraflari ve hatta belki de ailesine bile harcadigi kredi karti ekstrelerini odemek icin dugunde takilan altin para gibi seyleri verdim odesin diye.
Baktim hala duze cikamiyoruz altinlarimi verip kredi taksitini dusurduk.esimin ailesinin taktigi kadar benim ailemin taktigi altin vardi sirf borclu olmayalim diye hepsini verdim.hic aklima gelmedi acikcasi ev onun diye.
Sonra evi satip is kurdu Allaha sukur bugunlere gelebildik.esim her zaman takdir eder benim yaptiklarimi.hicbir seyime harcadigima gezdigime karismaz.
Yani dusunduklerinizda haklisiniz ama esiniz iyiyse kotu bir yani aliskanligi yoksa bunlar icin evliliginizi yipratmayin derim ben.maas karti konusunda da elbette sizde durmali esinizin kendinde duracak diye diretmesi yanlis.

evliliğimin ilk 2 ayı mutsuzdum bazı sorunlar düzeldi fakat ben küçük şeyler için sert tonlamalı sözler duymak gereksiz fazla eleştirilmek, beceriksizlikle suçlanmak gibi konularda çok hassasım sanırım çünkü ben kendisine böyle davranmıyorum birşeyi berecemediğim de anlamadığında ona küçümseyici şekilde davranmıyorum çünkü seven bunu yapmaz diye düşünüyoum bazen beni sevmediğini düşündüğüm zamanlar oluyordu.Acaba mantık evliliği mi diye .Bana karşı davranışları da benim ona olan davranışlarımı şekillendiriyordu daha tam anlamıyla beraber yaşamıyoruz ben iş dolayısıyla başka şehirdeyim.ayda 15 gün filan yanındayım

Maaş kartı verme işi zaten saçmalık. Mağazada bluz gördün almak istiyorsun cebinde para yok, hastasın taksiye binceksin cebinde para yok...madem bütçe ortak adam bana versin maaş kartını çok meraklıysa neden tüm ay çalıştığım parayı adamın eline sayayım??? Kadınlar keriz mi, keriz olmayın kadınlar vermeyin paranızı kimseye kontrolü sizde olsun. Banka havalesi yaparsınız olur biter.

Konu sahibesine gelince kocası artık cimri mi para düşkünü mü hesapçı mı neyse...ayrı ev alıyor, üstüne onu da konu sahibesine ödetmek derdinde?? Şöyle bir tiple zaten evlenmezdim. O evi aldığı an konu sahibesi evlenmekten cayacaktı bu kadar.

Evet ev evlenmeden alindigi icin ortak olmuyor ama eger kredi odemelerine yardim ediyorsaniz evin onu talep edersiniz bosanma aninda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…