- 1 Ağustos 2018
- 2.224
- En iyi cevaplar
- 1
- 3.824
- 83
Maaşını direkt alıp eşinin eline verme ama ayrı hesap kitap işlerine de girme. Çünkü buda eşinin maaşını istemesi kadar hoş değil. Zaten şuan birikim yapma vaktiniz de değil; çok erken başlamışsınız hesap kitap işlerine.doğru söylüyorsunuz fakat beni bu düşüncelere iten eşimin ısrarlı maaşımı istemesi, kesilen bir tutar var onu dahi istiyor olması beni çok üzüyor.aklımda böyle çelişkiler oluştu.sen ortak hesap istemiyorsun.parayı kendin biriktirmek istiyorsun diyor.Bana şuana kadar aldığı hediye çok azdır yani hep esirgiyor beni mutlu etmek için maddi anlamda hiçbişey yapmadı. benim içimden ise ona bişeyler almak glirdi hep ama bana karşı tutumunu anlayınca gerek evlilik nişan sürecinde yaptığı şeyler artık ben de ona bişey almıyorum.Bunu istemesinde evlenmedne önce maaşımı babama veiyordum bunun etkisi var ama babam harcamıyordu.
Maaş kartı verme işi zaten saçmalık. Mağazada bluz gördün almak istiyorsun cebinde para yok, hastasın taksiye binceksin cebinde para yok...madem bütçe ortak adam bana versin maaş kartını çok meraklıysa neden tüm ay çalıştığım parayı adamın eline sayayım??? Kadınlar keriz mi, keriz olmayın kadınlar vermeyin paranızı kimseye kontrolü sizde olsun. Banka havalesi yaparsınız olur biter.
Konu sahibesine gelince kocası artık cimri mi para düşkünü mü hesapçı mı neyse...ayrı ev alıyor, üstüne onu da konu sahibesine ödetmek derdinde?? Şöyle bir tiple zaten evlenmezdim. O evi aldığı an konu sahibesi evlenmekten cayacaktı bu kadar.
Evet ev evlenmeden alindigi icin ortak olmuyor ama eger kredi odemelerine yardim ediyorsaniz evin onu talep edersiniz bosanma aninda
3 ay once ev alinmasi hic masum degil.
Evet umarim olmaz ama bosanma durumunda sizin de katki yaptiginizi ispatlarsaniz alirsiniz fakat soyle bir ayrinti var diye biliyorum. Adam bosanmadan evi satsa yapabilecek hicbisey yok. Hak da talep edemiyorsunuz. O yuzden musterek almak ya da aile konutu serhi dusulmesi onemli.
Bi de isin icine maddi konualr girince o iliskiden hayir gelmeyeceğine inaniyorum ben ya. O kadar igrenc ki. Karsi taraf ucun besin hesabini yapiyorsa mutlaka hissedersiniz. Ne demek maas karti verilmesi. Gitsin senin yerine de calissin madem bi kere maas gunu paranizin yattigini gormek bi motivasyon sebebidir her seyi geciyorum.
Bence dikkatli olun. Ve esinizle acik acik konusun
Bi de niçin o ev evlenmeden önce alınıyor?
Evlendikten sonra neden alınmıyor, neyin hesabı güdülüyor?
Evlendikten sonra alsaydı o evi karı-koca iki kişinin hakkı olacaktı, şimdi adamın sadece. Güya adam ödüyor, e adamı evin içinde kim besliyor? Bu hesabı en başta yapan kişi adamın kendisi.
Valla baya üzülüyor gibisiniz ciddenMerhaba Arkadaşlar;
yeni evliyim eşimle maaşlarımızı yönetme konusunda kriz yaşamaya başladık. onun evlenmeden 3 ay öncesinde aldığı evimiden dolayı ödemesi gereken 2500 tl kredi borcu var bu evde benim hiçbir hakkım olmadığı için ben ev için maaşıın tamamını eşime vermek istemiyorum.O maaş kartımın kendisinde durmasını istiyor ben ise buna karşıyımSadece ortak giderlerin yarısını bölüşmek istiyorum.O aldığı beyz eşyayı balayı tutarlnı da taksit yaptığı için birlikte ödemiş gibi oluyorz.ben hepsini önceden ödemiştim.evlenince hiç borcum yoktu. Sizler nasıl yöetiyorsunuz ortak hesabınız var mı Eşimin maaşı benden daha fazla fakat ev kredisi ve sigara parasını düşünce aynı oluyoruz.Ben eşimi seviyorum ve bu tür şeyleri konuşuyor olmak beni çok üzüyor aramız açılması beni strese sokuyor.Sizin yöntemleriniz nedir
Evlenmeden önce evi yerleştirmek adına alınır, anlarım.
Ama kesinlikle ortak tapu düşünülmeli o durumda da.
Sonuçta adam birikimiyle ev almıyor ki kredi birlikte ödenecek.
Nerede tok gözlü kadın, hep böylelerinin kurbanı.
Valla sinir oluyorum ya.
Şimdi şöyle herkes yeterince iyi niyetli olmayabiliyor . Herkesi kendimiz gibi görmek yanlış benceAma ev yeni alınmış ve full kredili.
2 ay borcu ödenmiş daha belki.
Ve ayrılıyorlar.
Eşin üzerinde hiç bir emeği olmuyor ki bu durumda?
Arkadaşın görevi arkadaşı zarar görmesin diye uyarmak değil midir?
Adamın hayatında biri var, 3 ay sonra evlenecek.
Kredi ile ev alıyor.
Adam olan adam ortak tapu yapalım derdi.
Gerçi bence bu düşünceyi heriflere bırakmak yanlış.
Bir arkadaşım açık açık tapu ortak olacak demişti.
O krediyi birlikte ödeyeceğiz sonuçta demişti.
Sonuç çok çok mutlu evliliği var baş tacı oldu.
Lütfen itiraf edelim.
Çıkarlarını gözetmeyen, iyi niyetli hatunların bir değeri yok.
Ben de bu saflardan biriyim işte.
Şimdi şöyle herkes yeterince iyi niyetli olmayabiliyor . Herkesi kendimiz gibi görmek yanlış bence
Merhaba Arkadaşlar;
yeni evliyim eşimle maaşlarımızı yönetme konusunda kriz yaşamaya başladık. onun evlenmeden 3 ay öncesinde aldığı evimiden dolayı ödemesi gereken 2500 tl kredi borcu var bu evde benim hiçbir hakkım olmadığı için ben ev için maaşıın tamamını eşime vermek istemiyorum.O maaş kartımın kendisinde durmasını istiyor ben ise buna karşıyımSadece ortak giderlerin yarısını bölüşmek istiyorum.O aldığı beyz eşyayı balayı tutarlnı da taksit yaptığı için birlikte ödemiş gibi oluyorz.ben hepsini önceden ödemiştim.evlenince hiç borcum yoktu. Sizler nasıl yöetiyorsunuz ortak hesabınız var mı Eşimin maaşı benden daha fazla fakat ev kredisi ve sigara parasını düşünce aynı oluyoruz.Ben eşimi seviyorum ve bu tür şeyleri konuşuyor olmak beni çok üzüyor aramız açılması beni strese sokuyor.Sizin yöntemleriniz nedir
Yooo bence var bi bakmak lazım karşımdaki doğru mu söylüyor ? Adam 3 ay önce alabilir ne yapacak ya bi bakılsın ev fiyatları kredi faizleri dolar Euro nasıldı . Adam belki o zaman almasa şimdi aşırı zarardaydı bunun garantisini veremiyoruz malum ekonomiden. Konu sahibi kartını vermesin tabiki . Yapılması gereken şu ortak bir hesap olacak her ay ikiside oraya para atacak sonra evin ihtiyaçları o hesaptan giderilecek bu kadar basitBütün kadınlar uyanık olsun.
Sevsin ama önce kendisini sevsin.
Çıkarlarını gözetsin.
Emeklerini, alın terini gözü kapalı teslim etmesin.
Bugün seninle olan adam, 3 sene sonra senden gönlüm geçti diyebiliyor mu?
Evet..
Bu uyarıyı yapan insanın iyi niyetinden şüphe etmeye gerek yok.
Ben yandım eller yanmasın diye konuşuyorum ben mesela..
Hayir canim,o ev haneye ait ve baska eviniz olmadigi icin,coluk cocuk orada oturdugunuz icin gecerli bir kural. Odemesine katkiniz olsun veya olmasin. Onemli olan o ev icinde bir ailenin yasiyor olmasiBu durum evliyken kredi ödemesi devam ettiği için mi böyle darkmore?
Yooo bence var bi bakmak lazım karşımdaki doğru mu söylüyor ? Adam 3 ay önce alabilir ne yapacak ya bi bakılsın ev fiyatları kredi faizleri dolar Euro nasıldı . Adam belki o zaman almasa şimdi aşırı zarardaydı bunun garantisini veremiyoruz malum ekonomiden. Konu sahibi kartını vermesin tabiki . Yapılması gereken şu ortak bir hesap olacak her ay ikiside oraya para atacak sonra evin ihtiyaçları o hesaptan giderilecek bu kadar basit
Konu sahibi şuan evde ortak mı olmuş oluyor Kanuni olarakEv de ortak olacak .Zaten herkes bunu diyor da konu sahibi kafa yapısını değiştirmeli önce
Faizler düsüüktü yoksa kira düsünürdüBi de niçin o ev evlenmeden önce alınıyor?
Evlendikten sonra neden alınmıyor, neyin hesabı güdülüyor?
Evlendikten sonra alsaydı o evi karı-koca iki kişinin hakkı olacaktı, şimdi adamın sadece. Güya adam ödüyor, e adamı evin içinde kim besliyor? Bu hesabı en başta yapan kişi adamın kendisi.
Hayir canim,o ev haneye ait ve baska eviniz olmadigi icin,coluk cocuk orada oturdugunuz icin gecerli bir kural. Odemesine katkiniz olsun veya olmasin. Onemli olan o ev icinde bir ailenin yasiyor olmasi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?