evlilike bütçe dağılımı

Maaşını direkt alıp eşinin eline verme ama ayrı hesap kitap işlerine de girme. Çünkü buda eşinin maaşını istemesi kadar hoş değil. Zaten şuan birikim yapma vaktiniz de değil; çok erken başlamışsınız hesap kitap işlerine.
hiç olmazsa önce bir eşya ve balayı taksidini bitirin.
Oturup biran önce konuşun bunları.
Biriniz evi ödüyorsa; diğeri faturaları ve mutfak masraflarını çeksin. Yada ikiniZde ortaya maaşlarınızı koyup; planlamanızı yapın.
Bu hediye maddi değer vs işlerine takılma; erkekler genelde bu konuda başarılı ve düşünceli değil zaten. Beklenti içinde olma yani.

Bi de niçin o ev evlenmeden önce alınıyor?
Evlendikten sonra neden alınmıyor, neyin hesabı güdülüyor?
Evlendikten sonra alsaydı o evi karı-koca iki kişinin hakkı olacaktı, şimdi adamın sadece. Güya adam ödüyor, e adamı evin içinde kim besliyor? Bu hesabı en başta yapan kişi adamın kendisi.

3 ay once ev alinmasi hic masum degil.
Evet umarim olmaz ama bosanma durumunda sizin de katki yaptiginizi ispatlarsaniz alirsiniz fakat soyle bir ayrinti var diye biliyorum. Adam bosanmadan evi satsa yapabilecek hicbisey yok. Hak da talep edemiyorsunuz. O yuzden musterek almak ya da aile konutu serhi dusulmesi onemli.

Bi de isin icine maddi konualr girince o iliskiden hayir gelmeyeceğine inaniyorum ben ya. O kadar igrenc ki. Karsi taraf ucun besin hesabini yapiyorsa mutlaka hissedersiniz. Ne demek maas karti verilmesi. Gitsin senin yerine de calissin madem bi kere maas gunu paranizin yattigini gormek bi motivasyon sebebidir her seyi geciyorum.

Bence dikkatli olun. Ve esinizle acik acik konusun

Evet ev evlenmeden alindigi icin ortak olmuyor ama eger kredi odemelerine yardim ediyorsaniz evin onu talep edersiniz bosanma aninda

Ablacım o öyle olmuyor
Kadın yuvam yıkılmasın derdindeyken adamlar ortak mal olan evi, arabayı götürüp satıyor kadınlar hakkı olan malı dahi alamıyor. Erkekler çok şerefsiz.

Bu adam uyanık. Konu sahibesinin maaşıyla yer içer ev giderlerini karşılar, konu sahibesinin sırtından geçinir. İlerde bir aksaklık olunca da ben bu evi evlenmeden aldım tapu benim der sıyrılır. Konu sahibesi de bu herifi yedirdiği içirdiğiyle kalır.

Adam daha evlenmeden hesaba kitaba başlamış. Konu sahibesi kazıklanmasın. Ben olsam 1 TL vermem, erkek değil mi evi geçindirsin.

Konu sahibi bazı sorulara net cevap vermemişsin gibi .Öncelikle ev kimin üzerin e? Neden eşine ev de Benim de hakkim olsun sonuçta ödemelerden diyemiyirsun? Yok akrabasından almış yok düğün takıları. Bunları öderken ve düğün takılarında da senin hakkın var .Sen eşinin evi kendi üstüne yapmasını haklı görüyorsun bence öncelikle senin düşüncelerini değiştirmem lazım. Sen eşinin yaptığını normal kalıplara uydurmaya çalışmışsın ama öyle birşey yok bence gözünü daha iyi ac .

+++++

Bildiğim kadarıyla ev siz evlenmeden alınmış olsa bile borcu birlikte ödendiğinden (sonuçta kredi tek başına 3 ay ödenmiş en fazla) evde sizin de hakkınız var, borcu ödedim ama ev onun diye bişi yok.

Beyaz eşya diye bahsettiğiniz de sanırım siz çeyizin üstüne düşeni alıp borcunu bitirmişsiniz ama eşiniz almış gibi görünüp borcu sizinle ödemiş olması. Evlenmeden az çok belli olmuştur bu durum keşke sizde ona göre ikimiz alalım birlikte ödeyelim deseydiniz.

Bu saatten sonra takılmanıza gerek duyacak ne yaşadınız ki? Güvenmiyor musun mesela? Maaş kartı meselesi de eşler arasında olan bi mesele, benim eşimdedir ama internet bankacılıkları hep bende, istediğimde gider çekerim, lazımsa alırım eşimde bişi demez.

Eşinize güvenmiyor musunuz?

Evlenmeden önce evi yerleştirmek adına alınır, anlarım.
Ama kesinlikle ortak tapu düşünülmeli o durumda da.
Sonuçta adam birikimiyle ev almıyor ki kredi birlikte ödenecek.
Nerede tok gözlü kadın, hep böylelerinin kurbanı.
Valla sinir oluyorum ya.

Valla baya üzülüyor gibisiniz cidden
Biz de evlendiğimizde eşimin 2 adet kredisi vardı
Bekarken maaşı yetiyordu ödemeye ama evlenince o zaman yetmedi
O maaşı iLe kredisini ödedi bir yıl ben evi geçindirdim
Alınan evde siz de oturmuyor musunuz bu arada
Eşine maaş kartını verme ama onun borcu onun kredisi olayına girmen çok bencilce ayrıca ortak giderleri paylaşmak da çok komik üni de v arkadaşı gibi
Oturun konuşun kimin maaşı neye yetiyorsa o onu ödesin
Bizim 3 bin tl ev kredimiz var onu eşim öder
Aylık faturaları da eşim öder
Aidat evin emlak vergisi falan eşime aittir

Evin diğer masrafları bana kalır
2 adet kredi kartını her ay ben öderim ortalama 2 bin tl gelir iki Kart
Market pzar sağlık giderleri de bana kalır
Maaşımdan da hiç para kalmaz son birkaç aydır eşim de bana da

Kadının ıspatlayabileceği bir şeyi de yok ki, adamın inisiyatifinde değil mi? Bilenler aydınlatsın; kredi adamın maaşı üzerinden çekiliyor, ödemeyi adam yapıyor görünüyor, ev öncesinde alınmış. Kadın evi geçindiriyor ama bunu ne kadar ispatlayacak? Adam "Babam yardım ediyordu evi geçindirmemize, ben de eve ödeme yapıyordum" dese mesela?
Ev alınırken ortak alınmıyorsa zaten sorun var orada.

Şimdi şöyle herkes yeterince iyi niyetli olmayabiliyor . Herkesi kendimiz gibi görmek yanlış bence

Şimdi şöyle herkes yeterince iyi niyetli olmayabiliyor . Herkesi kendimiz gibi görmek yanlış bence

Bütün kadınlar uyanık olsun.
Sevsin ama önce kendisini sevsin.
Çıkarlarını gözetsin.
Emeklerini, alın terini gözü kapalı teslim etmesin.
Bugün seninle olan adam, 3 sene sonra senden gönlüm geçti diyebiliyor mu?
Evet..

Bu uyarıyı yapan insanın iyi niyetinden şüphe etmeye gerek yok.
Ben yandım eller yanmasın diye konuşuyorum ben mesela..

Bu mantıkla şuan oturduğunuz ev için eşinize kira vermeniz gerekir malum barınma tutarı diye birşey var.

Kartınızı eşinize vermeyin ben hiç vermedim doğru da bulmuyorum,kuaför kıyafet temizlikçi vs vs gibi giderler için eşime hesap vermem o da aynı şekilde bana,büyük bi harcama yapacaksak ailelere para vereceksek birbirimizin haberi olur sadece.

Yooo bence var bi bakmak lazım karşımdaki doğru mu söylüyor ? Adam 3 ay önce alabilir ne yapacak ya bi bakılsın ev fiyatları kredi faizleri dolar Euro nasıldı . Adam belki o zaman almasa şimdi aşırı zarardaydı bunun garantisini veremiyoruz malum ekonomiden. Konu sahibi kartını vermesin tabiki . Yapılması gereken şu ortak bir hesap olacak her ay ikiside oraya para atacak sonra evin ihtiyaçları o hesaptan giderilecek bu kadar basit

Bu durum evliyken kredi ödemesi devam ettiği için mi böyle darkmore?
Hayir canim,o ev haneye ait ve baska eviniz olmadigi icin,coluk cocuk orada oturdugunuz icin gecerli bir kural. Odemesine katkiniz olsun veya olmasin. Onemli olan o ev icinde bir ailenin yasiyor olmasi

Ev de ortak olacak .Zaten herkes bunu diyor da konu sahibi kafa yapısını değiştirmeli önce

Faizler düsüüktü yoksa kira düsünürdü

Hayir canim,o ev haneye ait ve baska eviniz olmadigi icin,coluk cocuk orada oturdugunuz icin gecerli bir kural. Odemesine katkiniz olsun veya olmasin. Onemli olan o ev icinde bir ailenin yasiyor olmasi

Yaa orada oturulmuyorsa, kiraya verilmiş bir evse.
Kendi de kirada oturuyorsa?
Ayy ben özele geçeyim en iyisi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…