Evlilikle kafayı bozmuşsun..

Sizi seviyordur sevmesine. Kotu evlilik ve bosanma evreleri kim bilir ne acilar birakmistir onda. Bir senelik iliski gecmisinize ragmen hala sizi ailesine ve arkadaslarina takdim etmediyse cok korkak bir insan . Bu korkaklar evlenmiyorlar maalesef , yillariniz heba olmasin. Ayrildiginiz icin tebrik ederim sakin geri donmeyin.

Yazinizi okurken bu adam bu kizdan yakinda ayrilir hissine kapilmistim ki 2 gun once ayrildik yazmissiniz.Bana erkek arkadasinizin tepkisi normal geldi.Israr etmek , baskilamak iliskilere cok zarar veriyor ve siz de tam bunu yapmissiniz.Bence evlilik karari almak bosanmis biri icin cok zordur ve bu nedenle evlenip ayrilmis sevgiliyi aslindaisrarlayarak , baskilayarak degilde bakis acisini degistirerek ,sakince hatta yapabiliyorsak psikolojik anlamda onarark gitmek daha olumlu sonuclar dogrur diye dusunuyorum. O nedenle tarzinizdan dolayi geldiginiz nokta bana normal geldi.Amcanizla sizi vurmasi hos olmamis o da sevgilinizin karaktersizligi olabilir veya anlatmak istedigini yanlis bir ornekle anlatan patavatsiz biri de olabilir.Yani adami siz taniyorsunuz nitelikli midir degil midir siz biliyirsunuz ama burdan bakinca cok karaktersice geldi bana.

Ne kadar çok sinir krizi geçirdim tanımlaması yapmışsınız, yoruldum okurken..
Evlilikten gözü korkmuş olabilir, belki de sizinle evlenmek istemiyor olabilir.
Amcanız için yaptığı yorum bir doz kırıcı belki ama ne cüret ailem hakkında böyle yorum yapar çıkışı gerçekten garip. Aile olmak için baskı yaptığınız adama bu çıkışınızı anlamlı bulmadım.
Sürekli evliliği dillendirmeniz gerçekten itici olmuştur.
Ama bence iyi olmuş ayrılmanız, daha uyumlu birini mutlaka bir gün tanırsınız.

Evlilik takıntınız beni bile sıktı. 1 yılda hemen evlenek evlenek diye kavga edip, kriz geçirmek neden? Evde kalmış gibi davranmışsınız. Adamın kaçmasına şaşırmadım. Ki demiş hazır değil belli ki. Ben de yeni evliyim ama 2 yılda anca hazır hissettim. Beklemek istemiyorsanız bitirmek daha doğru ama siz işi inada bindirmişsiniz. Tavrınız çirkin geldi. Bir insanın ilişkide tek amacı niye söz tepsisi, nişan masası olur acaba?

Ayrıca amca konusunda da haklı. Millete göre evlenecekseniz o millet önce kendine baksın demiş. Ki kendi hür iradenizle isteyin evliliği. Dışarının baskısı ile evlenilmez.

ay evlilik te evlilik ben bile şiştim adam nasıl şişmesin.
Ama verdiği tepkilerle yüzünü de göstermiş.
Geri vites yapma aman ha.

bence adamın aile ve arkadaş ortamına sokmamasının nedeni de bu evlilik mevzusu.. konu sahibi çok baskı yapmış, o ortamda da konu evliliğe gelir bir de çevreden baskı alır diye tanıştırmamış.
açıkçası ben kadın halimle bu baskıyı hissetsem ben de tanıştırmam.

Bu konulara mesaj yazıp, konu sahibinin cevap vermemesine de ayar oluyorum ya :KK20::KK20:
Sanki kendi aramızda konuşuyoruz

dün de bi konu sahibi istediği cevaplar yazılmadığı için herkesle dalga geçti..

Onun istediği cevapları yazacaksak konuyu niye buraya açıyor ki :işsiz:
Ayrıca bu konuyu 100 kişiye anlat 95i adama hak verir.
Bir de dün konu sahibi dedi ya evli gibiyiz, 3 gün falan evinde kalıyormuş.
O kadar rahatlarsa zaten adam tabi ki de evlenmez.
Hem evlilikten korkuyor hemde sevgilisiyle 3 gece evinde kalabiliyor.
Kim olsa evlenir? :işsiz::işsiz:

Onun istediği cevapları yazacaksak konuyu niye buraya açıyor ki :işsiz:
Ayrıca bu konuyu 100 kişiye anlat 95i adama hak verir.
Bir de dün konu sahibi dedi ya evli gibiyiz, 3 gün falan evinde kalıyormuş.
O kadar rahatlarsa zaten adam tabi ki de evlenmez.
Hem evlilikten korkuyor hemde sevgilisiyle 3 gece evinde kalabiliyor.
Kim olsa evlenir? :işsiz::işsiz:

açıkçası bu durumda zaten 3 gün beraberler evlenmeye gerek kalmaz diyemem kesinlikle. genelde erkekleri suçluyoruz ama o adam acaba neler yaşadı evliliğinde bilmiyoruz.
tek emin olduğum bir iticilik olduğu..
bi de bence muhtemelen şimdiden bu kadar sinir krizleri geçiriyor evlenince istediği birşey olmadığında neler yapar diyor bence.

Her allah in günü evlilik konusu açmak ne demek allah aşkına..
1 yıl çok uzun bir zaman değil, bazı ilişkiler beklemeye değer.
Birbirinizi yiyeceginize çift terapisi teklif etseydiniz keşke.

Evlilik konusundaki bu baskıda, ilk evliliğinden kalan korkusunu kucumsemekte haksizsiniz.

Sizi herkesten saklaması ve amcanız ile ilgili meselede kendini soz sahibi gormesi konusunda haklısınız.

Evlilik mevzunu açmadan sormadınız mi neden sizi herkesten sakladığını?

Seven insan evlenir yok seven insan şunu yapar bla bla...
Seven insanla ilgili ne kadar keskin kalıplarımız var evlenmeden de seven insanın hayatında yer edemiyormuyuz?
Bu adamın kendine göre planları yok mudur ki ilişki daha bir yıllık...
Ha tabiki beklentiler uyuşmuyorsa ayrılınır yani buna tamamım...

ama kim evlenecem diye sinir krizi geçiren biriyle evlenmek ister ki?
Evlenecegım varsa bile soğurum ben canlandıramıyorum bile...

bir de sanırım aileniz de soruyormuş...
Bu da bana göre saçma sizin hayatınız ya sonuna kadar sevgili de kalabilirsiniz...

evlenmek için sinir krizi geçirmeyecegınız birini bulun...

ailenizle sizi vurma durumu aşırı saçma ayrıca bu konuda yanlış...
Planlarınıza hayat tarzınıza göre birini bulursunuz

açıkçası bu durumda zaten 3 gün beraberler evlenmeye gerek kalmaz diyemem kesinlikle. genelde erkekleri suçluyoruz ama o adam acaba neler yaşadı evliliğinde bilmiyoruz.
tek emin olduğum bir iticilik olduğu..
bi de bence muhtemelen şimdiden bu kadar sinir krizleri geçiriyor evlenince istediği birşey olmadığında neler yapar diyor bence.

Yok o açıdan demedim cinsel olarak yani.
Demek istediğim durum adam zaten hevesli değil, konu sahibi de gidip kalıyorum falan dedi adama bir rahatlama gelmiştir anlamında dedim.
Evlenmez ya o adam

Yok o açıdan demedim cinsel olarak yani.
Demek istediğim durum adam zaten hevesli değil, konu sahibi de gidip kalıyorum falan dedi adama bir rahatlama gelmiştir anlamında dedim.
Evlenmez ya o adam

bence konu sahibiyle evlenmez.
ama karşısına evlilik konusunda darlamayan biri çıkarsa onunla evlenir..

Evet. Tam olarak böyle söyledi.
1 yıllık bi ilişkim var. Kendisi daha önce bir evlilik yapmış benim ise ilk olacak. Ve ben bu evlilik konusunu aşırı derecede takıntı yaptım. İçimde nerden peydah olduğunu tam olarak bilmedim bir ‘acaba oyalanıyor muyum’ hissi oluştu. Erkek arkadaşım karakter olarak çok üstüme titreyen, gözümün içine bakan biridir. O konuda hakkını yiyemem ama evlilik konusu açılınca eski evliliğiyle alakalı yaşadığı kötü tecrübelerden dolayı evlilik sürecinden aşırı derece rahatsız oluyor. Onu anlamamı bekliyor, zamanla olacak diyor, seneye başlarız birşeylere diyor ama bu beni çıldırtıyor. Sebebi ise eski eşiyle ilgili yaşadığı problemler benim suçum değil ki.. evlilik diyince yüzü düşüyor. Tamam evleniriz biliyorum ama kendisinde zerre heyecan ve istek yok aksine geriliyor. Ben de sanki kendimi zorla evlenecekmiş gibi hissediyorum.
Böyle hissetmekte beni üzüyor..
Yani çok seven bir insan geçmişte ne yaşarsa yaşasın seviyorum dediği kadınla evlenmekten neden bu kadar gerilir ki? Ben de buna anlam veremediğim için inada dönüştürdüm. Sürekli konusunu acıyorum, sinirleniyorum. Seneye hallederiz diyor da ne ailesinden birine söyledi beni, ne bi arkadaşıyla tanıştım ne başka birşey. Sanki damdan düşer gibi ikimiz mi yapacağız nişanı düğünü..
Her istediğimi yapar, ağladığımda benimle ağlar, elinde ekmek varsa yarısını böler bana verir. Böyle bir insan ama maalesef bu evlilik konusu beni deli ediyor. İçten içe bileniyorum. Sürekli kavga gürültü. Oturup insan gibi konuşulur değil mi bu konular? Hangi tarihte ne yapacağız, ne olacak beraber konuşulur seneye hallederiz diyip geçiştirmek bana çok saçma geliyor. Ben korkuluk muyum yani bu ilişkide..
Bu arada bunları anlatıyorum ama ayrıldım 2 gün önce. Bana evlilikle kafayı bozdun yeter artık diye bağırdı. Nişan da olacak söz de olacak zamanı gelince yeter çocuk gibi her Allah’ın günü bıktım diye.
Size göre belki hatalı olabilirim bu konuda ama o ‘zamanı gelince’ lafı varya işte beni çıldırtıyor. Neden karar veren o zamanına. Niye onun istediği zaman olacak diye deliriyorum sinir krizi geçiyorum. Yani çok saçma bir hal aldı. Ben evlenmek için peşinden koşan o da yeter ya al evlenelim yeterki sus diyen taraf gibi oldu ve ben böyle güzel anların, duyguların bu şekilde kafama kakar gibi yaşanmasını kendime yediremiyorum. Daha önce başından geçtiği için hiçbir hevesimi, heyecanımı anlamıyor.
Ben de o ‘zamanı gelince’ yi beklemedim ve ayrıldım işte çünkü sinir krizi geçiyordum en son.
Bilemiyorum bana ne dersiniz.. haklı mıyım haksız mıyım onu da bilmiyorum tek düşündüğüm seven adam karşısındaki kadın ne yaparsa yapsın sırf evlenmek istiyor diye bu kadar tepki vermez. Vermemeliydi.
Bir de asıl kızdığım olaya geleyim;
Ailemde amcam biraz değişik bir insan. Evli biriyle ilişkisi var. Bizim ailede herkes bilmiyor ama ben biliyorum. Erkek arkadaşım da bir şekilde öğrenmiş. Ben ona ailem soruyor artık ne zaman evleneceksin diye baskı yapıyor dediğimde bana ne dedi biliyor musunuz?

‘Senin ailenin seninle uğraşmaktan ziyade daha önemli dertleri var bence. Senin evlilik konun sizin ailede yapılanların yanında hiç gibi bir şey yani‘ tarzında bir cümle. Sana laf etmeye hakları yok üzülme demeye çalışıyor kendince ama üsluba bakar mısınız!

Sinirimi bozan bir kişiyle benim tüm ailemi yargılaması ve laf söylemesi. Haklı olabilir o kişiyle alakalı ama aileme laf edemez ne cüret. Ben de ayrıldım işte çünkü artık kaldıramıyorum hiçbir şeyi ve sağlıklı düşünemiyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz sadece bunu merak ettiğim için açtım konuyu da.
Hatalıysam yargılanmaya,
değilsem tavsiyelere açığım..
Hatalısın. Empati kuramıyorsun.adam sana seneye demıs en azından.suan evlilik meraklısı konumuna kendını düşürmüşsün ne gerek var bu kadar takıntıya. Ayrıca sen zorlama o seni zorlason. Yoksa bı degerın olmaz evlenince. Ama zaten ayrılmıssın konusmaya gerekde yok adam tamam gel evlenelim dıcek halı yok. Ayrıca evlılıge karsıyımda dememıs. Tabıkı sütten agzı yanan yogurdu üfleyerek yer. Amcan da hatalı bir ılıskı yasamıs onu dile getırmesı hos degıl ama ben yine suçlu senı buluyorum yazdıklarından. Ne hale getirdin kı adam bunu demıs. Tamamen yazdıklarından yola cıkarak dedım. Ben hep kadını tutarım bu tarz seyler de ama bu sefer adamın ustune cok gıtmıssın

Back
X