Evlilikle kafayı bozmuşsun..

Daha 1 yil olmus iliskiniz
Ayni evde yasamiyorsunuz birbirinizi bu kadar kisa surede taniyamazsinizki
Adamin sutten agzi yanmis yogurdu ufleyerek yiyor olan bu
Belki hala sizi cozemedi icine sinmeyen seyler var ne bu boyle 1 yilda tanis sozlen nisanlan evlen olurmu boyle
Aynı evde yaşıyor sayılırız

Bence boşandığı eşi çok haklı sebepten boşamış sevgilinizi ve baya da çekişmeli olmuş bana kalırsa maddi konularda işin icine girmiştir mutlaka. Aile özelinize bile saygısı olmayan bı adam.
Şimdi ise hiç o toplara girmeden gününü gün etme peşinde.
Amcanızın konusunu siz mi anlattınız sevgilinize yoksa o kendisimi öğrendi?
Evlenip boşanmış adamla evlenirken 100 kere düşüneceksiniz , evlenip boşanmış bı kadınla evlenirken 5 kere düşüneceksiniz. Kadının içi bozuk değilse kimse eşinden rahat yuvasından ayrılmaz.

Ayrılmakla en doğru kararı vermişsin. Umarım kararında sabit durursun. Böyle bi adamla ömür geçmez sürekli bişeyleri erteleyecek seni her konuda çileden çıkaracaktı belli. Bulmuş senin gibi kızı daha ne istiyor. Bunalıyorsa düzenli ilişki yapmasın. Gitsin günlük takılsın
Daha ilişkinin basında evlilikten soğuyorsa yarın birgün evlenip biseyler istediğinde aynı pozisyona gelecek

Tam da yazdığınız gibi birisi olup çıkmışsınız.
Siz evlilik diye deliren, o da evlenmekten korkan birisi. Bir insanın evlenmek istememesi kadar normal başka bir şey olamaz. Her gün bu meseleyi açarsanız zaten evleneceği varsa da evlenmez.
Aşırı derecede uyumsuz bir çiftsiniz ayrılmanız isabetli olmuş

Evet. Tam olarak böyle söyledi.
1 yıllık bi ilişkim var. Kendisi daha önce bir evlilik yapmış benim ise ilk olacak. Ve ben bu evlilik konusunu aşırı derecede takıntı yaptım. İçimde nerden peydah olduğunu tam olarak bilmedim bir ‘acaba oyalanıyor muyum’ hissi oluştu. Erkek arkadaşım karakter olarak çok üstüme titreyen, gözümün içine bakan biridir. O konuda hakkını yiyemem ama evlilik konusu açılınca eski evliliğiyle alakalı yaşadığı kötü tecrübelerden dolayı evlilik sürecinden aşırı derece rahatsız oluyor. Onu anlamamı bekliyor, zamanla olacak diyor, seneye başlarız birşeylere diyor ama bu beni çıldırtıyor. Sebebi ise eski eşiyle ilgili yaşadığı problemler benim suçum değil ki.. evlilik diyince yüzü düşüyor. Tamam evleniriz biliyorum ama kendisinde zerre heyecan ve istek yok aksine geriliyor. Ben de sanki kendimi zorla evlenecekmiş gibi hissediyorum.
Böyle hissetmekte beni üzüyor..
Yani çok seven bir insan geçmişte ne yaşarsa yaşasın seviyorum dediği kadınla evlenmekten neden bu kadar gerilir ki? Ben de buna anlam veremediğim için inada dönüştürdüm. Sürekli konusunu acıyorum, sinirleniyorum. Seneye hallederiz diyor da ne ailesinden birine söyledi beni, ne bi arkadaşıyla tanıştım ne başka birşey. Sanki damdan düşer gibi ikimiz mi yapacağız nişanı düğünü..
Her istediğimi yapar, ağladığımda benimle ağlar, elinde ekmek varsa yarısını böler bana verir. Böyle bir insan ama maalesef bu evlilik konusu beni deli ediyor. İçten içe bileniyorum. Sürekli kavga gürültü. Oturup insan gibi konuşulur değil mi bu konular? Hangi tarihte ne yapacağız, ne olacak beraber konuşulur seneye hallederiz diyip geçiştirmek bana çok saçma geliyor. Ben korkuluk muyum yani bu ilişkide..
Bu arada bunları anlatıyorum ama ayrıldım 2 gün önce. Bana evlilikle kafayı bozdun yeter artık diye bağırdı. Nişan da olacak söz de olacak zamanı gelince yeter çocuk gibi her Allah’ın günü bıktım diye.
Size göre belki hatalı olabilirim bu konuda ama o ‘zamanı gelince’ lafı varya işte beni çıldırtıyor. Neden karar veren o zamanına. Niye onun istediği zaman olacak diye deliriyorum sinir krizi geçiyorum. Yani çok saçma bir hal aldı. Ben evlenmek için peşinden koşan o da yeter ya al evlenelim yeterki sus diyen taraf gibi oldu ve ben böyle güzel anların, duyguların bu şekilde kafama kakar gibi yaşanmasını kendime yediremiyorum. Daha önce başından geçtiği için hiçbir hevesimi, heyecanımı anlamıyor.
Ben de o ‘zamanı gelince’ yi beklemedim ve ayrıldım işte çünkü sinir krizi geçiyordum en son.
Bilemiyorum bana ne dersiniz.. haklı mıyım haksız mıyım onu da bilmiyorum tek düşündüğüm seven adam karşısındaki kadın ne yaparsa yapsın sırf evlenmek istiyor diye bu kadar tepki vermez. Vermemeliydi.
Bir de asıl kızdığım olaya geleyim;
Ailemde amcam biraz değişik bir insan. Evli biriyle ilişkisi var. Bizim ailede herkes bilmiyor ama ben biliyorum. Erkek arkadaşım da bir şekilde öğrenmiş. Ben ona ailem soruyor artık ne zaman evleneceksin diye baskı yapıyor dediğimde bana ne dedi biliyor musunuz?

‘Senin ailenin seninle uğraşmaktan ziyade daha önemli dertleri var bence. Senin evlilik konun sizin ailede yapılanların yanında hiç gibi bir şey yani‘ tarzında bir cümle. Sana laf etmeye hakları yok üzülme demeye çalışıyor kendince ama üsluba bakar mısınız!

Sinirimi bozan bir kişiyle benim tüm ailemi yargılaması ve laf söylemesi. Haklı olabilir o kişiyle alakalı ama aileme laf edemez ne cüret. Ben de ayrıldım işte çünkü artık kaldıramıyorum hiçbir şeyi ve sağlıklı düşünemiyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz sadece bunu merak ettiğim için açtım konuyu da.
Hatalıysam yargılanmaya,
değilsem tavsiyelere açığım..
Ben sizinle evlenmeyecegini düşünüyorum çok yüz göz olunmuş saygı yok ağır laflar edilmiş. Adam evlenme teklifi etmemiş ki daha ne tarihi ne konuşması..Zaten ayrilmissiniz da doğru bi karar.

Ona buna değil niye boşanmış ona takılırdım... Boşanmış erkeklere iyi gözle bakmıyorum valla, vardır iyileri ama çok nadir.... Nerden bulursunuz bilmiyorum ki, bekarlara odaklan.... Bu arada sana tavsiye, evlilik diye yırtınma... Çok matah bir olay değil.... Hele ülkemiz ve geçim şartlarında hiç değil... Akşam işten gelince elinde telefonla oyun oynayan bir profilin neyine ısrar edersiniz ki...

siz her aninizin sevdiginiz insanla olmasini istediginiz icin evlenmek istiyor olabilirsiniz haklisiniz da ama buna iki tarafinda hazie olmasi gerekir.
bir taraf bastiriyor diye olmaz demek ki kendini henuz hazir hissetmiyor du ama erkek arkadasiniz maalesef her şeyi başınıza kakabilecek bir insan
sizene onane amcanizin nasil yasadigindan da bunu size soyleme curetinde bulunuyor anlamadim fazlaca yuz verip tepeye cikarilmis bir koca adayi var sanki

Sizi anlıyorum. Eleştiri istemişsiniz Tek eleştireceğim kısım "Neden karar veren o zamanına. Niye onun istediği zaman olacak diye deliriyorum"demişsiniz. Bu karar iki taraf isteyince verilir bir taraf istiyor diye verilmez. Amcanızın yaptığı bir şeyi sizin başınıza kakması çok yersiz ve ayıp olmuş bence. Bu kişinin kafası çok karışık, bence evliliğe henüz hazır değil. Siz isteğinizi açık ve net ortaya koymuşsunuz "ben evlenmek istiyorum" demişsiniz. Siz şimdi biraz geri çekilin, kafasını toplasın öyle gelsin.

Daha evvel Evlenip ayrılmış evliliğe tereddütlü yaklaşması normal.
Ana 1 senelik iliskisini de paylaşamaması sanki ciddi değil gibi. Ya da zamanını bilemiyor.
Amcanızın olayını yüzünüze vurması çok Saçma olmuş.
Ayrılmışsınız zaten diyecek bşy kalmamış pek.

Evet. Tam olarak böyle söyledi.
1 yıllık bi ilişkim var. Kendisi daha önce bir evlilik yapmış benim ise ilk olacak. Ve ben bu evlilik konusunu aşırı derecede takıntı yaptım. İçimde nerden peydah olduğunu tam olarak bilmedim bir ‘acaba oyalanıyor muyum’ hissi oluştu. Erkek arkadaşım karakter olarak çok üstüme titreyen, gözümün içine bakan biridir. O konuda hakkını yiyemem ama evlilik konusu açılınca eski evliliğiyle alakalı yaşadığı kötü tecrübelerden dolayı evlilik sürecinden aşırı derece rahatsız oluyor. Onu anlamamı bekliyor, zamanla olacak diyor, seneye başlarız birşeylere diyor ama bu beni çıldırtıyor. Sebebi ise eski eşiyle ilgili yaşadığı problemler benim suçum değil ki.. evlilik diyince yüzü düşüyor. Tamam evleniriz biliyorum ama kendisinde zerre heyecan ve istek yok aksine geriliyor. Ben de sanki kendimi zorla evlenecekmiş gibi hissediyorum.
Böyle hissetmekte beni üzüyor..
Yani çok seven bir insan geçmişte ne yaşarsa yaşasın seviyorum dediği kadınla evlenmekten neden bu kadar gerilir ki? Ben de buna anlam veremediğim için inada dönüştürdüm. Sürekli konusunu acıyorum, sinirleniyorum. Seneye hallederiz diyor da ne ailesinden birine söyledi beni, ne bi arkadaşıyla tanıştım ne başka birşey. Sanki damdan düşer gibi ikimiz mi yapacağız nişanı düğünü..
Her istediğimi yapar, ağladığımda benimle ağlar, elinde ekmek varsa yarısını böler bana verir. Böyle bir insan ama maalesef bu evlilik konusu beni deli ediyor. İçten içe bileniyorum. Sürekli kavga gürültü. Oturup insan gibi konuşulur değil mi bu konular? Hangi tarihte ne yapacağız, ne olacak beraber konuşulur seneye hallederiz diyip geçiştirmek bana çok saçma geliyor. Ben korkuluk muyum yani bu ilişkide..
Bu arada bunları anlatıyorum ama ayrıldım 2 gün önce. Bana evlilikle kafayı bozdun yeter artık diye bağırdı. Nişan da olacak söz de olacak zamanı gelince yeter çocuk gibi her Allah’ın günü bıktım diye.
Size göre belki hatalı olabilirim bu konuda ama o ‘zamanı gelince’ lafı varya işte beni çıldırtıyor. Neden karar veren o zamanına. Niye onun istediği zaman olacak diye deliriyorum sinir krizi geçiyorum. Yani çok saçma bir hal aldı. Ben evlenmek için peşinden koşan o da yeter ya al evlenelim yeterki sus diyen taraf gibi oldu ve ben böyle güzel anların, duyguların bu şekilde kafama kakar gibi yaşanmasını kendime yediremiyorum. Daha önce başından geçtiği için hiçbir hevesimi, heyecanımı anlamıyor.
Ben de o ‘zamanı gelince’ yi beklemedim ve ayrıldım işte çünkü sinir krizi geçiyordum en son.
Bilemiyorum bana ne dersiniz.. haklı mıyım haksız mıyım onu da bilmiyorum tek düşündüğüm seven adam karşısındaki kadın ne yaparsa yapsın sırf evlenmek istiyor diye bu kadar tepki vermez. Vermemeliydi.
Bir de asıl kızdığım olaya geleyim;
Ailemde amcam biraz değişik bir insan. Evli biriyle ilişkisi var. Bizim ailede herkes bilmiyor ama ben biliyorum. Erkek arkadaşım da bir şekilde öğrenmiş. Ben ona ailem soruyor artık ne zaman evleneceksin diye baskı yapıyor dediğimde bana ne dedi biliyor musunuz?

‘Senin ailenin seninle uğraşmaktan ziyade daha önemli dertleri var bence. Senin evlilik konun sizin ailede yapılanların yanında hiç gibi bir şey yani‘ tarzında bir cümle. Sana laf etmeye hakları yok üzülme demeye çalışıyor kendince ama üsluba bakar mısınız!

Sinirimi bozan bir kişiyle benim tüm ailemi yargılaması ve laf söylemesi. Haklı olabilir o kişiyle alakalı ama aileme laf edemez ne cüret. Ben de ayrıldım işte çünkü artık kaldıramıyorum hiçbir şeyi ve sağlıklı düşünemiyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz sadece bunu merak ettiğim için açtım konuyu da.
Hatalıysam yargılanmaya,
değilsem tavsiyelere açığım..
Bence bilmedigin seyler var onunla ilgili ozellikle eski evliligi ve borc durumuyla ilgili yoksa bir erkek ne kadar yikim yasarsa yasasin yenideb duzen kurmak ister bir bayandan daha fazla hemde ha birde ne kadar oldu ayrilali

Aynı evde yaşıyor sayılırız

Önceki mesajda birisi yaşları sormuş, amca olayını nasıl öğrenmiş onu sordum ben de.
Hiçbirine cevap vermiyorsunuz. Fikir istiyorsunuz ama bazı önemli ayrıntıları söylemiyorsunuz.
Evlenip boşanmış, yaşı önemli. Amca olayını öğrenme şekli vs. bunlar birçok şeyi ortaya koyuyor.
En azından size yardımcı olmak isteyenleri, onlara cevap vererek aydınlatabilirsiniz bence.
Sağlıklı yorumlar alabilmek için.
Bu arada aynı evde yaşamanız nasıl “sayılır” oluyor?

adam sizinle evlenmemek için amcanızı bile bahane etmiş. hem de çok çirkin bir şekilde anlayın yani. zaten ayrılmışsınız da geri dönerseniz ancak bu şekilde takılmaya devam edersiniz. evlilik tekrar gündeme geldiğinde amcası oyle olan biriyle evlenmem diyip çıkabilir. ailenizle ilgili bu kadar ayrıntıyı nasıl biliyor? siz daha onun hiçbir akrabası ve arkadaşıyla tanışmamışken. muhtemelen siz anlattınız. özelinizi kimseye güvenip de anlatmayın. hele böyle münasebetsiz kişilere.

Önceki mesajda birisi yaşları sormuş, amca olayını nasıl öğrenmiş onu sordum ben de.
Hiçbirine cevap vermiyorsunuz. Fikir istiyorsunuz ama bazı önemli ayrıntıları söylemiyorsunuz.
Evlenip boşanmış, yaşı önemli. Amca olayını öğrenme şekli vs. bunlar birçok şeyi ortaya koyuyor.
En azından size yardımcı olmak isteyenleri, onlara cevap vererek aydınlatabilirsiniz bence.
Sağlıklı yorumlar alabilmek için.
Bu arada aynı evde yaşamanız nasıl “sayılır” oluyor?

Merhaba,
Pek alıntı yapmadım biraz üzgünüm haliyle okudum sadece kusura bakmayın.
Yaşlar 29-33.. amca olayını öğrenme şekli arkadaşı olan esnafın birinden duymuş.. duyduğu kişiyi söylemiyor. Ben de desteklemiyorum tabi ama amcamın yaptığı hakkında benim aileme toplu olarak laf söylemesi ağır geldi.
Aynı evde kalma konusu da haftada 3 gün falan onda kalıyorum o yüzden sayılır dedim

Adam yalan söylememiş ki. Anlattıklarınıza bakılırsa doğruyu söylemiş. Bu konuda takıntılı olduğunuzu siz zaten kabul etmişsiniz. Evliliğin bir zamanlaması olması bana garip geliyor. Ayrıca evlilik sizin yazdığınız gibi seven evlenir tarzı basit bir şey değil. Çok ağır bir sorumluluk ve düşünülmesi gereken çok ayrıntı var. Üstelik karşı taraf bunu daha önden tecrübe ettiği için durumun farkında. Onun istediği zamanda evlenmek size sinir krizi geçirtiyor da o neden sizin istediğiniz zaman evlensin? Ne farkı var bunun?
Amcanız ile ilgili söylediğine gelince evet üslup yanlış bu konuda hemfikiriz. Teoride doğru ama bu kadar artık evlenin baskısı yapan aile evli bir insanın yaşadığı ilişkiyi nasıl kabullenir? Burda bir tezatlık yok. Aileyle ilgili söylemler ağırdır her insan kaldıramaz.
Bence ayrılmanız isabet olmuş. Sizin için bu takıntı artık ne olursa olsun evlenelim de evlenelime dönmüşken bir nevi zorla yapacağız evlilikten hayır geleceğini sanmıyorum.

Boşanma nedeni neymiş biliyor musunuz. Gerçi ayrılmışsiniz , tekrar denemek isterse yerinizde olsam kabul etmem. Geçmiş olsun.

Merhaba,
Pek alıntı yapmadım biraz üzgünüm haliyle okudum sadece kusura bakmayın.
Yaşlar 29-33.. amca olayını öğrenme şekli arkadaşı olan esnafın birinden duymuş.. duyduğu kişiyi söylemiyor. Ben de desteklemiyorum tabi ama amcamın yaptığı hakkında benim aileme toplu olarak laf söylemesi ağır geldi.
Aynı evde kalma konusu da haftada 3 gün falan onda kalıyorum o yüzden sayılır dedim

Üzgün olmanız çok doğal, inşallah iyi olursunuz. Evlilik baskısına amcanız ile cevap verme şekli bel altı vurmak olmuş bence.
Biraz kendiyle kalsın. Ne istediğini ancak öyle anlar. Tabi bu demek değil ki döndüğünde siz hemen kabul edin. Siz de kendiniz için en iyi, hayırlı yolu seçin.
Bu arada sevgisinden, sadakatinden gerçekten emin misiniz?

Ne demişti Adriana Lima ‘siz psikolog değilsiniz düzeltemezsiniz’taa dünyanın öbür ucundan seslenen hemcinsinizi dinleyin

Üzerinize titriyor ama evlenmiyor sizi seviyor ama evlenmiyor öncekinden dolayı korkmuş evlenmiyor siz değil ben bile taktım bu adam niye evlenmiyor? Maalesef sevmiyor işine gelmiyor sakın kuzum sakın siz yarabandı değilsiniz evlenme isteyen genç bir hanımsınız gerçekçi olunuz hala eski yaşadıklarının orkusuyla yaşayan adam size ne sunacak evlenince ?

Ve not gerçekten sevseydi evlenmek isterdi istediğinize sorun

Bir kere evliliği tatmış biri olarak, sizinle aynı heyecanı yaşamaması gayet normal zaten erkekler ilk evlilikte de genelde kadınlar kadar heyecanlı olmuyor. İstisnalar hariç elbette. Bence siz, kendiniz gibi daha önce bu yollardan geçmemiş, bütün adımları ilk defa atan ve heyecanınıza ortak olan biriyle hayatınıza devam edin. Amcanız konusunda bence yaşayan insan hariç kimseyi alakadar etmez kimsenin hayatı. Aile bireyi de olsa. Artık 15 yaşındaki çocuğa söz geçmiyor, belli bir yaşa gelmiş insanın hayatı da kimseyi alakadar etmez. Ahlak bekçiliğini başka insanlar üstünde sürdürsün.

Back
X