Evlilikler neden biter ? Siz neden bitirdiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ailesi ne yapiyor mesela? Sorunlar neler? Ne kadarlik evliyim demistiniz?
sene evlilik öncesi var lise aşkım 4 sene de evlilik . Evlenmeden önce bir kaza geçirdi yuruyemedi hiç yalnız bırakmadım onu ama annesi hep benden bildi kazayı oğluna ben baktım ama hiç değerim olmadı sevgiliyiz diye adım ahlaksıza çıktı. Düğünüm nisanim ve sonrasi hep hep sorun . Evime sürekli karışır sürekli yönetmek ister o ne derse onu yapmamı EMREDER. oğlunu asla düşünmez maddi olarak hiç bir katkısı yok lafta her şey . Sürekli küfür ediyor arkamdan duyuyorum ...

Son düzenleme:
Bir yerden sonra neden hep tahammül edeyim ko diyorsun

Bir yerden sonra neden hep tahammül edeyim ko diyorsun
Kisi tahammulde sabirsiz da olabilir ama biktiran kisi asiri da yapiyor yoruyor olabilir o durumda ondan ayrılınca daha mutlu olacagina inaniliyorsa bosaniyorlar..

Erkekler cok soruna gelemezler hazretleri bikar sogur terkeder kadini.Sogumadiktan sonra birakmazlar genelde.Kadinlarda daha farkli..

Sonra sevgililikle ayni bence.Tek bir arada yasamasi ailesi..Birarada yasarken gercekten birbirlerini daha iyi tanidiklari icin ya daha cok baglanirlar yada iterler birbirlerini.Sevgi baglayicidir yine.Kisisine gore tabi. Bana gore oldukca. .Tahammulu artirir.Kisilik affetme derecesi de onemli.Erkek ailesi bir de:)Ataerkillik derken:)

Ama bu mevcut erkeklerden bir halt olmaz daha cok surunuruz boyle.
Sadakat ahlak konusunda oklar asagi bakiyor.

Esin hiç mi engel olmaya calismiyor? En azindan sana hak vermiyor mu?

bi erkek eşine fazlaca aşık ya da adaletli ise ne yapıp edip onu ailesine ezdirmez.
Ama orta düzeyde bi sevgi bağı var ve adil değilse ailesinin tarafını tutabilir.
O nedenle ya eşi kendine bağlamak, ya da adalet duygusunu güçlendirmek gerekiyo.
Bunlar da maalesef biraz zor.
Oyüzden ya ailesi ile uzlaşma yolu bulunacak ya da araya mesafe koymana saygı duymasını bekliceksin...

Sizi cok iyi anliyorum ama bu kadar cok sevgi varsa beklentiyi sıfırlayın mesela. Yani onu oyle kabul edin. Esim ailesine beni savunmuyor bu onun kusuru gibi. Yaralar beklentiler. Ben evlilik de olsa beklenti içinde olmamanızı oneririm. Birde kafaya taktikca uzuyor. Sallayin gitsin

Valla benimki biterse bir gün eşimin akilsizligindan biter.
Bu evlilik için hep ben verdim ver ver verecek bir şeyim kalmadı o derece.
Şimdi sıra onda. O bana neler verebilecek göreceğiz. .

Size tavsiyem ailesi ölmüş gibi yaşayın cidden öyle yaşayın..

Sevgi önemli arkadaşların da dediği gibi tahammül ü arttırır.. Ama karşılıklı olunca güzel oluyor hep tahammül eden kadın olunca birikiyor birikiyor ve zamanla soğuma,sorgulama başlıyor neden katlanıyorum ki gibi... işte bu nokta da sevgi de yetersiz kalıyor malesef..

Herzaman karşılıklı fedakarlıklar yapılması gerekiyor ama erkekler işin bu kısmında gerçekten beceriksiz ..

Aile içi dengeyi oturtamayan adamlarla dolu ortalık asıl sorun burada

Eşine eş anasına ana gibi davranmayı bilmiyorlar.. eşine sevgisi saygısı olan bir aile kurduğunun farkında olan erkek bu dengeyi kurabilmeli .. zira kadının çok sevip katlanmasiyla yürümez bu işler yürüyenlerde sağlıksız mutsuz bir ömür.. anlamayan insanlara değmez her zaman bi seçenek olduğunu düşünüyorum.

Rabbim kimseyi evinde huzursuz etmesin düşüncesi bile ürpertici şuan. .

Esin hiç mi engel olmaya calismiyor? En azindan sana hak vermiyor mu?
Hak veriyor aslında ama mizacen çok sessiz biri . Elinden geleni yapıyor artık ama sanırım ben bıktım. Yani ailesi her an her şeyi dağıtabilir. Bir de annesi eşimin yanında yapmaz bana bir şey o yokken yapar aşırı bencil biri çok da şımarık çocuk gibi. Insanlara bunu anlatamıyorum toplum içinde bana sarılıp öper vs.
Eşim de gitmeyelim diyor madem gitmecekttik neden aynı şehre zorla tayin geldik diyorum. Gitmeyin ce suç bana kalıyor daha da saldırıyor bir de benim de ilerde çocuğum olur Allah belki hayırlı evlat nasip eder ben ailesine saygımı bozmayayim diyorum.

Aslında eşim o dengeyi kuruyor yalan söyleyemem ama biraz gec kaldı gibi. En güzel günlerim senelerim ağlamakla geçti bir de kader benim ki zor oldu işte. Eşim engelliydi evlenirken haliyle birilerinin yardımına muhtaç kaldı belli süre önceleri ben baktım sonra ailesi evlenmeden önce ama ben yokken bir geldim çocuk kendinde değil psikolojisi bozuk Allah inancı imanı olmasa çok zor olurdu. Bu şartlar altında evlendim eşimin ailesi bir gün bana Allah razı olsun demedi bir gün bir istediğimi yerine getirmedi sormadilar bile kız isteyip kenara çekildiler. Sonrasi hep sorun oldu hep . Aile büyükleri benim yanımda durdu bana jak verdi ama ne fayda herkes korkar kV. Den

Aynı şehirde ne kadar kolay bu bir de ben istiyorum ki huzurla bir arada olalım gözüm çok boldur kV bunu bilir Severim evime gelinsin eşim mutlu olsun ama işte.

Aynı şehirde ne kadar kolay bu bir de ben istiyorum ki huzurla bir arada olalım gözüm çok boldur kV bunu bilir Severim evime gelinsin eşim mutlu olsun ama işte.

Arkadaşım olmuyorsa olmuyordur.
Zorla sevgi saygı olmaz.
Karaktere bakar bunlar.

Aynı şehirde de gayet kolay mesafe koymak evet koymuş biriyim.

Valla koydum rahat ettim.
3 yıl sonra onlar anladilar bir şeyleri.
Onların adimlariyla bir parça düzeldi ilişkimiz.
Bal kaymak olmasına da gerek yok.

Duygusalligi bir kenara bırakın.
Huzur için mesafe koymaniz şart sizin.
Eşiniz dilediği gibi görüşsun.
Siz istediğiniz ölçüde muhattap olun.

Sen merhametli gecimli birisin belli.Onlar gecimsiz belli.Ben de mesafeyi dogru bulmam.Saygisiz bulurum ama senin durum..Git saygi icin ama cok az git.Kafani yipratma cok.Bu kafalar cokk lazim.Kafani cok bozarlarsa esin de istiyor madem gitmemeyi de kafana koy bence.
Birsey soylerlerse de savun kendini.Ben ailesine sesimi cikarmaz esimden hincimi alirdim bu cok yipratti bizi ayrildik.Sen esinle arani cok iyi tut ailesine saygili ol ama taarruz olursa kendini savun cevap ver yani.Sert cik.Bu durumda esle ara iyi tutulmamli.Hincini ondan cikarma, erkek hazretlerinin kafasi goturmez.

Ne engeli var?Istegimi yerime getirmediler kiz isteyip cekildiler derken dugun yardimimindan mi bahsediyorsun?Bir de ne sorunlar es ailesiyle ilgili olarak?Daha dogru yorumlar yapalim.

O kadar guzel seyler dogru seyler yazilmiski.. bu dunyaya bi kez geliyoruz aslinda.. kimsenin kahrini cekmeye degil mutlu olsak ne guzel ama...sevgi saygi iyide bi yerden sonra o da bitiyor be gulum.. onceleri sevgin icin katlandin sonra cocuklarin oluyor ve sevgi saygi biten adama cocuklarin icin dayanir olmussun.. guven cok onemli..bi kez gittimi bi daha gelmiyor.. isin kotusu tekrar guvenmeye calissanda karsidaki ayni haltlari yemeye devam ediyor.. ailesi zaten herseyin sebebi onlar degil mi? Sinsiler.. alttan alttan dinamit yerlestiriyolar bazen.. ama kizmamiz gereken onlar degil asla, eslerimiz.. biz esimizle soz verdik evlenirken ailesiyke degil.. afam olmaz bu herifler..

Ne engeli var?Istegimi yerime getirmediler kiz isteyip cekildiler derken dugun yardimimindan mi bahsediyorsun?Bir de ne sorunlar es ailesiyle ilgili olarak?Daha dogru yorumlar yapalim.
Eşim yürüme engelli kaza geçirdi evlenmeden önce kayinvalode benden bildi kazayı ki arabada bile yoktum neymiş benim yaşadığım şehre gelmese kaza olmazmış. Neyse eşime ondan çok ben baktım aylarca . Sonra dedik evlenelim, kayinvalidem, aileme ne saygısızlıklar yaptı. Ben eşime evlenmeden önce baktım ya dul kadın olmuşum ben mecburen alıyorlarmis beni. Canım annem sustu her şeyine . Sırf eşimı sevdiğinden . Evlenirken 1 TL yardımi yok. Sonrası daha kötü her fırsatta arkamdan iş çevirdi . Sürekli adım o.... ahlaksız ..... bıktım ben de artık . Kayinbabam haksız biliyorum ama benim karım her zaman haklı der aksi durumda kayinvalode, yatağa almamakla tehdit eder kaç kez duydum. Bu arada çok dindarlar . Ben ahlaksızim hep.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…