Evliliklerde eşin, kendi ailesine maddi/manevi bağlılık durumu

Bu konuda haklısınız sanırım. Fedakarlığın fazla olduğu durumlarda karşı taraf bazen bunu koz olarak kullanabiliyor onu da gördüm mesela. Evlilik çok karışık ve zor bir müessese gerçekten. Ya da bana öyle geliyor. Ben genelde etrafımdan yola çıkıyorum. Yorumlarınız için ayrıca teşekkür ediyorum :)

Benim eşim de ailesine çok düşkündür ama her şeyden önce artık benimle bir aile olduğunun farkında. Mesela kayın pederim ev almak istedi bizde kirada oturuyorduk ev alıp kiraya vereceklerdi sonrasında eşime kredi çekmesini ve yarı yarıya krediyi ödemelerini teklif etti nasılsa ileride benim olan her şey sizin olacak evladım olarak malım mülküm senin ama ben hazır biraz para varken bir şeyler yapma peşindeyim alalım yatırım olsun dedi eşimde ben hem kirada oturup hem sana kredi için yardım edemem evi alalım zaten senin 2 tane daha evin var evi üstüme yap kirayı da bize ver o zaman çekerim krediyi sana kredi parası veririm demişti netice de bende geçim derdindeyim benim de ayrı giderlerim var demişti ve kayın pederimde kabul etti zaten. Şimdi konunuza göre düşünüyorum eşim kayın pederimin dediğine bodoslama dalsaydı sadece tamam deseydi ve biz hem kira ödeyip hem kredi ödeseydik kavga hır gür bitmezdi evde belki boşanmaya kadar giderdi olay sırf bu yüzden. Evlenilecek insan önce kendisine ayrı bir aile kurduğunu algılayabilecek kapasitede olmalı.

DoğruKişininde biraz aklı olmalı.Cektim krediyi ama hayatımı etkiler mi ya da öderler mi demeli bence.Kişi tanır anne babasını ödeyip ödemeyeceğini az çok tahmin eder diye düşünüyorum.Gerçi ben anne baban dahi olsak bize kredi çekme diye büyütüldüm.Birde bankalara elini versen kolunu istiyorlar krediyi ödesen dahi peşini bırakmıyorlar.

Hayır??
..Ortada fol yok yumurta yok. Geleceğe dair bu kadar endişeli olmanız çok tuhaf.
Sadece merak ettim çünkü etrafımda bu tür problemleri yaşayanları gördüm. Tecrübeleri öğrenmek istedim. İnsanlar bilmedikleri şeyleri merak ederler, tecrübeliler bilmeyenlere fikir verirler. Düşüncelerini, tecrübelerini paylaşan herkese de teşekkür ediyorum. Hepimiz iyi insanlar oluruz, ondan sonra da iyilerle karşılaşırız inşallah

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah gönlünüze göre versin :)

Evlenince birincil aile evlendiğimiz kişi olması gerek.
Kendimden örnek vermek gerekirse eşim doğulu ben batılıyım, biliyorsunuz Doğulular özellikle erkek çocuklarının yeni bir yuvası olduğunu kabul edemiyor, onlarda erkek ailesinden azıcık koparsa kopmak demeyelim olması gerektiği gibi ayrı bir evim hayatım var derse yeni yuvasına bakarsa hesabını ayrı tutarsa özeli olursa suç işlemiş gibi görüyorlar ve ayıp sayıyorlar. Tabi istisnalar vardır.
Benim eşim batıda büyümüş olmasına rağmen bu konuda çok sıkıntı çekti. Çünkü adamı dışladılar ve kötü birşey yapmış gibi davrandılar ettiler. Her defasında sözle biz böyle görmedik bizim kültürümüz bu değil siz aile değilsiniz hepimiz(sülalesi dahil) aileyiz gibi. Oysa tek yaptığı birincil ailesine yani bize(olması gerektiği gibi)özel alan yaratıp yaşamaktı.
Benim bu verdiğim örnek bu konuyla ilgili sadece bir örnekti sizin anlattığınız kişinin durumu daha farklı.
Aile baskısı, karakter oturmaması, birey olamamak gibi. Hepsi aynı kapıya çıkıyor da yapılanlar farklı sanırım.
Tavsiyem evlenmeden önce çok iyi tartman, ileriki hayatının mutluluğu ve kalitesi buna bağlı çünkü. Bu coğrafyada özellikle erkek aileleri direkt olarak evliliği olumlu yada olumsuz etkiliyor.

Çok doğru ben burada aile faktörünün çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ailelerimize hepimiz değer veriyoruz elimizden geleni her zaman yapmaya çalışıyoruz ancak bazı aileler çalışan çocuklarını ne yazık ki gelir kapısı olarak görüp geleceklerini düşünmüyorlar. Üzülüyorum açıkçası ailesi tarafından geleceği umursanmayan insanları görünce.

Evliyiz eşimin maddi desteği yok ailesine. Zorda kalirlarsa olabilir ama çok istisna durumda .
Zorunluluk ya da alisagelmis bir durumu yok.
Bazı aileler yiyici olabiliyor önemli olan evlenecek/evli olan kişilerin takindiklari tavır. Ya da aileler potansiyel gorurlerse cocuklarinda resmen kosuyolar yemek icin.O yuzden dikkat ederseniz kimi cocuğunu yerken diğerinı yemez verir.
Mesela hep erkekler ailesine veriyor değil ,Kadınlarında çoğu aile bütçesinden ya da maşindan gizlice ailesine para veriyor borçlarını ödüyor.
Kadınlar da çok yapıyor ama yakalanmiyor o yüzden sadece erkeklerin adı çıkıyor.

Benim eşimde 10 senedir çalışmış kuruş para biriktirmemis nasıl evlendik derseniz kv babasından miras kalmış onunla evlendik tabi eşim ailesine cok düşkün her işlerine koşar acikcasi bende hayırlı evlat ailesine bakan banada bakar diye evlendim şimdi ben ikinci plândayım ailesine cok fedakar karşılığını gorse içim yanmaz kp kv kaynimi tutarlar onu daha cok severler gelde bunu eşime anlat valla ikinci planda olmayı göze alıyorsan evlen zor bir surec kimsede ağaç kovugundan cikmadigina gore illa birileri size karışacak ister istemez onun icin yasamadan bilemezsin

Zor durumda oldugunda verilir ama kendi ailesinden kısmayacak. Mesela benim eşimde vermiş bekarken elinden geleni yapmıs evlendikten sonra vermiyor. Arada kardeşlerine harclık verir ama benimde cüzdanımda para eksik olmaz. Ev hanımıyım eve katkım da yok her ay bana da maaş verir gibi para verir. Anne ler gününde annesine hediye aldıysa bana da alır.. Anne babasına bağımlı olmakla onları muhtaç bırakmak farklı şeyler anne babasına iyi davranan adam karısına cocuguna da iyi davranıyor. Ama ince Bi cizgi var onu cözmek gerek.

Aileleri düşünmüyorsa kendileri düşünmeli.Düşünmüyorlarsa oyuncak olmaya mahkumlar.

Çok haklısınız. Ben ailelere burada büyük görev düştüğünü düşünüyorum. Evlat olarak anne babaya karşı gelmek asla istemeyeceğimiz bir şeydir. Ancak evlendikten sonra ailelerin evlatlarının artık bir yuva kurduğunun, onun özel bir hayatının olduğunun farkında olması ve ona göre davranması gerek. Aile yapamıyorsa da evladın, ailesini incitmeden, onlara karşı gelmeden bunu onların anlamasını sağlaması gerekiyor ki bu çok çok zor. Sizin eşiniz sanırım bunu başarabilmiş sanırım biraz zorlansa da. Bence ailesinden uzakta olmanızın da katkısı var gibi bunda. Eşinizle bir ömür hep mutlu olursunuz inşallah. Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum :)

Rica ederim canım, maalesef uzakta değil ailesi, keşke öyle olsa bunlara izin verir miydim :) amin çok sağol

Çok haklısınız. Gerçekten ailelerin tutumları çok önemli bu gibi durumlarda. Çocuklar ailelerine nasıl hayır diyebilir ki. Benim ailem de ister keyfi ister ihtiyaçtan benden destek isteseler ben de geri çeviremezdim. Bu çok zor bir durum. Ancak evlenince bazı şeylerin sınırları olmalı. Ailelerin de artık çocuklarının ayrı bir hayatı olduğunu kabullenebilmeleri gerekiyor. Yazdığınız gibi, cinsiyeti yok bu durumun. Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum :)

Kesinlikle haklısınız. Dilerim hep mutlu olursunuz :) Anne baba hakkı asla inkar edilemez ancak muhtaç değilken çocuklarını, diğer çocukları için, kendileri için sömüren anne babalar görüyorum. Çocuklara üzülüyorum.

Üzücü bir durum gerçekten. Aile evladını, evlat da kendisini ve eşini düşünmedikten sonra siz ne yapabilirsiniz ki? Çok duydum kardeşine, abisine sürekli maddi yardımda bulunan, kefil olan, kredi çeken, kendi hayatını göz ardı edenleri de. İşin daha üzücü tarafı anne babaları ikisi de kendi evlatları olmasına rağmen birinin hayatını diğeri için feda etmesine razı olabiliyorlar.

Evlenmek için "iyi biri" olmak yetmiyor bana göre.
İyi adamlarin suyu cikmadi yani, sirf iyi biri diye begenmedigim, egitimi olmayan veya aileci biriyle evlenmem.
Tabi ki insanlar mukemmel olacak degil ama olmazsa olmaz dedigim şeylerden taviz veremezdim iyi biri diye.

Konudaki anlattiginiz adam da baya sıkıntılı bir tip, isterse gökten inme melek olsun işim olmazdi oylesiyle, otursun ailesine baksin.

Ben de sizinkine yakın bir fikirdeyim açıkçası. Evet insanlar ailelerini zor durumda bırakmamalılar, zor anlarında yardımcı olabilmeliler ancak keyfi durum başka. İş yuva kurmaya geldiğinde ikisinin arasında denge kurabilmek önemli.

Aileci kadin.
Aileci erkeklerin en tehlikeli türlerine örnek işte, burda da kadin versiyonunu gorebilirsiniz.

Boyle aileci erkekler de en ufak laf söz edince "ailesini silmesini istediginizi" söyleyip coşarlar bu şekilde ve bu kişilerle mantikli konuşmak oldukça zordur. Uzak durunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…