- 20 Temmuz 2019
- 1.575
- En iyi cevaplar
- 1
- 11.236
- 158
Alakası yok. Kadın erkek çalışır ortak hesap açarlar ve maaşlarından belirli bir miktar yatırırlar. Kira, yeme içme, eğlence, tatil,.. için. Kendilerine kalan parayla da istediklerini yaparlar. İster ailesine arkadaşına yardım ederler, ister hediye alırlar, ister biriktirirler.. Bizde böyledir hayat. Sorumluluk sahibi ama hür :)Aileci kadin.
Aileci erkeklerin en tehlikeli türlerine örnek işte, burda da kadin versiyonunu gorebilirsiniz.
Boyle aileci erkekler de en ufak laf söz edince "ailesini silmesini istediginizi" söyleyip coşarlar bu şekilde ve bu kişilerle mantikli konuşmak oldukça zordur.Uzak durunuz.
Her insan kendine özgüdür ...genel geçer kalıplar yoktur bence..hatta aynı insan aynı koşullar gibi gözüken farklı durumlarda farklı davranabilir.Mesela benim erkek kuzenlerimden biri yine akrabalarimizdan bir kız ile evliydi.. Bu kız ile evliyken kendi ailesinin -kardeslerinin evinden çıkmayan ,kardeşlerini herşeye mudehale ettiren adam kızın isyanı ile gitti kızı boşadı..şimdi başkası ile evli ve şimdiki karısı istemiyor diye o uğruna yuvasını bile yıktığı kardeşleri ile münasebeti minimum düzeyde tutuyorSadece merak ettim çünkü etrafımda bu tür problemleri yaşayanları gördüm. Tecrübeleri öğrenmek istedim. İnsanlar bilmedikleri şeyleri merak ederler, tecrübeliler bilmeyenlere fikir verirler. Düşüncelerini, tecrübelerini paylaşan herkese de teşekkür ediyorum. Hepimiz iyi insanlar oluruz, ondan sonra da iyilerle karşılaşırız inşallah
Alakası yok. Kadın erkek çalışır ortak hesap açarlar ve maaşlarından belirli bir miktar yatırırlar. Kira, yeme içme, eğlence, tatil,.. için. Kendilerine kalan parayla da istediklerini yaparlar. İster ailesine arkadaşına yardım ederler, ister hediye alırlar, ister biriktirirler.. Bizde böyledir hayat. Sorumluluk sahibi ama hür :)
Alakası yok. Kadın erkek çalışır ortak hesap açarlar ve maaşlarından belirli bir miktar yatırırlar. Kira, yeme içme, eğlence, tatil,.. için. Kendilerine kalan parayla da istediklerini yaparlar. İster ailesine arkadaşına yardım ederler, ister hediye alırlar, ister biriktirirler.. Bizde böyledir hayat. Sorumluluk sahibi ama hür :)
"Aileci kadın"... "Herkes sizin gibi günü birlik yaşamıyor"... Hayırdır bu ne sinir?! Beni tanımıyorsunuz bile ve yazdıklarımda kötü bir şey yok? Aklını kullanıp evlenmesin o kişi de öyle birisiyle. Zorlayan yok sonuçta. Ortada bir ilişki bile yok. Olmayan derdi dert edinmiş konu sahibi..Herkes sizin gibi günü birlik yaşamiyor, yasamak istemeyebilir. Ailesine kredi çekmekten 10 senede kenara 3 kuruş atamamiş insanin evlenince de hiçbiseyi olmaz boyle ayni seylere devam ederse...
Ailesine yüklü krediler çekip yillarca borc içinde kalmak hediye almaya, arada bir 3-5 yardim etmeye benzemiyor.
Siz kendinize kalan parayla hem kendi ihtiyaclarinizi halledip hem de yuklu krediler odeyebiliyorsaniz ne guzel herkes yapamaz.
"Aileci kadın"... "Herkes sizin gibi günü birlik yaşamıyor"... Hayırdır bu ne sinir?! Beni tanımıyorsunuz bile ve yazdıklarımda kötü bir şey yok? Aklını kullanıp evlenmesin o kişi de öyle birisiyle. Zorlayan yok sonuçta. Ortada bir ilişki bile yok. Olmayan derdi dert edinmiş konu sahibi..
Hâlâ sinirlisiniz. Hayrola?.. İthamda bulunan ve gereksiz çıkış yapan sadece sizsiniz!Sinir degil fikrimi soyluyorum.
Siz konu sahibini taniyor musunuz? Kadina "kendin gibi ailesini silen birini bul" derken sorun yoktu hiç taniyip tanimadiginizi sorgulamadiniz, iş kendinize gelince "beni tanimiyorsun" oluyor.
Evlenicem, beni zorluyorlar dememiş zaten alti ustu fikir sormuş, gereksiz çıkış yapan sizdiniz yani.Yeterli geldi tesekkurler
Hâlâ sinirlisiniz. Hayrola?.. İthamda bulunan ve gereksiz çıkış yapan sadece sizsiniz!
"kendin gibi ailesini silen birini bul" demedim. "Kendiniz gibi, evlenince herkesi silen birisini bulursanız gayet mutlu olursunuz başbaşa." dedim. Arada VİRGÜL var! Anlayana..
Başkasıyla karıştırıyorsunuz beni galiba? İlk defa kullandım o kelimeyi.Sinirli degildim ama suan sinirliyim harbiden, yazim tarzin insani cileden cikariyor. Hayrola hayrola ne ya takmissin bi hayrola...
Yazmayin daha fazla!
Allah kalbinize göre versin. Gerçekten benim anlatmak istediğimi ifade etmişsiniz tam anlamıyla. Burada yorum yapan, düşüncelerini paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum. Ancak görüş paylaşırken de karşı tarafı bir şeylerle itham etmeden yapmak gerekir bunu. Ciddi anlamda bazı insanlar sırf başkalarının canını sıkmak için yazıyorlar gibi geliyor. Ya bakış açıları nefretle dolu ya da herkesi aynı kefeye koyuyorlar. Sadece insanlardan görüş istedim bu durumda neler yaşanıyor nasıl davranılır diye sormak istedim. Ailesini silen, para göz biri oldumSinir degil fikrimi soyluyorum.
Siz konu sahibini taniyor musunuz? Kadina "kendin gibi ailesini silen birini bul" derken sorun yoktu hiç taniyip tanimadiginizi sorgulamadiniz, iş kendinize gelince "beni tanimiyorsun" oluyor.
Evlenicem, beni zorluyorlar dememiş zaten alti ustu fikir sormuş, gereksiz çıkış yapan sizdiniz yani.Yeterli geldi tesekkurler
Ben bu durumlardan bahsetmek istemiştim. Herkes bir şeyler yaşıyor. Aynı şey yaşanmasa da yaşıyorlar benzer durumları. Sadece bu durumda olanlar var mı diye merak ettim. Ailede bitiyor iş. Aile düşünmeyince sanırım evlat da kıyamıyor. Aradaki dengeyi iyi kurmak gerekiyor. Dilerim hep mutlu olursunuz ve sabrınızın, eşinize desteğinizin mükafatını alırsınız.Benim eşim de babasının borcunu ödüyor evlendigimizden beri en son 120 milyar kalmıştı . Babası bize ev verdi bir yandan kendim ev alsam da borç ödeyecektim diyorum ama yanibaskarindan ev vermelerindense uzakta ev tutar kendi borcumuzu kendimiz oderdik . Şimdi onlar için ben lükse kacamiyorum . İki yıldır beştaş istiyorum bir türlü alamıyor aslında maaşı gayet iyi ama bize kalamiyor. Ve en kötüsü su ki eş ailesi bakılmaya borç odetmeye alışıyor bir süre sonra . Çünkü kendi ceplerinden para çıkmıyor . Benim kvalidem de çok rahat şuan istediğini alır market mis paraymis hiç düşünmez. O borcu tek odeseydi de görseydim . Çok zor yani benim eşim de çok iyidir merhametlidir ama hep ailem ailem diye yanıp tutuşur. Onlar üzgün olmamalı borcu olmamalı diye düşünür . Bir şekilde ikinci planda olan taraf oluyor yani .
He bir de şu var eşimin de en ufak birikimi yok işteyken aldığı ikramiyeleri bile annesinin eline sayarmis bekarken . Annesi üzülmüştü hatta ikramiyeler bitti artık iyi oluyodu onlar diye. Eşim de birikiminin olmamasından hiç şikayetçi değil . Çünkü baabamdan da bize kalıcak sonuçta diyor . Zor yani kendinin olsun kimse karışmasın birlik zor
Aradaki denge önemli. Anne baba evladına ömrünü verirken evlat onları zor durumdayken bir köşeye atarsa zaten varlığının da hayrını göremez. Burada bahsettiğim aslında sizin ailenizdeki gibi değil de keyfi olarak istenen, yapılanlar.Hanımlar cok saçmalıyorsunuz. Örnek vermek gerekirse benim erkek kardeşim evlidir ama annem babama o bakar. Neden mi? Çünkü annem ev hanimi, babam işçiydi. Babam yaşlı, calisamaz. Baska gelir yok? napsin simdi adam ANA BABASINI ÖLÜME Mİ BIRAKSIN? Biraz vicdanlı olmak gerekiyor. Kendi ailesi ile beraber anne babasına da verebiliyorsa üç beş kuruş vermeli. Kendi karısını aç bırakacak değil ya. Çok kıskanç bakıyorsunuz bence.
Aslında bana hissettirdikleriniz de sizin şu an hissettikleriniz gibiydi. Virgül olduğunda da olmadığında da anlatmak istediğinizi anlayabiliyoruz. O yüzden konulara yorum yaparken lütfen incitmek amacıyla yapmayın yorumlarınızı. İtham edilen olmak istemezken, ithamda bulunmayınHâlâ sinirlisiniz. Hayrola?.. İthamda bulunan ve gereksiz çıkış yapan sadece sizsiniz!
"kendin gibi ailesini silen birini bul" demedim. "Kendiniz gibi, evlenince herkesi silen birisini bulursanız gayet mutlu olursunuz başbaşa." dedim. Arada VİRGÜL var! Anlayana..
Bakmak değil benim bahsettiğim. Ailelerin kendi lüksleri ve keyifleri için çocuklarını gereksiz yere maddi manevi harcamaları. Yoksa anne baba zor durumdayken elini uzatmayan insandan eş de olmaz, evlat da.Adam anne babasına bakıyorsa hayırlı bir adamdir. Karisina çocuğuna da bakar. Yukarıda beştaş lafi yapılmış. Cok gerekli bir sey gerçekten.
Kizlar dünyanın merkezine biz yokuz.
Bi halt anladığınız sanmıyorum. Al birini vur ötekine. İçiniz kötü.Aslında bana hissettirdikleriniz de sizin şu an hissettikleriniz gibiydi. Virgül olduğunda da olmadığında da anlatmak istediğinizi anlayabiliyoruz.
Hissettikleriniz, hissettirdikleriniz sadece. Mutlu günler. Yine de teşekkürler.Bi halt anladığınız sanmıyorum. Al birini vur ötekine. İçiniz kötü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?