Bunun normal olduğunu falan düşünmüyorsunuz umarım.Burada ailesinin ağzının içine baktığı için kaç tane evliliğin bittiğini gördük öyle değil mi? 10 yıldır birikim yapamamış mı? Bu ne yahu? Habire ailesine borç ödemiş.Efendi iyi huylu bırakın bunları lütfen.Boşanma aşamasında olan herkes sevgililiklerinde eşlerinin bu huylara sahip olduğunu söyler.Minareyi çalana kadar kılıf hazırlıyor yani35 yaşına yakın, çok terbiyeli, düzgün bir insan. 10 yıldan fazla olmuş atanalı ancak tek bir kuruş dahi birikimi yok. Aksine ailesi için defalarca yüklü miktarda kredi çekip durmuş, hala borçlarını ödemeye çalışıyor. Bir araya geldiğimizde evlilik konusunu her açtığımızda hayırlısı diyor sadece. Biz hep çok fedakar olduğunu, artık kendi hayatına bakması gerektiğini, bu şekilde devam etmesinin kendisine ilerde zorluk çıkarabileceğini söylüyoruz ancak o ailesine kıyamıyor bir şey diyemiyor.
Haklısınız bu durumun sınırları olmalı. Fazla fedakarlık yapılması durumu sıkıntı.Ailesine herkes bagli,herkesin bir ailesi var neticede. Ama bu bagliligin sonuclari onemli,kendisini ve esini cocuklarini zor durumda birakacak sekilde aile duskunlugu olursa problem. Ben kendi annemi gerekirse sirtimda tasirim,para isterse vermeye calisirim ama bunlari yaparken kendi kurdugum aileyi de ihmal etmem. Sizin es adayi da ihmal eder mi etmez mi o onemli.
10 yıldan fazla olmuş atanalı ancak tek bir kuruş dahi birikimi yok. Aksine ailesi için defalarca yüklü miktarda kredi çekip durmuş, hala borçlarını ödemeye çalışıyor
ben evliyim ama öyle biriyle değil çok şükür. gerçekten evlendiği kişiyle aile olduğunu algılamayıp hala ailesine sürekli kendinden veren tipler evlenmesin mümkünse. erkek dediğin iki taraf arasındaki dengeyi iyi sağlayacak. forumda görüyoruz sürekli öyle erkeklerle evli olanları. evlerine geri dönüyorlar hamile hamile.Evli değilim. 29 yaşıma gireceğim birkaç ay sonra. Evlilik konusunda çekincelerim, korkularım var bu sebeple kendimi bekar bir hayat sürme fikrine alıştırıyorum. Evliliklerde maddi manevi ailelere bağlılık durumunda neler yaşanıyor merak ediyorum. Uzun süredir tanıdığım arkadaşlarımdan birinden (erkek) örnek verip bu konudaki fikirlerinizi almak istiyorum. 35 yaşına yakın, çok terbiyeli, düzgün bir insan. 10 yıldan fazla olmuş atanalı ancak tek bir kuruş dahi birikimi yok. Aksine ailesi için defalarca yüklü miktarda kredi çekip durmuş, hala borçlarını ödemeye çalışıyor. Bir araya geldiğimizde evlilik konusunu her açtığımızda hayırlısı diyor sadece. Biz hep çok fedakar olduğunu, artık kendi hayatına bakması gerektiğini, bu şekilde devam etmesinin kendisine ilerde zorluk çıkarabileceğini söylüyoruz ancak o ailesine kıyamıyor bir şey diyemiyor. Böyle biri evlendiğinde de sürekli ailesinin tabiri caizse kölesi olacak belki de. Ailesine rest çekebilecek bir yapısı olduğunu düşünmüyorum. Bu şekilde ailesine düşkün, kendi hayatından, ihtiyaçlarından ailesi için feragat eden, kendisini, eşini ve çocuklarını ikinci plana atan biriyle evli olan var mı? Böyle biriyle evlilik yürür mü? Bu tarz insanların nasıl bir yol izlemesi lazım?
Ben açıkçası karşıma böyle biri çıkarsa ne yapardım diye düşünüyorum. Karakter olarak son derece düzgün, ahlaklı biri, ancak ailesi için kendi hayatından maddi manevi fazlasıyla fedakarlık yapan biri. Evlendikten sonra da kendi sırtına bu yükü alacak, ailesine hayır diyemeyecek biri. Sırf iyi, ahlaklı ve sadık olduğu için o evliliği sürdürmek mümkün mü? Ailesine bu şekilde bağlı olan biriyle evli olanlar var mı?
Hayır öyle bir durum yok ben abi olarak görüyorum kendisine saygı duyuyorum. Sadece etrafımda evli olan insanların anlattıkları, yaşadıklarından yola çıktım ve çok yakından tanıdığım böyle bir örnek olduğu için onu yazdım.Siz bu kişiyle evliliği mi düşünüyorsunuz?
Böyle biriyle sakın evlenme burnundan getirir hayatı çocukta olsa ikinci plana atar ömür tüketirEvli değilim. 29 yaşıma gireceğim birkaç ay sonra. Evlilik konusunda çekincelerim, korkularım var bu sebeple kendimi bekar bir hayat sürme fikrine alıştırıyorum. Evliliklerde maddi manevi ailelere bağlılık durumunda neler yaşanıyor merak ediyorum. Uzun süredir tanıdığım arkadaşlarımdan birinden (erkek) örnek verip bu konudaki fikirlerinizi almak istiyorum. 35 yaşına yakın, çok terbiyeli, düzgün bir insan. 10 yıldan fazla olmuş atanalı ancak tek bir kuruş dahi birikimi yok. Aksine ailesi için defalarca yüklü miktarda kredi çekip durmuş, hala borçlarını ödemeye çalışıyor. Bir araya geldiğimizde evlilik konusunu her açtığımızda hayırlısı diyor sadece. Biz hep çok fedakar olduğunu, artık kendi hayatına bakması gerektiğini, bu şekilde devam etmesinin kendisine ilerde zorluk çıkarabileceğini söylüyoruz ancak o ailesine kıyamıyor bir şey diyemiyor. Böyle biri evlendiğinde de sürekli ailesinin tabiri caizse kölesi olacak belki de. Ailesine rest çekebilecek bir yapısı olduğunu düşünmüyorum. Bu şekilde ailesine düşkün, kendi hayatından, ihtiyaçlarından ailesi için feragat eden, kendisini, eşini ve çocuklarını ikinci plana atan biriyle evli olan var mı? Böyle biriyle evlilik yürür mü? Bu tarz insanların nasıl bir yol izlemesi lazım?
Ben açıkçası karşıma böyle biri çıkarsa ne yapardım diye düşünüyorum. Karakter olarak son derece düzgün, ahlaklı biri, ancak ailesi için kendi hayatından maddi manevi fazlasıyla fedakarlık yapan biri. Evlendikten sonra da kendi sırtına bu yükü alacak, ailesine hayır diyemeyecek biri. Sırf iyi, ahlaklı ve sadık olduğu için o evliliği sürdürmek mümkün mü? Ailesine bu şekilde bağlı olan biriyle evli olanlar var mı?
Bahsettiğim kişiyle aramızda herhangi bir şey yok yanlış anlaşılmasın. Sadece örnek olarak tanıdığım birini vermek istedim. Uzun süredir tanıyorum kendisini ve biz sürekli yaptığının kendi hayatını ertelemek olduğunu dile getiriyoruz konuşmalarımızda. Arkadaşlarımdan, tanıdıklarımdan duyduklarım, gördüklerim bu tarz insanlarla karşılaşma ihtimalimin yüksek olduğunu düşündürdü sadece. Fedakarlık boyutunu aşanlar fazla sanırım etrafımda. Böyle olan, evliliğini güzel bir şekilde yürütebilen olabilir mi acaba diye merak ettim.Bunun normal olduğunu falan düşünmüyorsunuz umarım.Burada ailesinin ağzının içine baktığı için kaç tane evliliğin bittiğini gördük öyle değil mi? 10 yıldır birikim yapamamış mı? Bu ne yahu? Habire ailesine borç ödemiş.Efendi iyi huylu bırakın bunları lütfen.Boşanma aşamasında olan herkes sevgililiklerinde eşlerinin bu huylara sahip olduğunu söyler.Minareyi çalana kadar kılıf hazırlıyor yaniAnnem annem ailem diye ağlayan tiplerden olacak işte.Fedakarlığıda ailesine olur bu tiplerin asla unutmayın.Sizede yapmasaydın der çıkar işin içinden.Evlilik diyormuşsunuz hayırlısı diye cevap veriyormuş.Cidden siz bu adamda gelecek görüp düşünebiliyor musunuz?Hayatınızı zindan mı etmek istiyorsunuz kendinize?Yoksa bu adam dünyadaki son erkek falan mı ?
Kendisini ve sizi zora sokmasi daha da sıkıntıHaklısınız bu durumun sınırları olmalı. Fazla fedakarlık yapılması durumu sıkıntı.
Ben bu fikre katılıyorum. Mesela bahsettiğim arkadaşımın annesi oğlunun evlenmesini istiyor dua ediyordu. Ama oğlunu kardeşlerine ve kendilerine maddi köle olarak kullandıklarından hiç bahsetmiyordu. Kendileri de aslında bu durumdan memnun gibiler. Sürekli banka olarak kullanıyorlar evlatlarını. Evlenecek olsa gelinlerini de dediğiniz gibi aynı amaçla kullanacak gibiler.bence böyle tipler ailesine bir para kapısı daha çıksın diye evleniyor
Sinirle tam okumamışım konuyu galibaBahsettiğim kişiyle aramızda herhangi bir şey yok yanlış anlaşılmasın. Sadece örnek olarak tanıdığım birini vermek istedim. Uzun süredir tanıyorum kendisini ve biz sürekli yaptığının kendi hayatını ertelemek olduğunu dile getiriyoruz konuşmalarımızda. Arkadaşlarımdan, tanıdıklarımdan duyduklarım, gördüklerim bu tarz insanlarla karşılaşma ihtimalimin yüksek olduğunu düşündürdü sadece. Fedakarlık boyutunu aşanlar fazla sanırım etrafımda. Böyle olan, evliliğini güzel bir şekilde yürütebilen olabilir mi acaba diye merak ettim.
Açıkçası karşı taraftan uzun süredir bu kişiyi tanıdığım için örnek verdim. Evli arkadaşlarla konuştuğumuzda yarısından fazlası bu durumdan muzdarip insanlar ve bu yüzden uzun süre stres üzüntü yaşamışlar. Ailesinin çektirdiği yüklü kredi borcu ile evlenen, evlendikten sonra sürekli olarak maddi manevi bağlı olan kullanan aile bireyleri ki bunların çoğu ihtiyaçtan değil keyfiyetten. Arkadaşlarım anlattıkça ve uzun süredir bu şekilde kendisinden fazlasıyla fedakarlık yapan birini tanıyor olunca fikir almak istedim. Herkes yaşıyor mu bu durumu ya da yaşayanlar ne yapıyor diye.Ortada fol yok yumurta yok aday yok. Günün birinde karşıma ailesine düşkün biri çıkarsa ne yaparım diye düşünmek saçma değil mi?
Sinirle tam okumamışım konuyu galibaBir hemcinsimin daha bu türe kurban gidecek olması ihtimali aklımı başımdan almış Çok sinik insanlar yürütebilir evliliği ama hayat mı bu? Bu tür kişiler çok mu bilmem ama siz uzak durmanız gerektiğini biliyorsunuz
Yoo herkes yaşamıyor. Benim çevremde herkes ailesine düşkündür ama varını yoğunu verecek kadar değil. Arkadaşlarınızı iyi gözlemleyin muhtemelen çoğu aileye verilen en ufak tavizde olay çıkartıyordur. Ciddi sorun yaşayan az.Açıkçası karşı taraftan uzun süredir bu kişiyi tanıdığım için örnek verdim. Evli arkadaşlarla konuştuğumuzda yarısından fazlası bu durumdan muzdarip insanlar ve bu yüzden uzun süre stres üzüntü yaşamışlar. Ailesinin çektirdiği yüklü kredi borcu ile evlenen, evlendikten sonra sürekli olarak maddi manevi bağlı olan kullanan aile bireyleri ki bunların çoğu ihtiyaçtan değil keyfiyetten. Arkadaşlarım anlattıkça ve uzun süredir bu şekilde kendisinden fazlasıyla fedakarlık yapan birini tanıyor olunca fikir almak istedim. Herkes yaşıyor mu bu durumu ya da yaşayanlar ne yapıyor diye.
Siz linçlemek için yazan kişilerden misiniz ? Yanlış anlaşılmak istemiyorum ki bu beni fazlasıyla rahatsız eder. Bazen burada yorum yaparken fazlasıyla kırıcı olabilme ihtimalini düşünüp daha hassas davranılsa sosyal mecrada insanlar incinmemiş olurlar. Elbette insanlar ailelerine, sevdiklerine yardımcı olmalılar. Ben ailemi nasıl seviyor sayıyorsam onların ihtiyaçlarına koşuyorsam karşımdaki insanın da aynı şekilde yaklaşmasını isterim. Ben burada ihtiyaçtan yapılan yardımdan bahsetmiyorum. Karşı tarafın keyfiyeten, ihtiyacı yokken yaptığı, yaptırdığı harcamalardan bahsediyorum. Evlenince herkesi silen biri olmak istemem Allah korusun. Konumu umarım baştan okursunuz ya da konuyu geçtim belki biraz daha ılımlı yaklaşmaya çalışıp yorum yapabilirsiniz. Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın.İyi de size ne arkadaşınızın hayatından? Birikim yapmamışmış? Siz yaptınız mı? Yaptınız da neden yaptınız, ne kadar yaptınız diye soran oluyormu? Evliliği bırakın normal sevgililikte veya bekarken de insan yeri gelir ailesine yeri gelir arkadaşlarına yardım eder. Hesap soramamazsınız. Parayı kazanan kendisi. İleride ailenizin ihtiyacı olduğunda hayır o benim birikimim diyip yardım etmeyecekmisiniz? Kendiniz gibi, evlenince herkesi silen birisini bulursanız gayet mutlu olursunuz başbaşa. Paralar da size kalır. Ama ya siz bir gün o herkese yardım eden insanlara muhtaç olursanız?...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?