- 18 Eylül 2014
- 8.450
- 29.964
- 798
Konuyu okudunuz mu?İyi de size ne arkadaşınızın hayatından? Birikim yapmamışmış? Siz yaptınız mı? Yaptınız da neden yaptınız, ne kadar yaptınız diye soran oluyormu? Evliliği bırakın normal sevgililikte veya bekarken de insan yeri gelir ailesine yeri gelir arkadaşlarına yardım eder. Hesap soramamazsınız. Parayı kazanan kendisi. İleride ailenizin ihtiyacı olduğunda hayır o benim birikimim diyip yardım etmeyecekmisiniz? Kendiniz gibi, evlenince herkesi silen birisini bulursanız gayet mutlu olursunuz başbaşa. Paralar da size kalır. Ama ya siz bir gün o herkese yardım eden insanlara muhtaç olursanız?...
Şu bahsettiğiniz arkadaşa hisleriniz var galiba, evlenin ve ipleri elinize alınEvli değilim. 29 yaşıma gireceğim birkaç ay sonra. Evlilik konusunda çekincelerim, korkularım var bu sebeple kendimi bekar bir hayat sürme fikrine alıştırıyorum. Evliliklerde maddi manevi ailelere bağlılık durumunda neler yaşanıyor merak ediyorum. Uzun süredir tanıdığım arkadaşlarımdan birinden (erkek) örnek verip bu konudaki fikirlerinizi almak istiyorum. 35 yaşına yakın, çok terbiyeli, düzgün bir insan. 10 yıldan fazla olmuş atanalı ancak tek bir kuruş dahi birikimi yok. Aksine ailesi için defalarca yüklü miktarda kredi çekip durmuş, hala borçlarını ödemeye çalışıyor. Bir araya geldiğimizde evlilik konusunu her açtığımızda hayırlısı diyor sadece. Biz hep çok fedakar olduğunu, artık kendi hayatına bakması gerektiğini, bu şekilde devam etmesinin kendisine ilerde zorluk çıkarabileceğini söylüyoruz ancak o ailesine kıyamıyor bir şey diyemiyor. Böyle biri evlendiğinde de sürekli ailesinin tabiri caizse kölesi olacak belki de. Ailesine rest çekebilecek bir yapısı olduğunu düşünmüyorum. Bu şekilde ailesine düşkün, kendi hayatından, ihtiyaçlarından ailesi için feragat eden, kendisini, eşini ve çocuklarını ikinci plana atan biriyle evli olan var mı? Böyle biriyle evlilik yürür mü? Bu tarz insanların nasıl bir yol izlemesi lazım?
Ben açıkçası karşıma böyle biri çıkarsa ne yapardım diye düşünüyorum. Karakter olarak son derece düzgün, ahlaklı biri, ancak ailesi için kendi hayatından maddi manevi fazlasıyla fedakarlık yapan biri. Evlendikten sonra da kendi sırtına bu yükü alacak, ailesine hayır diyemeyecek biri. Sırf iyi, ahlaklı ve sadık olduğu için o evliliği sürdürmek mümkün mü? Ailesine bu şekilde bağlı olan biriyle evli olanlar var mı?
Güzel dualaeiniz için çok teşekkür ederim amin ben ve benim gibi olan kim varsa hepsi icin . Ama bu durumda olan çok kişi var . Dediğiniz gibi bu kvalide kpeder sorunlarında , maddi durumlarda , gelme gitmede her şeyde iş eş ailesinde bitiyor. Ülkemizde bu anlayışı genellikle kız aileleri gösteriyor siz mutlu olun yeter diye . Erkek aileleri daha bencil davranıyor . Oglumdur her şeyimi yapar sürekli gelip gitmelidirler biz bı aileyiz adı altında kendilerinde her şeyi hak görüyorlar . Benim işimin işi ayrı olduğu halde bu durumu çekiyorum . Çünkü aile beklentisi olunca eşler asla kiyamiyor .Ben bu durumlardan bahsetmek istemiştim. Herkes bir şeyler yaşıyor. Aynı şey yaşanmasa da yaşıyorlar benzer durumları. Sadece bu durumda olanlar var mı diye merak ettim. Ailede bitiyor iş. Aile düşünmeyince sanırım evlat da kıyamıyor. Aradaki dengeyi iyi kurmak gerekiyor. Dilerim hep mutlu olursunuz ve sabrınızın, eşinize desteğinizin mükafatını alırsınız.
Yok inanın olsa direkt hislerim olduğunu söyler yardım isterdimŞu bahsettiğiniz arkadaşa hisleriniz var galiba, evlenin ve ipleri elinize alın
Doğru gerçekten. Kız tarafı o kadar fedakarlık gösteriyor ki etrafımdan gördüğüm kadarıyla. Acaba hep böyle miydi yoksa devir mi değişti artık ? Eskiden de hep kız tarafı mı aman yuvaları dağılmasın biz hiçbir şey istemeyiz diyen taraftı acaba.Güzel dualaeiniz için çok teşekkür ederim amin ben ve benim gibi olan kim varsa hepsi icin . Ama bu durumda olan çok kişi var . Dediğiniz gibi bu kvalide kpeder sorunlarında , maddi durumlarda , gelme gitmede her şeyde iş eş ailesinde bitiyor. Ülkemizde bu anlayışı genellikle kız aileleri gösteriyor siz mutlu olun yeter diye . Erkek aileleri daha bencil davranıyor . Oglumdur her şeyimi yapar sürekli gelip gitmelidirler biz bı aileyiz adı altında kendilerinde her şeyi hak görüyorlar . Benim işimin işi ayrı olduğu halde bu durumu çekiyorum . Çünkü aile beklentisi olunca eşler asla kiyamiyor .
Korkma sen şimdi neyden korkuyorsun olmayan birinin aile düşkünlüğünden para biriktirememesinden mi neden? Doğmamış çocuğa don biçmek derler bunaYok inanın olsa direkt hislerim olduğunu söyler yardım isterdim5-6 yıldır tanıdığım abim gibi gördüğüm biridir. Uzun süre birlikte çalıştık, konuştuğumuz zaman hep kendisine bu durumun kendi hayatından çalmak olduğunu söylerdik. Kendisi de hayır diyemediği için bir şey yapamıyor, bir şey diyemiyordu ailesi olduğu için. Evli olan arkadaşlarımın da yaşadıkları şeyleri duyunca, tanıdığım örnek biri de olunca fikir almak istedim.
SakinimKorkma sen şimdi neyden korkuyorsun olmayan birinin aile düşkünlüğünden para biriktirememesinden mi neden? Doğmamış çocuğa don biçmek derler bunabelki karşına birikim yapmış istediğin gibi biri çıkacak şimdiden kele kele demek niye yok ki öyle biri sakin olsana hayatına baksana
Keşke siz de okuduğunuzu anlasanız.Konuyu okudunuz mu?
Okuduysanız pek anlamamışsınız da
Ailenin İHTİYACI demiyor konu sahibi.
Elbette herkes ihtiyaç olunca ailesine yardım eder
Konuyu çarpıtmakta üzerinize yok.
Bol bol kitap okuyun. Okuduğunuzu algılama kapasitenizi artırır.
Biz hep çok fedakar olduğunu, artık kendi hayatına bakması gerektiğini, bu şekilde devam etmesinin kendisine ilerde zorluk çıkarabileceğini söylüyoruz ancak o ailesine kıyamıyor bir şey diyemiyor. Böyle biri evlendiğinde de sürekli ailesinin tabiri caizse kölesi olacak belki de. Ailesine rest çekebilecek bir yapısı olduğunu düşünmüyorum.
Karakter olarak son derece düzgün, ahlaklı biri, ancak ailesi için kendi hayatından maddi manevi fazlasıyla fedakarlık yapan biri. Evlendikten sonra da kendi sırtına bu yükü alacak, ailesine hayır diyemeyecek biri.
Tabi ki öyle genel olarak kız tarafı düşünüyor erkek tarafı oğlum değil mi karısına da söz geçirir yola getirir bizi dinler kıyamaz gözüyle bakıyor . Bu düşünce yapısı degismedikce ve bu kişilerin yetistirdigi kişiler olgunlaşıp evlenmedikce bu sorun böyle gider.Doğru gerçekten. Kız tarafı o kadar fedakarlık gösteriyor ki etrafımdan gördüğüm kadarıyla. Acaba hep böyle miydi yoksa devir mi değişti artık ? Eskiden de hep kız tarafı mı aman yuvaları dağılmasın biz hiçbir şey istemeyiz diyen taraftı acaba.
Aynwn öyle. öyle kişiler de var ki bir o kadar aile kurduğunu farkinda olan . Onceligim ailem diyen . O yüzden şimdiden bunları düşünüp zihninizi yormayın . Oldu ki biri oldu her şeyi başında konusun size tavsiyem .Korkma sen şimdi neyden korkuyorsun olmayan birinin aile düşkünlüğünden para biriktirememesinden mi neden? Doğmamış çocuğa don biçmek derler bunabelki karşına birikim yapmış istediğin gibi biri çıkacak şimdiden kele kele demek niye yok ki öyle biri sakin olsana hayatına baksana
Ben de öyle düşünüyorum açıkçası bu durumda zaten evliliği gözden çıkardığını görüyoruz biz kendisini düşünmesi gerektiğini konuştuğumuzda. Yardım illa ki edilir, ailesini muhtaç durumda bırakmak hiçbir evlada yakışmaz. Siz bence olması gerektiği gibi davranıyorsunuz. Aksi şekilde davranmak sanırım evliliği yıpratmak olurdu ki eşiniz de aradaki dengeyi kuruyor gibi. Dilerim hep mutlu olursunuz. :)Ailelerin maddi durumu olmadığı sürece ailelere yardim edilmesi taraftarıyım. Bu sadece aile icin degil,kimin yardıma ihtiyacı varsa etmeliyiz bence ınsanlık vazifesi bu.
Ancak,aile icin kredi çekmek,yüklü borçlara girmek,kendine birikim yapmamak falan cok abartı. Bir de 35 yaşındaymış da ufak da degil.
Onunla kimse evlenmez.
Ben şahsen evlenmezdim.
Kimse açlıktan duvarları kemirsinn diye evlenmiyor. Parasız da saadet olmuyor.
Onun karşısına hele de meslegi olan 30lu yaşlarda biri çıksa bence asla kabul etmez. O saatten sonra hicbir kadin da borç ödemek istemez bir de yeni evliyken.
Ben de evliyim,esim ailesine bağlı degil. Cok şükür kendi işi gücü var. Mesela evden çıktı,ikindi vakti işte,daha gelmedi. Az evel aradi annesine alış-veriş yapmis bırakmış. Zerre umrumda degil. Ve sorun etmem. Bana bakıyor evine bakiyor daha geçen gün kac liralik alışveriş yaptim internetten, konuşmadığım gecinemedigim kaynanama aldığı 3 kilo domates 2 kilo pirinç e karışmam yani ki haddim de degil bence.
Cadı nın tekiyim bu arada. Yani ölçü bilinmeli. Sadece ailesi için yaşayan birinden Hayir gelmez
Bahsettiğim kişiyi örnek olarak verdim. Kimlik bilgilerini verdiğimi hatırlamıyorum. Lütfen cımbızla çeker gibi cümleleri seçmeyiniz. Siz sadece birileriyle atışmak için mi yorum yapıyorsunuz? İthamlarınızı da ekleyebilirdiniz. Siz de ithamlara maruz kaldığınızda nasıl rahatsız olduysanız ben de sizin konumda yaptığınız yorumlardan rahatsız oluyorum. Beni tanımıyorsunuz, ayrıca ben de sizi tanımıyorum lütfen olmayan şeylerle itham etmek ve saldırmak amacıyla yorumlamayınız konuları. Farklı yerlere çekmeyiniz.Keşke siz de okuduğunuzu anlasanız.
Ben de diyorum ki konu sahibine ne arkadaşının aşk veya aile hayatından?
Çok yakın bir arkadaşımın, eşinin evlenmeden önce ailesi için çektiği yüklü miktarda krediyi kendisinden gizlediğini evlendikten sonra öğrenip nasıl bir sarsıntı yaşadığını gördüm. Öyle ki durum ortaya çıkınca karşı tarafın ailesi çocuklarının evliliğinin bitmesinden korkmadığı gibi boşanabilirsiniz bile diyebilen bir aile.Aynwn öyle. öyle kişiler de var ki bir o kadar aile kurduğunu farkinda olan . Onceligim ailem diyen . O yüzden şimdiden bunları düşünüp zihninizi yormayın . Oldu ki biri oldu her şeyi başında konusun size tavsiyem .
AminnnnAyy Allah bu ailesinden gobek bagi kesilmemis sut cocugunu hocbirinizle karsilastirmasin guzel bekar arkadaslarim.
Aslında anne baba da değil sadece. Kardeşleri, ailesi için ihtiyaçları yokken sırf keyfiyeten kendinden fazlaca fedakarlık yapılması durumu. Bu forumda da çok kez bu durumu yaşayan olduğunu okuyorum. Bu tarz durumda gerçekten aileye düşüyor görev. Evlat hayır diyemez ki zaten anne babaya.Evlendikten sonra ev ayrılır. Tamam ufak tefek yardım edilir belki arada sırada ama devamlı yüklü miktarda para yardımı yapılmaması lazım yapılamazda zaten. Ne kadar geliyorsa o kadar gidiyor çünkü.
Kendimden örnek vereyim, eşim arada annesine para yollar, o evin İnterneti kendi üzerindeydi onu ödüyordu evle alakalı sadece. Ve gerçekten ne kadar para kazanıyorsak o kadar da harcıyoruz, bu arada alışveriş çılgınlığımız yok.
Ama kendi sıkışacak halde aileye yardım yapıyorsa o sorun işte. Tamam aile sıkılmıştır gerekirse ekmeğini bölüp verirsin ama bir evimiz daha olsun diye kredi çekip çocuğa ödetiyorsa aile büyük problem var o işte.
İste boyleleri oğlunu tapulu mal olarak goruyo . Gelen gelin promosyon .Çok yakın bir arkadaşımın, eşinin evlenmeden önce ailesi için çektiği yüklü miktarda krediyi kendisinden gizlediğini evlendikten sonra öğrenip nasıl bir sarsıntı yaşadığını gördüm. Öyle ki durum ortaya çıkınca karşı tarafın ailesi çocuklarının evliliğinin bitmesinden korkmadığı gibi boşanabilirsiniz bile diyebilen bir aile.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?