• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliklerde sorunlar...

sdhyt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2010
103
4
46
Diğer
Merhaba arkadaşlar,
Eşi ve eşinin ailesi bölümüne bakıyorum, çogunlukla topikler eşinin ailesi ile ilgili. Demek ki eşler anlaşsa bile sorunların çogu ailelerden kaynaklanıyor. Geleneksel aile yapımızdaki bu gelin-kaynana beklentilerini bir kenara bıraksak mutlu mutlu yaşayacagız aslında. Yabancılara bakarız, Batılılar özellikle, hepsi degilse de, ne bu tür dertleri vardır ne de beklentileri. Tamam, hep eleştiriririz onlarda aile bagları çok zayıf, herkes birbirine yabancı gibi diye. Ama bizim toplumumuzda da illa ki herkesin eşi tarafıyla bir sorunu oluyor. Bir olay aklımda kalmış, Avrupa da bir ülkede anne tarafımdan birisi var, kayınvalidesi ölünce yerine yabancı bir kayınvalide geliyor. Gelin önceki kayınvalidesine yaptıgı gibi buna da hizmet etmek istese de her gidişlerinde kadın "Ben yapamıyor muyum ki siz yardım ediyorsunuz, lütfen siz misafirimsiniz, oturun muhabbet edelim" dermiş. Bakış açısına bakar mısınız, ne kadar farklı. Bir başka aklımda kalan da bir anne-baba ogullarını evlendirecekler ama bir taraftan da korkuyorlar, çünki etraflarında herkesin bir sorunu var. Öncelikle geleneksel anlayışlarını şöyle degiştirmişler, "Gelinimizden hiç birşey beklenti içinde olmayalım, yaparsa sevinelim, ama yapmazsa da üzülmeyelim." Tabii Allah da belki şans belki iyi niyetlerinden dolayı kızları gibi bir gelin vermiş. Toplum olarak şu sorunları bir aşabilsek... Buyrun burdan konuşalım :)))

Back