• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte aile

Rolly

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2016
311
86
13
mrb ben bu konuyu kuzenım ıcın açıyorum .. evleneceğin İnsanı sevseniz fakat aileler hiç bir şekilde denk olmasa

Sohbet
Ev düzeni
Temizlik anlayışı
Kültür hatta bunu biraz açarsak yeme kültürü giyim ..
Yapılan mesleklerin çok uc boyutta olması
Hatta birinin şivesini diger dünürün anlamaması Bile ve uc cümleden ikisi boyle olsa
İki aile yan yana gelince çok uç kişilikler olduğu bariz belli ise

Kız da bunun farkında aileye o Da ısınamadı özellikle KP e kv bi tık daha kendini yetiştirmiş diyor ..ayrı sehre gidecekler ama daha şimdiden size gelip kalırız elbette yazları artık dizdeyiz muhabbetleri dönüyor :)

Bu ilişkiye nasıl yön verirsiniz
Bu arada kız ailesi bunları görüp yapamazsın dese .. kalbinizi mi beyninizi mi dinlersiniz ?

Not : bu konuda gerçekten düşünceniz onemli ayrıca kendini övme söz konusu degil

Ek olarak

Kuzenimi soyle açıklayım
Süsüne düşkün
Kibar bi kız
Giyim tarzı ile albenisi olan
Bizim bıçak kullanmadığımız bir yemeği bile çatal bıçakla yiyen çıtkırıldım
Aileden kendime katacağım hiç bir şey Yok diyor
Ama çocuğu seviyor
Nitekim görücü usulü degıl anlaşarak evliliğe adım attılar
Aileyi bu zamana kadar tanımadı iş ciddiye binince görmediklerini görür olmuş

Kucuk bi not düşeyim bodrumda yaşayacaklar tatile artık para vermeyiz sizdeyiz Bodrum ve cevresini gezdirir artık diyorlarmış ... tatile giden insanlar zaten degıller ..

Son düzenleme:
Şimdi hayat toz pembeeer tabi çok aşık falan ölüyorlar birbirlerine eminim sanki tüm dünyayı karşılarına alabilecek gibi hissediyorlar eminim.. Ama evlendiklerinde her şey tepetaklak olur emin olsun kuzeniniz.. Bir süre sonra aile yazları gelip gittikçe sıkılacak kuzeniniz sonra eşi de diyecek ki ailem ne yapayım sonra bu iş daha da ilerleyecek.. Bak kuzenine de ki ailesinin sözünü dinlesin.. Mutsuz olur.. Anlattığınıza göre çok çok çok çok fark var arada bu zamanla daha da açılır.. Yapmasın..

Bu şekilde bi evliliğim var ilk başlarda biraz zorlandım ama şimdi çok mutluyum, insan sevince sevilince herşeye alışıyor kaldı ki iyi insan olmak vicdan merhamet sevgi saygı ile alakalı. Şiveyi bırak aynı dili bile konusmasalar farketmez

Aileler uzak ve mesafeli olursa sorun olmaz ama yazın sizde kalırız demeleri kısmı çok büyük sorun olur.
Eşim ile ailelerimiz çok farklı kültürden hatta siyasi görüşten ama uzakta ve mesafeli olunca sorun çıkmadı hiç. Yazın gelip kalırız deseler orada dur diyebilirdim.

Şimdi hayat toz pembeeer tabi çok aşık falan ölüyorlar birbirlerine eminim sanki tüm dünyayı karşılarına alabilecek gibi hissediyorlar eminim.. Ama evlendiklerinde her şey tepetaklak olur emin olsun kuzeniniz.. Bir süre sonra aile yazları gelip gittikçe sıkılacak kuzeniniz sonra eşi de diyecek ki ailem ne yapayım sonra bu iş daha da ilerleyecek.. Bak kuzenine de ki ailesinin sözünü dinlesin.. Mutsuz olur.. Anlattığınıza göre çok çok çok çok fark var arada bu zamanla daha da açılır.. Yapmasın..
Evet sevdiği icin aklı ile mantıgı arasında kaldı suan
Senede on gün katlanabilir miyim Kaygısını yaşıyor
Çocuğu kaybetmek istemiyorda
Ama haklısınız .. tşkler

O sevdiği adam da o ailede yetişti, gördü, öğrendi.Bunu asla unutmasın.

İllaki yeli değmiştir.Başka türlüsü mümkün değil.

Yapamaz.Aynı eve girince herşey değişir.
Çok tşkler
Çok güzel yazmışsınız hepsini tek tek okutucam

Aileler uzak ve mesafeli olursa sorun olmaz ama yazın sizde kalırız demeleri kısmı çok büyük sorun olur.
Eşim ile ailelerimiz çok farklı kültürden hatta siyasi görüşten ama uzakta ve mesafeli olunca sorun çıkmadı hiç. Yazın gelip kalırız deseler orada dur diyebilirdim.
Evet ilk basta tabi geleceksiniz diye hatır yapmıs
Ama baktı ki her telefon görüşmesinde oturmasında demeler arttı sadece gülümsüyor gel demiyor kız korktu suan :)

Evet bunlarda uzaktalar ama illa gelme gitme olacak

Bu şekilde bi evliliğim var ilk başlarda biraz zorlandım ama şimdi çok mutluyum, insan sevince sevilince herşeye alışıyor kaldı ki iyi insan olmak vicdan merhamet sevgi saygı ile alakalı. Şiveyi bırak aynı dili bile konusmasalar farketmez
Ne gibi zorluklarınız oldu

Ne gibi zorluklarınız oldu ilk başlarda

Olmaz o is. Bosanmak istemiyosa şimdiden ayrilsin
Evet bizimkiler görüşmeyiz çok istiyorsan nişan olur bizim muhabbetimiz orda kalır diyor hatta kuzenımin aklı karışık
Aile onemli degıl mi
Denk olmalı mı diyorsunuz

Hepinizin yorumu benım ıcın çok değerli çok tşk ederim yorumlarınız ıcın tek tek degerlendicez hayat görüşlerinizi ...

Bu kadar zıt olmasa da, eşimle benzer durumdayız.
Tam sorunları çözdük denemez ama bir o alttan alıyor ve saygı duyuyor isteklerime, bir ben onun dediğine uyuyorum.
Benim yaşantımda bu durumun etkili olmamasının nedeni, kayınailem bana hiçbir şekilde karışamaz, laf dahi edemezler.
Hem ben veririm cevaplarını hem de eşimle zaten yıllardır beraber olduğumuz için, ailesinin kendilerine göre olan düşüncelerinden biraz sıyrılmış durumda.
Ve onlar da aslında bana ayak uydurmaya çalışıyor diyebilirim.
Görümcelerimin giyim kuşamı, gittikleri mekanlar, hayata bakış açıları, biraz bile olsa değişti.
Ailelerimiz pek sık görüşmez, bayramda birbirlerine giderler yeter de artar.
Yani illa olumsuz olacak diye bir kaide yok ama kuzeniniz de onlara bir nevi ayak uydurmak durumunda, bunu unutmasın.

Ne gibi zorluklarınız oldu ilk başlarda
Bizim pek zorluğumuz olmadı. Eşimin de benin de birbirimizden başkası ile evlenmeyeceğimizi aileler anladıkları için sorun yaşamadık sayılır. Benim ailem zaten ben istiyorum dedikten sonra tek kelime etmeyen bir ailedir. Eşimin mesleği ve eğitiminin benimkine denk olması ( aynı ünv aynı bölüm mezunuyuz), eşimin işinin iyi ve aileme saygısı tabi ailem için önemliydi.

Eşimin ailesi özellikle kayınvalidenin hayalindeki gelin elbetteki ben değildim. Bunu hissettirdi kendince konuştu ama hiç oralı olmadım. Eşim de gerekeni yaptı ve 7 yıllık evliyiz hâlâ aynıdır.
Eşimin ailesi arada ufak çıkışlar yapmaya kalkışsalar da eşim bunları gayet güzel dizginledi.

Evet aile çok önemli ama uzakta olunca ve eşler ağırlıklarını koyup mesafeyi sağlayınca pek sorun olmuyor. Evleneceği kişiye güvenebiliyorsa dengeyi sağlayacağına inanıyorsa evlilik olabilir ama evleneceği kişi ana kuzusu ise yürümez bu evlilik.

Bu kadar zıt olmasa da, eşimle benzer durumdayız.
Tam sorunları çözdük denemez ama bir o alttan alıyor ve saygı duyuyor isteklerime, bir ben onun dediğine uyuyorum.
Benim yaşantımda bu durumun etkili olmamasının nedeni, kayınailem bana hiçbir şekilde karışamaz, laf dahi edemezler.
Hem ben veririm cevaplarını hem de eşimle zaten yıllardır beraber olduğumuz için, ailesinin kendilerine göre olan düşüncelerinden biraz sıyrılmış durumda.
Ve onlar da aslında bana ayak uydurmaya çalışıyor diyebilirim.
Görümcelerimin giyim kuşamı, gittikleri mekanlar, hayata bakış açıları, biraz bile olsa değişti.
Ailelerimiz pek sık görüşmez, bayramda birbirlerine giderler yeter de artar.
Yani illa olumsuz olacak diye bir kaide yok ama kuzeniniz de onlara bir nevi ayak uydurmak durumunda, bunu unutmasın.
Suan kv karışır mı bilmiyoruz çoçuğunun mutluluğu onemli şimdilik

Kuzenım hangi konularda uyum sağlayacak mesela
Sizin benzer noktalarınız ne idi
Ever damat beyin biraz anlayışlı ılımlı olması gerek sanırım

Back
X