Suan kv karışır mı bilmiyoruz çoçuğunun mutluluğu onemli şimdilik
Kuzenım hangi konularda uyum sağlayacak mesela
Sizin benzer noktalarınız ne idi
Ever damat beyin biraz anlayışlı ılımlı olması gerek sanırım
Şöyle söyleyeyim; gayet açık görüşlü, kadınların önceliklerinin olduğu ve özgür bir ailede büyüdüm.
Eşimin ailesinde ise, kadın her daim ya kocaya ya da babaya bağımlıdır.
Hava karardı mı dışarıda olamaz, tek başına çıkmaz vs.
Ama ben bu şartlara göre yaşamıyorum, kendi yaşantımı devam ettiriyorum.
Tatilimi yurt dışında yapıyorum, yeri geliyor kız kıza akşam program yapıyorum, eşimle aramaızda izin meselesi yoktur, paramı istediğim gibi harcarım vs.
Ama yeri geliyor eşimin köyüne gidiyoruz( köy dediysem öyle tarlaydı hayvandı değil, kasaba düşünün), orada kayınvalidemle kapı kapı geziyorum, gayet usturuplu giyinip herkese hizmet ediyorum.
Bazen kayınvalidemin günlerine eşlik ediyorum takıp takıştırıp ki ömrümde annemin günü bile olmadı, siz düşünün.
Şuanda bile bir arkadaşımın düğününe giderken giydiğim elbiseyi, eşimin akrabalarından birinin düğününe giymem.
Çünkü ailesinin görüşüne saygı duyup, onlarla beraber olacağım zaman çıkıntılık yapmaktan çok uyum sağlamayı tercih ediyorum.
Onların evinde herkese hizmet ediyorum, eşim dahil ama benim evimde ailesine eşim hizmet eder, bana yardımcı olur her konuda.
Yani bunun gibi uyum sağlamalı.
Onlar yer sofrasında yemek yerken, oturup yemeli ama kendi evine davet ettiğinde kendi görgüsünü devam ettirmeli.