• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte aile

Bizim pek zorluğumuz olmadı. Eşimin de benin de birbirimizden başkası ile evlenmeyeceğimizi aileler anladıkları için sorun yaşamadık sayılır. Benim ailem zaten ben istiyorum dedikten sonra tek kelime etmeyen bir ailedir. Eşimin mesleği ve eğitiminin benimkine denk olması ( aynı ünv aynı bölüm mezunuyuz), eşimin işinin iyi ve aileme saygısı tabi ailem için önemliydi.

Eşimin ailesi özellikle kayınvalidenin hayalindeki gelin elbetteki ben değildim. Bunu hissettirdi kendince konuştu ama hiç oralı olmadım. Eşim de gerekeni yaptı ve 7 yıllık evliyiz hâlâ aynıdır.
Eşimin ailesi arada ufak çıkışlar yapmaya kalkışsalar da eşim bunları gayet güzel dizginledi.

Evet aile çok önemli ama uzakta olunca ve eşler ağırlıklarını koyup mesafeyi sağlayınca pek sorun olmuyor. Evleneceği kişiye güvenebiliyorsa dengeyi sağlayacağına inanıyorsa evlilik olabilir ama evleneceği kişi ana kuzusu ise yürümez bu evlilik.
Tşk ederim :) size de mutluluklar

Ben ki kültür farklılığı falan tanımam etmem, aşk her şeydir derim. Ki bu mantıkla evlendim ve pişman olmadım.

Ama kuzenin evlenmesin.

Her şey aşılır da bu değil.
Allah pişman etmesin mutluluklar
Evet bu laflar tedirgin etti onu Da

mrb ben bu konuyu kuzenım ıcın açıyorum .. evleneceğin İnsanı sevseniz fakat aileler hiç bir şekilde denk olmasa

Sohbet
Ev düzeni
Temizlik anlayışı
Kültür hatta bunu biraz açarsak yeme kültürü giyim ..
Yapılan mesleklerin çok uc boyutta olması
Hatta birinin şivesini diger dünürün anlamaması Bile ve uc cümleden ikisi boyle olsa
İki aile yan yana gelince çok uç kişilikler olduğu bariz belli ise

Kız da bunun farkında aileye o Da ısınamadı özellikle KP e kv bi tık daha kendini yetiştirmiş diyor ..ayrı sehre gidecekler ama daha şimdiden size gelip kalırız elbette yazları artık dizdeyiz muhabbetleri dönüyor :)

Bu ilişkiye nasıl yön verirsiniz
Bu arada kız ailesi bunları görüp yapamazsın dese .. kalbinizi mi beyninizi mi dinlersiniz ?

Not : bu konuda gerçekten düşünceniz onemli ayrıca kendini övme söz konusu degil

Ek olarak

Kuzenimi soyle açıklayım
Süsüne düşkün
Kibar bi kız
Giyim tarzı ile albenisi olan
Bizim bıçak kullanmadığımız bir yemeği bile çatal bıçakla yiyen çıtkırıldım
Aileden kendime katacağım hiç bir şey Yok diyor
Ama çocuğu seviyor
Nitekim görücü usulü degıl anlaşarak evliliğe adım attılar
Aileyi bu zamana kadar tanımadı iş ciddiye binince görmediklerini görür olmuş

Suan kv karışır mı bilmiyoruz çoçuğunun mutluluğu onemli şimdilik

Kuzenım hangi konularda uyum sağlayacak mesela
Sizin benzer noktalarınız ne idi
Ever damat beyin biraz anlayışlı ılımlı olması gerek sanırım
Şöyle söyleyeyim; gayet açık görüşlü, kadınların önceliklerinin olduğu ve özgür bir ailede büyüdüm.
Eşimin ailesinde ise, kadın her daim ya kocaya ya da babaya bağımlıdır.
Hava karardı mı dışarıda olamaz, tek başına çıkmaz vs.
Ama ben bu şartlara göre yaşamıyorum, kendi yaşantımı devam ettiriyorum.
Tatilimi yurt dışında yapıyorum, yeri geliyor kız kıza akşam program yapıyorum, eşimle aramaızda izin meselesi yoktur, paramı istediğim gibi harcarım vs.
Ama yeri geliyor eşimin köyüne gidiyoruz( köy dediysem öyle tarlaydı hayvandı değil, kasaba düşünün), orada kayınvalidemle kapı kapı geziyorum, gayet usturuplu giyinip herkese hizmet ediyorum.
Bazen kayınvalidemin günlerine eşlik ediyorum takıp takıştırıp ki ömrümde annemin günü bile olmadı, siz düşünün.
Şuanda bile bir arkadaşımın düğününe giderken giydiğim elbiseyi, eşimin akrabalarından birinin düğününe giymem.
Çünkü ailesinin görüşüne saygı duyup, onlarla beraber olacağım zaman çıkıntılık yapmaktan çok uyum sağlamayı tercih ediyorum.
Onların evinde herkese hizmet ediyorum, eşim dahil ama benim evimde ailesine eşim hizmet eder, bana yardımcı olur her konuda.

Yani bunun gibi uyum sağlamalı.
Onlar yer sofrasında yemek yerken, oturup yemeli ama kendi evine davet ettiğinde kendi görgüsünü devam ettirmeli.

Şöyle söyleyeyim; gayet açık görüşlü, kadınların önceliklerinin olduğu ve özgür bir ailede büyüdüm.
Eşimin ailesinde ise, kadın her daim ya kocaya ya da babaya bağımlıdır.
Hava karardı mı dışarıda olamaz, tek başına çıkmaz vs.
Ama ben bu şartlara göre yaşamıyorum, kendi yaşantımı devam ettiriyorum.
Tatilimi yurt dışında yapıyorum, yeri geliyor kız kıza akşam program yapıyorum, eşimle aramaızda izin meselesi yoktur, paramı istediğim gibi harcarım vs.
Ama yeri geliyor eşimin köyüne gidiyoruz( köy dediysem öyle tarlaydı hayvandı değil, kasaba düşünün), orada kayınvalidemle kapı kapı geziyorum, gayet usturuplu giyinip herkese hizmet ediyorum.
Bazen kayınvalidemin günlerine eşlik ediyorum takıp takıştırıp ki ömrümde annemin günü bile olmadı, siz düşünün.
Şuanda bile bir arkadaşımın düğününe giderken giydiğim elbiseyi, eşimin akrabalarından birinin düğününe giymem.
Çünkü ailesinin görüşüne saygı duyup, onlarla beraber olacağım zaman çıkıntılık yapmaktan çok uyum sağlamayı tercih ediyorum.
Onların evinde herkese hizmet ediyorum, eşim dahil ama benim evimde ailesine eşim hizmet eder, bana yardımcı olur her konuda.

Yani bunun gibi uyum sağlamalı.
Onlar yer sofrasında yemek yerken, oturup yemeli ama kendi evine davet ettiğinde kendi görgüsünü devam ettirmeli.
Bizimse hemen hemen sorunlar bu yönde aile yapısı olarakta
Damat inş degısmez sonrası icin .. iyi gözlemlemeli

Mutluluklar ne güzel maşallah diyorum

Evlendikten sonra bir bakima ailelerlede evleniyorsunuz.Su anllattiklarin cok buyuk sorunlar yasatir. BUNU goze alarak ciksin yola.Soyle bir seyde var eger evlenecegi adam tavri net ve esini ezdirmeyen biri olursa olabilir.

Cokkkkkkkk ıyı düşünsün tartsın eşi orta yolu bulacaksa evlendin başka olmaz ve yaşı küçükse bekledın 30 yaş iyi

mrb ben bu konuyu kuzenım ıcın açıyorum .. evleneceğin İnsanı sevseniz fakat aileler hiç bir şekilde denk olmasa

Sohbet
Ev düzeni
Temizlik anlayışı
Hatta birinin şivesini diger dünürün anlamaması Bile ve uc cümleden ikisi boyle olsa

Kız da bunun farkında aileye o Da ısınamadı özellikle KP e kv bi tık daha kendini yetiştirmiş diyor ..ayrı sehre gidecekler ama daha şimdiden size gelip kalırız elbette yazları artık dizdeyiz muhabbetleri dönüyor :)

Bu arada kız ailesi bunları görüp yapamazsın dese .. kalbinizi mi beyninizi mi dinlersiniz ?

Not : bu konuda gerçekten düşünceniz onemli ayrıca kendini övme söz konusu degil

Ek olarak

Kuzenimi soyle açıklayım
Süsüne düşkün
Kibar bi kız
Ama çocuğu seviyor
aile önemli cunku evlendıgın an ıkı kısılık ılıskı olmaktan cıkıyor iş, ve mumkunse her ıkı tarafında aılesınden uzak mesafelı olmak sart...
bence yol yakınken kacsın...

Ben eski nişanlımin ailesine 2 saat tahammül edemiyordum.
Kötü insan değillerdi herkese göre ama benim için kötü insan kavrami için ıllaki bana birşey yapmaları gerekmez.
Mesela bana hiç saygıları yoktu.
Hep onların sorunları ve hayatları ön planda idi .
Nasılsın dahi demezlerdi.
Neden ?
Çünkü farklı bir ortamda büyümüştük.
Onlar çok kalabalık bir aile .
Çok kardeşler.
Akraba evlilikleri.
Kimin kiminle olduğu belli değil.
Ben ise tekim.
Babam gözümün içine bakar.
Citkirildim, prensesler gibi büyüdüm.
Bir gün dedim ki kul kedisi olmak istiyor isen buyur git evlen ve bazı olanlar dogrultusunda ayrıldık.
Evet seviyorum ama olmuyor.
Bu yazdıklarımı kuzenine oku yada kendisi okusun.
Çünkü nerdeyse aynı durumlarimiz.

Sohbet
Ev düzeni
Temizlik anlayışı

Ek olarak

Kuzenimi soyle açıklayım
Süsüne düşkün
Kibar bi kız
Ama çocuğu seviyor
Bence ailelerin anlaşması gerekmiyor özellikle de farklı şehirdelerse. Bizimkiler de birbirinden çok farklı ama senede bir bile birbirini görmüyorlar o yüzden hiç farketmiyor.
Ama kızın onlarla aynı şehre gidecek olması gelir kalırız muhabbetleri asıl tehlikeli şeyler. Bunlardan dolayı çok büyük sorunlar çıkar işte. Ben olsam o konuyu evlenmeden netleştirirdim bu yüzden bozmasam bile. Kesinlikle nişanlısıyla görüşüp söz alsın. Aynı şehirde gece yatıya gelmek olmaz istemiyorum desin.

Sohbet
Ev düzeni
Temizlik anlayışı

Ek olarak

Kuzenimi soyle açıklayım
Süsüne düşkün
Kibar bi kız
Ama çocuğu seviyor
Yapamaz. Evlendigi zaman o cok farkli kulturdeki aile sanki baska ailenin kizi degilmis de yillardir kendi kulturlerinde yetismis gibi uyumlu bir gelin olmasini beklerler. Ailesini elestirirler. Catal bicakla yiyisini elestirirler. Gelin bisey dese bizi begenmiyor der. Ki emin ol her zaman oglan ailesini tutar. Sanirim oglan tarafi dogulu. Gelin hicbir zaman birey olamaz. Hayalet olmali. Her ihtiyaci gidermeli ama ne gorunmeli ne duyulmali. Kendini yakindan ilgilendiren bir konuda dahi fikri sorulmaz. Soylemek istediginde kotu gelin olur. Bana kalirsa ciddi anlamda mutsuz olur. Oglanin da simdiki tavirlarina aldanmasin. Evlenince erkek icin ailesi cok kiymetleniyor. Evlenene kadar bir kez sozunu dinlemedigi ailesinin evlenince her dediklerini yapasi gelir. Hele ki her yaz sizdeyiz diyen aile evdeki yonetimi de ele gecirir. Cok karamsar gelebilir bu soylediklerim ama emin ol ki tecrube konusuyor

Evet ilk basta tabi geleceksiniz diye hatır yapmıs
Ama baktı ki her telefon görüşmesinde oturmasında demeler arttı sadece gülümsüyor gel demiyor kız korktu suan :)

Evet bunlarda uzaktalar ama illa gelme gitme olacak
Yapılabilecek en yanlış şeyi yapıyor yani. Susmayacak. Yoksa şimdi ayrılmaz sonra boşanmak zorunda kalır. Bunlar tam bir başına gelip oturup asla rahat bırakmayacak aile tipi.

Ne gibi zorluklarınız oldu
Ben öğretmenim esim de öyle 15 tatil ve yaz tatillerinde memlekete gelince zorlaniyordum özellikle esimin ailesinin yanında kaldığımız günlerde pijamayla oturamamak ayaginı uzatamamak gerginlik yapiyodu bende. Normalde saygıdan pijamayla oturmam ya da ayağımı uzatıp yayilmam ama uzun süre olunca deliriyodum sonra esimle bu zamanlarda ayrı kalmaya başladık o da zor oluyodu ama daha iyiydi şimdi çok şükür memlekete geldik ve asla kimsede yatıya kalmiyoruz bu sorunumuz çözüldü bunun dışında rahat yetişmiş bir bayan olarak urfali ve din kültürü öğretmeni kayinpederime kendimi kabullendirmem zor oldu kelimeler,giyim,hareketler hepsini izlediğini hissediyordum sanki sözlü notum düşük gelecekmiş gibi puan toplama cabasına giriyodum, pek bişey soylemiyolardi ama rahatta edemiyordum.
Zamanla onlar bana alıştı ben onlara orta yolu bulduk nihayet. İyi niyetli insanlar var etrafımda bunu farkedince özgürleştim ve mutlu oldum.

BENCE, arada gerçekten aşk sevgi olsaydı kuzeninizin gözü zaten bunları görmezdi hatta karşı cinse olan aşkından öyle bir aileyi bile severdi...
Ama şuanda aşktan sevgiden ziyeda çocuğa karşı daha başka şeyler ağır basıyor gibi, mesela çocuk çok değer veriyordur aşıktır seviyordur buda kuzenin aklına yer etmiştir ya da etrafta gördüğü adamlara göre çok çok daha efendi ve sahiplenicidir yada bilmiyorum bir hal ve hareketi çelivermiştir aklını, belki de en önemlisi kuzenin alışmıştır ve vazgeçmiyordur (en tehlikelisi) falan filan,
yukarıda saydığım sebepler öyle bir aileyi kabul etmeye yetecek sebepler değil.
en ufak bir dalgada gemiyi alabora edecek gerekçeler...
ama dediğim gibi aşk sevgi olsaydı gözü görmezdi, kuzenin aşk sanıyor,
bu nedenle dönebiliyorsa kendinde o gücü buluyorsa ve kendine gücü yetiyorsa dönsün
fikrim budur
yolunuz açık olsun

O sevdiği adam da o ailede yetişti, gördü, öğrendi.Bunu asla unutmasın.

İllaki yeli değmiştir.Başka türlüsü mümkün değil.

Yapamaz.Aynı eve girince herşey değişir.

Kesinlikle katılıyorum.

Konu sahibi, kuzenine söyle olay sadece ailede bitmiyor. Asıl sorun oğullarını nasıl yetiştirdikleri.
Aileyi bir şekilde uzak tuttu diyelim ama eşiyle birlikte yaşayacak. Sevgiliyken görüşülen kısa sürelerde uyumlu görünebilir ama aynı eve girince istemediği alışkanlıkları ortaya çıkacaktır.
Ailesiyle alakası yok, kendini yetiştirmiş, zaten uzakta okumuş gibi bahanelere kesinlikle inanmıyorum. Çocuğun asıl yetişme çağı ailede geçiyor.

Evet sevdiği icin aklı ile mantıgı arasında kaldı suan
Senede on gün katlanabilir miyim Kaygısını yaşıyor
Çocuğu kaybetmek istemiyorda
Ama haklısınız .. tşkler

Senede on gün mü? Hiç güleceğim yoktu. :) kuzenin çok saf bence. İçiçe sahip bir kültüre sahip aile oğluşlarının yanından senede on gün bile ayrılmaz emin ol.

Kültürünü, giyimini kuşamını geçtim de temizlik kültürü çok önemli. Onların kuzeninden daha az temiz ve titiz olduğunu varsayarak yazıyorum: Ellerini sık sık yıkamayan insanın yaptığı yemeği rahatlıkla yiyebilir mi kuzenin? Ya da yemek bulaşıkları uyduruktan yıkandığında gönül rahatlığıyla yiyebilecek mi? Hadi onu da geçtim, anladığım kadarıyla birlikte yaşayacaklar (aile bunun sinyalini vermiş bile) onların "hizmetçiliğini" yapmayı kabullenebilecek mi? Onlar yan gelip yatarken ve etrafı umarsızca pisletirken onların pisliklerini isteyerek rahatlıkla temizleyebilecek mi?

Bence bu iş yaş. Bir insan seviyor diye de kimsenin kölesi olmamalı. Kaldı ki bu konu da açıldığına göre kuzenin iyi kötü bir şeylerin farkında demektir. Aman diyeyim iyi düşünsün... Çok zor çünkü...

Back
X