- 29 Eylül 2014
- 9.595
- 19.537
- 498
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben kuzeninizin uyum sağlamasından yana değilim. Ben uyum sağlamaya hiç çalışmamayı tercih ettim bu konuda neredeyse hiç sorun yaşamıyorum. (Bizim sadece bazı laf sokma sorunlarımız oldu, onu da ne yazık ki kayınvalidem herkese yapıyor bir bana değil)Suan kv karışır mı bilmiyoruz çoçuğunun mutluluğu onemli şimdilik
Kuzenım hangi konularda uyum sağlayacak mesela
Sizin benzer noktalarınız ne idi
Ever damat beyin biraz anlayışlı ılımlı olması gerek sanırım
Ama bundan emin degılız insanlar evlenınce degısıyor neticedeEvlendikten sonra bir bakima ailelerlede evleniyorsunuz.Su anllattiklarin cok buyuk sorunlar yasatir. BUNU goze alarak ciksin yola.Soyle bir seyde var eger evlenecegi adam tavri net ve esini ezdirmeyen biri olursa olabilir.
Bu eşinizin aydın oluşundan kaynaklı çok güzel mutluluklarBen kuzeninizin uyum sağlamasından yana değilim. Ben uyum sağlamaya hiç çalışmamayı tercih ettim bu konuda neredeyse hiç sorun yaşamıyorum. (Bizim sadece bazı laf sokma sorunlarımız oldu, onu da ne yazık ki kayınvalidem herkese yapıyor bir bana değil)
Eşimin ailesi köyde yaşıyor mesela. Ben oraya gittiğimde onlardan biri gibi giyinmiyorum. Normal giyiniyorum. Ama mesela sahile gider gibi açık da değil. Etek hiç giymiyorum pantolon giyiyorum gibi. Onlarda evet gelin hizmet eder, iş yapar. Ben yapmıyorum. İlk günden beri yapmıyorum. Sadece zevk aldığım işleri yapıyorum. Mesela kurbanda etle uğraşmayı çok severim, bir de herkes otururken sarma vb. hazırlarken oturur bir kenarda yardım ederim. Ama başka gelinler gibi o sarmayı kendim hazırlamaya karar verip hazırlayıp başına oturmam. Birileri yapıyordur ben görünce katılırım. Onlar bana öyle alıştı.
Haremlik selamlık değiller ama otururken mesela erkekler balkona çıkıp oturuyor bir süre sonra. Kadınlar içeride dedikodu yapıyor sıkılıyorum (tanıdığım insanların dedikodusu olsa sorun değil ama kimseyi tanımıyorum) ve eşimi özlüyorum öyle ben. Ben de erkeklerin yanına gidip oturuyorum. Bana gülüyorlar. Ama gülüp geçiyorlar yani yapan ben olunca normal geliyor onlara artık. Kayınvalidem gittiği yerlere ziyarete mevlüde vs. gitmemi isterdi onunla birlikte büyük ihtimalle. Ama ilk günden beri kuralım var benim eşimin gitmediği hiç bir yere gitmiyorum onsuz. O da zaten evine gidince bilgisayarın başından kalkmıyor. Ben de herkes gidiyor onunla oturuyorum. Kitap okuyorum veya telefondan oyun oynuyorum. Akşam herkes muhabbet ederken de ben genelde kitap okuyor falan oluyorum. Kayınvalidem mesela bileziklerimi takmamı istemişti bir süre. Hiç yok kolunda ayıp oluyor vs. dedi. Biz oysa direkt bir bankanın altın hesabına yatırdık onları. Kestiler o bilezikleri makasla deyip gülüyorum. Hiç bana göre değil bilezik takmak falan dedim. Ama yazık hep söyler hala misafir gelecekse. Bu arada sadece bayramlarda gidiyorum, başka zaman gitmem. Eşim özlerse kendi arada senede bir-iki kez gider bir kaç günlüğüne.
Hiç uyum sağlamaya çalışmadım gördüğünüz gibi. Ama onlar beni eşimin uzantısı gibi görmeye alıştılar. Eşim zaten orada evin hep en küçüğü olduğundan bilgisayarın başından kalkmayan evin üniversiteli çocuğu görüntüsünde. Ben de aynı görüntüyü veriyorum. Onun benim gibi biriyle evlenmiş olması kimseyi şaşırtmıyor. Kaldığım odayı giderken kedi kumu oldu diye süpürmek istediğimde bile izin vermiyorlar artık. Boş ver sen gidince zaten biz temizlik yapacağız orada diyorlar. Ben şu an mutluyum. Uzak olduğumuz için de çok tartışma konusu yok. Arada kv beni kızdırıyor laf sokmasıyla ama ne yapayım olacak o kadar yaşlı insan.
Yalnız gelip bizde kalmak falan isteseydi sık sık kesinlikle onun en miniminnacık kusuru bile gözümde bin kat büyürdü. Asla o kadar samimiyete gelemem. Ki evime eşimin annesi bir kez gelmiştir. Onda da taşınıyoruz diye yardım etmeye. Oğlu çok ısrar etti diye. Çok duramadı zaten gitti 3-4 güne. Hiç sevmez kimsenin evine gidip kalmayı. Evine bahçesine çok bağlıdır.
Ne gibi sorunlarınız olduBen yapamadım, yapan var da zannımca epeyce fedakarlık ister...
Evet bodrumda yaşayacaklar tatile para vermeyiz artık sizdeyiz demişler :) çok tatil yapan insanlar mı hayırŞimdiden yazın sizdeyiz diyorlarsa çok çeker kuzenin. Işık hızında ayrılmazsa evlendikten sonra boşanmak için adliye kapılarını aşındırır.
Kız ailesi veririz çok istiyorsa sonra muhattap dahi olmayız demişler ..yazın tatillerde sizdeyiz demişler kızda resmî durmak istiyor pek mümkün degıl sanırım buKesinlikle aileler önemli. Ben onunla evleniyorum ailesi ile değil diye bir şey olmuyo maalesef.
Dığer taraftan da ömrünce bir keşke ile yaşamak var.
Evet degisiyor % 99 aile ye bagli biri olarak degisiyorAma bundan emin degılız insanlar evlenınce degısıyor neticede
uffff iki aile birbirine gidip gelmez. kızda mesafeli olur. yazları gelecegik diyenlere uygun degiliz der. biter.mrb ben bu konuyu kuzenım ıcın açıyorum .. evleneceğin İnsanı sevseniz fakat aileler hiç bir şekilde denk olmasa
Sohbet
Ev düzeni
Temizlik anlayışı
Kültür hatta bunu biraz açarsak yeme kültürü giyim ..
Yapılan mesleklerin çok uc boyutta olması
Hatta birinin şivesini diger dünürün anlamaması Bile ve uc cümleden ikisi boyle olsa
İki aile yan yana gelince çok uç kişilikler olduğu bariz belli ise
Kız da bunun farkında aileye o Da ısınamadı özellikle KP e kv bi tık daha kendini yetiştirmiş diyor ..ayrı sehre gidecekler ama daha şimdiden size gelip kalırız elbette yazları artık dizdeyiz muhabbetleri dönüyor :)
Bu ilişkiye nasıl yön verirsiniz
Bu arada kız ailesi bunları görüp yapamazsın dese .. kalbinizi mi beyninizi mi dinlersiniz ?
Not : bu konuda gerçekten düşünceniz onemli ayrıca kendini övme söz konusu degil
Ek olarak
Kuzenimi soyle açıklayım
Süsüne düşkün
Kibar bi kız
Giyim tarzı ile albenisi olan
Bizim bıçak kullanmadığımız bir yemeği bile çatal bıçakla yiyen çıtkırıldım
Aileden kendime katacağım hiç bir şey Yok diyor
Ama çocuğu seviyor
Nitekim görücü usulü degıl anlaşarak evliliğe adım attılar
Aileyi bu zamana kadar tanımadı iş ciddiye binince görmediklerini görür olmuş
Kucuk bi not düşeyim bodrumda yaşayacaklar tatile artık para vermeyiz sizdeyiz Bodrum ve cevresini gezdirir artık diyorlarmış ... tatile giden insanlar zaten degıller ..
Evli misiniz cok merak ettim. Zira asktan sevgiden gozu kararip da bu ayrintilari gozden kaciran kisinin evlendiginde aski da sevgisi de ciddi manada zarar goruyor. Her sey ask sevgi degil. Saygi da onemli. Hatta en onemlisi saygi ve konu sahibinin bahsettigi konuda evlenince olacaklar sunlar; aile istedigi gibi gelip gidecek. Istedigi rahatsizligi verecek. Gelin kimmis oglumuzun kardesimizin evi burasi diyecek ama her geliste gelinden dort dortluk hizmet ilgi alaka bekleyecek. Eee gelin ilk baslarda iyi niyetle canini disine takacaksonra bakacak sustukca hayati elinden gidiyor. Kimse geline saygi duymuyor kocasina rahatsizligini dile getirecek. Kocasi da onu ailesini istememekle sevmemekle suclayacak. Yavas yavas tartismalar artacak. Oglan ailesi ne yapsa destekleyecek gelini abartmakla suclayacak. Sonra kocasindan ayri psikolojik siddet ailesinden ayri... Hani sevgi hani ask? Emin olun asktan sevgiden kor olan sadece kiz olacaktir erkek genelde ailesi tarafindan yonetilmeyi sever ve esini de ailesine pek de guzel ezdirir. Eger bdv okuyucusuysaniz burada esinin ailesinin tacizlerinden sikayet eden onlarca bayan gorebilirsiniz ve aslinda en buyuk dertleri kocalarinin bu konuda onlari anlamamalari.BENCE, arada gerçekten aşk sevgi olsaydı kuzeninizin gözü zaten bunları görmezdi hatta karşı cinse olan aşkından öyle bir aileyi bile severdi...
Ama şuanda aşktan sevgiden ziyeda çocuğa karşı daha başka şeyler ağır basıyor gibi, mesela çocuk çok değer veriyordur aşıktır seviyordur buda kuzenin aklına yer etmiştir ya da etrafta gördüğü adamlara göre çok çok daha efendi ve sahiplenicidir yada bilmiyorum bir hal ve hareketi çelivermiştir aklını, belki de en önemlisi kuzenin alışmıştır ve vazgeçmiyordur (en tehlikelisi) falan filan,
yukarıda saydığım sebepler öyle bir aileyi kabul etmeye yetecek sebepler değil.
en ufak bir dalgada gemiyi alabora edecek gerekçeler...
ama dediğim gibi aşk sevgi olsaydı gözü görmezdi, kuzenin aşk sanıyor,
bu nedenle dönebiliyorsa kendinde o gücü buluyorsa ve kendine gücü yetiyorsa dönsün
fikrim budur
yolunuz açık olsun
Merhaba :)Evli misiniz cok merak ettim. Zira asktan sevgiden gozu kararip da bu ayrintilari gozden kaciran kisinin evlendiginde aski da sevgisi de ciddi manada zarar goruyor. Her sey ask sevgi degil. Saygi da onemli. Hatta en onemlisi saygi ve konu sahibinin bahsettigi konuda evlenince olacaklar sunlar; aile istedigi gibi gelip gidecek. Istedigi rahatsizligi verecek. Gelin kimmis oglumuzun kardesimizin evi burasi diyecek ama her geliste gelinden dort dortluk hizmet ilgi alaka bekleyecek. Eee gelin ilk baslarda iyi niyetle canini disine takacaksonra bakacak sustukca hayati elinden gidiyor. Kimse geline saygi duymuyor kocasina rahatsizligini dile getirecek. Kocasi da onu ailesini istememekle sevmemekle suclayacak. Yavas yavas tartismalar artacak. Oglan ailesi ne yapsa destekleyecek gelini abartmakla suclayacak. Sonra kocasindan ayri psikolojik siddet ailesinden ayri... Hani sevgi hani ask? Emin olun asktan sevgiden kor olan sadece kiz olacaktir erkek genelde ailesi tarafindan yonetilmeyi sever ve esini de ailesine pek de guzel ezdirir. Eger bdv okuyucusuysaniz burada esinin ailesinin tacizlerinden sikayet eden onlarca bayan gorebilirsiniz ve aslinda en buyuk dertleri kocalarinin bu konuda onlari anlamamalari.
Ben kuzeninizin uyum sağlamasından yana değilim. Ben uyum sağlamaya hiç çalışmamayı tercih ettim bu konuda neredeyse hiç sorun yaşamıyorum. (Bizim sadece bazı laf sokma sorunlarımız oldu, onu da ne yazık ki kayınvalidem herkese yapıyor bir bana değil)
Eşimin ailesi köyde yaşıyor mesela. Ben oraya gittiğimde onlardan biri gibi giyinmiyorum. Normal giyiniyorum. Ama mesela sahile gider gibi açık da değil. Etek hiç giymiyorum pantolon giyiyorum gibi. Onlarda evet gelin hizmet eder, iş yapar. Ben yapmıyorum. İlk günden beri yapmıyorum. Sadece zevk aldığım işleri yapıyorum. Mesela kurbanda etle uğraşmayı çok severim, bir de herkes otururken sarma vb. hazırlarken oturur bir kenarda yardım ederim. Ama başka gelinler gibi o sarmayı kendim hazırlamaya karar verip hazırlayıp başına oturmam. Birileri yapıyordur ben görünce katılırım. Onlar bana öyle alıştı.
Haremlik selamlık değiller ama otururken mesela erkekler balkona çıkıp oturuyor bir süre sonra. Kadınlar içeride dedikodu yapıyor sıkılıyorum (tanıdığım insanların dedikodusu olsa sorun değil ama kimseyi tanımıyorum) ve eşimi özlüyorum öyle ben. Ben de erkeklerin yanına gidip oturuyorum. Bana gülüyorlar. Ama gülüp geçiyorlar yani yapan ben olunca normal geliyor onlara artık. Kayınvalidem gittiği yerlere ziyarete mevlüde vs. gitmemi isterdi onunla birlikte büyük ihtimalle. Ama ilk günden beri kuralım var benim eşimin gitmediği hiç bir yere gitmiyorum onsuz. O da zaten evine gidince bilgisayarın başından kalkmıyor. Ben de herkes gidiyor onunla oturuyorum. Kitap okuyorum veya telefondan oyun oynuyorum. Akşam herkes muhabbet ederken de ben genelde kitap okuyor falan oluyorum. Kayınvalidem mesela bileziklerimi takmamı istemişti bir süre. Hiç yok kolunda ayıp oluyor vs. dedi. Biz oysa direkt bir bankanın altın hesabına yatırdık onları. Kestiler o bilezikleri makasla deyip gülüyorum. Hiç bana göre değil bilezik takmak falan dedim. Ama yazık hep söyler hala misafir gelecekse. Bu arada sadece bayramlarda gidiyorum, başka zaman gitmem. Eşim özlerse kendi arada senede bir-iki kez gider bir kaç günlüğüne.
Hiç uyum sağlamaya çalışmadım gördüğünüz gibi. Ama onlar beni eşimin uzantısı gibi görmeye alıştılar. Eşim zaten orada evin hep en küçüğü olduğundan bilgisayarın başından kalkmayan evin üniversiteli çocuğu görüntüsünde. Ben de aynı görüntüyü veriyorum. Onun benim gibi biriyle evlenmiş olması kimseyi şaşırtmıyor. Kaldığım odayı giderken kedi kumu oldu diye süpürmek istediğimde bile izin vermiyorlar artık. Boş ver sen gidince zaten biz temizlik yapacağız orada diyorlar. Ben şu an mutluyum. Uzak olduğumuz için de çok tartışma konusu yok. Arada kv beni kızdırıyor laf sokmasıyla ama ne yapayım olacak o kadar yaşlı insan.
Yalnız gelip bizde kalmak falan isteseydi sık sık kesinlikle onun en miniminnacık kusuru bile gözümde bin kat büyürdü. Asla o kadar samimiyete gelemem. Ki evime eşimin annesi bir kez gelmiştir. Onda da taşınıyoruz diye yardım etmeye. Oğlu çok ısrar etti diye. Çok duramadı zaten gitti 3-4 güne. Hiç sevmez kimsenin evine gidip kalmayı. Evine bahçesine çok bağlıdır.