Merhaba,
foruma yeni katılmış biri olarak en merak ettiğim konuyu sormak istiyorum ben evlendiğimde sivasa yerleşeceğim (şark görevinden dolayı) iki tarafa da uzağız samsun tokat bizde ortası :)tecrübelilerden fikir istiyorum :)sizce aynı şehirde olmak mı yoksa ayrı şehirde olup bizbize olmak mı umarım konum beğenilir
Çok da uzak değilmişsiniz canım... Ama emin ol en iyisi...
Biz de ailelere uzağız ve çok memnunum.. Ne bizimkilerle ne eşimin ailesiyle yüz-göz olmuyoruz.. Sorunlarımız ailelere hiç yansımaz,kendi aramızda çözeriz. İyi günde de kötü günde de birlikteyiz.
En güzeli valla..
en güzeli.
eşiminde benimde ailem ankarada yaşıyor ve biz erzurumdayız.
öyle rahatızki.
haftasonunu bizden önce planlayan yok,
akşam yemeğini hangisinde yiyelimki darılmasınlar derdi yok.
istedğimiz gibi davranabiliyoruz.
aynı evde,ortak bir düzen kurduk ve hamdolsun mutluyuz.
ben kendimi çok şanslı hissediyorum,
emin ol evlenince bunu sende anlayacaksın
peki sende diyoruydun evlenmeden önce ben alışamam duramam zor gelir felan diye ben çok endişeliyim uzaklık ürükütüyor bazen düşünüyorum dediğiniz gibi en iyisi diye rahatlıyrm bazende ben aileden ayrılma diyerek tekrar karamsalaşıyorum insanın kendi evi olunca bizamandan sonra anne evi aranmıyor deniliyor
bilakis ben evlenipte gideyim diye gün sayıyordum(konularıma nakarsan anlarsın,aileme kırgınlıklarım vardı).
evlendim ve 1 gün bile özlemedim bekar hayatımı.
eğer ailenle iletişimin sağlıklıysa özlersin,bu normal.
fakat şartlandırma kendini alışamam diye.
insanın kendi evi olunca hemen benimsiyor.
sonuçta o eve misafirliğe gitmiyorsun.
senin evin artık orası.
eşyaların yerini dilediğin gibi değiştirebileceğin,rahatça istedğini giyip dolaşabileceğin,canın ne isterse onu pişirebileceğin,
akşam eve en değerlinin gelmesiyle daha da güzel geçecek,beraber film izleyip,gecenin bir yarısı canınız bir şey istedi diye çılgınca dışarı çıkıp dolaşacağın....ve daha bir çok güzel şeyi yaşayacağın bir evliliğin olacak inşallah.
sen düşün.
bu özgürlüğü,mutluluğu yaşarken başka yere gidince yadırgayıp evini özlemez misin?
hele bir evlen,aradan zaman geçsin.annengilde 1 haftadan fazla duramayacaksın bak gör
aslında önemli olan fiziki mesafe değil bence..aradaki ilişkide ne kadar mesafe koyduğumuz..kv ile aynı binadayım.bana zarardan çok yararı olmuştur.oğluşuma o bakıyor..eltim ise bizden çok daha uzakta ama ne zaman görüşsek hep kv den yakınır..ama o biraz yüz göz olmuş derler ya öyle bir ilişkisi var.ben baştan mesafemi koydum ve 6 senem bitti evlilikte hala o mesafeyi korurum..ailenden ayrılma olayına gelince.en fazla 1 ay zorlanırsın , eğer hiç ailenden ayrı kalmadıysan..sonra anlarsın ne olursa olsun insanın kendi evi gibisi yoktur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?