Evlilikte aileler arasında uzaklık iyimidir kötü müdür?

senay55

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2012
117
5
26
38
Merhaba,
foruma yeni katılmış biri olarak en merak ettiğim konuyu sormak istiyorum ben evlendiğimde sivasa yerleşeceğim (şark görevinden dolayı) iki tarafa da uzağız samsun tokat bizde ortası :)tecrübelilerden fikir istiyorum :)sizce aynı şehirde olmak mı yoksa ayrı şehirde olup bizbize olmak mı umarım konum beğenilir

Çok da uzak değilmişsiniz canım... Ama emin ol en iyisi...

Biz de ailelere uzağız ve çok memnunum.. Ne bizimkilerle ne eşimin ailesiyle yüz-göz olmuyoruz.. Sorunlarımız ailelere hiç yansımaz,kendi aramızda çözeriz. İyi günde de kötü günde de birlikteyiz.

En güzeli valla..

gerçekmi ya ama ben aileme çok düşkünüm özellikle anneme alışabilirmiyim sence onsuz yapamıcam gibi şimdide ailemden uzaktayım ama 2 haftada bir gidiyorum alışamıcam gibi geliyor bazen de diyorum kendi evim esyalarım orda çevrem olacak orayada alısırım belki diyorum çunku burda çok cevrem var bırakmak zor gelıyor sen kac senelık evlısın bıde nekadar zamanda bir ailler gelıyor yada sız gıdıyorsunuz çok mu soru sordum:)

en güzeli.
eşiminde benimde ailem ankarada yaşıyor ve biz erzurumdayız.
öyle rahatızki.
haftasonunu bizden önce planlayan yok,
akşam yemeğini hangisinde yiyelimki darılmasınlar derdi yok.
istedğimiz gibi davranabiliyoruz.
aynı evde,ortak bir düzen kurduk ve hamdolsun mutluyuz.
ben kendimi çok şanslı hissediyorum,
emin ol evlenince bunu sende anlayacaksın

her iki tarafa da belli mesafede uzak olacaksın kafan rahat olacak yoksa evlilikten anlamıyorsun bir şey haftada bir iki kere gideceksin yeter evde olsan da gidip alıştırmıcaksın içli dışlı olma taraftarı değilim istediğim de gidip gelmek isterim

Son düzenleme:

peki sende diyoruydun evlenmeden önce ben alışamam duramam zor gelir felan diye ben çok endişeliyim uzaklık ürükütüyor bazen düşünüyorum dediğiniz gibi en iyisi diye rahatlıyrm bazende ben aileden ayrılma diyerek tekrar karamsalaşıyorum insanın kendi evi olunca bizamandan sonra anne evi aranmıyor deniliyor

bilakis ben evlenipte gideyim diye gün sayıyordum(konularıma nakarsan anlarsın,aileme kırgınlıklarım vardı).
evlendim ve 1 gün bile özlemedim bekar hayatımı.
eğer ailenle iletişimin sağlıklıysa özlersin,bu normal.
fakat şartlandırma kendini alışamam diye.
insanın kendi evi olunca hemen benimsiyor.
sonuçta o eve misafirliğe gitmiyorsun.
senin evin artık orası.
eşyaların yerini dilediğin gibi değiştirebileceğin,rahatça istedğini giyip dolaşabileceğin,canın ne isterse onu pişirebileceğin,
akşam eve en değerlinin gelmesiyle daha da güzel geçecek,beraber film izleyip,gecenin bir yarısı canınız bir şey istedi diye çılgınca dışarı çıkıp dolaşacağın....ve daha bir çok güzel şeyi yaşayacağın bir evliliğin olacak inşallah.
sen düşün.
bu özgürlüğü,mutluluğu yaşarken başka yere gidince yadırgayıp evini özlemez misin?
hele bir evlen,aradan zaman geçsin.annengilde 1 haftadan fazla duramayacaksın bak gör

ben ailelerimizden birine yakın olalım istiyordum onun ya da benim ..
benim aileme yakın durumda olacağız..ha uzak da olunabilir..önemli olan mesafeleri korumak,saygıyı korumak..
isteyen binlerce km ötede olur da yine lafını sözünü esirgemez..isteyen yakın olur hiç bir şeyine karışmaz..
tanımadan bunları bilmek zor esasen..o yüzden en güzel yorumu sen kendi içinde yapabilirsin..

Aynı binada oturan biri olarak yorum yapıyorum ; kendini şanslı hissetmelisin

Kesinlikle uzak ol.. Ayri sehirlerde olmak en guzeli.. Ben esimin ailesinin oldugu sehire geldim. Kendi ailem farkli sehirde.. Bide kyinvalidemle ewlerimiz yurume msafesinde. Ben oyle fzla gidim gelım yapmiyorum kayinvalidemle.. Ama pek gorusmedigimiz halde, agzimi bile acmadigim halde kendimi bi polemik arasinda buluyorum.. Mesela pazarda illaki karsilasiyoruz.. Pazara cikma saatimi degistirdim gene de karsilasiyoruz.. Butun gun pzarda herhalde diyorum bazen :) İlla biseye laf sokar.. Emin ol her iki tarafa da uzak olmak en iyisi.. Şu an kayinvalidenle aranda bi sorun olmaybilir ama ileride cok degisiyo ne degisiyosa... Ben ewlenmden once cok iyiydi kayinvalidemle aram, dugunden sonra ne oldu bilmiyorum.. Diger tum gelinleri gibi ben de kotuyum onun gozunde :) eltilerimi sewiyorum :)

çok bunaldım bunları düşünmekten çok zor geliyor ailemden işimden çevre ayrılıp başka şehire gitmek ama her istediğimiz birlikte olmuyor ne yazıkkı

aslında önemli olan fiziki mesafe değil bence..aradaki ilişkide ne kadar mesafe koyduğumuz..kv ile aynı binadayım.bana zarardan çok yararı olmuştur.oğluşuma o bakıyor..eltim ise bizden çok daha uzakta ama ne zaman görüşsek hep kv den yakınır..ama o biraz yüz göz olmuş derler ya öyle bir ilişkisi var.ben baştan mesafemi koydum ve 6 senem bitti evlilikte hala o mesafeyi korurum..ailenden ayrılma olayına gelince.en fazla 1 ay zorlanırsın , eğer hiç ailenden ayrı kalmadıysan..sonra anlarsın ne olursa olsun insanın kendi evi gibisi yoktur..

teşekkür ederimmmm inş bende böyle olurum

ya rica etse benı bu konuda aydınlatabilirisiniz esafe yada yuzgoz olma derken kasıt nedır yanı nasıl davranmak ben şuan nışanlıyım 2hafta da bır telde konusuyoruz genelde onlar arıyor ole annecım felam hayatta demem havadan sudan konusuyoruz oyle siz nasılsınız anlatabılrımısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…