en güzeli.
eşiminde benimde ailem ankarada yaşıyor ve biz erzurumdayız.
öyle rahatızki.
haftasonunu bizden önce planlayan yok,
akşam yemeğini hangisinde yiyelimki darılmasınlar derdi yok.
istedğimiz gibi davranabiliyoruz.
aynı evde,ortak bir düzen kurduk ve hamdolsun mutluyuz.
ben kendimi çok şanslı hissediyorum,
emin ol evlenince bunu sende anlayacaksın
Kesinlikle uzak ol.. Ayri sehirlerde olmak en guzeli.. Ben esimin ailesinin oldugu sehire geldim. Kendi ailem farkli sehirde.. Bide kyinvalidemle ewlerimiz yurume msafesinde. Ben oyle fzla gidim gelım yapmiyorum kayinvalidemle.. Ama pek gorusmedigimiz halde, agzimi bile acmadigim halde kendimi bi polemik arasinda buluyorum.. Mesela pazarda illaki karsilasiyoruz.. Pazara cikma saatimi degistirdim gene de karsilasiyoruz.. Butun gun pzarda herhalde diyorum bazen :) İlla biseye laf sokar.. Emin ol her iki tarafa da uzak olmak en iyisi.. Şu an kayinvalidenle aranda bi sorun olmaybilir ama ileride cok degisiyo ne degisiyosa... Ben ewlenmden once cok iyiydi kayinvalidemle aram, dugunden sonra ne oldu bilmiyorum.. Diger tum gelinleri gibi ben de kotuyum onun gozunde :) eltilerimi sewiyorum :)[/QUyorumun harıkaydı gercekten bende merak ettım pazar işini bıgun arada sormak lazım evı burayamı tasınıdız dıye:)
uzakkkkkk ol iyi de olsalar kötü de olsalar uzakkkkkk ol
şu anda ailenden ayrılacağın için sıkıntılarının olması normal canm. bende snn gibi sivastayım. eşimin ailesi ve bnm ailemse ist.da. biz evleneli 8 ay oldu bundan bir yıl öncesine kadar hemen ist.a gidip, ailelere yakın olmak istiyordum ama simdi tam tersi. sen ne kadar araya mesafe koymaya çalışsan da olmuyor. hep senden bir şeyler bekleniyor. yok haftasonuna gel yok akşam yemeğine gel(bunları nerden biliyorsun dersen, yazın bir ay eşimin ailesinin yanında kaldık) gitmezsen bir şey söylenmese bile gönül kırılıyor. Uzak ol akşam olduğunda kapını kapat, kocanla başbaşa kal. kavganı da mutluluğunu da eşinle yap. kimseye sorunlarından bahsetmek zorunda kalmazsın ya da mutluluklarını özel anlarını eşinle yaşarsın. Sunu da unutma ki artık senn de bir evin yuvan var. özlediğin ya da özlendiğin zamanlarda gidersin ailerin yanına. bu da yeterli olur sanırım.
uzak olmak emin ol en iyisi cnm..
uzakta olunca yaşanıcak bir çok sorundan uzaklaşıyorsun..
ben yeni evliyim ve böyle düşünüyorum..
umarın sizin içinde herşey güzel olur
çok ama çok teşekkür ederim çok açıklayıcı yazmışssın sende bayağı uzakmışıssınhiç alışamıcam gibi geliyor hiç ailemden ayrılmadım belki ondandır ama kendı evım olunca dedıgınız gıbı umarım herseye daha kısa zamanda alısırım esınle bır omur boyu mutluluklarrr
güzel dileklerin için çok teşekkürler :) evet baya uzağımalışmayacağım die düşünme sakın zamanla alışıyor insan. iki senedir ayrıyım bn ailemden, üniyi bile eve yakın bi ilde okumuştum akşam canım sıkıldığında ailemi özlediğimde kalkıp eve giderdim:) ama şimdi kendi yuvan olunca her şey değişior. ihtiycın olan şey biraz zaman ve eşinle birbirinize olan bağlılığınız, güveniniz. ben düğünden sonra sabaha kadar kocamın omuzunda ağlayarak gelmiştim evimize:) size mutluluklar diliyorum bende.
Siz sivasta olacaksınız aileler samsun ve tokatta diyosunuz aradaki mesafe uzak sayılmaz tokat sivas arası çok yakın hele araba varsa
tabi aynı şehirde olmak gibi olmaz
Evlendiğimizden beri kayınvalideme en yakın mesafem 10 saat oldu oda sizin gibi şark görevindeyken senede 1 kez 15 günlüğüne gidip kalıyoruz 8 yılda evime 3 kez geldiler
Kendi aileme en yakın 2.5 saat oldum haftada yada 15 te bir gidip geldik
şuan kayınvalideme 18 saat aileme 4-5 saat mesafedeyim
uzak olmanın güzel tarafı kimse evime karışmıyor sürekli gelmiyorlar gelmemizi beklemiyorlar çok fazla görüşmediğimizden bi tartışma kavga olmuyor
yakın olmanın güzel tarafı çocuğunuz olduğunda evinize gelip yardım edebilirler çocuğunuzu emanet edip dışarıda ki işinizi yapabilirsiniz ki onada çok gerek yok iyi bi arkadaşınız varsa onada rica edersiniz
benim için tek kötü yanı özlem anne ve babamı çok özlüyorum onlarda bizi tabi onun haricinde uzak olmak en iyisi
annenlere 2 haftada bir gidebilmen ne güzelmiş((
7 aylık evliyim istanbulda yaşıyoruz eşimle ailemiz bize 5-6 saat uzakta ama en iyisi böyle olması bence.. bayanda olsa erkekte ailesinden uzakta olmalı bence çünkü iki tarafta size karışınca bi yerden sorunlar çıkıyo. mesela benim kayın validem çok iyidir bende severim kendisini fakat biz onlara gittiğimizde oda bize geldiğinde eşim bambaşka bir insan oluyor. sanki kundaklık bebek gibi pışpışlıyor annesi eşimde aynı annesine karşı aralarında mesafe yok benimle nasılsa annesine karşıda aynı.. annemde annem benden önde tutuyor bazı davranışlarına sinir oluyorum uyarıyorum sonra bana tavır alıyor. şimdide memlekete yerleşsek keşke diye iş ilanlarına bakıyor sürekli. senin ne güzel işin var be kocacım işsizler napıyolar diyorum oda ailemle olmak istiyorum diyor.. valla şunu söyleyeyim ne kendi ailemizin nede eşimizin ailesinin yanında olmak hiç güzel bişey değil en güzeli mesafe.. eşinizle ilişkiniz arasına mecburen soğukluk giriyor biraz. heleki aynı evde yaşarsanızzz rahat hareket edemezsiniz geç kalkıp istediğiniz saate yatamazsınız sonra ne pişirsem derdi, eşinizle mesafeli olursunuz vede sürekli kalabalık ortamda onlara hizmet edersiniz. ben kendi ailemi fazla konuşmam eşimin yanında çünkü insan ikinci planda hissedince kendini iyi olmuyor. o hep konuşur her akşam arar gündüzleri çağrılaşır ne yaptıysak bilgiler verir. ailesiyle oturmamak için kaç kez tartıştık bide küstük bilseniz :) valla bu konuda çok dertliyim kaç aydır siz siz olun uzak olun ailelerden sevgi saygı o zaman daha güçlü oluyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?