• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilikte aşk

uykusuzbezelye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2016
100
58
28
Merhaba hanımlar, konuyu sitede hesabı olmayan bir arkadaşım adına açıyorum.
"3 senelik bir ilişkim var, üniversite öğrencisiyim. Erkek arkadaşımla ara ara tartışmalarımız oluyor tabi ama büyük bir sıkıntımız yok, aileler biliyor. Danışmak istediğim konu şu ki ilişkiye başlamadan önce de, ilişki süresince de ben aşık olan taraftım/tarafım. Erkek arkadaşım bana çok değer veriyor, çok seviyor ama aşık değil. Çok seviyor ama aşık değil biraz ironik gelebilir belki ama aşk ve sevgi arasında fark olduğunu düşünenlerdenim, o da öyle.
Okuluna bak ne bunları düşünüyorsun diyebilirsiniz, yarın evlenmeyeceğiz elbette sadece geleceği olacaksa bu ilişkinin bir evlilikte aşk ne derece önemli merak ediyorum.
Çok aşık olup evlendikten sonra dahi farklı insanlara yönelenler varken benim 'bana aşık değil' düşüncem saçma mı? Güvenden yana problemim yok, sevgisinden de eminim. Sadece aşk biraz daha şapşallaştıran, hani o midede kelebek uçurtturan his gibi.
'Seni seviyorum' diyen birinin yarın öbür gün ben birine aşık oldum diye çıkagelmesi, 'sana aşığım' diyen birinin ben başkasına aşık oldum demesinden daha mı olası acaba?
Biraz fazla saçma bir konu oldu farkındayım ama fikir almak istedim.
Okuduğunuz için teşekkür ederim, iyi geceler."

Hayat bu hersey olabilir, Birgün çıkar ben aşık oldum der gider

Belki de aşkı hiç aramaz , sevgi ona yeter bunu kimse bilemez sadece karşındakinin kişiliği ve hayattan ne beklediği ile alakalı

Hesap açmak ücretsiz halbuki.
Neyse.
Kendisine aşık olmayan biriyle devam edebiliyorsa herşeyi göze alsın öyleyse.
İnsanın gururu kırılır yani nasıl devam ediyor ilginç.

Benim bildiğim o karın ağrıları mide uçuşması ergenlikte olur
Çünkü bir tek ergenlikte o hormonlar insanı o hale getirir
Ergenlik bitince aşk olayı biter mi hayır tabiki ama evrimleşir.Yani bir ergen aşkı bekleyecekse sevgilisi işi var zaten imkansız.
Safi sevgiyse kız arkadaşına hissettiği o da tuhaf çünkü aşk hayranlık da barındırır.Her zaman kızın az biraz gizemli bir tarafı olmalı erkekten ve gizli hayranlık beslemeli erkek diye düşünüyorum.sevgi hayranlık ve sadakat varsa dönüp de başka birisine gitmez merak etmesin...

Bence kesinlikle doğru bir ilişki değil. İki tarafta aşık olmasa olur derdim ama bir taraf aşık ise çok zor bir durum. Kendim bizzat yaşadım benim de başıma geldi ve hiç mutlu değildim. Sonuna kadar güvenirdim sevgisinden emindim ama aşık değildi işte. Hep bekledim birşeyler değişir diye belki mutlu oluruz diye ama olmadı. Sonunda buna dayanamadım bitirdim. Ki gururum da fazlasıyla kırılmıştı. Eminim arkadaşınız da içten içe böyle düşünüyordur. Karşılıksız olmaz maalesef bence devam etmemeli

Benim bildiğim o karın ağrıları mide uçuşması ergenlikte olur
Çünkü bir tek ergenlikte o hormonlar insanı o hale getirir
Ergenlik bitince aşk olayı biter mi hayır tabiki ama evrimleşir.Yani bir ergen aşkı bekleyecekse sevgilisi işi var zaten imkansız.
Safi sevgiyse kız arkadaşına hissettiği o da tuhaf çünkü aşk hayranlık da barındırır.Her zaman kızın az biraz gizemli bir tarafı olmalı erkekten ve gizli hayranlık beslemeli erkek diye düşünüyorum.sevgi hayranlık ve sadakat varsa dönüp de başka birisine gitmez merak etmesin...

Kelebek uçuşması tabiri biraz çocuksu oldu sanırım, ifade etmek istediğiö dediğiniz gibi hayranlık duymak gibi bir şeydi
Teşekkürler

Bence kesinlikle doğru bir ilişki değil. İki tarafta aşık olmasa olur derdim ama bir taraf aşık ise çok zor bir durum. Kendim bizzat yaşadım benim de başıma geldi ve hiç mutlu değildim. Sonuna kadar güvenirdim sevgisinden emindim ama aşık değildi işte. Hep bekledim birşeyler değişir diye belki mutlu oluruz diye ama olmadı. Sonunda buna dayanamadım bitirdim. Ki gururum da fazlasıyla kırılmıştı. Eminim arkadaşınız da içten içe böyle düşünüyordur. Karşılıksız olmaz maalesef bence devam etmemeli

Gurur kırıcı olması noktasında haklısınız ama bir yandan da sevgi daha kalıcıysa aşk noktasında takılıp kalmamalıyı mıyım diye düşünüyorum

Saygı, sevgi daha önemli.
Arkadaşınızı mutlu ediyor mu? Kırmamaya özen gösteriyor mu? İlgili mi? İlişkiye emek veriyor mu? Düşünceli mi? Cevap EVETse çoktaa şaaapmamak lazım.
Benim bir kız arkadaşım çok aşıktı. 4-5 yıldır sevgili idiler. Sürekli ilgilenen, emek veren, uğraşan, planlar yapan kız arkadaşımdı. Bana aşık değil galiba, evlenmekten de bahsetmiyor hiç derdi.
Sonra bunlar evlendi çok mutlular adam aşık ama adam çok seviyor.
Aşk geçici. Bizde aşık değiliz nişanlımla. Sevgimiz büyük. Ve sevgisini her hareketi ile gösteriyor.
Erkeğe en çok yakışan da MERHAMETtir.

Gurur kırıcı olması noktasında haklısınız ama bir yandan da sevgi daha kalıcıysa aşk noktasında takılıp kalmamalıyı mıyım diye düşünüyorum
Yorumlara baktığım kadarıyla herkes evlilikte aşkın bittiğini sevginin daha önemli olduğunu vurgulamis. Ben evli olmadığım için belki bunu anlayamıyorum ama yine de ben bana aşık olmayan biriyle evlenmeyi tercih etmem. Ki etmedim.

Yorumlara baktığım kadarıyla herkes evlilikte aşkın bittiğini sevginin daha önemli olduğunu vurgulamis. Ben evli olmadığım için belki bunu anlayamıyorum ama yine de ben bana aşık olmayan biriyle evlenmeyi tercih etmem. Ki etmedim.

Ben de anlayamadığımdan tereddütteyim ama sizin kadar net değilim sanırım. Teşekkür ederim, hayırlısı olsun:)

ben bana aşık olmayan biriyle devam edemezdim şahsen. çocuk açık açık aşık olmadığını söylüyor mu peki

ben bana aşık olmayan biriyle devam edemezdim şahsen. çocuk açık açık aşık olmadığını söylüyor mu peki

"Ben sana aşık değilim bil de ona göre karar ver" şeklinde değil de sevginin aşktan kıymetli olduğunu düşündüğünü ifade ettiği muhabbet esnasında bir iki defa dile getirdi

Seviyorum ama Aşık değilim olayını oldum olası anlayamamışımdır. İnsan sevdigine aşık olmaz mi , ya da aşık olduğunu sevmez mi ? Tamam Aşk gelip gecici ama sevgi kalıcı derler hep fakat gene de mantığım almıyor . Ya da ben aşkla sevgiyi cok farkli yerlere koyuyorum kendimce sanırım . Her ney ise , seni sevdiginden eminsen , güvenin tam ise ve sana yeterince ilgisini belli ediyor saygisini da gosteriyorsa gerisinden korkma derim .

Geleceği bu şekilde düşünmen ne kadar doğru?? Sırılsıklam Aşık olup deliler gibi sevipte evlenenler dahi maymun gözünü açtı misali gidip aldatabiliyor...

Sevmeden mantık evliliği diye olaya başlayanlar da aynı evde yaşadıktan sonra birbirlerine aşık olabiliyor...

İlk önceleri eşime duyduğum aşk şimdi sevgiye dönüştü...
Bende buna inanlardanım o aşk zaten ömür boyu sürmüyor belli bir şeyden sonra sevgiye ve bağlılığa dönüşüyor bence...

Ayrıca bir insanın kanı bozuksa tabiri caizse şerefsizse, sana karşı hangi hislerde olursa olsun aldatır...

Back
X