• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte beklentiler...

clare548548548

Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2018
159
57
13
36
Arkadaslar merhaba.evlilikte surekli beklentiye girmekten ve beklentimin surekli bosa cikmasindsn cok yoruldum.surekli kalbim kiriliyor bu sebeple.esimle iliskimizin daha sicak daha sevgi dolu olmasini istiyorum bunun icinde adim atiyorum ama ben adim atarsam bir karsilik geliyor az da olsa.ben bisey yapmazsam hicbisey yok karsi taraftan.hic beni sevdigini soylemez hic sevgisini gostermez nerdeyse yani gercekten yiprandim artik.simdi kimse beni prensesler gibi davranilmasini mi bekliyorsun diye elestirmesin lutfen hayir oyle abarti seyler degil beklentilerim aslinda ufacik seyler.uyaninda bir opucuk gun icinde kucul bir msj veya aksam eve gelince sevgi dolu bir sarilma mesela ben sarilmasini bekledigimi ima etmeden kendisinin icinden gelerek...cok uzgunm artik surekli yapmayim bunlaru istemetim beklemeyim diyorum ama yapamadim bugune kadar.kendimi cok mutsuz hissediyorum.daha cok dokunmayi sarilmayi sevdigini sevildgini gostermeyi hissetmeyi isteyen biriyim ben ama esim hic oyle degil.beni sevdigini dusunuyorum ama hissedemiyorum.butun omrum boyle nasil gececek merak ediyorum.1 yasinda bebegimiz var.cok fazla kilo verdim hamilelik oncesinden daha zayifim su an psikolojik mi bilmiyorum herkes asiri zayifladigimi hasta miyim diye soruyor.doktora gidicem bununla ilgili.esime binlerce kere bu durumlardan dolayi dert yandim ama degisen hicbisey olmadi ona gore sevildgimi biliyorum herseyi abartiyorum.bu siralar moreli bozukmus 20-30 bin tl para kaybetti dolar almisti o sebepten boyle geziyormus ama ben sikıldım surekli bir bahanesi var.oyle bir sey olsunki benim kiymetimi anlasin istiyorum artik.bazen diyorum acaba hastalansam filan o zaman degisir mi?sacmaliyorum evet farkindayim ama psikolojim sanirim iyi degil.sevgisizlik bana gore degil mutsuz oluyorum elimde degil.bazi kadinlarin kocalari nasil gozlerinin icine bakar nasil uzerine titrer hayranim oyle iliskilere...nasil beceriyorlar anlamiyorum.bizim suratimiza bakmalari lutuf oldu:( bir akil verin ne olur.vallahi su an maddi sikıntim olmada psikologa gidicrm kendimi berbat hissediyorum:(

Beklemek yerine siz yapsanız ?
Belki oda böylece alıskanlık edinir
İşten geldinizde siz sarılsanız
Siz gün icinde öpücükler verseniz mesajlar atsanız
Evlilik cift taraflı yasanıyor hep tek taraftan beklemek olmaz
Hele birde karaı taraf istediginiz alıskanlıklara sahip değilse siz ön ayak olabilirsiniz

Beklemek yerine siz yapsanız ?
Belki oda böylece alıskanlık edinir
İşten geldinizde siz sarılsanız
Siz gün icinde öpücükler verseniz mesajlar atsanız
Evlilik cift taraflı yasanıyor hep tek taraftan beklemek olmaz
Hele birde karaı taraf istediginiz alıskanlıklara sahip değilse siz ön ayak olabilirsiniz
Ben yapiyorum zaten ama surekli ben yapinca karsilik olarak yapiyor kendi icinden hicbise gelmiyor buda beni yipratti.

Bu sanırım yapıyla alakalı. Ben eşime göre daha soguk biriyimdir mesela. O gelir sarılır,öper. Tabi bende yapıyorum ama onun kadar değil açıkçası. Ama bu onu daha az sevdiğim anlamına gelmiyor. Eşiniz sıkıntıda oldugunu söylemiş. Ben sizin yerinizde olsam şu durumda ondan beklemeden kendim bi şeyler yaparım. Neşesini yerine getirmeye, sevildiğini hissettirmeye çalışırım. İçinizden geliyorsa yapın. O sizin eşiniz. Gururu olmaz artık bu işin.

Ben eşimle tanısana kadar sarılmanın tadını bilmezdim, çok farklıydım o alıstırdı hiç sitem etmedi hiç vazgeçmedi hiç sitem etmedi ben yapıyorum demedi. Benim de aklımdan banane oda adım atsın demek geçmedi. Siz yapın ama sitem etmeyin sakin olun, sakin oldukça alısır tadını alır

Bu sanırım yapıyla alakalı. Ben eşime göre daha soguk biriyimdir mesela. O gelir sarılır,öper. Tabi bende yapıyorum ama onun kadar değil açıkçası. Ama bu onu daha az sevdiğim anlamına gelmiyor. Eşiniz sıkıntıda oldugunu söylemiş. Ben sizin yerinizde olsam şu durumda ondan beklemeden kendim bi şeyler yaparım. Neşesini yerine getirmeye, sevildiğini hissettirmeye çalışırım. İçinizden geliyorsa yapın. O sizin eşiniz. Gururu olmaz artık bu işin.
Tamamda surekli ben mi yapicam evet yapi meselesi ona katiliyorum ama yoruldum artik ya.bir insanin icinden hic mi bise gelmez.buzdolabi gibi davranalim o zmn birbirmize nasil olsa seviyoruz birbirimizi.surekli havayi yumusatan surekli open opucuk bekleyen sarilan koklayan sirnasan ben.belki de bende yapmamaliyim kiymetim bilinir mi o zaman acaba bilmiyorum...

Ben eşimle tanısana kadar sarılmanın tadını bilmezdim, çok farklıydım o alıstırdı hiç sitem etmedi hiç vazgeçmedi hiç sitem etmedi ben yapıyorum demedi. Benim de aklımdan banane oda adım atsın demek geçmedi. Siz yapın ama sitem etmeyin sakin olun, sakin oldukça alısır tadını alır
Gercekten cok zor.o boyle yaptikca degil sarilmak icimden uzaklasmak geliyor kiymetimi bilmedigi icin onun icin sarilmalarimin opucuklerimin bir degeri yok ki ben mumla ariyorum o buna sahio oldugu halde birde burun kiviriyor veya orali olmuyor en azindan cok mutlu olmuyor.ben ufacik bir hareletiyle mutlu olabilirim halbuki ama onu da asla yapmiyor.hep bir bahanesi var hep bir sebebi var bunun icin.yoruldum artik ya

Gercekten cok zor.o boyle yaptikca degil sarilmak icimden uzaklasmak geliyor kiymetimi bilmedigi icin onun icin sarilmalarimin opucuklerimin bir degeri yok ki ben mumla ariyorum o buna sahio oldugu halde birde burun kiviriyor veya orali olmuyor en azindan cok mutlu olmuyor.ben ufacik bir hareletiyle mutlu olabilirim halbuki ama onu da asla yapmiyor.hep bir bahanesi var hep bir sebebi var bunun icin.yoruldum artik ya

Ben tabiki bahane bulmadım ama dediğim gibi hiç dokunan öpen sarılan biri değildim eşim damardan yakaladı ve ögretti olabilir yanı sizde basarabilirsiniz

Ben yapiyorum zaten ama surekli ben yapinca karsilik olarak yapiyor kendi icinden hicbise gelmiyor buda beni yipratti.
Benim eşim kendi yapar ben ona göre daha duygusuz dururum ama bu onu sevmedigim anlamına gelmiyor
Aksi gibi benide kendine benzermeye basladı gene onun kadar olamasamda arada bebde yapmaya calısıyorum eserse :)
Sizde bıkmadan devam edin derim zira eşim hiç isyan etmedi bana

Yapilariniz farkli olabilir ama siz de bir sure onun aynasi olup o nasil davraniyorsa siz de o sekilde davransaniz mesela?

Benim eşim kendi yapar ben ona göre daha duygusuz dururum ama bu onu sevmedigim anlamına gelmiyor
Aksi gibi benide kendine benzermeye basladı gene onun kadar olamasamda arada bebde yapmaya calısıyorum eserse :)
Sizde bıkmadan devam edin derim zira eşim hiç isyan etmedi bana
Ben surekli isyan ediyorum 2.5 yillik evliyiz isyanla gecti zamanim.degisen ne oldu hicbisey.ben tukendim sadece psikolojik olarak.kesinlikle sallamiyor onemsemiyor.baskalari mi ilgilensin ya da baskalariyla mi goruseyim bile dedim sacmaladim tabi ki sinirlendirmek icin dikkat cekmek icin yaptim ama nafile.yok yani tik yok..

Acaba benim eşimde böyle düşünüyor mu? eşim sarılır eşim öper eşim mesaj atar.. seviyorum ama öyle öpeyim sarılayım demiyorum. binde bir aşkım kabarıyor çılgınlar gibi sarılıyorum o kadar.. yapımız bu, eşinizin sizi sevdiğine eminseniz sorun etmeyin..

Tamamda surekli ben mi yapicam evet yapi meselesi ona katiliyorum ama yoruldum artik ya.bir insanin icinden hic mi bise gelmez.buzdolabi gibi davranalim o zmn birbirmize nasil olsa seviyoruz birbirimizi.surekli havayi yumusatan surekli open opucuk bekleyen sarilan koklayan sirnasan ben.belki de bende yapmamaliyim kiymetim bilinir mi o zaman acaba bilmiyorum...
Evet, sürekli siz yapacaksınız. Atla deve mi sanki ya, bir sarılıp 2 öpme... adama sitem etmeden yapacaksınız, senden de bekliyorum diye sürekli hatırlatmatdan...enin de sonunda alışır emin ol, sonra bir gün yapmadığında o merak eder ne oldu diye.

Bu yetiştirilmeden gelen bişey bence. Ailesinden görüp alışmadıysa ya olduğu gibi kabul edecek ya da siz alıştıracaksınız. Başka nasıl bir çözümü olabilir ki?

Ben surekli isyan ediyorum 2.5 yillik evliyiz isyanla gecti zamanim.degisen ne oldu hicbisey.ben tukendim sadece psikolojik olarak.kesinlikle sallamiyor onemsemiyor.baskalari mi ilgilensin ya da baskalariyla mi goruseyim bile dedim sacmaladim tabi ki sinirlendirmek icin dikkat cekmek icin yaptim ama nafile.yok yani tik yok..
Off gercekten icinden gelse bile adamı sogutmussunuz
Bence adamın yapısını değiştirmek yerine kendinizi değiştirin
Ne olur sanki siz öpseniz siz sarılsanız
Eşim bana isyan etseydi heleki baskasıylamı görüşeyim vs gibi berbat cümleler konussaydı inadına dahada yapmazdım ne halin varsa gör diye

Arkadaslar merhaba.evlilikte surekli beklentiye girmekten ve beklentimin surekli bosa cikmasindsn cok yoruldum.surekli kalbim kiriliyor bu sebeple.esimle iliskimizin daha sicak daha sevgi dolu olmasini istiyorum bunun icinde adim atiyorum ama ben adim atarsam bir karsilik geliyor az da olsa.ben bisey yapmazsam hicbisey yok karsi taraftan.hic beni sevdigini soylemez hic sevgisini gostermez nerdeyse yani gercekten yiprandim artik.simdi kimse beni prensesler gibi davranilmasini mi bekliyorsun diye elestirmesin lutfen hayir oyle abarti seyler degil beklentilerim aslinda ufacik seyler.uyaninda bir opucuk gun icinde kucul bir msj veya aksam eve gelince sevgi dolu bir sarilma mesela ben sarilmasini bekledigimi ima etmeden kendisinin icinden gelerek...cok uzgunm artik surekli yapmayim bunlaru istemetim beklemeyim diyorum ama yapamadim bugune kadar.kendimi cok mutsuz hissediyorum.daha cok dokunmayi sarilmayi sevdigini sevildgini gostermeyi hissetmeyi isteyen biriyim ben ama esim hic oyle degil.beni sevdigini dusunuyorum ama hissedemiyorum.butun omrum boyle nasil gececek merak ediyorum.1 yasinda bebegimiz var.cok fazla kilo verdim hamilelik oncesinden daha zayifim su an psikolojik mi bilmiyorum herkes asiri zayifladigimi hasta miyim diye soruyor.doktora gidicem bununla ilgili.esime binlerce kere bu durumlardan dolayi dert yandim ama degisen hicbisey olmadi ona gore sevildgimi biliyorum herseyi abartiyorum.bu siralar moreli bozukmus 20-30 bin tl para kaybetti dolar almisti o sebepten boyle geziyormus ama ben sikıldım surekli bir bahanesi var.oyle bir sey olsunki benim kiymetimi anlasin istiyorum artik.bazen diyorum acaba hastalansam filan o zaman degisir mi?sacmaliyorum evet farkindayim ama psikolojim sanirim iyi degil.sevgisizlik bana gore degil mutsuz oluyorum elimde degil.bazi kadinlarin kocalari nasil gozlerinin icine bakar nasil uzerine titrer hayranim oyle iliskilere...nasil beceriyorlar anlamiyorum.bizim suratimiza bakmalari lutuf oldu:KK43: bir akil verin ne olur.vallahi su an maddi sikıntim olmada psikologa gidicrm kendimi berbat hissediyorum:KK43:
Devlet hastaneletinde de var oralardan randevu alabilirsiniz .istekleriniz çok normal ayrıca . Doktora gitmenizi onermem çocuğunuz var kendinizi çok hipratmayin diye. Benim eşimin işi yoğun ve yorucu ben de temasi çok severim sırnaşırım o koltukta mı oturuyo yanına gidip sokulurum uzanıyo mu yanına sıkışırım eşim de pek yapmaz hele moreli bozuksa zaten. Güzel söz söylemeyi beceremiyo başlarda kendimi suçladım demek ki adama hissettiremiyorum diye sonra anladım ki mizaç. Siz asla teması kesmeyin çocuk olduktan sonra belki biraz uzaklaşmış olabilirsiniz . Birbirinize zaman ayırın ne biliyim anneanne babaanne yakınsa bı kaç saat onlara bırakın çocuğu eşinizden size masaj yapmasını isteyin bunu doğan Cüceloğlu nun kitabında okumuştum çok etkili olduğundan bahsediyor. Erkekler bizim gibi değil benim eşim ben ölene kadar bu ilgi ihtiyacını güzel söz duyma ihtiyacını anlayamicam diyo ama benim için su gibi elzem.

İsteklerinizi soylemişsiniz. Sitem etmeyin. Bu konuda konusup, tartisma cikarmayin. Siz yapın. Baska yolu yok.

Ben yapim yani herkes oyle demis.tamamda ben yapiyorim zaten surekli tek basima yapmaktan sıkıldım yoruldum.yaptiklariminda onun gozunde bir kiymeti degeri yok.neden yapmaya devam edimki.asil o beni soguttu artik ya.

Back
X