Evlilikte bunlar normal mi

Köy bağ bahçe işinin olduğunu biliyor muydunuz?
Maddi sıkıntı çekeceğinizi tahmin ediyor muydunuz?
Son senenizde staj olduğunu ve olası sınavlara hazırlanmanız gerektiğini biliyor muydunuz?
Eşinizle sevgiliyken gezme tozma alışkanlıklarının farkında mıydınız?
Bence farkındaydınız.

Eğitimin gizli işlevleri vardır şaka gibi gelebilir ama eş seçmedir bunlrdan biri. Kendinizi tanımanız ardından çevrenizdeki erkeklerin hal ve hareketlerinden onayladıklarınızı onaylamadıklarınızı ayırt etmeniz için güzel bir ortam sağlar üniversite. Hatta der ki bak kendi eğitim seviyende bir sürü karşı cinsle birliktesin. Gözünü dört aç. Siz de gidip yukarıdaki seçimi mi yaptınız? İnsan kendine yazık eder de, karşısındakine de yazık eder. Sanki zorla evlendirilmiş gibi herşeyden bihaber gibi anlatmışsınız. Belli ki ortak arkadaşlarınız bile yok. Üniversitedeki arkadaşlıklarınızı eve taşıyabilirsiniz. Kız erkek arkadaşlarınızı çağırın. Eşiniz de siz de çevre edinin. Öğrencinin beklentisi düşük olur zaten. Çok masraflı misafirlikler de olmaz. Eşinizi siz kendi çevrenize sokarak ona alıştırın. Yoksa siz onun çevresine benzersiniz.

Herkese merhaba
Yeni evliyim evliliğimizin ilk ayları köyde geçti bağ bahçe işleriyle,onlar bitti evime döndüm derken üniverste başladı yine bir yoğunluğa girdim son sene de olduğum için stajlar,dersler, ev sorumluluğu derken yoğun bir hayatim var.
sıkıntım şu ki
Yeni evliyiz ama çok monotonuz normal mi diye çok düşünmeye başladım.
Her gün yaptığı şey işten gelip yemeğini yiyip ,çayını alıp koltukta tv izlemek.Maddi sıkıntılarımız var geçim yönünden kiradayiz benim okul masraflarim filan derken hadi dışarı çıkalım bile diyemiyorum.,zaten o da hiç cikmak istemez hep yatmak ister yoruluyorum diye 😕 bersber hiçbir sey yapamıyoruz konuşamıyoruz bile sus pus oturuyoruz.Ortak hiçbir yanımız yok.Gel kitap okuyalım desem gelmez,ders çalışıyorum merak bile etmiyor sen napiyorsun diye elinde telefon hep oyunda.Önceden güzel sözler söylerdi,seni seviyorum bile duymuyorum artık ağzından ben dersem söylüyor.
Evdeki tek işim temizlik yemek çamaşır ve gece olunca yatış hayatımız bundan ibaret.
Haftasonu da köyde çünku köy işleri hiç bitmiyor yani haftasonu da beraber çıkamıyoruz bir şeyler yapamıyoruz.
Bazen ne zorum vardı da evlendim diyorum.Cok sevdim çok severek evlendim ama bu hayat beni çok üzüyor bu evlilik beni mutlu etmiyor.Eşime sürekli daha 7 aylık evliyiz çok monotonuz konuşmuyoruz,ortak bir tarafımız yok desem de evet diye gecistiriyor.Napsam bilmiyorum tek istediğim okulu bitirmek ve bu psikoloji beni çok yoruyor.Içimi dökmek istedim sadece erkenden evlenirsen böyle olur demeyin lütfen.
Acaba maddi sıkıntılar adamı yordu mu ? Sizde part time ise mi girseniz yada konuşmaya calissaniz

Herkese merhaba
Yeni evliyim evliliğimizin ilk ayları köyde geçti bağ bahçe işleriyle,onlar bitti evime döndüm derken üniverste başladı yine bir yoğunluğa girdim son sene de olduğum için stajlar,dersler, ev sorumluluğu derken yoğun bir hayatim var.
sıkıntım şu ki
Yeni evliyiz ama çok monotonuz normal mi diye çok düşünmeye başladım.
Her gün yaptığı şey işten gelip yemeğini yiyip ,çayını alıp koltukta tv izlemek.Maddi sıkıntılarımız var geçim yönünden kiradayiz benim okul masraflarim filan derken hadi dışarı çıkalım bile diyemiyorum.,zaten o da hiç cikmak istemez hep yatmak ister yoruluyorum diye 😕 bersber hiçbir sey yapamıyoruz konuşamıyoruz bile sus pus oturuyoruz.Ortak hiçbir yanımız yok.Gel kitap okuyalım desem gelmez,ders çalışıyorum merak bile etmiyor sen napiyorsun diye elinde telefon hep oyunda.Önceden güzel sözler söylerdi,seni seviyorum bile duymuyorum artık ağzından ben dersem söylüyor.
Evdeki tek işim temizlik yemek çamaşır ve gece olunca yatış hayatımız bundan ibaret.
Haftasonu da köyde çünku köy işleri hiç bitmiyor yani haftasonu da beraber çıkamıyoruz bir şeyler yapamıyoruz.
Bazen ne zorum vardı da evlendim diyorum.Cok sevdim çok severek evlendim ama bu hayat beni çok üzüyor bu evlilik beni mutlu etmiyor.Eşime sürekli daha 7 aylık evliyiz çok monotonuz konuşmuyoruz,ortak bir tarafımız yok desem de evet diye gecistiriyor.Napsam bilmiyorum tek istediğim okulu bitirmek ve bu psikoloji beni çok yoruyor.Içimi dökmek istedim sadece erkenden evlenirsen böyle olur demeyin lütfen.
mesele erkenden degil tanimadan evlenmeniz. "ortak hicbir yanimiz yok" dedigi bir kisiyle niye evlenir bir insan?

Siz daha öncede konu açmıştınız, eşinizin ailesi fındıkçılardı yanlış hatırlamıyorsam ve tüm aileyi kayınpeder yönetiyordu. Bakın daha 7, hatta 5 aylık evlilikte mutsuz olmaya başladınız. Yıllarınızı harcamaya heba etmeye değer mi? Karnı burnunda hamile eltinizi fındık bahçesinde çalıştırıyorlardı ve size de fındıkta çalışmayan gelin gelin değildir diyorlardı.

Bakın bunların hiç bir önemi yok. İsteyen istediğini söylesin. Kocanız "benim eşim daha okuyor öğrenciliği bitmedi, mezun olunca kendi mesleğini yapacak, ben ihtiyaç oldukça gelirim yardım ederim ama eşimden beklemeyin" demediği sürece size mutluluk yok. Yağmurdan kaçıp doluya tutulmuşsunuz. Tam tanımadan, karakteri çözmeden evlenmişsiniz. Aile baskısı da buna etken tabii.

Hamile kalmaktan çok korkuyorum yazmıştınız korkmaya ve korunmaya devam edin. En azından çalışmaya başlayınca birikim yaparsınız ve daha sağlam basarsınız yere.

Niye köye bağa bahçeye gidiyorsunuz seninle bahçede çalışmak için mi evlenmiş

Okulda arkadaşlarınla doya doya eğlenmek, gezmek, gırgır yapmak, sorumsuzca sadece derslerini düşünerek yaşamak varken insan neden evlenir ki? Hayatın boyunca evli kalacaksın, çamaşır bulaşık yıkayacaksin zaten ne var ki acele edilecek? Malesef evet evlilik hayatı genelde böyle.

benımde ayrıldığm eskı sevgılım böyle diyordu bana ben anne evınde her cesıt yemegım var bende ısterım dıyordu zor ya
herkesin aile evinde alıştığı bir düzen var, bir bu paşaların alışkanlıkları var zaten. çoğu kadın ailesinin evinde evliyken yaptığı şeyleri yapmıyor ki. biz de demeliyiz: "ben aile evimde böyle görmedim." diye. siz aile evinde fındık topluyor muydunuz konu sahibi? hayır. evlenince yapıyorsunuz eşiniz için. neden çenelerini kapatmıyorsunuz böyle konuştuklarında? siz de şu an aile evinde olsanız okulunuzu rahat rahat okur, eve gelince yemekti, temizlikti uğraşmazdınız. bunları söylüyor musunuz soylu efendiye? kendi oğlum eşine böyle dese ona da kızarım. siz artık farklı bir ailesiniz. düzen sıfırdan kurulur. kendinizi ezdirmeyin.

Köy bağ bahçe işinin olduğunu biliyor muydunuz?
Maddi sıkıntı çekeceğinizi tahmin ediyor muydunuz?
Son senenizde staj olduğunu ve olası sınavlara hazırlanmanız gerektiğini biliyor muydunuz?
Eşinizle sevgiliyken gezme tozma alışkanlıklarının farkında mıydınız?
Bence farkındaydınız.

Eğitimin gizli işlevleri vardır şaka gibi gelebilir ama eş seçmedir bunlrdan biri. Kendinizi tanımanız ardından çevrenizdeki erkeklerin hal ve hareketlerinden onayladıklarınızı onaylamadıklarınızı ayırt etmeniz için güzel bir ortam sağlar üniversite. Hatta der ki bak kendi eğitim seviyende bir sürü karşı cinsle birliktesin. Gözünü dört aç. Siz de gidip yukarıdaki seçimi mi yaptınız? İnsan kendine yazık eder de, karşısındakine de yazık eder. Sanki zorla evlendirilmiş gibi herşeyden bihaber gibi anlatmışsınız. Belli ki ortak arkadaşlarınız bile yok. Üniversitedeki arkadaşlıklarınızı eve taşıyabilirsiniz. Kız erkek arkadaşlarınızı çağırın. Eşiniz de siz de çevre edinin. Öğrencinin beklentisi düşük olur zaten. Çok masraflı misafirlikler de olmaz. Eşinizi siz kendi çevrenize sokarak ona alıştırın. Yoksa siz onun çevresine benzersiniz.
bu yorum benı bi etkıledı. Bende lisans mezunuyum genetikçiyim ama hiç değmeyecek bır adam ıcın ask acısı cekıyorum. Ve farklılıklar da mevcut cok haklısınız dediklerinizde

Klasik Türk erkeği. Bİrçoğumuzun da babası böyle değilmiydi ya da amcası... eşlerine her zaman üzülmüşümdür. Aralarında hiçbi paylaşım yok ortak noktaları yok birlikte eğlenmekten acizler. evlilikteki tek bağları cocuk yapmak ve evde sıcak çorba temiz kıyafet görmek. gününü bile paylaşmayan, çıkıp yeni şeyler keşfetmeyi ısrarla reddedip her seferinde maddi durumu öne süren en büyük keyfi yemek yiyip tv karsısında sızmak ertesi gün aynı şeyleri tekrarlamak olan kendini geliştirememiş hayattan zevk almayan bi nevi depresyonda ama bu durumdan rahatsız olmayan değiştirmeye çalişmayan böyle gelmiş böyle gider insanı ve karsısındakinin duygu düşüncesini önemsemeyip bu sonsuz döngüye dahil eden erkek tipi işte. olacağı söyleyim. ilerde düzelir diye cocuk yaparsan cocuklarında böyle bi ortamda içine kapanık duygularını belli edemyen veya tam tersi tüm duygularını en uçlarda yalayan mutsuz çocuklar yetiştirmiş olursun. sakın bu hataya düşme.
bu olayın tamamı kendi büyüdügüm ailenin özetidir :)) yaşanmış olay yani hehehhh

Hayat zaten rutin
Evlenmeden önce ne yapıyordun mesela
O zaman geziyor muydunuz ?
Ve neden bu kadar daha okulun bitmeden evlendin ki

Halinize çok üzüldüm. Yazdıklarınızı okudukça aşkın Nur Yengi - yazık şarkısı aklıma geldi.
Allah yardım etsin zor bir durum. Ben bile 4aylık evlilik sürecinde hiç birşey yapmadığımızı düşünürken bundan şikayet ederken bile aslında bir sürü şey yapıyormuşuz. Bunu farkettim. Beraber film izleyin alın karşısınıza bugün naptın günün nasıl geçti şöyle oldu böyle oldu falan diyin.
İnşAllah düzelir evliliğiniz

Genelde bir cok evliligin standarti bu bazilarinin daha aktif bazilarinin bundan da kötü zamanla degisebilir esiniz adim atmiyorsa siz adim atin illa bir yere gidip para harcamak zorunda da degilsiniz beraber parkta yuruyebilir oturup cay icebilirsiniz maksat birlikte zaman geçirmekse bi sekilde bu sorunu çözebilirsiniz

bu yorum benı bi etkıledı. Bende lisans mezunuyum genetikçiyim ama hiç değmeyecek bır adam ıcın ask acısı cekıyorum. Ve farklılıklar da mevcut cok haklısınız dediklerinizde
Evlenmek başkadır flört etmek başkadır. İnsan hata yapabilir elbet. En azından aşk acısı çekiyormuşsunuz boşverin.

Evlilik böyle birsey değil
Daha mezun olmadan , sizinle hiç alakası olmayan , sıfır uyum olan adamla neden evlendiniz koşa koşa?
Bu kadar mı nefret ediyorsunuz kendinizden?

benımde ayrıldığm eskı sevgılım böyle diyordu bana ben anne evınde her cesıt yemegım var bende ısterım dıyordu zor ya
O zaman aile düzeninde kalmaya devam edecek paşa hazretleri
Sizin aile evinizde düzeniniz yok mu?
Ben tek başıma yaşayana kadar sofra hazırlayıp çamaşır aşmak dışında hicbirsey yapmadım, yaptırmadı ailem
Italyada okurken bile annem senede iki kere gelirdi , gelmesine yakın bulasik yıkamaz biriktirirdim o kadar diyim
Ee bu da benim düzenim, evlenince de böyle devam etsin istiyorum desem kim kabul eder ?
Mesela eşimin annesi her akşam işten gelir 3 çeşit yemek , 4-5 çeşit meze yaparmış
Evlenmeden önce eşimle sohbet ettiğimizde anlatmıştı bunu bana , benim tek bir cevabım oldu oh ne güzel ben işten geldiğimde 3 çeşit yemeğim ve 5 çeşit mezem olacak sofrada yaparsın artık demiştim, çünkü ben yapmam , eşim de yaparım elbette demisti ve gerçekten de yemeklerin yüzde 80 ni eşim yapar evde
Evlilik uyum demektir , eşler birbirine eşittir, bunun kadını erkeği yok
Kendinize değer verin ve size değer veren adamlarla evlenin , bu konudaki herif resmen hizmetçi tutmuş kendisine karin tokluğuna çalıştırıyor iste

Ortak bir ilgi alani olusturmaya calisin birlikte film izleyin onun oynadigi oyunu sizde oynayin. Disari cikinca para harcamayacaginiz aktivite yapin parka gidin yuruyus yapin. Bende eglenmek istiyorum cok yoruluyorum diye bir konusma yapin. Hergun uc cesit yemek ve haftasonu koye gitme olayinada bir cozum bulun. Nicin her haftasonu koyde ki evlenmeden oncede boyle miydi ?

Back
X