• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte bütçe nasıl olmalı?

İşten çıkarsan yüzüne bile bakmam diyen adam
İsterse ağzıyla kuş tutsun, isterse yatlar katlar alsın umrumda olmaz açıkçası

Sevgi, saygı yok
Amaç karşılıklı olarak maddiyat ve topluma karşı evlendik demek sanırım

İşten çıkarsan yüzüne bakmam diyen bir adam dediğin gibi, bir de evin sorumluluğu bende olup bir de çalışırsam bende eve katkı da bulunmam diyen bir kadın. Eş adayının tutumunu yanlış buluyorsan ki bence çok yanlış, böyle plan program yapmak yerine ayrılacaksın bu kadar basit.

Son düzenleme:
tamamen çıkar üzerine kurulu bir evlilik yapacaksınız. tencere kapak olmuşsunuz, iyi hoş da o adamla nasıl aynı yatağa gireceksiniz? nasıl seni seviyorum diyeceksiniz? bu çıkar evliliğine nasıl bir çocuğu kurban edeceksiniz?
bence siz bu işi bir daha düşünün..

Merhaba kızlar, benim de bir sıkıntım var :(
Günlerdir gözüme uyku girmiyor. Sizin de yorumlarınızı dinleyip acaba erkek arkadaşıma (sözlüme) haksızlık mı ediyorum bunu anlamam gerekiyor.
Konu şu: Erkek arkadaşımla yakında nişanlanacağız. Bizim sorunumuz maddi konularla ilgili. İkimiz de iyi yerlerde çalışıyoruz, ileride maddi sıkıntımız olacağını düşünmüyorum, Allah yaşatmasın, ama bu durumda bile maaşım üzerinden hesaplamalar yapılıyor ve ben çok rahatsız hissediyorum :19: Kendisine bu rahatsızlığımdan birkaç kere bahsettim. Evi geçindirecek olanın kendisi olduğunu, dinimize göre de böyle olduğunu ifade ettim. Hal böyleyken harcamalarımı her şeyi göstereceğimi söylemesi beni çok rahatsız etti. Son konuşmamıza göre evlenince birbirimize şeffaf olacakmışız. Ekstrelerimizi birbirimize göstermeliymişiz, birbirimizin lüzumsuz harcamalar yapıp yapmadığını bilmemiz gerekiyormuş. nereye ne harcadığımızı birbirimize söyleyecekmişiz. Şiddetle itiraz ettim. Ben sana güveniyorum, sen bana güvenmiyor musun, şimdiye kadar kimse bana hesap sormadı, bunu kabul edemem dedim. Normalde senin bana harçlık vermen gerek çalışmasaydım, senden harçlık istemiyorum dedim. Para biriktirilmesi gerekiyorsa ben de biriktirir ilerde ev de alırım dedim. Harcadığım paranın hesabını vermek istemiyorum dedim. Çok mu tepki gösteriyorum. Daha önce de parayla ilgili tartıştım.
Ben bu yaşıma kadar okuduysam ekonomik özgürlüğümün olması gerekmez mi? Daha nişanlanmamışken bile bu kadar baskıcı olması normal mi? tabi ki ben de ev ekonomisine katkıda bulunacağım bulunmam demiyorum ama bu konularda boğuldum. Sizce abartıyor muyum? :26:

orta bir nokta bulunabilir
sonuçta sen eşinin ihtiyacı olduğunda para saklayacak değilsin
bende şeffaflıktan yanayım ama bazen erkekler bayanların bazı harcamalarını fuzili bulabiliyor
ben genelde bu tip harcamalarımı diğer bir kkartımdan yapıyorum :)
ortak kartımızdan yapılan harcamaları beraber kontrol ediyoruz zaten
ne biliyim aile demek birlik beraberlik demektir. ben eşimin ne kadar maaş aldığını biliyorsam oda benimkini bilmeli
büyük sayılabilcek harcamalar için önceden konuşmuş olmalıyız
ay sonunda artan paralarıda ortak bir hesapta topluyoruz
düzeniniz otursun bunlarda oturur
;)

konu sahibi bu düşüncelerle kesinlikle evlenmesin.birbirlerine yazık ederler.:31:

ayrıca her zamanki gibi konunun başı ile sonu değişmiş:51:

ben yorumları okumadan konuya daldım ilk yorumumda ama :( şlimdi dikkat ettimde sizin çok daha büyük sorunlarınız var
evlilikte bütçe nasıl olmalı diye tartışmak yerine önce
bir evlilik nasıl olmalı diye tartışmalısınız
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yok kaçmıyorum, böyle bi teklifte bulundum, öyle bişey yaparsan yüzüne bakmam dedi

Eger olaylar bu şekilde gelişip te, sizi bu düşünceye ittiyse; bu şekilde düşünen 2 insanın evliliği hiç bir zaman evlilik olmaz. Ancak ticaret olur. Bir kez daha düşünün derim:50:

Sen kendi calismani ekstrA puan olarak goruyorsun ve gelenekselci bir yapin var.bir kac yerde su tema var;kadin calismak zorunda degil.
Kisisel bir yaklasim ama calisan biri hele de okul okumus birinin agzindan cikiyorsa uzucu.hayat iki kisilik.degil mi,yuz yillardie esitlik diye yirtinmiyor muyuz?madem oyle elimizde firsat varken ne kadar tezat bir yaklasim.olmus.ekonomik ozgurluk felsesi bu degildir ki.nisanlinin da simdiden bu konulari konusmasi cok yersiz.baska konu mu bulamamis

konu sahibinin erkek arkadaşının kriteri çalışan eş demek ki.bu neden garipseniyor.kızların evlenme kriteri olduğu gibi erkeklerin de olur:34:

ayrıca bu konuların şimdiden konuşulduğu iyi olmuş.birbirlerinden beklentileri ortaya dökülmüş.bu konuşmaların sonucunda iki tarafın beklentisi birbirine uymuyor.ayrılmaları yerinde olur:34:

konu sahibinin erkek arkadaşının kriteri çalışan eş demek ki.bu neden garipseniyor.kızların evlenme kriteri olduğu gibi erkeklerin de olur:34:

ayrıca bu konuların şimdiden konuşulduğu iyi olmuş.birbirlerinden beklentileri ortaya dökülmüş.bu konuşmaların sonucunda iki tarafın beklentisi birbirine uymuyor.ayrılmaları yerinde olur:34:

evleneceği kişi "çalışmazsan yüzüne bakmam" demiş:26:

Daha şimdiden, siz benim param benim özgürlüğüm derseniz evlilikte çok zorlanırsınız çünkü malesef o şekilde evlilik olmuyor, şöyle ki evlilik birlik demektir gizli saklı ayrı gayrı yoktur evlilik kurumunda. Ne demek ekstreyi göstermemek ? Bu şekilde zaten yürümez. Nişanlınızın söylediklerinde ben abes bir taraf göremedim. Para muhabbeti olan evliliğin mutlu devam etmesi neredeyse imkansız. :50:

tamamen katılıyorum arkadaşım sana. ne demek öyle sen bana harçlık vercektin dinimizce öyle harçlık istemiyorum ama parama dokundurtmam falan. itici geldiniz bana bir bayan olarak kusuruma bakmayın ama:26:

Egem abla kriterden çok fazlası, şöyle ki mesela ikisi de çalışacak eve temizlikçi alırız demiş, sözlüsü bizi aşar demiş iyi iş yapmam o zaman demiş, bir kadın pis olamaz demiş. E ben hepsinii nasıl yapıcam deyince de maalesef kadının yükü ağır demiş, (çalışmakta nasıl hayat müşterekse ev işlerinde de müşterektir bence öyle bir laf kullanmamalıydı) laf arasında bende yardım ederim diye sıkıştırmış ki, konu sahibi tatmin olmadığından erkekler şöyle tüm yük bayanlarda diye yazmış sayfalarca, ha o konuda hemfikirim çözüm ayrılık, yüzüne bakmam tabiri ağır bir tabir olurken, konu sahibinin kendince inada bindirip plan program yapması da yanlış, evlilik böyle yürümüyor maalesef ki, sana ters gelen tavırları, davranışları varsa ayrılık en temiz olanı çift taraflı.. :31:

Son düzenleme:
Canim mutlu olmak istiyorsan hemen kaç kurtul bu adamdan. İmanı para olmus. Nisanlilikta para pul konularini acip durmak nedir yaa cok cok ayip gercekten.
Titanunu ablam derdi dersin, bu adam senin omrunu curutecek. Simdiden hesap kitap pesinde, muhasebe programi donuyor surekli kafasinda pisligin.

Arkadaşım sen hesap sorulmasını istemiyorsan özgür kız olmak istiyorsan evlenmeyeceksın ozaman. Sozlun çok harika yaklaşmış mantıklı konuşmuş. Odun adamlar gıbı maaşını bana getırceksın demiyor seffaflıktan bahsediyor kı bu kendısınınde seffaf olcagını gösterir. Mantıklı konuşmuş helal olsun. Ama bunu anlamıyorsan evlenme. Evlilik yatak cinsellik işve cilve lay lay lom lom degıl. Annelerımızden örnek al eşleri dara düştûgunde hangımızın annesi kolundaki bılezıgını çıkartıp vermedi eşine. Bu kadar ozgur kız ayaklarında olmayın. Sonra aldatıldım yok nısanlım terkettı napıcam

Egem abla kriterden çok fazlası, şöyle ki mesela ikisi de çalışacak eve temizlikçi alırız demiş, sözlüsü bizi aşar demiş iyi iş yapmam o zaman demiş, bir kadın pis olamaz demiş. E ben hepsinii nasıl yapıcam deyince de maalesef kadının yükü ağır demiş, (çalışmakta nasıl hayat müşterekse ev işlerinde de müşterektir bence öyle bir laf kullanmamalıydı) laf arasında bende yardım ederim diye sıkıştırmış ki, konu sahibi tatmin olmadığından erkekler şöyle tüm yük bayanlarda diye yazmış sayfalarca, ha o konuda hemfikirim çözüm ayrılık, yüzüne bakmam tabiri ağır bir tabir olurken, konu sahibinin kendince inada bindirip plan program yapması da yanlış, evlilik böyle yürümüyor maalesef ki, sana ters gelen tavırları, davranışları varsa ayrılık en temiz olanı çift taraflı.. :31:

şöyle bir ayrıntı var burada.yapılan yorumlara göre değişen konu.daha önce defalarca yaşandı değil mi:34:

birbirlerine uymuyorlarsa ille de evlenmenin anlamı yok.bazı şeylerin nişandan önce ortaya çıkması çok iyi bana göre.birbirlerini zorlamanın anlamı yok:34:

Arkadaşım sen hesap sorulmasını istemiyorsan özgür kız olmak istiyorsan evlenmeyeceksın ozaman. Sozlun çok harika yaklaşmış mantıklı konuşmuş. Odun adamlar gıbı maaşını bana getırceksın demiyor seffaflıktan bahsediyor kı bu kendısınınde seffaf olcagını gösterir. Mantıklı konuşmuş helal olsun. Ama bunu anlamıyorsan evlenme. Evlilik yatak cinsellik işve cilve lay lay lom lom degıl. Annelerımızden örnek al eşleri dara düştûgunde hangımızın annesi kolundaki bılezıgını çıkartıp vermedi eşine. Bu kadar ozgur kız ayaklarında olmayın. Sonra aldatıldım yok nısanlım terkettı napıcam

benim de bu konu ile ilgili sikintilarim var.
esim isini kaybetti bir suredir(1 yila yakin bir sure) calismiyor
kazandigim parayi ona vriyorum. evi oyle ceviriyoruz. kendisi para harcamayi sevmiyor zaten. ona guveniyor ve seviyorum. o da beni seviyor
ancak annesi surekli benimle ugrasiyordu. beni hicbir zaman istemedi. biz sozluyken bana orospu diye hitap edecek kadar isi cirkinlige vurmustu
esim kaynanamin bu cirkin soylemlerinin uzerine, yanimda oldu beni ona ezdirmedi. hal boyle olunca kadin oglunu kaybetmemek icin daha politik davranmaya basladi.
aradan biraz zaman gecti.
neyse.
esim ona verdigim para ile annesine ufak tefek maddi yardim yapiyor. ailesini toplayip toplayip biseyler ismarliyor falan.. sadece ailesine degil para yiyici arkadaslarini da besliyor ara ara..
bu durum bana cok batiyor. kendi uzerine basina harcamasi, kendi yemesi bana batmiyor ama butungun bana kufreden bi kadina onu bunu almasi hosuma gitmiyor. ya da ipsiz sapsiz issiz gucsuz arkadaslarina paramizi yedirmesi hosuma gitmiyor
sizce bu normal mi

dipnot: esim de ben de iyi okullardan mezunuz. simdilik issiz olsa da herkesin kendi isi gucu var. aramizda bir maddiyat birlikteligi yoktur.

benim de bu konu ile ilgili sikintilarim var.
esim isini kaybetti bir suredir(1 yila yakin bir sure) calismiyor
kazandigim parayi ona vriyorum. evi oyle ceviriyoruz. kendisi para harcamayi sevmiyor zaten. ona guveniyor ve seviyorum. o da beni seviyor
ancak annesi surekli benimle ugrasiyordu. beni hicbir zaman istemedi. biz sozluyken bana orospu diye hitap edecek kadar isi cirkinlige vurmustu
esim kaynanamin bu cirkin soylemlerinin uzerine, yanimda oldu beni ona ezdirmedi. hal boyle olunca kadin oglunu kaybetmemek icin daha politik davranmaya basladi.
aradan biraz zaman gecti.
neyse.
esim ona verdigim para ile annesine ufak tefek maddi yardim yapiyor. ailesini toplayip toplayip biseyler ismarliyor falan.. sadece ailesine degil para yiyici arkadaslarini da besliyor ara ara..
bu durum bana cok batiyor. kendi uzerine basina harcamasi, kendi yemesi bana batmiyor ama butungun bana kufreden bi kadina onu bunu almasi hosuma gitmiyor. ya da ipsiz sapsiz issiz gucsuz arkadaslarina paramizi yedirmesi hosuma gitmiyor
sizce bu normal mi

dipnot: esim de ben de iyi okullardan mezunuz. simdilik issiz olsa da herkesin kendi isi gucu var. aramizda bir maddiyat birlikteligi yoktur.

boyle bır durumda esın ıle oturup konus butce planlaması yapın. tek bır gelır varken ekstra harcama olmaz. aylık butun masraflarınızı hesaplayıngerıye elınıze ne kadar kalıyorsa aylık plan yapın. mesela esınızle sıze masraflarınızı dusunce 200 tl kalır bunun 100 tl ıle buay kıyafet alalım hayatım kalanıyla sınemaya gıdelımvs

Back
X