- 27 Mart 2017
- 9.508
- 48.085
- 548
- Konu Sahibi PortakalSevgisi
-
Sizin ve arkadaşlarınızın genel bakış açısı beni pek sarmadı ve biraz rahatsız etti açıkçası ama bu konudaki fikrimi yine de paylaşmak istiyorum; Çok erken yaştan beri kendi paramı kendim kazanıyorum Allah'a şükür kimseye ihtiyacım olmadı bu güne kadar ailemin de durumu iyidir (öğrencilik yılları için belirtiyorum). Yiyici erkekleri ve yiyici kadınları sevmem. Bi erkekle buluşuyosam, önceden "gel sana şunu bunu ısmarlayayım" gibi bi sözüm olmadığı sürece elimi cüzdanıma atmam. Eğer benim ısmarlayacaksam da karşımdaki kişiye kartımı/cüzdanımı/paramı veririm yine o öder. Benim nezaket kurallarımda kadın hesap ödemez. Eşimle tabiki bütçemiz ortak paramız kartımız ondadır ödemeyi hiçbiyerde ben yapmam. Hoşlanmıyorum o görüntüden çünkü.Parası benden çok bu adamların, Emin’im kendi ablalarına annelerine çaba harcarlar ...
İşte bana birinci dereceden yiyiciler denk geldiSizin ve arkadaşlarınızın genel bakış açısı beni pek sarmadı ve biraz rahatsız etti açıkçası ama bu konudaki fikrimi yine de paylaşmak istiyorum; Çok erken yaştan beri kendi paramı kendim kazanıyorum Allah'a şükür kimseye ihtiyacım olmadı bu güne kadar ailemin de durumu iyidir (öğrencilik yılları için belirtiyorum). Yiyici erkekleri ve yiyici kadınları sevmem. Bi erkekle buluşuyosam, önceden "gel sana şunu bunu ısmarlayayım" gibi bi sözüm olmadığı sürece elimi cüzdanıma atmam. Eğer benim ısmarlayacaksam da karşımdaki kişiye kartımı/cüzdanımı/paramı veririm yine o öder. Benim nezaket kurallarımda kadın hesap ödemez. Eşimle tabiki bütçemiz ortak paramız kartımız ondadır ödemeyi hiçbiyerde ben yapmam. Hoşlanmıyorum o görüntüden çünkü.
Sizin tavrınızla ilgilidir belki? hesap geldiğinde genelde erkeğin önüne konur. Siz napıyosunuz acaba cekip önünden mi alıyosunuz mesela? Siz ödemeseniz ne diyecekler bi deneseydiniz?İşte bana birinci dereceden yiyiciler denk geldi
Dediğinizi yapayım dün geldi hesap adam cüzdanını dahi çıkarmadı bende eledim seni dedimSizin tavrınızla ilgilidir belki? hesap geldiğinde genelde erkeğin önüne konur. Siz napıyosunuz acaba cekip önünden mi alıyosunuz mesela? Siz ödemeseniz ne diyecekler bi deneseydiniz?
o çıkarmıyosa siz niye çıkarıyosunuz ki?Dediğinizi yapayım dün geldi hesap adam cüzdanını dahi çıkarmadı bende eledim seni dedim
Ne bileyim :) Haklısınız . Giyinip süsleniyorum hesap ödeyen Yok.o çıkarmıyosa siz niye çıkarıyosunuz ki?
Ben ah mı aldım bu kadar fakir fukara geliyor anlamadımBenim bu zamana kadar görüştüğüm hiçbir erkek ödetmedi bana.Ben gizlice kalkıp kasada ödüyordum o zaman da kızıyorlardı( gerçekten ciddi bir şekilde).Şuan nişanlımın durumu çok iyi kendisi iş adamı ve yeni işten ayrıldım bir zahmet ödesin şuan param yok vallahi
Belki bu bakış açınız yüzünden başınıza böyle şeyler geliyodurNe bileyim :) Haklısınız . Giyinip süsleniyorum hesap ödeyen Yok.
Yani ben çaba harcıyorum adam harcamıyorBelki bu bakış açınız yüzünden başınıza böyle şeyler geliyodurBunun giyinip süslenmekle ne alakası var para için mi giyinip süsleniyosunuz? Hesabı erkeğin ödemesi gerektiği taraftarı olabiliriz ama ben nezaketten bahsediyorum siz erkeğin sanki sizin giyinip süslenmiş halinizle karşısında oturtabilmek için bedel ödemesini gerektiğini düşünür gibisiniz. Sizinle uzaktan yakından bağdaşmıyoruz.
Şöyle ilk buluşmada adam tamamını ödedi diyelim ikinci buluşmaya çağırıyor ama eli cebine gitmiyor napmak lazım ?
Bende mesela 50 lira kalmıştı dün onu gelen kutuya koydum portakalcım birlikte ödeyelim dedi adam ama aksiyonda bulunmadı ben Ödemiş oldum sonrasında da çocuğu sildim ya uğraşamamKendi yediğim içtiğim her neyse parasını ödedim karşı taraf kendisi ödesin madem banane
Ne güzelBen hesap ödemem eşimde ödetmez.
Bana mesaj atmış nasılsın diye artık erkekler çok yüzsüz?Kendi yediğim içtiğim her neyse parasını ödedim karşı taraf kendisi ödesin madem banane
Erkekler beni enayi olarak görüyor demek ki başka açıklama bulamadım :)8 yıldır eşimle birlikteyiz, 3 yılı evlilik. Bir kere hesap ödemedim. Bunu övünülecek birşey olarak söylemiyorum. Ben öğrenciydim o çalışıyordu. Ben çalıştım onun maaşı benimkinin 2-3 katıydı. Hep o ödedi. Evlendik çalışmıyorum yine o ödüyor.
Bütçe dağılımına gelince, ne kadar maaş aldığını vs herşeyi bilirim. Market,pazar alışverişini o yapar. Evde 100-200 TL gibi bir miktar durur genelde acil durumlar için. Ama tabi ben o parayı ilk tek çıkışımda yerinBöyle yani tüm harcamalar onda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?