• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte büyüyen sorunlar ve boşanma

Paradise lost

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2020
384
210
18
Sevgili kk üyeleri sizle hem dertleşip hem de akıl almak istiyorum ben 1 yıllık evli biriyim eşim sürekli başkasını sözüne gelip evde tartışma çıkaran birisi. Ufacık bir konuya takılıp beni eleştirir hakaretler eder. Ailemin önünde onlara çok iyi davranır ama evde bana soğuk davranır ikimiz çalışıyor olsakta hep benden hizmet bekler. Ben yapmazsam ya soğuk davranır günlerce ya beni veya ailemi eleştirir. Bazen çok ağır hakaretler eder. Bir ablası var sürekli eşimi kendi tarafına çekip eşime beni kötüler. Eşim de çoğu zaman onun lafına gelir. Eşime düzelmesi için zaman verdim ama gördüm ki ablası her fırsatta yine aramızı açabiliyor çünkü eşim buna izin veriyor. Ablası da ne zaman yan yana gelsek alttan altta eşimin önünde bana laf sokar. Artık ben de yıprandım eşimin benim arkamda olmamasından ve boşanma kararı aldım. Ailem ise sürekli her evlilikte olur erkekler sinirlenince hakaret ederler diyorlar. Eşimin gelip hatasını anlayıp ben düzelecek değişecem demesini istiyorum eğer öyle olmayacaksa da boşanacam. Ama ailem eşimle konışıp bizi buluşturmak istiyor adım atan yani babam eşim barışmak için adım atmıyor. Ben artık çok soğudum ama ailem ise çok değerimden düşürüyor sorunları yaratan eşim o yüzden düzeltebilecek kişi de o ama babam kendi düzeltmeye çalışıyor. Bu yüzden eşim bana sen ayrılsan bile ailen kendi eliyle seni geri getirlee diyor. Bu yüzden evliliğimde hiç değerim olmuyor eşim sürekli ailemi memnun etmeye çalışıyor beni değil benim istediklerimi önemsemiyor çünkü ayrılınca da babamı tanıdığı için onun sorunları kendi çözeceğini biliyor. Siz olsanız bu durumda ne yapardınız?

Babanız yuvanız bozulmasın diye düşünüyor ama yine de Babanızın evliliğinize karışması doğru değil. Ben eşinizi hiç iyi niyetli bulmadım ne yazık ki. Okumaya başlarken boşanmayın mücadele edin ablasıyla, eşinizle konuşun kendinizi anlatmaya çalışın diyecektim ki eşinizden gelen hiçbir çaba göstergesi yok. Eşinizde gerçekten bir umut ışığı görmüyorsanız, kimsenin kahrını çekmeyin, hayat 1 defa yaşanıyor..

Öncelikle Allah sabır versin canım. Ne kadar eşiniz ailenizin yanında iyi olsa da siz böyle bir karar verdiğinizde arkanızda duran sahip çıkan Bi aileniz yoksa işiniz zor ve sizin aileniz de resmen başıma kalacak yük olacak elaleme ne derim kadın kısmı dul kalır kafası ile boşanmanızdan ise mutsuz Bi evlilik yapıp erkektir diye sineye çeke çeke ömür sürmenizi istiyor böyle aileler malesef çok var.. Lafa gelince evlat olur icraata gelince fıs. Eğer kararlıysanız herşeye göğüs germeye niyet ederek destek almadan yapacam diyerek girin bu yola zira arkanızda Bi aileniz olmayacak. Bana kalırsa eşiniz ile pek Bi olursunuz kalmamış hele ki aileniz böyle yamamaya çalıştıkca eşiniz tamamen kakalıyolar mantığına girecek istemeyecek şımaracak. Umarım düzelir ama düzelmezse sıfırdan başlayın derim bir iş bir ev ve yeni Bi hayat.. Aileniz olmadan. Annemin Bi lafı vardır "koca kısmının ailesinin etrafının ağzına bakanından hayır gelmez" diye.

Babanı bir şekilde engelle hatta kendimi öldürürüm sen karışma falan de korkut. Cünkü eşin babanın seni istemeyeceğini bildiği için böyle davranıyor baban gönderemiyorum kızımı desin sert olsun Bi şasırtsın böyle babalar gözümde cok hafif kalıyor Malesef bekle Bi damadın dünürün arayı bulsun. Barısırsanda ki bu babayla barıscak gibi duruyorsun. Görümceyle cok görüşmemeye çalış bahaneler bul fırsat verme yani laf sokmalar eşini doldurmasına eşine cok iyi davranıp eve bağlamaya çalış baktın yine olmadı bas git babana da zorla göndersende gitmiyorum de

Sizin aileniz ne yasadıgınızı anlamlandıramaz, sizle aynı yastıga bas koymuyorlar hayatınız elden gidiyo farkında mısınız? Kocanızın ben düzelcem demesini istiyomussunuz, hadi dedi diyelim sizce kaç gün sürer? Öğrendiğim bisi varsa bi insanı hiç kimse degistiremez adam edemez, imkansız. Sadece kendisi isterse degisir onu da yapcak biri gibi gelmedi. Su saaten sonra her seyi göre göre devam edip etmemek de size kalmıs

Babanız yuvanız bozulmasın diye düşünüyor ama yine de Babanızın evliliğinize karışması doğru değil. Ben eşinizi hiç iyi niyetli bulmadım ne yazık ki. Okumaya başlarken boşanmayın mücadele edin ablasıyla, eşinizle konuşun kendinizi anlatmaya çalışın diyecektim ki eşinizden gelen hiçbir çaba göstergesi yok. Eşinizde gerçekten bir umut ışığı görmüyorsanız, kimsenin kahrını çekmeyin, hayat 1 defa yaşanıyor..
Malesef ki öyle haftalardır ayrıyız umursamıyor. Bana dediği ise sürekli evde küsüz ama kavgayı çıkartan da kendi. Hakaretler edip sona benim yüzüne gülmemi bekliyor. Değişeceğine inancım kalmadığı için bu evliliği bitiriyorum. Umarım sonrasında pişman olmam tek korkum da o şu an zaten ayrılık bana iyi geldi beni aşırı eleştirip aşsğıladığı için özgüvdnim kalmamıştı. Şimdi gördüm Ki ayrıyız ve ben çok üzülmüyorum çünkü kendim olmaya başladım yapma etme gitme giyme diyen biri yok.

Öncelikle Allah sabır versin canım. Ne kadar eşiniz ailenizin yanında iyi olsa da siz böyle bir karar verdiğinizde arkanızda duran sahip çıkan Bi aileniz yoksa işiniz zor ve sizin aileniz de resmen başıma kalacak yük olacak elaleme ne derim kadın kısmı dul kalır kafası ile boşanmanızdan ise mutsuz Bi evlilik yapıp erkektir diye sineye çeke çeke ömür sürmenizi istiyor böyle aileler malesef çok var.. Lafa gelince evlat olur icraata gelince fıs. Eğer kararlıysanız herşeye göğüs germeye niyet ederek destek almadan yapacam diyerek girin bu yola zira arkanızda Bi aileniz olmayacak. Bana kalırsa eşiniz ile pek Bi olursunuz kalmamış hele ki aileniz böyle yamamaya çalıştıkca eşiniz tamamen kakalıyolar mantığına girecek istemeyecek şımaracak. Umarım düzelir ama düzelmezse sıfırdan başlayın derim bir iş bir ev ve yeni Bi hayat.. Aileniz olmadan. Annemin Bi lafı vardır "koca kısmının ailesinin etrafının ağzına bakanından hayır gelmez" diye.
Malesef aynen ailem bunları dedi. Eğer dövüyor aldatmıyorsa her sorun çözülürmüş. Ama bekliyorum eşim düzelsin diye o ise yanlış ben değilim sensin diyor. Haftalardır ayrıyız çözmek için çaba harcamıyor. Ben de davayı açmak için mahkemelerin açılmasını bekliyorum.

bu coronadan millet kafayı yicek. biraz bekleyin farklı şeyler deneyin. 1-2 ay ayrı yaşayın çok birbirinizi görmeyin.

Babanı bir şekilde engelle hatta kendimi öldürürüm sen karışma falan de korkut. Cünkü eşin babanın seni istemeyeceğini bildiği için böyle davranıyor baban gönderemiyorum kızımı desin sert olsun Bi şasırtsın böyle babalar gözümde cok hafif kalıyor Malesef bekle Bi damadın dünürün arayı bulsun. Barısırsanda ki bu babayla barıscak gibi duruyorsun. Görümceyle cok görüşmemeye çalış bahaneler bul fırsat verme yani laf sokmalar eşini doldurmasına eşine cok iyi davranıp eve bağlamaya çalış baktın yine olmadı bas git babana da zorla göndersende gitmiyorum de
Ben zaten babamın evine gitmedim bir şekilde sorunlar çözülmeden beni geri göndereceğini biliyordum. Bu yüzde şimdilik bir arabada kalıyorum. Allaha şükür memurum kimseye muhtaç değilim. Yakında ev tutacam. Görümceme de zaten sınır koymuştum ama böyle olunca o daha da benle uğraşmaya başladı. Eşimle saatlerce telefonda konuşır eşim benden gizli ablasına gider tüm gün orada oturur. Eve geldiğinde ise kavga edecek konu arar. Ben ablasının kaç tane yalanını gün yüzüne çıkardım bana attığı iftiraları yakaladım ama eşim yine de onun sözüne geldi. İlk yalanları duyunca sadece eskisi gibi sürekli konuşmasınlar ama aradan geçen bir iki ayda eskisinden de daha fazla konuşur benim hakkımda daha rahat sallar oldu çünkü yalanlarını açığa çıkartmamı hazmedemedi. Diğer görümce kayın kaynana hepsini bana karşı doldurdu. Kimi bana karşı doldu kimisi ise lafına gelmedi. Ne yaparsam yapayım eşim ona sınır çizmediği için evliliğinizi dolardan yönetir oldu.

bu coronadan millet kafayı yicek. biraz bekleyin farklı şeyler deneyin. 1-2 ay ayrı yaşayın çok birbirinizi görmeyin.
Sorunlarımız corona zamanı artmadı aksine biz corona zamanı pek sorun yaşamadık. Bunlar hepsi baştan beri süregelen şeyler.

babam anneme hiç el kaldırmamıştır. annem de babama. biri sağ görüşlüdür biri sol görüşlü. yani hiç anlaşamazlar o kadar mizaçları terstir.
ama bir gün babamın anneme annemin babama hakaret yani küfür ettiğini duymadım. kavga gırla gezerdi küçükken evde ama biri eve geldimi yağ bal olurlardı. hiç küs oldukları anlaşılmazdı.

yani bir erker eşini dövüyorsa ve bundan vazgeçmiyorsa. sizin babanızda aman nolcak diyorsa. karar size kalmış ya o dayağı yiyip zulmü çekeceksiniz, yada boşanıp başınızın çaresine bakacaksınız.

babanıza diyin ki yahu baba biricik kızını bu öküz herif dövüp sövüyor sen hiç mi bana değer vermiyorsun da bu öküzü savunuyorsun diyin. kocanada deki bir daha bana el kaldırırsan ne olursa olsun seni mahkemeye veririm seni bir daha çoluk çocuğunuda aile içi şiddetten göremessin de.

Ben zaten babamın evine gitmedim bir şekilde sorunlar çözülmeden beni geri göndereceğini biliyordum. Bu yüzde şimdilik bir arabada kalıyorum. Allaha şükür memurum kimseye muhtaç değilim. Yakında ev tutacam. Görümceme de zaten sınır koymuştum ama böyle olunca o daha da benle uğraşmaya başladı. Eşimle saatlerce telefonda konuşır eşim benden gizli ablasına gider tüm gün orada oturur. Eve geldiğinde ise kavga edecek konu arar. Ben ablasının kaç tane yalanını gün yüzüne çıkardım bana attığı iftiraları yakaladım ama eşim yine de onun sözüne geldi. İlk yalanları duyunca sadece eskisi gibi sürekli konuşmasınlar ama aradan geçen bir iki ayda eskisinden de daha fazla konuşur benim hakkımda daha rahat sallar oldu çünkü yalanlarını açığa çıkartmamı hazmedemedi. Diğer görümce kayın kaynana hepsini bana karşı doldurdu. Kimi bana karşı doldu kimisi ise lafına gelmedi. Ne yaparsam yapayım eşim ona sınır çizmediği için evliliğinizi dolardan yönetir oldu.
Düzelmez o insanlar madem karar vermisiniz kurtulun hepsinden,çocukta yok cslisiyorsunuzda hayatinizi kurun ailenizde rahat bırakır sizi,eşiniz zaten ailenizi anlamış özellikle babanizi herşeyi yaparım ailesi birşey demez modunda hadsizligini sürdürmüş,kimse kimseye hakaret edemez yok öyle bı özgürlük

Ben anlamıyorum bu aileleri de. Kadın bir senelik evli ne hayallerle yuva kurmuş. Neden yuvasını bırakıp gelsin. Demekki dayanamıyor demekki büyük bir sorun var. İlla da aldatılmak dövülmek mi lazım. Şiddet deyince psikolojik olanı hiç akıllarına gelmiyor. Maaşınız ne kadar bilmiyorum tek başınıza bir ev tutabilir misiniz falan bunları da düşünün. Çünkü babanızın kafa yapısıyla eşiniz düzelmez.

Ben zaten babamın evine gitmedim bir şekilde sorunlar çözülmeden beni geri göndereceğini biliyordum. Bu yüzde şimdilik bir arabada kalıyorum. Allaha şükür memurum kimseye muhtaç değilim. Yakında ev tutacam. Görümceme de zaten sınır koymuştum ama böyle olunca o daha da benle uğraşmaya başladı. Eşimle saatlerce telefonda konuşır eşim benden gizli ablasına gider tüm gün orada oturur. Eve geldiğinde ise kavga edecek konu arar. Ben ablasının kaç tane yalanını gün yüzüne çıkardım bana attığı iftiraları yakaladım ama eşim yine de onun sözüne geldi. İlk yalanları duyunca sadece eskisi gibi sürekli konuşmaları kesildi ama aradan geçen bir iki ayda eskisinden de daha fazla konuşur benim hakkımda daha rahat sallar oldu çünkü yalanlarını açığa çıkartmamı hazmedemedi. Diğer görümce kayın kaynana hepsini bana karşı doldurdu. Kimi bana karşı doldu kimisi ise lafına gelmedi. Ne yaparsam yapayım eşim ona sınır çizmediği için evliliğinizi dışardan yönetir oldu.

Düzelmez o insanlar madem karar vermisiniz kurtulun hepsinden,çocukta yok cslisiyorsunuzda hayatinizi kurun ailenizde rahat bırakır sizi,eşiniz zaten ailenizi anlamış özellikle babanizi herşeyi yaparım ailesi birşey demez modunda hadsizligini sürdürmüş,kimse kimseye hakaret edemez yok öyle bı özgürlük
Aynen öyle ben alttan aldıkça da daha fazla sorun çıkarmaya başladı. Her şeyi eleştirdi çok güzel yemek yaptım oldu da bir gün yemeğin bir şeyi fazla kaçtı sanki hep kötü yapıyormuşum gibi davranır. İyi yönleri de yok değil ama başkasının lafına gelmesi herşeyi bitiriyor.

Kaç yıllık evlisiniz cocuk var mi
İsiniz var mi
Aileler destek olmaz genelde
Kendi basiniza duzen kurabilir misiniz

Ben anlamıyorum bu aileleri de. Kadın bir senelik evli ne hayallerle yuva kurmuş. Neden yuvasını bırakıp gelsin. Demekki dayanamıyor demekki büyük bir sorun var. İlla da aldatılmak dövülmek mi lazım. Şiddet deyince psikolojik olanı hiç akıllarına gelmiyor. Maaşınız ne kadar bilmiyorum tek başınıza bir ev tutabilir misiniz falan bunları da düşünün. Çünkü babanızın kafa yapısıyla eşiniz düzelmez.
Maaşım beni çok rahat yaşatır ondan eminim ben de yubamı dağıtmayı istemiyorum ama eşim de düzelmiyor ailem zaten böyle oldukça hiç bir zaman düzeleceğini düşünmüyorum. Ailem eşimin önünde sürekli erkek adam iş yapmaz diyor hep sanatlarını savunuyorlar. Ben tüm gün çalışıp eve geliyorum eşim ise tüm gün evde oluyor kolay kolay asla iş yapmaz. Aç gelirim yemek yapmaz belki yaparsa çorba o da arada bir. Ben tüm gün yorulup gelmişim kendisinin evdeki işleri bitirip yemek yapması gerekirken beni suçlar neden yemekten sona evin işlerini yapmıyorum diyorum bak çok yorgun oluyorum o yüzden yorgunluktan 8 de yatıyorum ne olur sen söylenmeden yapsan. Ben karı mıyım her işi yapacam der. Canım isterse iş yaparım der. Senin baban iş yapıyor mu der.

Kaç yıllık evlisiniz cocuk var mi
İsiniz var mi
Aileler destek olmaz genelde
Kendi basiniza duzen kurabilir misiniz
1 yıllık evliyiz çocuk yok işim var devlet memuruyum. Boşananlara yalnızlık zor gelir mi acaba yoksa kurtuldum diye sevinir miyim bilmiyorum ama yine de bu boşanma yoluna girdim

E Arkasini Toplayan var.

Babaniz arayi yapmaya calişmiş görevi tamam, ama eşiniz yanaşmiyor. Babaniza artik karişmamasi gerektiğini söyleyin.

Her erkek hakaret eder? Hayir Hayir...
SAYGI ÖNEMLI
Saygi olmayinca, Sevgide biter Aşk'ta.

O Ablasi başka işi yokmu? lafmi sokuyor kasitli cevabini verin.

Olumlu Bi taraf Göremiyorum.
Eşinizin düzelceğini sanmiyorum!!! Zamanla sizi döveceğini bile düşünüyorum eziyetler etceğini.
Yaşiniz daha genc başinizi ellerinizin arasina alin.. Ve düşünün Ölene kadar bu adamla yapa bilcemmi?

Daha gencsiniz, eliniz ekmekte tutuyor...
Gerekirse tek başiniza evde tutup gecinirsiniz.
Azcik aşim kaygisiz başim dersiniz.

Illerde Inşallah başka biriyle evlenir mutlu olursunuz.
Zira bundan Koca olmaz, O kendine hizmetci, ahci, yatakta kendini tatmin etcek bir köle istiyor.
Siz Köle olmak zorunda değilsiniz, gitsin Miy miy Ablasila yaşasin.

Back
X