Evlilikte cinsellik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

gibivegibi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2015
464
En iyi cevaplar
1
696
103
33
Merhaba arkadaşlar,

Bu konuyu açmak bile çok zor benim için. Yaklaşık 2 senedir evliyim hâlâ eşimle bir ilişkimiz yok. Benim de çok utangaç bir yapım var. Sarılırız yada minik öpüşürüz o kadar. Evlenmeden önce de öyleydi. Bu arada çok zor zamanlar atlattık, eşim beni çok destekledi. Anlayışlıdır, kariyeri iyi, ev işlerini benden daha çok yapar. Ve yakışıklı olmasına rağmen benden önce hiç sevgilisi olmamış sanırım. Ikimiz de 30 larımızın başlarındayız. Neler önerirsiniz, nasıl bir konuşma yapmam lazım? Açıkçası sanki benim de ona karşı romantik hislerim azaldı. Bir hafta boyunca denemek için hiç sarılmamayı düsünüyorum.

En iyi cevap
2 sene boyunca hiç ilişki olmaması normal mi sizce? Bunca zaman konuşmadınız mı?
Normal değil farkındayım, ben de sürekli bişeyler olduğu için erteledim kafamda. Daha doğrusu genel olarak destekleyici biriyken bunu sormak ya da sorun etmek ayıp geldi. Aslında baskıcı bir ailede büyümedim ama nasıl yetiştiriliyoruz biliyorsunuz. Ve açıkçası kırmadan nasıl konusacağımı bilmiyorum. Düzenli terapiye gidiyorum bir süredir, doktoruma bile diyemedim. Acaba eşime direkt çift terapisine gitmeye mi önersem?
Sizin en güzel zamanlarınızı çalıyor, artık izin vermeyin. Ne utanın, Ne sıkılın, Ne de incitmekten korkun. Erkek böyle sorunu olduğunu bilir ve size söylememiş, resmen göz göre göre kandırmış sizi. İncinirse incinsin. Ben sizin için çok üzüldüm ve sinirlendim. Umarım en kısa zamanda çözüme kavuşturursunuz.
Sağolun, ben bayağı naif değerlendirmişim aptal gibi 😔
Bide kendimde kusur bulurum, hem fiziksel olarak hem de işte güzel yemek yapmıyorum vs diye. Ama temiz bakımlıyımdır, pek süslü değilim

Benimkinin de evlenmeden önce kimse ile ilişkisi olmamış ama durdurabilene aşk olsun. Sakın problemi çözmeden çocuk düşünmeyin. Evlilik bir nevi ben bu kadınla sevişiyorum'um ilanı değil mi ya? Onu bile yapmıyorsanız neden evlisiniz?
Yok düşünmüyorum, zaten yapamayız da😔😔😔
Benim eşimin olabilirmiş, çünkü biz ilk arkadaş olarak taniştigimiz zamanlarda başka kızlar ilgi gösteriyordu.

Sağolun, ben bayağı naif değerlendirmişim aptal gibi 😔
Bide kendimde kusur bulurum, hem fiziksel olarak hem de işte güzel yemek yapmıyorum vs diye. Ama temiz bakımlıyımdır, pek süslü değilim
Sizinle hiçbir alakası yok. Sorunu olmayan biri olsaydı sizi beğenmeseydi evlenmezdi zaten. Bir de yani insanın kalbinde biri yoksa sevmediği biriyle bile 2 sene aynı yatağa soyunup girerse içi kıpraşır, canı ister, vücudu ister. Duygusal yaratıklarız sonuçta.

Bir yorumda eşim benim yanımda hiç tamamen soyunmaz demişsiniz o ne ya öyle neden ki insanın belki de en rahat edeceği yer eşinin yanı ve normal bir erkeğin 2 yıl durması mümkün değil kadın bile duramaz ister ki bu erkek yani hormonlar ayrı çalışıyor bir süre yapmazsa beyine kan gitmiyor sinirli vs oluyorlar ben anlam veremedim bu işte bir şey vardır kesin

Bir üye isyan etmiş cidden çok haklı 2 gün değil 2 ay değil 2 hafta değil,
Adam sorunlu tamam, üstelik bencil size bunu söylememiş bu da tamam, size yanaşmıyor bu da tamam
peki siz hiç mi sorgulamadınız neden sana dokunamıyorum, neden sevişmiyoruz,
neden yanımda soyunmuyorsun, BENİ NEDEN İSTEMİYORSUN diye hiç mi sorgulamadınız yani
akıl alır gibi değil cidden alıklığıma mı denk geldi okuduğumu mu anlayamadım diye bir kaç kez okudum yazdıklarınızı
kusura bakmayın ama hayat tecrübeme dayanarak ben hatayı yapanı değil hataya aksiyon almayanı daha kusurlu buluyorum.
en basit mantıkla bile insanın doğasında sorgulamak vardır, merak vardır, çözüm üretmek vardır.
siz 2 sene öylece durmuşsunuz bu saatten sonra düzeleceğini mi sanıyorsunuz cidden?
düzeltilebilir eşiğini çoktan geçmişsiniz gibi görünüyor üzgünüm.

Hiç demedi, hiç yaklaşmadı bir kere dışında. O da olmadi zaten. Gey olsa öyle bir seyini de fark etmedim. Ama simdiye kadar kimseyle görüsmemis üniversite arkadaşi demisti. Ama yakışıklı da gerçekten
Sertleşme sorunu yaşıyorsa özgüveni düşüktür o yüzden biriyle olmaya cesaret edememiştir. Yaşı geçiyor ve siz kafasına uygun gelince evlenmiş iki utangaç ve özgüvensiz 2 yıl sevişmeden yaşamaşsınız :)

Öpüşürken elinizi onun p*nisine götürün, karanlık olursa cesaretiniz artar. Kocanız devam etmez bahane ararsa gemileri yakıp bu konuyu konuşup halledeceğiz artık yeter diyeceksiniz.

Bu kadar utandığınız rahat olamadığınız biriyle ortak bir hayat kurmaya cesaret etmişsiniz konuşmaya da cesaret edin bence.

Eşinizin talebi olmadı mı? Biz neden birlikte olmuyoruz demedi mi hiç?
Muhtemelen adamın bı problemi var. Yoksa hangi erkek 2 yıl karısına dokunmaz. Üstelik yeni evliler heyecan libido aşk tavan olması gereken zaman

Merhaba arkadaşlar,

Bu konuyu açmak bile çok zor benim için. Yaklaşık 2 senedir evliyim hâlâ eşimle bir ilişkimiz yok. Benim de çok utangaç bir yapım var. Sarılırız yada minik öpüşürüz o kadar. Evlenmeden önce de öyleydi. Bu arada çok zor zamanlar atlattık, eşim beni çok destekledi. Anlayışlıdır, kariyeri iyi, ev işlerini benden daha çok yapar. Ve yakışıklı olmasına rağmen benden önce hiç sevgilisi olmamış sanırım. Ikimiz de 30 larımızın başlarındayız. Neler önerirsiniz, nasıl bir konuşma yapmam lazım? Açıkçası sanki benim de ona karşı romantik hislerim azaldı. Bir hafta boyunca denemek için hiç sarılmamayı düsünüyorum.
Maalesef ortada bir evlilik yok , bu sorun çözülmeden çocuk yapmayın sakın...

Normal değil farkındayım, ben de sürekli bişeyler olduğu için erteledim kafamda. Daha doğrusu genel olarak destekleyici biriyken bunu sormak ya da sorun etmek ayıp geldi. Aslında baskıcı bir ailede büyümedim ama nasıl yetiştiriliyoruz biliyorsunuz. Ve açıkçası kırmadan nasıl konusacağımı bilmiyorum. Düzenli terapiye gidiyorum bir süredir, doktoruma bile diyemedim. Acaba eşime direkt çift terapisine gitmeye mi önersem?
Bu tavırla bu sorunları çözemezsiniz, net ve açık olun ...

Değil haklısınız, sanki odada fil var gibi de konusmuyoruz. Ama işte dediğim gibi ev işi çok yapar, yemek yapar, işte canım sıkılır beni destekler çok vs. onları kastetmiştim.
Cinselliği olmayan erkekler aşırı iyi olarak bu açığı örtmek isterler, para , ev işi her konuda mükemmel olurlar nedeni de bırakıp gitmeyin diye , bir arkadaşımın eşi de böyle ve kredi kartını veriyor eşine istediğin kadar harca diyor normalde buna izin veren erkek çok azdır ve adamın öyle aman aman bir kazancı da yok normal memur ama cinsellik olmadığı için herşeye okey diyor , eşiniz gay veya aseksüel olabilir...

Bir üye isyan etmiş cidden çok haklı 2 gün değil 2 ay değil 2 hafta değil,
Adam sorunlu tamam, üstelik bencil size bunu söylememiş bu da tamam, size yanaşmıyor bu da tamam
peki siz hiç mi sorgulamadınız neden sana dokunamıyorum, neden sevişmiyoruz,
neden yanımda soyunmuyorsun, BENİ NEDEN İSTEMİYORSUN diye hiç mi sorgulamadınız yani
akıl alır gibi değil cidden alıklığıma mı denk geldi okuduğumu mu anlayamadım diye bir kaç kez okudum yazdıklarınızı
kusura bakmayın ama hayat tecrübeme dayanarak ben hatayı yapanı değil hataya aksiyon almayanı daha kusurlu buluyorum.
en basit mantıkla bile insanın doğasında sorgulamak vardır, merak vardır, çözüm üretmek vardır.
siz 2 sene öylece durmuşsunuz bu saatten sonra düzeleceğini mi sanıyorsunuz cidden?
düzeltilebilir eşiğini çoktan geçmişsiniz gibi görünüyor üzgünüm.
Biraz böyle yargılanmaktan korkmuştum konuyu açarken. Bu sürede ülke ve iş değiştirdik, oldukça marjinal değişikler, onun ve benim ailemden yakın kayıplarımız oldu maalesef. Ben kendi adıma çok fazla fiziksel ve psikolojik stres altındaydım. Ilişkimizin normal olmamasının eksikliğini yeni hissediyorum diyebilirim. Bu yine de maazeret olmamalı.

En güzel ilk yillarinizi boş geçirmişsiniz konu daki yorumlarıni okudukça ben üzüldüm
Teşekkür ederim ama en güzel yıllarımız aslında en azindan benim açidan çok çalkantili geçti, ben soruma odaklanmak açısından çok bahsetmedim. Güllük gülistanlık neyse onun tam tersi

Cinselliği olmayan erkekler aşırı iyi olarak bu açığı örtmek isterler, para , ev işi her konuda mükemmel olurlar nedeni de bırakıp gitmeyin diye , bir arkadaşımın eşi de böyle ve kredi kartını veriyor eşine istediğin kadar harca diyor normalde buna izin veren erkek çok azdır ve adamın öyle aman aman bir kazancı da yok normal memur ama cinsellik olmadığı için herşeye okey diyor , eşiniz gay veya aseksüel olabilir...
Ben de ona üzülüyorum açıkçası, hani gerçekten iyilikten olmamasina

Sertleşme sorunu yaşıyorsa özgüveni düşüktür o yüzden biriyle olmaya cesaret edememiştir. Yaşı geçiyor ve siz kafasına uygun gelince evlenmiş iki utangaç ve özgüvensiz 2 yıl sevişmeden yaşamaşsınız :)

Öpüşürken elinizi onun p*nisine götürün, karanlık olursa cesaretiniz artar. Kocanız devam etmez bahane ararsa gemileri yakıp bu konuyu konuşup halledeceğiz artık yeter diyeceksiniz.

Bu kadar utandığınız rahat olamadığınız biriyle ortak bir hayat kurmaya cesaret etmişsiniz konuşmaya da cesaret edin bence.
Direkt konuşmaktansa önce son bir kez deneyip sonra konuşmayı öneriyorsunuz

Benim bide şöyle bir yapım var, birinin biseyini sevmiyorum diyelim ki, biraz belli ederim, kendi kendine düzeltmesini beklerim. Arada geçen sürede, kişi kendini düzeltmiyorsa, ben de soğumuş oluyorum. Böylece ilişki bitmiş oluyor. Bu arada kimse için de sürpriz olmuyor, çünkü belli ediyorum rahatsız olduğum şeyi. Sadece açık açık tenkit etmiyorum ya da şunu bunu yap demiyorum

Normal şartlarda eşlerin iletişiminde sıkıntı yoksa, sağlık sorunu yoksa, iki yıl sevişmeden durulur mu?! Ne kadar utanirsan cekinirsen de bı sınırı var yani, bilemedim, bana olayın iç yüzü farklı gibi geldi.
Konuşulmamis şeyler var diyeceğim ama bütün yorumları okumadım ben kaçırıyorum belki?...

Normal şartlarda eşlerin iletişiminde sıkıntı yoksa, sağlık sorunu yoksa, iki yıl sevişmeden durulur mu?! Ne kadar utanirsan cekinirsen de bı sınırı var yani, bilemedim, bana olayın iç yüzü farklı gibi geldi.
Konuşulmamis şeyler var diyeceğim ama bütün yorumları okumadım ben kaçırıyorum belki?...
Biraz böyle yargılanmaktan korkmuştum konuyu açarken. Bu sürede ülke ve iş değiştirdik, oldukça marjinal değişikler, onun ve benim ailemden yakın kayıplarımız oldu maalesef. Ben kendi adıma çok fazla fiziksel ve psikolojik stres altındaydım. Ilişkimizin normal olmamasının eksikliğini yeni hissediyorum diyebilirim. Bu yine de maazeret olmamalı.

Yukarıda şöyle bir mesajım var.

Yukarıda şöyle bir mesajım var.
Teşekkür ederim, şimdi biraz daha net oldu, bu etkenler aşılabilir ya, biraz çabayla halledilmeyecek birşey yok gibi bu bahsettiklerinde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X