Evlilikte çocuk etkeni

Biz çocuk olmadan önce genelde çok tartışırdık. çocuk olduktan sonra daha da iyi olduk tartışmalarımız biraz daha azaldı. Yanı bence çocuk çok muzice bisey Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah. Tabiki kolay değil bakmasi, büyütmesi sabır gerektiriyor .

Bizi bebek bildiğin hoplattı, sarstı attı. İlk iki sene gece uykusu oturmadı bizim, benim de psikolojim zor toplandı. Kedi köpek olduk. Çok didiştik ilk bir sene. Sonra topladık. Şimdi iyiyiz. Ama çocuksuzluktan bambaşka bir yeni hal var.
Düzelmenize sevindim, bebek bazı aileleri çok sarsıyor umarım bizde öyle olmaz

Biz çocuk olmadan önce genelde çok tartışırdık. çocuk olduktan sonra daha da iyi olduk tartışmalarımız biraz daha azaldı. Yanı bence çocuk çok muzice bisey Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah. Tabiki kolay değil bakmasi, büyütmesi sabır gerektiriyor .
Maşallah herkesten çok farklı yanıtlar geliyor, ne güzel bebiş size huzurla gelmiş 😊 inşallah bizde bu duyguyu huzurla yaşarız

Düzelmenize sevindim, bebek bazı aileleri çok sarsıyor umarım bizde öyle olmaz
Yani mutlaka etkiliyor açıkçası. Küçücük bir canlının tüm sorumluluğu sizde. Bebek işinin zorluğu hele yaşanmadan anlaşılmıyor. Uykusuz kalacağımı bilerek yaptık ama o neydi öyle dedim mesela.
Anneannem çocuk kötü evliliği bitirir iyi evliliği de sarsar derdi bana yaşayarak gördük😁

Güzel bayanlar tecrübeleriniz yoluma ışık tutuyor bu yüzden yine bir soru ile geldim, doğumdan sonra bebek evliliğinizi nasıl etkiledi, eşinizin tavrı size karşı değişti mi , eksi ve artı yönleri neler oldu sizlerin hayatında , bizim evliliğimiz yazın 2 yıl olacak şuan bebek yok , eylülde özelden ayrılıp kadroya geçicem inşallah eğer bebek olursa bu beni nasıl etkiler bilemiyorum , ev ,iş, koca ve bebek bunlara nasil yetisiyorsunuz ve bebeğe büyükler mi bakıyor yoksa bakıcı mi tuttunuz , cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim 😇
Şimdiden anlaşın lütfen eşiniz ev işlerine ortak olsun ve çocuk bakımına mahallenin çocuğu gibi uzak durmasın. Bu iki etken sizi rahatlatır.
Doğumdan sonra eşin tavrı biye değişsinki? Eski özgürlükleriniz ( ayakları uzatıp rahat rahat tv izlemek, aceleyle değil rahat duş almak, özgürce gezip tozmak, tatil yerini bebeğe uygunluğa göre değil kendi keyfine göre seçmek gibi) artık olmadığı için ilk zamanlar bu yeni duruma alışmak için bocalayacaksınız o kadar.
Çocuk büyük sorumluluk ama güzel duygu. Her şey gönlünüzce olsun

Yani mutlaka etkiliyor açıkçası. Küçücük bir canlının tüm sorumluluğu sizde. Bebek işinin zorluğu hele yaşanmadan anlaşılmıyor. Uykusuz kalacağımı bilerek yaptık ama o neydi öyle dedim mesela.
Anneannem çocuk kötü evliliği bitirir iyi evliliği de sarsar derdi bana yaşayarak gördük😁
Galiba ananeniz çok haklı 😅

Şimdiden anlaşın lütfen eşiniz ev işlerine ortak olsun ve çocuk bakımına mahallenin çocuğu gibi uzak durmasın. Bu iki etken sizi rahatlatır.
Doğumdan sonra eşin tavrı biye değişsinki? Eski özgürlükleriniz ( ayakları uzatıp rahat rahat tv izlemek, aceleyle değil rahat duş almak, özgürce gezip tozmak, tatil yerini bebeğe uygunluğa göre değil kendi keyfine göre seçmek gibi) artık olmadığı için ilk zamanlar bu yeni duruma alışmak için bocalayacaksınız o kadar.
Çocuk büyük sorumluluk ama güzel duygu. Her şey gönlünüzce olsun
Çok güzel izah etmişsiniz, inşallah bu duyguyu yaşamak bize de nasip olur 🙃

Benim eşim ailesi konusunda hassas genelde beni anlaması için önce bir tartışma yaşanması gerekir , şimdiye kadar hep öyle oldu , tartışa tartışa bişeyleri yoluna koyduk, eşim düzelince ailesi de düzeldi, yani gerçekten en önemli şey esin sizi anlaması, eş anlamazsa millet evin ortasında at koşturuyor maalesef , o yüzden şanslısınız...
Anladim haklisiniz malesef es aileleleri ile olan meselelerde en buyuk sorumluluk yine eslere dusuyor.

Benim çocuğum yok ama bebekleri büyüklere batırmayın lütfen. Sonu daima kırgınlık garantili senaryodur bu.

Bakıcı olsam ya da çocuğumu bakıcıya bıraksam bu platformdaki bakıcı düşmanlığı zoruma giderdi sanıyorum ki.

Ev isleri ve yemek konusunda biz eşimle birlikte yapıyoruz. Bi de robot süpürge aldım. O da çok is görüyor. Dip köse ıçın belki bir yardımcı tutabilirsiniz.

Çalışmak kaliteli yaşamak için vardır. Kendinizi çılgınlar gibi yıpratmayın.

Çalışmayı köleliğe dönusturmeyin.

Simdiden hayırlı olsun.
Bebeğim ben hemen bakıcı düşmanlığına kendi adıma açıklık getireyim:)

çoğu kişi profesyonel o filmlerde gördüğümüz eğitimli ‘dadı’lardan tutmuyor değil mi ? Hemen hepsi çevresinde kendi çocuklarını büyütmüş ya da komşu çocuklarına bakmış kadınlar oluyor.
Ben de bu durumda ‘kreş’ düşmanlığını anlayamıyorum. Evin içinde bütün gün yabancı bir kadın ile neden vakit geçirsin ki benim çocuğum ? O kadın çocuğuma ne katacak diye düşünüyorum açıkçası. Şivesi varsa onun şivesini alacak, onun davranışları gibi davranacak belki. Benim için amaç çocuğumu oyalaması değil , ona birşeyler katması. Bakıcı değil öğretici olması. Bu sebeple bakıcı benim için asla bir seçenek olmadı olamaz.
Çocuklar sosyalliğe ihtiyaç duyuyorlar, aynı yaşta çocuklarıN birbirine öğrettiklerini kimse kimseye öğretemiyor İnan. Defne 1 ay sonra 2 yaşına giriyor, 15 aylıktan beri yuvaya gidiyor. Ondan öncede çok aktif sosyal bir bebekti ama şu anda bile arada dağlar kadar fark var . 4’lü cümleleri çok rahat konuşuyor. Hemen hemen (yapabildiği)tüm işlerini kendisi yapıyor ya da yapmaya çalışıyor. Çok uzun zamandan beri çok rahat çatal kaşık kullanabiliyor. Televizyona bağımlı bir çocuk değil. Oyuncaklarını daha rahat paylaşıyor ki bu yaşlarda gerçekten paylaşmayı bilmiyorlar normalde.

Yani benim için bir çocuğun gelişimi için yapılacak en büyük adım çocuğu kreşe yollamak.
elbette bunlar benim şahsi fikrim ve eminim her anne çocuğu için en doğrusunu ister. Ama benim doğrum bu 😘

Onu annenize sormak lazım ,sizi büyütürken ne kadar memnunmuş koç olmanızdan 🤭 Annemde koç burcu, anneannem derdi ki 7 tane büyüttüm ama annen sayesinde 17 tane büyütmüşüm gibi oldu 😁

Ay bitiyor mu bu :KK28: Ben eve halı yıkama makinesi falan aldım ,özel sistem kurdum her odaya. Gerçekten umut oldun şu an bana. 7 iyiyimiş ,4 sene kaldı dayanırım ben 😁
Büyüdükçe azalarak bitiyor.
Midesi hassas böylelerinin.
Oksurse kusardi, ağlasa kusardi, yemeği beğenmez kusardi, boğazına azıcık takılır kusardi, lokma büyük gelir kusardi.
Legenle başında beklerdim.
Ama durduk yere kusmuyor di mi?

Cocuk olmadan eşimi gercek anlamda tanımıyormuşum dedim. Hele ki 2. Oldu asil o zaman tanidim. Olumsuz anlamda degil tabii. Sınırlarını sabrını özverisini gerçek anlamda keşfettim. 27 ve 1 aylik 2 oglum var. Ben çalışmıyorum. Çocuklarıma ben bakiyorum. (Gerci esim 3 ay once isten cikarildi simdilik o ya da ben is bulana kadar beraber bakiyoruz) Calissam nasil olurdu kima baktirirdim bilmiyorum. Ben biraz kontrol delisiyimdir. Ama asla babaane anneanneye baktirmak taraftari degilim. Eski kusagin cocuk buyutme şeklini pek tasvip etmiyorum. Sartlari nasil gerektiriyorsa oyle bakmislardir muhakkak ama cocuk acisindan ihmal ve ihlal içeren pek cok ozumsenmis davranış var. Savunmalar da biz yaptık bak çocuklarımız tas gibi. Halbuki gerek fiziksel gerekse psikolojik sağlığımız ulkece yerlerde.

En basitinden annem de kv dem de 27 aylik ogluma bez biraktirmak istiyor. Ama bebegin vermesi gereken belli basli sinyaller henuz yok oglumda. Onlar biz soyle yaptik bezi biraktirdik hic bisi olmadi diye ahkam kesiyorlar. Ama benim 2 kardeşim ortaokula kadar altina kacirdi. 3 gorumcem de liseye kadar altina kacirmis. Hatta en buyuk görünceme yatarken hasta bezi takarmis annesi. Yani koskuca bi travma var ortada. Bu seklilde bir suru ornek verebilirim ama uzatmayi. Zaten enerji olarak 1 yaşından sonra yetebilmeleri asla munkun degil. Anca tv tablet acip karsisinda yemek yedirebilirler. Parka gidip arkasindan saatlerce kosabilecek(bebegin keşfetmesini kisitlayip salncakta tin tin sallamaktan bahsetmiyorum) cok cok az dede nene vardir. Ek gida seruvenlerinden hic bahsetmiyorum bile. Burada kac kisi var annesinin ac bu cocuk baskisiyla psikolojisi bozulup konu acan.

Bence 1.5 max 2 yasina kadar bakici ile idare edip sonra 3 yasina kadar yari zamanli bakici krese gecmek. 3den sonra da tam zamanli kresle anaokuluna gecmek en mantiklisi.

Ben de maddi olarak ayarlayabilirsem ve pandemi musaade ederse yazdan sonra ogluma yari zaman kres ayarlamak istiyorum. Bir de artik erkeklerin cocuk bakmasi daha yayginlasti ki ben de destekliyorum. Cocuk bakmak konusunda 0 deneyime sahip bir insani dogru sekilde yonlendiremek daha kolay bence.

Rica ederim umarım sakin bir Miniş olur. Tavsiyem tarihi ayarlayın koç burcu yapmayın 🤣

Ben boğa eşim aslan burcu. Oğlum koç burcu gecede 8 kere uyanirdi. 3 yaşına kadar 2 saat üst üste uyuduğumu bilmiyorum. Kızımda aslan burcu olucak sanırım. :KK57:

Cocuk olmadan eşimi gercek anlamda tanımıyormuşum dedim. Hele ki 2. Oldu asil o zaman tanidim. Olumsuz anlamda degil tabii. Sınırlarını sabrını özverisini gerçek anlamda keşfettim. 27 ve 1 aylik 2 oglum var. Ben çalışmıyorum. Çocuklarıma ben bakiyorum. (Gerci esim 3 ay once isten cikarildi simdilik o ya da ben is bulana kadar beraber bakiyoruz) Calissam nasil olurdu kima baktirirdim bilmiyorum. Ben biraz kontrol delisiyimdir. Ama asla babaane anneanneye baktirmak taraftari degilim. Eski kusagin cocuk buyutme şeklini pek tasvip etmiyorum. Sartlari nasil gerektiriyorsa oyle bakmislardir muhakkak ama cocuk acisindan ihmal ve ihlal içeren pek cok ozumsenmis davranış var. Savunmalar da biz yaptık bak çocuklarımız tas gibi. Halbuki gerek fiziksel gerekse psikolojik sağlığımız ulkece yerlerde.

En basitinden annem de kv dem de 27 aylik ogluma bez biraktirmak istiyor. Ama bebegin vermesi gereken belli basli sinyaller henuz yok oglumda. Onlar biz soyle yaptik bezi biraktirdik hic bisi olmadi diye ahkam kesiyorlar. Ama benim 2 kardeşim ortaokula kadar altina kacirdi. 3 gorumcem de liseye kadar altina kacirmis. Hatta en buyuk görünceme yatarken hasta bezi takarmis annesi. Yani koskuca bi travma var ortada. Bu seklilde bir suru ornek verebilirim ama uzatmayi. Zaten enerji olarak 1 yaşından sonra yetebilmeleri asla munkun degil. Anca tv tablet acip karsisinda yemek yedirebilirler. Parka gidip arkasindan saatlerce kosabilecek(bebegin keşfetmesini kisitlayip salncakta tin tin sallamaktan bahsetmiyorum) cok cok az dede nene vardir. Ek gida seruvenlerinden hic bahsetmiyorum bile. Burada kac kisi var annesinin ac bu cocuk baskisiyla psikolojisi bozulup konu acan.

Bence 1.5 max 2 yasina kadar bakici ile idare edip sonra 3 yasina kadar yari zamanli bakici krese gecmek. 3den sonra da tam zamanli kresle anaokuluna gecmek en mantiklisi.

Ben de maddi olarak ayarlayabilirsem ve pandemi musaade ederse yazdan sonra ogluma yari zaman kres ayarlamak istiyorum. Bir de artik erkeklerin cocuk bakmasi daha yayginlasti ki ben de destekliyorum. Cocuk bakmak konusunda 0 deneyime sahip bir insani dogru sekilde yonlendiremek daha kolay bence.
O kadar haklısınız ki bazen büyükler yanlışları doğru sanıyor ama çocuklarda büyük travmalara sebep oluyorlar, sanırsam bende sizle hemfikirim bu şekilde daha sağlıklı gibi, baktım olmuyor ücretsiz izne ayrılırım başka seçeneğim yok gibi..

Evlenir evlenmez hamile kalmışım, planlı değildi. Biz öncesinde de beraber yaşadığımız için kıyaslama yapabiliyorum çocuk öncesi/sonrası diye. Bizim için hiç zor olmadı, kızım gerçekten çok uslu, kolay bir çocuktu. Çocuktan önce gezin, tozun takılın derler ya biz onu hamileliktede kızım doğduktan sonrada rahatlıkla yapabildik. Çok şanslıymışız. Eşim çok yoğun çalışıyordu, ben evdeydim ama hiç bir zaman çocuğun tüm yükü bende diye hissetmedim, elinden geleni fazlasıyla yaptı bir baba olarak. Benim eşimle olan ilişkim hiç yıpranmadı çocuktan ötürü. Burada bazı konularda okuyorum, hamilelikten sonra eşimin tavrı değişti diye, çok şaşırıyorum, ne kendi ailemde, ne etrafımda böyle triplere giren adamlar görmedim.

Babalar çocuğun bakımında kendine düşen rolü düzgünce üstlendiğinde bunun ne kadar yorucu ama bir o kadarda huzur verici olduğunu farkediyorlar. O zaman eşlerini daha iyi anlayıp her zorluğun üstesinden beraber gelmeyi öğreniyorlar. Altını çizmek istediğim şey “eşim bana çok yardım eder sağolsun” kalıbı değil asla. Anne- baba arasında gerçek bir iş bölümünden bahsediyorum. Adam emziremez ama sonra gazını çıkarttırabilir. Bu bebeğin gelişimi içinde çok önemli bir şey. Annesiyle kendini aynı kişi sanan bir bebek için baba ilk sosyalleşmedir. Bunu düzgünce yapmak bebeğin gelişimi için çok önemlidir.

Güzel bayanlar tecrübeleriniz yoluma ışık tutuyor bu yüzden yine bir soru ile geldim, doğumdan sonra bebek evliliğinizi nasıl etkiledi, eşinizin tavrı size karşı değişti mi , eksi ve artı yönleri neler oldu sizlerin hayatında , bizim evliliğimiz yazın 2 yıl olacak şuan bebek yok , eylülde özelden ayrılıp kadroya geçicem inşallah eğer bebek olursa bu beni nasıl etkiler bilemiyorum , ev ,iş, koca ve bebek bunlara nasil yetisiyorsunuz ve bebeğe büyükler mi bakıyor yoksa bakıcı mi tuttunuz , cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim 😇
Bunlar çok genel sorular çünkü herkesin evlilik dinamiği, ailelerine mesafesi, yaşadığı şehir ve calisip çalışmadığı farkli dolayısıyla size uygun cevapları sartlariniza göre alırsınız. Evliliğiniz iyidir esiniz cocuk sever, cocuk size muhteşem bir hediye olur. Eşinizle aranızda sorun vardır, adam evde sorumluluk alan biri değildir o cocuk tum yüküyle senin omuzlarinda olur. Eziyet olur. Adam gezmeyi tozmayi sevendir cocuk ayak bağı olur adam.kendini disari atar gibi. Aileler konusunda yakınsa ve ilişkiniz iyise bakılır ki super olur, iliskileriniz ailelerle iyi değildir bakıcı bakar. Duzenlisinizdir, sakinsinizdir evdeki isleri halleder cocuga tek bile bakarsınız. Panik korkan ve tembel iseniz evdeki hic birseye yetişemez cocugada tek bakamazsıniz. Daha yazmayim yani evlilik yapiniz ve şartlarınız çok onemli bana gore

Bunlar çok genel sorular çünkü herkesin evlilik dinamiği, ailelerine mesafesi, yaşadığı şehir ve calisip çalışmadığı farkli dolayısıyla size uygun cevapları sartlariniza göre alırsınız. Evliliğiniz iyidir esiniz cocuk sever, cocuk size muhteşem bir hediye olur. Eşinizle aranızda sorun vardır, adam evde sorumluluk alan biri değildir o cocuk tum yüküyle senin omuzlarinda olur. Eziyet olur. Adam gezmeyi tozmayi sevendir cocuk ayak bağı olur adam.kendini disari atar gibi. Aileler konusunda yakınsa ve ilişkiniz iyise bakılır ki super olur, iliskileriniz ailelerle iyi değildir bakıcı bakar. Duzenlisinizdir, sakinsinizdir evdeki isleri halleder cocuga tek bile bakarsınız. Panik korkan ve tembel iseniz evdeki hic birseye yetişemez cocugada tek bakamazsıniz. Daha yazmayim yani evlilik yapiniz ve şartlarınız çok onemli bana gore
Ben ve eşim sorumluluk sahibiyiz şükür, inşallah bizde o tarz sorunlar olmaz 🙃

Evlenir evlenmez hamile kalmışım, planlı değildi. Biz öncesinde de beraber yaşadığımız için kıyaslama yapabiliyorum çocuk öncesi/sonrası diye. Bizim için hiç zor olmadı, kızım gerçekten çok uslu, kolay bir çocuktu. Çocuktan önce gezin, tozun takılın derler ya biz onu hamileliktede kızım doğduktan sonrada rahatlıkla yapabildik. Çok şanslıymışız. Eşim çok yoğun çalışıyordu, ben evdeydim ama hiç bir zaman çocuğun tüm yükü bende diye hissetmedim, elinden geleni fazlasıyla yaptı bir baba olarak. Benim eşimle olan ilişkim hiç yıpranmadı çocuktan ötürü. Burada bazı konularda okuyorum, hamilelikten sonra eşimin tavrı değişti diye, çok şaşırıyorum, ne kendi ailemde, ne etrafımda böyle triplere giren adamlar görmedim.

Babalar çocuğun bakımında kendine düşen rolü düzgünce üstlendiğinde bunun ne kadar yorucu ama bir o kadarda huzur verici olduğunu farkediyorlar. O zaman eşlerini daha iyi anlayıp her zorluğun üstesinden beraber gelmeyi öğreniyorlar. Altını çizmek istediğim şey “eşim bana çok yardım eder sağolsun” kalıbı değil asla. Anne- baba arasında gerçek bir iş bölümünden bahsediyorum. Adam emziremez ama sonra gazını çıkarttırabilir. Bu bebeğin gelişimi içinde çok önemli bir şey. Annesiyle kendini aynı kişi sanan bir bebek için baba ilk sosyalleşmedir. Bunu düzgünce yapmak bebeğin gelişimi için çok önemlidir.
Çok güzel açıklamışsınız, teşekkürler 🙃

Zorlu bir hamilelik yaşadım, ilk haftalarda kanama ve tedirginlik dolayısıyla cinsellik hiç yaşamadık hamilelikte. Son 2 ay da erken doğum riski vardı. O ara eşim sahte bir hesapta birkaç kızla normal sohbet etmiş ama uzun uzadıya. İş haricinde de hep evdeydi. Bütün temizlik çamaşırı işi o yapıyordu. Sahte hesap meselesi beni derinden sarstı. Cinsellik olsa bilmiyorum daha mı kabul edilir olurdu .. neyse doğum sonrasında kayınvalidem yüzünden en büyük kavgaları yaşadık. İlk 9 ay rapor ile kendim baktım.
Sonra kayınvalidem baktı eşim bakıcıya para veremeyiz dedi. Öğretmenim ben okulda kime desem babaanesi bakıyor diye herkes aman iyi çok iyi dedi. Bakıcı konusunda hepsi olumsuz konuştu. Bana kalsa 2 yaşına kadar çocuğa annesi bakmalı kesinlikle. Oğlum şu an konuşmuyor. 29 aylık babaannesi ve babası yüzünden TV ve video bağımlılığı oldu nerdeyse. Sırf kilolu olsun diye fazladan yedirmeye çalışıyor oğluma ve geçen gün kustu bu yüzden oğlum. Bir şey desem küsüyor. Bir anda çekip gidiyor. Babamın işinde çalışmadığım için de öyle durumlarda çaresiz kalırım.
Bizim için zor bir süreç.
Ayrı yataklarda yattık bir süre. Onu düzelttik çok şükür.
Robot süpürge ve kurutma makinesi kesinlikle olsun. Özellikle kışın çamaşır kurutma sorunu birikti sorunu olmuyor. Ve büyük temizlik için kesinlikle yardımcı gelsin.

Büyüdükçe azalarak bitiyor.
Midesi hassas böylelerinin.
Oksurse kusardi, ağlasa kusardi, yemeği beğenmez kusardi, boğazına azıcık takılır kusardi, lokma büyük gelir kusardi.
Legenle başında beklerdim.
Ama durduk yere kusmuyor di mi?
Aynı ya birebir aynı, bütün bu kusmalar bizde de var. Mutfakta dolapta , oturma odasında koltuğun altında ,yatak odasında dolabın içinde minik leğen var bizimde 🤭

Okurken şunu da düşündüm, babamda reflü , domates ve baharat yiyemez midem kötü oluyor diye. Benim kızda domates ve domatesli yemek yemez. Acaba midesi rahatsız olduğu için mi? Ben sevmiyor diye düşünmüştüm ama tüm çocuklar ketçap yer mesela benimki bir kez yedi bir daha asla yemedi. Sizde var mıydı böyle farklı besin seçmeler? Bu arada bilerek kustu bir iki , özellikle anneanne de iken ,direk umursamazlık moduna girdik kesti onu.

Back
X