Evlilikte fedakarlik yaparmisiniz ?

Eşim de yaptığı için evet yaparım ama enayilik ayrı fedakarlık ayrı, ikisini ayırmak gerek, kırmızı çizgilerimin dibine kadar fedakarım

fedakarlık olmazsa olmaz bırsey bence ıyı ve kotu gun ıcın evlenıyorsunuz ama ne için fedakarlık yaptıgınızda önemli bence...
yanı benı aldatan bana şiddet uygulayan, her gun kötü söz söyleyen (kavga anında söylenir bazen kastım onlar değıl), benı ailesine ezdiren bir adam için fedakarlık yapmam.
sevmediğim hoşlanamdığım birine yapmacıktan sıcak davranamam.. ister anası ister bacısı olsun farketmez...

Örnek vereyim kv, kb ya da görümceye bi sorun olduğu zaman ağzımı açmam susarım. Çünkü eşim benim vereceğim cevabın 10 katını verir, onları -ben haksız olsam da- yerin dibine sokar beni ezdirmez. O yüzden ben hiiiiç kötü olmam kimseyle. Sanırım bu fedakârlık değil. Çünkü eşim sessiz olsaydı ağzını acmasaydi benim ağzım kapanmazdi. Fedakarlık yapcam diye kendimi ezdirmez kaplan gibi atlardim üstlerine.

Ama eşimin "Aman hayatım idare et" dediği durumları da idare ederim. Çünkü o bana hiç bi zaman uç bi konuda idare et demez. Diyorsa bi bildiği vardır. Bu fedakarliksa evet bunu yaparım. Çünkü eşim mantıklı bir insandır ve benden öyle saçma fedakarliklar beklemez.

Fedakarlıkla;zorla katlanmak,kendini ezdirmek,bir köşeye sinerek sessizce beklemek arasında dağlar kadar fark vardır.esiniz zor durumdadır maddi manevi kendi elinde olmayan sebeplerden; sonuna kadar arkasinda sağ gibi durmak, her zorlukta yanında olmak ,sevgiyle ona sarılıyor olmak fedakarliktir.ama sizi aldatır ,evin rızkını orda burda yer, şiddet uygular ve siz buna ses çıkarmazsanız bu fedakarlık değil çaresizlikten kendinizden ödün vermektir.

Fedakarlıklar karşılıklı ise bir anlamı ve işlevi oluyor buna dikkat ettiniz mi? Mesela evlendikten sonra kadınlar bekar hayatlarındaki gibi serbestçe aklının estiği yere aklının estiği yere gezmeye gidemiyor ya da bebek olduktan sonra kendine daha az zaman ayırıyorsa, eşleri bunun neresinde? Eşler bekar hayatındaki gibi kapıyı çarpıp çıkıyor mu? Bebekle hiç ilgilenmeyip tamamen kadına bırakıp sosyal medya da ya da maçlarda mı vakit öldürüyor? Özellikle her iki taraf çalışıyorken tüm ev işlerini kadın mı yapıyor? Fedakarlık ve ötesinde haksızlık bana göre budur. Hakaret ya da kötü muamele fedakarlık olarak nitelenemez/ niyetlenmemeli. Erkekler alışıyor sonra

evlilikte fedakarlık yapılır tabi ki. ama hizmetçi gibi kaynananın işini yapmak fedakarlık değil salaklıktır. 21 yaşındasın. bundan daha 'hoş' dertlerin olabilecekken tek derdin kaynana. allah kolaylık versin.

Yerine ve duruma gore degisiyo. Bazi seyler hosunuza gitmez ama yanlista degildir idare edersiniz. Ama yanlis biseyde taviz vermem ve hep empati kur derim. Sen bana bunu yap diyosun sen yapar miydin vs diye. Kendi kaldirabiliyosa tamam yaparim derim. Ama burnundan da getiririm. Sanirim bu yuzden bisey diyemiyo esim. Cunku intikamim 2 kat agir olur

tabi ki ufak ufak fedakarlıklar oluyor.Arkadaşlarının hanımlarıyla görüş, ailesini idare et. uyumlu olmaya çalış falan filan. kayınvalide laf sokar odaya çağırırım herifi güle güle gelir beni de güldürür gider. yediğim lafla edemediğim şikayetle kalırım. bu da benim serseri serbest stilim.

Fedakarlık tek taraflı olmaz sürekli bir taraf ödün vermez
karşılıklıdır evlilikte bu işler enayiliğe de fedakarlık demeyelim lütfen
aldatmanın , şiddetin , psikolojik şiddetin , sürekli eş tarafının pohpohlanması fedakarlık değil yalnız

İhanet hariç eşimle can kan olurum yapısını biliyorsam ailesine yem etmem hayatta gösteririm gerçeği öyle ay dolduruşa geldi bosanayim demem doğrusu da bu bence
Dolduruşa geldiğinde tabiki hemen boşanma ama. Senin üzerine geldiğinde tepkin ne oluyor nasıl idare ediyorsun ?

Aleyküm selam. Fedakarlık için çok yorum yapamayacağım çünkü evliliği unuttum
Elbette yapılır ama herkesin sınırları farklı. Bir arkadaş son peynir lokmasını ona veririm demiş, benimki de o hesap. Kendi anne-babama, kardeşime nasıl davranıyorsam onlara da öyle davranırım, kimse daha fazlasını beklemesin. Evlenirsem:)

Yaparım yapıyorum da çok maddi olarak dara düştüğümüz zamanlar oldu hala oluyor asla şunu al bana diyemem kiyamam çünkü ama gidip ailesine hizmetçilik yapamam 1 liram varsa yarısını veririm 1 ekmegin bölüşürüm gibi ama ailesinin dolduruşuna gelen adamla uğraşmam hele fedakarlık hiç yapmam

Ortada bir hata varsa asla tolere edilmemeli. Çünkü hata telafi edilmeden yol alınırsa evlilikte çatlaklar oluşur. Şimdiye kadar eşime fedakarlık yaptığım her konu benim çıkarıma uygun konulardı. Onu mutlu edecek ama bana zararı olmayacak konulardı. Fedakarlık yaptığım bir konuda kendimden feragat ediyorsam , orda yanlış yapıyorum demektir.

Fedakarlık kavramı kişiden kişiye değişir. Kimsenin evliliği sizin evliliğinize örnek teşkil etmemeli. Sizin evliliğinize fedakarlığıniz a dir bizim evde b dir. A bana uymaz b size uymaz.

ilk evliliğimde 4 sene fedakalıkta bulundum
ikinci evliliğimde bulunmuyorum pek
eşimin benden beklentisi yok ailesi konusunda
kendisi ile de ilgili beklentısı yok
mutlu olalım yanında olayım yeter
bana zorla bırsey yaptırmaz, ben de ona aynı sekılde

e konu aldatma, şiddet kumar içki olsa bun akatlanmak benım ıcın fedakarlık olmazdı ayrlırdım

Eğer fedakarlık yapıyorsanız bu sizin üzerine yapışıyor sanki görevinizmiş gibi algılanıyor hiç gerek yok o yüzden.
Sonrasında yapmasaydın kendin istedin de yaptın deniyor.

Peki eşin senin duruma müdahele etmene kızıyor mu
sorunlarını sen ailesi ile konussan

benim eşim de bana haklısın der ama gidip de ailesine bunun konusunu etmez
ancak bir ortam olursa orada eşim haklıydı siz haksızdınız der

ama ben rayhatsız oldugum konuları kv deme direkt soylerım
sen burda hatalısın vs vs diye
eşim agzını acıp da bana tek kelıme etmez

hatta kendisi der, sen soyle rahatsız oldugun birsey oldugunda benı aracı etme der

Eşimin yanında kendimi savunduğum çok oldu pek ses etmez hatta ablalarima karşı da kendini savun diyor. Yüzüme de hep haklısın der ailesine gelince çok baskın karakterlri var eşime kendilerine eşim haklida olsa kendini savunamiycak bı mesafe bırakmışlar. Onun için arada savunuyor arada susuyor bende konuştuğum zaman kötü oluyorum eşime patliyorum sen niye beni konusturuyon niye seslerini kesmiyon diye hatta ağza alinmiycak kelimeler kullanyorum esime. En son o da bana patlıyor birbirimize giriyoz bizde olay bu çözüm bulamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…