Evlilikte fedakarlik yaparmisiniz ?

İnsan yaslandıkca bencillesiyor .Kötü anlamda degil kendi degerleri sınırları,prensipleri oluşuyor..Fedakarlık yapmayın ,yaparsanızda az olsun .

ve aleykumselam. duruma bagli.. ödün verilecek sey var verilmeyecek sey var..

Esimin suan maddi durumu pek iç acıcı degil ben ise bunu hic dile getirmiyorum hep olumlu konusuyorum.Ihtiyacim varken bile yok diyorum vb.(bana gore fedakarlık yapiyorum zordayken onu uzmuyorum)
Ama maddi durumu fark etmeden(iyi yada kotu) esim ailesine beni ezdirse asla fedakarlık yapmam.
Yani fedakarlık konusu bana gore değişir..Imtihan dairesinde ki sorunlara fedakarlık yaparım yani maddi durum zorluğu örneğin hastalık örneğin psikolojisi bozuktur bu zamanlar icin amenna ama keyfi sacma seylere yapamam (aile konuları ozellikle)

Cok sevse sizi yok saymaz ailesinin karsisinda
Hadi diyelim ki cok seviyor
Sevgi her seyi cozmuyor, olmayan seyleri yerine koymuyor.

Evlilik fedakarliktir tabiki eşinizle sizin için yapıyorsa o fedakarlığı sizde ona karşı yapmak zorundasınız bence

Başlığa yönelik yazıyorum evet çok fedakarlık yaptım.Kazığı da Allah ‘na kadar yedim!

Fedakarlık yapılır ama karşılıklı olur.
Ama bahsettiğiniz konu aldatılmak ise ben ayrılırım. Şiddet ise yine ayrılırım.
Ama maddi açıdan sıkışırsak idare edebilirim benim için fedakarlık budur.

İyi de bu anlattığınız şeyler fedakarlık değil ki. Kocası aldattığı halde "fedakarlık" yaptığını düşünerek boşanmayan kadın enayidir kabaca. Adam seni karısı yerine koymuyor, başka kadınlarla duygusal/cinsel birliktelik yaşıyor, sen de bunu gururuna yedirip ayrılmayarak "fedakarlık" yaptığını zannediyorsun. Asıl fedakarlık o adamı bir güzel sepetleyip, çoluğun çocuğun da varsa onlara güzel, huzurlu bir ortam sunmaya çalışmaktır. Aldatmak alışkanlıktır zira, kolay kolay da toparlanmıyor. Kayınvalidemden, görümcemden çekeceğim de bir yere kadar; eşim arayı bulamayıp ailesini kayırıyorsa yallah ailesinin yanına. Kimseyi haklı olduğum halde sineye çekecek değilim, bunun adı da fedakarlık değil başka bir şeydir. Fedakarlığın TDK tanımını da yaparak konudan çekileyim.

Fedakârlık (Özveri): Bir amaç uğruna ya da gerçekleştirilmesi istenen herhangi bir şey için kendi yararlarından vazgeçme

Ne uğruna vazgeçiyorsunuz, kocanız sizin için hiçbir şey yapmazken?

Ama senin kınularında fedakarlık yok ki ezilme var. Çok fazla ezdiriyorsun kendini bu yaptığın fedakarlık değil dikkatini çekerim.

Bizim ilişkimizde fedakar olan eşimdir. Tabiki yerine göre ben de fedakar olabilirim :) yalnız kimse için ilişkimi bozmam ,üstte bir arkadaşımızın da yazdığı gibi ,eşimin tavrı önemlidir ..eşim için kimseye katlanmam ,direkt rest çekerim . Kimseyi hayatımda tutmak için uğraşmam .bana zarar veriyorsa yaptığı yoldan uğurlarım ..

eğer eşiniz tüm bu sorunların ceremesini size yüklemeyip sizinle birlikte yürüyorsa o yolda ona güveniyorsanız gerçekten tüm bu sorunlar hiçbişey değil.sevgi emek ister,evlilikte sevgi kadar mantık da büyük önem taşır.kayınvalideniz eğer size aşırı derece bir yükleniyorsa hakaret ediyorsa eşiniz de susuyorsa burada sizin fedakarlığınız hakettiğinden fazla.tabiki ilişkiler karşılıklı fedakarlık ister ama KARŞILIKLI.

Hayir bulunmam , bulunmuyorum

Siz fedakarligin anlamini yanlis biliyorsunuz bence

Benim icin evlilikta fedakarlik cok sevdigim son parcasi kalan peyniri kocama vermemdir , bunun disinda bahsettiginiz seyler fedakarlik degil
kesinlikle katılıyorum, fazlası durumlarda bir taraf 'feda' ederken diğer taraf 'kâr' ediyor çünkü.

Konuyu açan kişiler her olanı anlatamıyor ki anlatsa roman olur burda da kimse okumaz o konuyu o yüzden hepsi derdini özet geçiyor kimse kolay yuva kurmuyordur ki hemen yıksın

İhanet hariç eşimle can kan olurum yapısını biliyorsam ailesine yem etmem hayatta gösteririm gerçeği öyle ay dolduruşa geldi bosanayim demem doğrusu da bu bence

Beni yıpratan mutsuz eden şeylerde bulunmam ama öyle kolayda pes etmem herlde. Tamamen karşıma çıkan duruma göre değişir. Bide yıllar geçtikçe hatır mevzu artar bence. Ama bi şiddet aldtma falan değil. Mesela ben arkdşlarmn evllklerini biliyrm birbrlerine salak diyolar. Yada bağırıyolar. Bi evlilkte bunlar bana garip.

O benim aileme katlanıyor
Ben onun ailesine
Yoksa evliliğimiz yürümeZdi
Bence bu karşılıklı fedakarlık

Elbette evlilikte fedakarlık yapılır ama aldatıldığı halde boşanmamak fedakarlık değildir. Dayak yiyip susup oturmak fedakarlık değildir. Kocandan ve ailesinden psikolojik şiddet görmek ve ses çıkarmamak fedakarlık değildir. Alkolik, kumarbaz, uyuşturucu bağımlısı adamı çekmek fedakarlık değildir. Adam iflas eder yanında olursun, elini bırakmazsın mesela. Isı dolayısıyla bambaşka bir şehre gidersin. Çocuğu olmuyordur, dersin ki sevdiğim adamlayım. Çocuk olmasa da olur, en büyük fedakarliktir. Yani bile bile sana zarar veren adamla birlikte olmak fedakarlıkla eğer feda ettiğin tek şey kendi hayatındır.

Maddi konuda her fedakarlığı yaparım, almam giymem gezmem ama sosyal konularda asla. Ailesi bana laf edecek ben fedakarlık mı yapmış olacağım ya da adam aldatacak, ben susacak mıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…