Evlilikte fedakarlik yaparmisiniz ?

çöüm şu ;
ailesi hakkında eşine konusmayacaksın.
eşin senden uzaklasır benden söylemesi.

ailesi ile olan sorununu politik olarak sen halledeceksin.

ailesinin hatasını eşine mal etme.

sen gerektiğinde saygını bozmadan ver cevaplarını susacakları yeri bilsinler

benim eşime de ailesi haksızlık çok etti, benim eşim de sesini cıkarmadı ailem diye

bazı erkeklere göre haklarını savunmak aileye karsı saygısızlık olarak görülüyor

eşin de bu yapıda demek ki.yapacak birsey yok

Aynen vallahi benim eşimi degistirdigimi düsünerekten eşimi evlatliktan sildiler hatta. Esimde evin tek oğlu çok kıymetli ve saygılı buyutmusler eşim buna rağmen sesini çıkarmadı ailesini kaybetmekten korkuyor çünkü karını bizim için savunursan seni evlatlıktan sileriz imajı verdiler. Bende ailesi sorun cikarmasn diye onlara iyi davranıyorum ama daha fazla her yaptıklarına katlanamiyorum hıncimi sinirimi hep ailesini kötülüyerek cikardim en son konumda anlatmistim birbirimze girdik hakliyken ailesinin tarafına döndü boşanma asamasina geldik onlar yüzünden . Artık sinirlerime hakim olamıyorum ailesini kibar kibar uyarmasindan bıktım seslerini kestirse evliligmzde onlar yüzünden yıpranmıycak.

ne kadar ekmek o kadar köfte. herşey eşe bağlı. ama ne olursa olsun biz bir bireyiz kimse için kimseye katlanmam kendimi zora sokacak fedakarlıklara hiç girmem.

benzer seylerı ben de yasadım
kibar uyarmayınca ne olacak biliyor musun
eşinin ailesi seni cok sevıyor sizin evliliğinizi desteklıyor ımajı cızmeye baslayacak ve bu daha da sınırını bozacak senın

benım eşimle de ailesi aylarca konusmadı, eşim benimle evlendi diye
annesi ablası babası ıkı kucuk yegenı bıle tavır aldıve bu tavır hala da sürer

kv eskıden cok canımı sıkacak seyler soylerdı, eşim sessiz kalırdı
ben de eşimin basının etini yerdim :)
eşim gereği gorse de ne onları kırardı ne de beni.

birgün eşim ailesine oyle bır cephe aldı ki
ortalıgı yaktı yıktı
çok fena tartıstılar

sonra ne oldu bılıyor musun
kv hergun benı arayıp canım kızım canım yavrum demeye basladı:)

ben onların gercek yuzunu gormustum eşimin tepkısınden snr böyle rol yapmaları daha da canımı sıkıyor oldu

ben de acık acık soyledım, ben sizden soğudum davranıslarınız yapmacık dıye :)

şimdi ne onlar arıyor soruyor benı ne de ben onları
senede bir iki kere anca gorusuruz

eşine konusma, uzaklastırırsın
ailesini konu dahi etme
yoklar gi,bi davran

Benim eşimin ailesi de bir garip ya eşimle olan bagdanmidir artık eşime nekadar göz dağı verseler de eşimi görmeden asla yapamazlar benim eşim korkuyo sadece. Üstümüze geliyorlar geliyorlar eşimle benim aramin iyi olduğunu hissteklerinde canım kızım yavrum bir görsen el üstünde tutuyorlar beni ama patladiklari zamanda ağır konuşuyorlar genel anlamda da kızım yavrum seni çok seviyoruz diyerek geciriyorlar ve sevgileri bana da çok samimi geliyor ama hal ve harekerlerime dikkat ediyorum ne olur ne olmaz yine patlarlar diye mesafemi koruyorum. Bir değişikler ya çözemedim ben . Bu patlamanın etkisinde 5 tane görümcem var . Tabi bana konustuklarini haklı çıkarmaz da

Bir insanın eşine ve yuvasına fedakarlık yapması için önce karşısındaki insan bunu hakediyor mu onu iyice istişare etmesi gerekiyor.Yani gerçekten değer mi ? Ben fedakarlık ettikce kendimden taviz verdikçe eşim şımarıp daha da başıma mı çıkacak yoksa bana minnet mi duyacak hatalarını birdaha tekrarlamayacak mı bundan emin olmak lazım.

Şu da benim kanaatim ki biz insanlar başkalarına akıl verirken çok cömertiz de olay kendi başımıza geldiğinde öylece kalakalıyoruz , Asarım keserim boşarım görüşmem diye verdiğimiz akılları kendi başımıza geldiğinde naparız gerçekten bilmiyorum . Şuanki psikolojiyle o an bambaşka olabilir.

Not:herkes evliliği için yuvası için fedakarlık yapar ve yapacaktır.Kolay kurulmuyor düzen . Kendinizi saf sakın sanmayın

Fedakarlık benim göbek adım.
Sadece evliliğimde değil genelde insan ilişkilerimde ailemde de böyleyim ben..

Arabaya sığmayıp yürüyerek gidecek bir kişi oluyorsa o ben olmalıyım.
Sandalye azsa tabureye oturacak kişi ben olmalıyım.
Şemsiye yetmiyorsa yağmurda ıslanan kişi ben olmalıyım.
Başka türlü içim rahat etmiyor öyle manyak bir yapım var.

Bu duygu durumuna sahip biri evlilikte yaptığı fedakarlıklara hiç girmesin bence dimi?

Pskopatmisin kızım:) canın isteğinden mi bukadar fedakarlik :))

tamam biz mecburluktan yapiyozda sen bildigin seve seve yapiyosun

Aslında çok seve seve yaptığım söylenemez.
Bu duydu durumum beni yıpratıyor hatta isyan ettiriyor.
Çünkü kıymetiniz yok.
Bencil insanların daha değerli olduklarını hep söylerim mesela.
Ama olamıyorum benim üstüme yakışmayan bir elbise bu bencillik sanki..

Bulunuyorum. Eşimin beni çok kırdığı ve çokk kk üzdüğü anlar oldu. Katlandım. Çünkü boşanma bundan daha iyi olmayacak.
Bu arada eşimin de katlandığı şeyler var belki de benden daha coktur
Major bişey (evini gecindirmekgesağlık namussuzluk yaparsa kumar alkol vs gibi kötü alışkanlık vs) olmadıkça katlanmalı bence.
Burda herkes herseye bosa diyor hayret ediyorum

Bir insan seviyor,seviliyorsa eşinden değer görüyorsa vs.hayat ne çıkarır karşımıza bilemem ama fedakarlık yaparim.karsidakinin hak ettiğini düşündüğüm sürece onun için yaparim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…