EVLİLİKTE HARCAMALAR-BÜTÇE AYARLAMASI ?

soyleolric

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2013
95
18
48
Samsun
Merhaba arkadaşlar.
Başlığa ne yazacağımı pek bilemedim.
3 yıldır çalışıyorum ve yalnız yaşıyorum.
Şu an da evlilik yolunda ilerleyen bir ilişkim var.
Bu sene sonu artık 2 kişilik bir hayatım olacak Allah nasip ederse.

Şimdi ben şunu sormak istiyorum çalışan arkadaşlarıma :
Evlendikten sonra maaşları nasıl yönetiyorsunuz?
Öncelikle şunu da söyleyeyim maaş kartımı eşim olacak insana vermeyi filan düşünmüyorum eğer böyle bir öneriniz olacaksa :)
Açıkçası yalnız yaşadığım ve maaşımı istediğim gibi harcadığım kimseye bir açıklama yapmak zorunda olmadığım için, şu dönemden sonra biraz zorlanacakmışım gibi geliyor da , tecrübeli arkadaşlarımdan fikir almak istedim.

Mesela maaşlar çekilir, borçlar giderler vs düşülür,sonra herkes ihtiyacı kadar ortak havuzdan para mı alır ? Açıkçası çok da konuşulması hoş bir durum değil ama..
Siz kendi tecrübelerinizi yazarsanız çok sevinirim .
Teşekkürler :)

bende merak ediyorum nişanlıyım allah nasip ederse eylülde düğünüm olacak ve biz kredi çekip ev almayı da düşünüyoruz

bende merak ediyorum nişanlıyım allah nasip ederse eylülde düğünüm olacak ve biz kredi çekip ev almayı da düşünüyoruz
Hayırlı olsun sizin nişan varmış en azından işin içinde. Biz de henüz o da yok :) Biz de Ekim sonu gibi düşünüyoruz. Ve aileleri karıştırmayı pek düşünmüyoruz düğün giderleri için. Haliyle bizim de kredi işi olacak :)

Merhaba arkadaşlar.
Başlığa ne yazacağımı pek bilemedim.
3 yıldır çalışıyorum ve yalnız yaşıyorum.
Şu an da evlilik yolunda ilerleyen bir ilişkim var.
Bu sene sonu artık 2 kişilik bir hayatım olacak Allah nasip ederse.

Şimdi ben şunu sormak istiyorum çalışan arkadaşlarıma :
Evlendikten sonra maaşları nasıl yönetiyorsunuz?
Öncelikle şunu da söyleyeyim maaş kartımı eşim olacak insana vermeyi filan düşünmüyorum eğer böyle bir öneriniz olacaksa :)
Açıkçası yalnız yaşadığım ve maaşımı istediğim gibi harcadığım kimseye bir açıklama yapmak zorunda olmadığım için, şu dönemden sonra biraz zorlanacakmışım gibi geliyor da , tecrübeli arkadaşlarımdan fikir almak istedim.

Mesela maaşlar çekilir, borçlar giderler vs düşülür,sonra herkes ihtiyacı kadar ortak havuzdan para mı alır ? Açıkçası çok da konuşulması hoş bir durum değil ama..
Siz kendi tecrübelerinizi yazarsanız çok sevinirim .
Teşekkürler :)

Tecrübe konuşuyor :)

Maaş kartınızı eşime vermek istemiyorum demişsiniz. Bence eşinize karşı bi ön yargınız var ya parayı yönetemeyeceğini düşünüyorsunuz ya da sizi mağdur edeceğini.
Evlendiğim günden beri maaş kartım eşimdedir. Eşimin kredi kartı da bendedir :) Para için hiç mağdur olmadım. Aksine borçlar ödenir. Gezeriz tozarız vs. Hiç bir kısıtlama getirmez eşim bana. Maaş kartım onda olmasına rağmen ondan gizli birikimim var. Ev alırken peşinat yapıcam vs. Eşim kızmaz şaşırır aksine. O benim karttan neler almış bizim hatun helal olsun der güler geçer:)
Bu maaş yönetme işi bence karşılıklı anlayışı bağlı. Masrafları karşılayın paylaşın eğer harçlık almak hoşunuza gitmezse.

Tecrübe konuşuyor :)

Maaş kartınızı eşime vermek istemiyorum demişsiniz. Bence eşinize karşı bi ön yargınız var ya parayı yönetemeyeceğini düşünüyorsunuz ya da sizi mağdur edeceğini.
Evlendiğim günden beri maaş kartım eşimdedir. Eşimin kredi kartı da bendedir :) Para için hiç mağdur olmadım. Aksine borçlar ödenir. Gezeriz tozarız vs. Hiç bir kısıtlama getirmez eşim bana. Maaş kartım onda olmasına rağmen ondan gizli birikimim var. Ev alırken peşinat yapıcam vs. Eşim kızmaz şaşırır aksine. O benim karttan neler almış bizim hatun helal olsun der güler geçer:)
Bu maaş yönetme işi bence karşılıklı anlayışı bağlı. Masrafları karşılayın paylaşın eğer harçlık almak hoşunuza gitmezse.

Kesinlikle öyle bir ön yargım ve ya parayı yönetemeyeceği gibi bir düşüncem yok. Sadece bana pek hoş gelmiyor. Bilemiyorum belki de zamanında çevremden gördüğüm kötü örneklerin bilinçaltıma işlemesiyle alakalı :) Teşekkürler :KK25:

Verme kartını eşine aranızda anlaşıp ortak havuz oluşturun ki bana o da saçma gelir evin masraflarını bölüşün en güzeli

merhabalar. bende kartının sende bulunması taraftarıyım. bizde de paylaşım ev giderleri günlük masraflar ve çocukların masrafları eşim tarafından karşılanır. benim maaşım yatırım olsun diye biriktirme sandığına ve kredimize gider. kalan para da bana kalır sormaz ne kadar kaldığını. bende çocuklarla sinema gezme vs öyle harcarım . bence giderleri paylaşmalısınız

Hiç düşünmeyin kızlar böyle şeyleri. Kendiliğinden oturuyor herşey yerli yerine.

evlendik ilk ay maaşımızı aldık bi defter yaptık her seyf bi aya ait gelenler bi kenarda giderler bi kenarda herkes harcadıgını yazar hala ev kirası , faturalar , arabnın kredisi eşimin maaşından , mutak giderleri benzin benim maaşımdan karşılandı harçlıklarımızı ayırdık kalanda eşimin o zman altın hesabı vardı orda biriktirmeye başladık... biz bunu hiç evlenmeden önce konuşmadık evlendıgımız ve maaşımızı aldıgımız ilk ay konuştuk boyle boyle yapalım deidk yaptık...

Merhabalar,

Tek kredi kartı kullanıyoruz (ek kart ile birlikte)
ikimizde faturaları, mutfak masrafını, alınan eşyaları, hediyeleri tek karttan alıyoruz.
Ay sonunda kredi kartını ve kredimiz var, eşim ödüyor. yetmeyince tamamlıyoruz.
Geri kalan bir kısmını ortak hesabımız var onda değerlendiriyoruz.
Çünkü benim abimler ayrı bütçe yapmışlar 25 yıllık evliler. Gelin hanım kendi arabasına aldığı mazotu sadece kendisi için kullanıyor. Çocuk masrafları ev ihtiyaçları abimde. bu da ailede sen-ben olayını doğuruyor.
O yüzden senin paran benim param olayı ilişkileri yıpratıyor.
İnşallah sorunsuz oturtursunuz.
Şimdiden mutluluklar

tamamen eşinin tavrına bağlı.nişanlıyken bazı yönleri gizli kalabiliyor.iyi niyetle hemencecik kartı eline tutuşturma derim.ben çok sıkıntı yaşadım tam 10 yıl en son baktım adam resmen benim maaşıma ve bana hükmediyor ve iyilikle de vazgeçeceği yok.Bağır çağır kartı aldım maaşın bir kısmını kendime ayırıp geri kalanı yine ortak bütçeye atıyorum.artık bana eskisinden daha çok saygı duyuyor:sinirli: demek bazısı da bu dilden anlıyor.hanımefendilik ayağına yatıp paranı teslim etme ölç biç baktın iyi niyetli ve saygılı o zaman sen de yüreğini ve cüzdanını sonuna kadar açarsın:KK52:

Back
X