- 20 Eylül 2025
- 109
- 66
- 13
- 27
- Konu Sahibi kataraktpenguen17
-
Bu dediğiniz hastaneye gidip dünyada hiç sağlıklı insan yok mu demek gibi.Selam hanımlar;
Bir süredir buranın sıkı takipçilerinden biriyim, daha önce de paylaşım yaptığım yorum yaptığım oldu
Genel olarak bir derdim var başlığı altında takıldığım için mi bilmiyorum ama evliliklerinden eşlerinden muzdarip aşırı çok insan var (korkunç derecede) Okuduklarımın beni korkutmaya başladığını fark ettim, herkese mutlu ve huzurlu bir evlilik hayatı diliyorum hatta sorulmuş birşey olunca da cevaplamaya- fikrimi söylemeye çalışıyorum ama bilmiyorum kendim için dahi acaba süreci biraz ileriye atsam mı gibi düşünmeye başladım...
Kısmen -genç-bir arkadaşınız olarak yazıyorum, mutlu evlilikleri olan gıptayla bakabileceğimiz güzel hikayeleri olanlar var mı, bunu sürdürmek için ne yapıyorsunuz-neler yapmak gerekir?
Valla evli olan da pişman evli olmayanda pişman çocuğu olanda pişman olmayanda pişman sonuç olarak herkes herşeyden pişmanSelam hanımlar;
Bir süredir buranın sıkı takipçilerinden biriyim, daha önce de paylaşım yaptığım yorum yaptığım oldu
Genel olarak bir derdim var başlığı altında takıldığım için mi bilmiyorum ama evliliklerinden eşlerinden muzdarip aşırı çok insan var (korkunç derecede) Okuduklarımın beni korkutmaya başladığını fark ettim, herkese mutlu ve huzurlu bir evlilik hayatı diliyorum hatta sorulmuş birşey olunca da cevaplamaya- fikrimi söylemeye çalışıyorum ama bilmiyorum kendim için dahi acaba süreci biraz ileriye atsam mı gibi düşünmeye başladım...
Kısmen -genç-bir arkadaşınız olarak yazıyorum, mutlu evlilikleri olan gıptayla bakabileceğimiz güzel hikayeleri olanlar var mı, bunu sürdürmek için ne yapıyorsunuz-neler yapmak gerekir?
yok genel anlamda açılan konu başlıklarının altında yorumlarda da insanlar başından geçenleri söylüyor ama herkes olumsuz bir güzel şey görmüyorum veya bana denk gelmedi o yüzden o şekilde söyledim yoksa bu konu başlığının altına saçma olur tabiki biliyorumBir derdim vara gelip mutlu evlilik hikayelerimizi yazmıyoruz doğal olarak. Anlamsız olur. Buradaki konulardan yola çıkarak da çoğu evlilik kötü sonucuna varamazsınız, varmamalısınız.
Gerçek hayatta, çevrenizde de mi evlilikler kötü? Benim çevremde genelde mutlu evlilikler var mesela. O yüzden mutsuz ve sorunlu evliliklerin oransal olarak az olduğunu düşünüyorum.
anlıyorum demek istediğinizi, benim genel yaptığım çıkarım da bu şekildeBu insanın kendini kandırıp kandırmadığıyla alakalı bir durum. Emin olun burada korkunç şeyler anlatan insanlar o korkunç şeyleri nişanlılık sevgililik döneminde görmesine rağmen evlenememe korkusuyla devam eden kişiler. Öncelikle şu fikri kabul etmek gerek. Herkes evlenmek zorunda değil. Hayatımı bu insan şuan olduğumdan daha huzurlu hale getirecekse evlenmeliyim denmeli. Sürekli kavga ettiğin ayrılıp barıştığın daha da fenası küfür hakaret işittiğin bir insanla şuan olduğundan daha huzurlu olman mümkün değil. Bunun dışında iyi insan olması da yeterli değil. Aynı dili konuşmadığın normalde iyi ama kavgada bambaşka bir insana dönüşen biriyle de evlilik cehenneme döner. İşte esas önemli nokta bunlara gözünü kapatmamak. Dikkat ederseniz o korkunç evliliklerin anlatıldığı konularda konu sahipleri hep şöyle başlar cümleye "eşim normalde çok iyi bir insandır..." Yorumlarda da insanlar eşin iyi değil önce buna uyan diye dil dökerler ama linçliyorsunuz damgası yerler. Kendi hayatına kör olmak kadar kötü birşey yoktur. Zararın da neresinden dönülse kardır. Bunun dışında gerçekten sevdiğin değer verdiğin kişiden aynı derecede değer görmek sevilmek gerek. Beni seviyor diye kendini kandırmanın da sonuçları kötü olabiliyor. Yani esas tema "gözünü açmak" bu hallolursa gayet sağlıklı bir evliliğiniz olabilir.
daha çok iyileşen insan görememek gibi ne bileyim belki ben çok olumsuzluğa denk gelmişimdirBu dediğiniz hastaneye gidip dünyada hiç sağlıklı insan yok mu demek gibi.
Derdini anlatan birine mutlu hayatımızı anlatan bir cevap yazmak saçma ve kırıcı olmaz mı sizce de?yok genel anlamda açılan konu başlıklarının altında yorumlarda da insanlar başından geçenleri söylüyor ama herkes olumsuz bir güzel şey görmüyorum veya bana denk gelmedi o yüzden o şekilde söyledim yoksa bu konu başlığının altına saçma olur tabiki biliyorum
Ne kadar mutsuz evlilik varsa bi kadar da mutlu evlilik var tabi ki. Sadece doğru insan olduğundan emin olmak gerek, aşık oldum diye körü körüne evliliğe yürürsen eğer, o evlilik içinde sürprizlerle karşılaşır mutsuz olursun tabi. Bence arkadaşlık sevgililik ve nişanlılık süresini uzun tutmak da fayda var. Bu süreçde müstakbel eşin ve ailesiyle aşağı yukarı hangi konularda sorun yaşayacağını anlıyorsun. Ben eşimle lise arkadaşıyım 2015 den beri hayatımda, o zaman neyse hala o.Selam hanımlar;
ne demek istediğimi anladığınızı düşündüğümden daha fazla kendimi açıklamayacağım ama cevaplarınız için çok teşekkür ederimDerdini anlatan birine mutlu hayatımızı anlatan bir cevap yazmak saçma ve kırıcı olmaz mı sizce de?
Bence doğru insana denk gelmek le alakalı ve bu platform insanlar bi sıkıntısı varsa anlatır o yüzden bu kadar olumsuz evliliklere denk geldin ona göre yargılama eşimle severek evlendik bi kızımız oldu şimdi Allaha şükür hersey çok güzel ilerliyor sevgin saygın sadakatin olmali karşılıklı anlayış olmalı ben eşimin yanında sanki küçük bi kız çocuğu gibi hissediyorum kendimi Allah herkese mutlu evlilik nasip etsin inşallah çevremde de mutlu evlilikleri olan çok insan varSelam hanımlar;
Evet var tabi kiSelam hanımlar;
boşanmış bir kadın olarak bir kaç mutlu hikaye dinlemek isteriz :)Bir derdim vara gelip mutlu evlilik hikayelerimizi yazmıyoruz doğal olarak. Anlamsız olur. Buradaki konulardan yola çıkarak da çoğu evlilik kötü sonucuna varamazsınız, varmamalısınız.
Gerçek hayatta, çevrenizde de mi evlilikler kötü? Benim çevremde genelde mutlu evlilikler var mesela. O yüzden mutsuz ve sorunlu evliliklerin oransal olarak az olduğunu düşünüyorum.
Uzun uzun anlatmaya gerek yok aslında, her alanda ama her alanda adaleti elden bırakmayan çiftler mutlu oluyor. Ki mutlak mutluluk da yoktur çünkü kusursuz insan yok. Biraz ondan biraz benden derken minimum sorunla evliliği yürütünce halloluyor bir şekilde.boşanmış bir kadın olarak bir kaç mutlu hikaye dinlemek isteriz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?