Evlilikte İletişimsizlik

hesna35

Guru
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2013
586
811
303
Merhaba sevgili kk hatunları
5 Yıllık evliyim.Bir tane çocuğum var Evlendigim günden beri eşimle iletişim problemi yaşıyoruz. Eve geldiğinde hic benle muhabbet etmez bir sey sorarım kısa cevaplar verir. Önemli bir konu olur hiç doğru dürüst anlatmaz. Çoğu şeyi diğer kişilere anlatırken öğreniyorum.Çalıştıgim yerde bir sorun olur anlatırım.Hic bi tepki vermez beni tesselli etmez. Ailesinin yanında daha cekilmez bir hal alıyor. Surekli beni tersliyor. Boşanmaktan başka çare var mı?

Evlenmeden önce nasıldı?
Öncesinde de varsa,şu an ne desek boş.

Hemen boşanmak pek mantıklı değil gibi. Konuşmayı denediniz mı? Ya da ona onun gibi davranın. Sizi azarladığında tepkinizi belli edin hemen kalbiniz yumuşamasın.

Boşanmak son çaren olsun.
Ama seni kaybedeceği korkusunu yerleştir içine.
Nasıl yapar,nasıl edersin sen tanırsın eşini yap.
Yavaş yavaş aklına sok sevmediğin huylarını.
Böyle başla bakalım.

Böyle degildi tabiki .Cocuktan sonra daha da kötüleşti. Böyle olacagını bilseydim asla çocuk yapmazdım Sevgim her geçen gün azalıyor Millete gelince muhabbeti gayet güzel.Bana gelince yok .Çocuguma çok üzülüyorum

Böyle bir eş 15 sene sonunda birden sevgi ve iletişim pıtırcığı oldu. Çok badireler atlattık. 20 yıl olacak yakınlarda evleneli. İki çocuk büyüdü. Kaldık mı biz bize. Pek muhabbetliyiz şimdi. Kendime bakıyorum. Kitaplarım, hobilerim, arkadaşlarım. Kimseye odaklı yaşamayın. Yıllar önce burayı dertlerimi yazmak için açmıştım. Utanıp yazmadım hiç. Çeiindim açıkcası. Saygıyı ve değeri yitirmediyseniz sabredin biraz daha.

Aynisindan bende de mevcut bir adet. Kelin ilaci olsa misali. Ne yapmali bilmiyorum. Karsima alip konusayim diyorum ama konusamiyoruz bile. Ama sen sunu yaptin ama sende boyle yaptinlarla devam edip duruyor bu konular. Bir cozume kavusturamiyoruz. Umarim biran once duzelirsiniz.

Ümit var yani.Kariyerli bir insan bende onun kadar olmasada iyi bir işim var . Sanki benimle sohbet etmekten zevk almıyor . Küçük goruyor gibi gelmeye başladı. Sadece cinsellikte beni sevdiğini söyler mesela kendime olan güvenimi zedelediğini düşünmeye başladım. Benden 9 yaş büyuk bu arada

sanirim ayni problemler herkeste var bende ayni durumdayim sonuc kavga ve annemlerde yattm aldim elime tlfnu dolaniyorum ole burda iste keske bi cozum olsada denesek

Evlilik terapisti oncelik olabilir bosanma fikrinden once.
Ya da bunu esinize anlattiniz mi?

Bide kaynimin karısı yengemizle yanı cok güzel sohbet eder. Onla muhabbet ederken ögreniyorum bazı şeyleri.Bana geçistirerek cevap verir ona tüm ayrıntılarıyla anlatır. Herkesi memnun etmeye calışır, kırmaz. Benide öyle kırıyor.

Evlilik terapisti oncelik olabilir bosanma fikrinden once.
Ya da bunu esinize anlattiniz mi?
Evlilik terapistine gidecegini hiç sanmıyorum.Modern görünumlü eski kafalı bir adam .Çok fazla konuştum artık bıktım .Bende onunla sohbet etmek istemiyorum artık .olsada olur olmasa da olur diyorum. Ama böyle evlilik mi olur

Olmaz ..
Nereye kadar birseyler gormezfen gelinir ki?
Bu sefer sevgi ve saygi da bitecek...
Ev arkadasi moduna girilecek.

Olmaz ..
Nereye kadar birseyler gormezfen gelinir ki?
Bu sefer sevgi ve saygi da bitecek...
Ev arkadasi moduna girilecek.
Bir müddet sonra bomba gibi patlıyacaz bunu görüyorum aslında.Çocuğum için bu evliliği kurtarabilir miyim derdindeyim .Yada boşuna zaman kaybı bu ugraşım. .Boşansam maddi sıkıntı cekmem.Çocuguma kendime bakabilecek güçteyim.

Şimdiye kadar anlattıkların birebir uyuyor esime. Çocuklarımın büyümesini bekliyorum. Hala aynıysa bosanacagim. Boyle hayat geçmez.

Benim esim de sizin esiniz gibiydi...hatta paralel 2 cizgiye benzetirdim ikimizi...hicbir zaman hic bir konuda kesişmememiz konusunda...simdiki bu halimizden biri bahsetse inanmazdim...coook degisti...artik cok iyi 2 yakin arkadasiz...nasıl oldu derseniz...alıp basımı gittim cok uzun süre...yokluğumda hatalarını anladi..ve döndügümde bambaşkaydı....

Cocugunuza uzulun gercekten. Yillar sonra,anne babasi arasnda hic bi iletisim olmadigini farkeden cocuk,yillarca cok sorumluluk aldigini farkediyor birden. Anne babanin isi direkt brbirleriyle degil,araya bir araci koyarak oluyor genellikle. O araci da cocuk oluyor ve bu da cocugu yipratiyor...
Kendi omzunda,ben olmazsam bunlar anlasamaz,kavga ederler,bi isi beceremezler yukunu hissedicek zamanla.. Babasndan da sizden de kacmaya basliycak..hele ikiniz ayni ortamdaysaniz,biraz sonra iletisimsizligin catismaya baslayacagni bildiginden huzursuzca bekleyecek.Diken ustunde olucak hep.
Kendimden biliyorum.. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…