hayat müşterektir, yapsa elbette iyi olur ama butun gun evdeysen 2-3 parca esyayı kaldırmanın nesı zor gelıyor sana onu anlamadım??????
bu düşünceleri benım mantıgım kabul etmiyor.
cocugunla ılgılenıp aynı zamanda evını de pekâlâ temizleyebilirsin ve temızlerken eşinin attıgı coraplarıda kırlı sepetıne atabılırsın.
ben bu dedıkelrımı yapıyorum ve aynı zamanda cocugumla cok guzel ılgılenerek kaliteli vakit gecırerek buyutuyorum hamd olsun.
neyım ben sana göre ozaman? atom karınca mı, karı mı, hizmetçi mi, dadı mı? merak ettim
hayat müşterektir, yapsa elbette iyi olur ama butun gun evdeysen 2-3 parca esyayı kaldırmanın nesı zor gelıyor sana onu anlamadım??????
bu düşünceleri benım mantıgım kabul etmiyor.
cocugunla ılgılenıp aynı zamanda evını de pekâlâ temizleyebilirsin ve temızlerken eşinin attıgı coraplarıda kırlı sepetıne atabılırsın.
ben bu dedıkelrımı yapıyorum ve aynı zamanda cocugumla cok guzel ılgılenerek kaliteli vakit gecırerek buyutuyorum hamd olsun.
neyım ben sana göre ozaman? atom karınca mı, karı mı, hizmetçi mi, dadı mı? merak ettim
eşindeki artıları göz önüne getirirsen yaptığı dağınıklığı severek toplarsın.mesela benimki nerdeyse çoraplarını vitrine koyacak o derece ama artısına gelince
1-en önemlisi çok iyi bir eş ve baba
2-işten geldiğimde akşam yemek hazırdır asla beni beklemez çocuğumuda doyurur kendinide hatta misafir gelirse onuda
3-hafta sonu temizlik yapmam için çocuğu alır dışarı götürür sırf rahat işimi yapayım diye
4-kendime evime alacağım bişey olursa asla karışmaz bana sordunmu hesabı yoktur evimizde
5-sıkıntılı zamanlarımda başımı tek yasladığım kişidir.
6-ailesine asla ezdirmez
bunları düşününce bırakın çorabını donunu bile toplarım yani,arkadaşlarımın eşlerinde yukarıda saydıklarımın çoğu yok ve dağınıklığıda cabası,ufak şeylerden mutlu olmak lazım.bazen dağınıklığı benide çıldırtıyor fakat bunun için bile atışmamız hoşuma gidiyor
eşindeki artıları göz önüne getirirsen yaptığı dağınıklığı severek toplarsın.mesela benimki nerdeyse çoraplarını vitrine koyacak o derece ama artısına gelince
1-en önemlisi çok iyi bir eş ve baba
2-işten geldiğimde akşam yemek hazırdır asla beni beklemez çocuğumuda doyurur kendinide hatta misafir gelirse onuda
3-hafta sonu temizlik yapmam için çocuğu alır dışarı götürür sırf rahat işimi yapayım diye
4-kendime evime alacağım bişey olursa asla karışmaz bana sordunmu hesabı yoktur evimizde
5-sıkıntılı zamanlarımda başımı tek yasladığım kişidir.
6-ailesine asla ezdirmez
bunları düşününce bırakın çorabını donunu bile toplarım yani,arkadaşlarımın eşlerinde yukarıda saydıklarımın çoğu yok ve dağınıklığıda cabası,ufak şeylerden mutlu olmak lazım.bazen dağınıklığı benide çıldırtıyor fakat bunun için bile atışmamız hoşuma gidiyor
Babamin kuzeninin üç oğlu var hepsi 20li yaşlarda maşallah öyle güzel yetiştirmis ki anneleri gerçi çocuklarında içlerinde varannelerini hiç yormazlar herşeyde yardım ederler sofra kurarlar anneyle birlikte yemek yaparlar o anne hasta olsun anne nasıl çocuğu hastayken nasıl bakıyorsa annelerine öyle bakarlar bir gün konuşuyoruz da anneme kiyamayiz kız kardeşimiz yok ki yardım eden olsun annemize diyordu büyüğü maşallah diyorum inşallah evlenince de eşlerine kiyamazlarda hiç yardım etmeseler bile düzenli olurlar
Bu arada bende yeni evliyim dağınıklık az da olsa eşim de de var ben söylüyorum toplatıyorum hep söylemekte zor ama bi zaman sonra alışkanlık kazanıyor çok ilginç belki ama dağınıktir ama iş yaptı mi temiz yapar mutfağa bi girdi geçen maşallah benden güzel toplamıs utandım ama tabi ki belli etmedim
bende zaten senin dedikleini yapıyorum
ben kocamın döküklerini toplayamıyorum demiyorum
ama bana göre yaptığı saygısızlık diyorum
ben hastaykan bile çayına kadar veriyorsam oda çay içdiği bardağı halının üstüne koyup gidiyorsa işte bu düşüncesizlik ve saygısızlık diyorum
çok merak ettim senin eşinde çoraplarını kanepelrin altına atıyormu
yada sen meyve suyu falan verdiğinde bardağı yada şişeyi yatağın altına atıyormu
bunları yapsa senin tepkin ne olurdu acaba
Fazladan para istiyorum ev temizligine yardimci kadin cagiracagim yetisemiyorum cok yoruliyorum de bakalim bir de:44:tebrik ederim canım seni çözüm bulduysan eğer ben bulamadım
senin yaptığını bende yaptım hiç oralı olmadı dağılsın ev babane senin ayıbın dedi
benim için sorun değil dedi
çamaşır falan makinaya atma olaylarına hiç girmiyorum zaten
galiba benimki umutsuz vaka kabullenip suscam yine
benım esım gelır, çoraplarını cıkarır kapının arkasına fırlatır, yediricem o corapları sana bıgun derim yada okkalı bı bakıs atarım ama durum hıc degısmedı degısıcegını sanmıorum.
cayını, suyunu, tatlısı tuzlusunu getırırım yer içer, bardaklar camın altındakı kucucuk mermere dizilir, tabak pc kasasının ustune konur. canı sıkılır, mutfaga gıder, baska bıseyler daha varmı atıstırmalık falan dıye, gıderken onalrı almak aklına gelmez.
ilk zamanlar hoopp alooo al sunları da noluoruz falan dedıgımde alıp goturuyordu, artık yok..
ama şu var, bu adam butun gun calışıyor bende evdeyım. onalrı kaldırmak zor degıl, boyle bı sebepten kavga edılmez.
benım eşim bunları yapmasada benım için daha onemlı olan seylerı yapıyor.
evıne bakar, içkisi kumarı çapkınlıgı yoktur, dövmez sövmez, bana aşık bende ona, ailesine karsı ezdirmez asla, aileme saygısızlık etmez, çok iyi bir babadır, bizi kimseye muhtac etmez vs vs...
yani olaya onun bana yaptıgı saygısızlık olarak bakmıyorum. aşık oldugum adama hizmet etmek, hatta tabagını bardagını verirken cilveli cilveli gülüp bı öpücük alarak vermeler, komiklik olsun dıye kırıta kırıta yuruyerek boşları mutfaga götürmeler keyif veriyor bana.
peygamber efendımızın hz ali ye dedıgı gıbı; ya Ali sen ona(hz fatıma) köle ol ki, o da sana cariye olsun.
benım esım bence dısarda gorevını fazlasıyla yerıne getırıyor, bende evde.
anlatabıldım umarım artık
♥gözyaşı♥;28667758 .!.:Bir hafta hiç bir eşyasını toplama, aradığını aradığı yerde bulamasın..
Bak ondan sonra nasıl toplu oluyor..
Sana bir şey derse de ne ekersen onu biçersin diye cevap ver :)
merhaba kızlar çok dert değil ama bazen beni çıldırtan birşeyi sizinle paylaşmak istiyorum
belki bir çare bulabiliriz
benim eşim normal standartlarda iyi bir eş ve iyi bir babadır
ama çok tembel çoraplarını çıkarır kanepelerin altın atar
pijamasının altını bi yerde üstünü biyerde bırakır
aldığı bir şeyi asla yerine bırakmaz söylesemde fayda etmez
çok sıkışınca sen evdesin yap işde topla döküklerimi ne olacak diyor
ama ben zaten tüm gün evle ve çocuğumla ilgilendiğim için yeterince yoruluyorum
yorulmasam bile onun döküklerini toplamak neden benim görevim olsunki
acaba ben mi yanlış düşünüyorum
Tipik erkek işte. İşte çalışılar her işi yaparlar ama evde yok eve gelince o kadının işi ben karışmam yaa bu adamlara cam kapı sil diyen yok ki kendi dağınıklarını toplasalar yeter ama yok olmuyor iş ailede bitiyor o erkek evlat yapmaz öyle şeyler deyip bir kenarda tutulunca böyle oluyor al oğum şu tabağı bardağı sofraya götür, kıyafetlerini kirliye at çorabını kaldır dense alışırlar küçüklükten ama böyle gelmiş böyle gidiyor. Bende çalışıyorum eşim tamam su isterim getirir meyve isterim getirir, mutfakta yükseğe birşey konulacaksa koyar ama dağınıklık başa bela dediğiniz gibi yer poşetini brakır, meyve yer kabuklarını atmaz çöpe çorap pijama mevzularına girmiyorum bile kaç kere söyledim ama yok inanın onun dağnıklığını toplamak daha çok zamanımı alıyor ve işten gidipte onları toplamaya da zaman ayırmak baya zaman götürüyor konuşuyorsun o gün iyi öbür gün aynı değişmiyor o yüzden konuşmayı bıraktım direk topluyorum evde olsam sorun değil de zaten kısıtlı zaman geçiriyorum evde. Her bayanın ortak sorunu işte.
Arkadaşım üzülme zamanla düzelir bence, benim eşimden dertli olduğum kadar belki dertli olan yoktu, bir çocuk yetiştirir gibi koskoca 35 yaşındaki adamı eğitmek zorunda kaldım evlendiğim günden beri 8 ay sonra kısmen düzeldi tam olmasada :) çalışmalara devam ediyorum hızlandırılmış kursla :) inanmazsın eşim yere düşen havlunun bile üstünden basıp geçen bir adamdı, eğite eğite kavga dövüş alıştırdım, kendiliğinden anlamıyorlar illa kavga dövüşle, güzel dille uyarsan tamam aşkım der 1,2,3 yapar sonra aynı başa dön, ama kavga dövüş yapınca mecburen ozaman adam kavga etmemek dır dır dinlememek için mecbur düzeliyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?