evlilikte kadın kocasının döküklerini toplamak zorundamıdır

olay kaldırmak değil
bi adamın kirli çoraplarını sepete değilde salona atması çok mu normal, banyoya kadar yürümek ekstra kaç kalori yaktırabilir, çorap almak kimsenin elini aşındırmaz ama bu tavır yanlış, işin ne yapacaksın tavrı çok çirkin,sen gocunmuyosundur konu sahibi gocunuyo, hastayken bile eşinden destek görmemiş, b.k götürmüş evini bu kadın hiç mi hasta olamıcak yani

bende zaten senin dedikleini yapıyorum
ben kocamın döküklerini toplayamıyorum demiyorum
ama bana göre yaptığı saygısızlık diyorum
ben hastaykan bile çayına kadar veriyorsam oda çay içdiği bardağı halının üstüne koyup gidiyorsa işte bu düşüncesizlik ve saygısızlık diyorum
çok merak ettim senin eşinde çoraplarını kanepelrin altına atıyormu
yada sen meyve suyu falan verdiğinde bardağı yada şişeyi yatağın altına atıyormu
bunları yapsa senin tepkin ne olurdu acaba

eşindeki artıları göz önüne getirirsen yaptığı dağınıklığı severek toplarsın.mesela benimki nerdeyse çoraplarını vitrine koyacak o derece ama artısına gelince

1-en önemlisi çok iyi bir eş ve baba
2-işten geldiğimde akşam yemek hazırdır asla beni beklemez çocuğumuda doyurur kendinide hatta misafir gelirse onuda
3-hafta sonu temizlik yapmam için çocuğu alır dışarı götürür sırf rahat işimi yapayım diye
4-kendime evime alacağım bişey olursa asla karışmaz bana sordunmu hesabı yoktur evimizde
5-sıkıntılı zamanlarımda başımı tek yasladığım kişidir.
6-ailesine asla ezdirmez

bunları düşününce bırakın çorabını donunu bile toplarım yani,arkadaşlarımın eşlerinde yukarıda saydıklarımın çoğu yok ve dağınıklığıda cabası,ufak şeylerden mutlu olmak lazım.bazen dağınıklığı benide çıldırtıyor fakat bunun için bile atışmamız hoşuma gidiyor

kızlar anne yetiştirmemiş diyorsunuzda benim eşim 4 erkek kardeş. ikisi kadın gibi iş yapar yemek yapar. ama benim eşimin de dahil olduğu 2 kardeş hiç yapmaz. buna ne demeli
eşim çok dağınık değildir zaten. ama gelince çorabını çıkarıp yatak odasına yere atar. neymiş yarında giycekmiş. bazen ben alır atarım. bazen derim kirliye at diye. bu arada çalışıyorum. bi de işten gelince üstünü yatağın üzerine koyar. o dolaba katlasa koysa bile ben beyenmeyip tekrar katlarım. napalım eşler böyle idare ediyor birbirini.

bende senin dediğin gibi artılarnıda düşünüyorum
ama bu konu asla bir artısı yok malesef
ben istiyorumki artık bişeleri öğrensin
hiç olmazsa ben hasta olduğumda yardımcı olsun bana
çünkü artık gurbetteyiz ve bana desdek olacak hiç kimse yok
hasta olduğumda kahvaltı bile hazırlamadı ben beceremem dedi
düşün artık gerisini
hem nekadar iyi olursa olsun bence erkeğiin karısına saygısı olmalı ya
ordan burdan çöplerini pisliklerini toplatmamalı

Son düzenleme:

Bu maddelri sevdim ben
ama yemek konusunda ufak bi SIKINTI Var
e$im restoran i$letiyor ak$ama kadar 100 ki$iyi doyuruyor evdede mutfagin onunden bile geçmiyor
ev hanimi oldugum için sorun yok ama çali$digimda da boyleydi
buda benim $anssizligim
elinden gelip yapmamasi ayri bi dert
bide benim yaptiklarima laf eder ele$tirecek kuusur arar resmennn

Son düzenleme:
Babamin kuzeninin üç oğlu var hepsi 20li yaşlarda maşallah öyle güzel yetiştirmis ki anneleri gerçi çocuklarında içlerinde var annelerini hiç yormazlar herşeyde yardım ederler sofra kurarlar anneyle birlikte yemek yaparlar o anne hasta olsun anne nasıl çocuğu hastayken nasıl bakıyorsa annelerine öyle bakarlar bir gün konuşuyoruz da anneme kiyamayiz kız kardeşimiz yok ki yardım eden olsun annemize diyordu büyüğü maşallah diyorum inşallah evlenince de eşlerine kiyamazlarda hiç yardım etmeseler bile düzenli olurlar

Bu arada bende yeni evliyim dağınıklık az da olsa eşim de de var ben söylüyorum toplatıyorum hep söylemekte zor ama bi zaman sonra alışkanlık kazanıyor çok ilginç belki ama dağınıktir ama iş yaptı mi temiz yapar mutfağa bi girdi geçen maşallah benden güzel toplamıs utandım ama tabi ki belli etmedim

çok şanslısın canım valla kıymetini bil eşinin
ben eşimi birgün mutfak toplarken görsem ölücemmi acaba diye düşünürüm

benım esım gelır, çoraplarını cıkarır kapının arkasına fırlatır, yediricem o corapları sana bıgun derim yada okkalı bı bakıs atarım ama durum hıc degısmedı degısıcegını sanmıorum.
cayını, suyunu, tatlısı tuzlusunu getırırım yer içer, bardaklar camın altındakı kucucuk mermere dizilir, tabak pc kasasının ustune konur. canı sıkılır, mutfaga gıder, baska bıseyler daha varmı atıstırmalık falan dıye, gıderken onalrı almak aklına gelmez.

ilk zamanlar hoopp alooo al sunları da noluoruz falan dedıgımde alıp goturuyordu, artık yok..

ama şu var, bu adam butun gun calışıyor bende evdeyım. onalrı kaldırmak zor degıl, boyle bı sebepten kavga edılmez.
benım eşim bunları yapmasada benım için daha onemlı olan seylerı yapıyor.
evıne bakar, içkisi kumarı çapkınlıgı yoktur, dövmez sövmez, bana aşık bende ona, ailesine karsı ezdirmez asla, aileme saygısızlık etmez, çok iyi bir babadır, bizi kimseye muhtac etmez vs vs...

yani olaya onun bana yaptıgı saygısızlık olarak bakmıyorum. aşık oldugum adama hizmet etmek, hatta tabagını bardagını verirken cilveli cilveli gülüp bı öpücük alarak vermeler, komiklik olsun dıye kırıta kırıta yuruyerek boşları mutfaga götürmeler keyif veriyor bana.

peygamber efendımızın hz ali ye dedıgı gıbı; ya Ali sen ona(hz fatıma) köle ol ki, o da sana cariye olsun.
benım esım bence dısarda gorevını fazlasıyla yerıne getırıyor, bende evde.

anlatabıldım umarım artık

Son düzenleme:
Bir hafta hiç bir eşyasını toplama, aradığını aradığı yerde bulamasın..
Bak ondan sonra nasıl toplu oluyor..
Sana bir şey derse de ne ekersen onu biçersin diye cevap ver :)

Fazladan para istiyorum ev temizligine yardimci kadin cagiracagim yetisemiyorum cok yoruliyorum de bakalim bir de:44:
Simdi benim sevgilim de daginiktir kendi basina yasadigi icin ama ben gelince yada bir misafir gelince toplar heryeri en kotU beraber toplayalim der bana. Oyle detayli aman aman temizlik yapmaz ama donunu corabini toplar. bence hic kendi basina yasamamasindan kaynaklaniyor bunlar umarim cozersiniz.
Esinin evde oldugu bir zaman bir arkadasin gelse mesela anlatsa iste benim esim elinden geldigince yardim ediyor falan bende onun her istedigine yetisebiliyorum bu sekilde diye belki baskasindan duymak ise yarar:44:

şimdi burada herkes terzi ve herkesin benzer bir sorunu var maalesef...
erkekler arabalarını yıkamaya bayılır o küçücük camları saatlerce siler ama evde masayı silmekten aciz olurlar...
ben de diyorum mesela içerden bir şey getiriyor diyelim eşim, ve dolaba koyulması lazım ben de mutfakta cebelleşiyorum. masaya koyuyor tam arkasını döndü.
ben: nolur ki dolaba koysan, dolaba koyacağımı biliyorsun...
eşim: zor bir iş mi sen koysan nolcak.
ben : zor değilse neden konuşturuyorsun beni yapıversen eline mi yapışcak.
eşim: allallalalaalaalaalalalallalalalallalalala der ve koyar gider....
bu lafları çekmektense mümkün mertebe yardım istemiyorum.

ben olaya bu pencereden bakamıyorum işde canım
şimdiye kadar bu konuda bana hiç desdek olmadığı için elimde olmadan çok kızıyorum ona
dökükleride bu yüzden çok batıyor gözüme
birde birgün ev dağınık oldumu hemen laf sayar bu ne evin hali diye
kendine bakmadan

♥gözyaşı♥;28667758 .!.:
Bir hafta hiç bir eşyasını toplama, aradığını aradığı yerde bulamasın..
Bak ondan sonra nasıl toplu oluyor..
Sana bir şey derse de ne ekersen onu biçersin diye cevap ver :)

onuda denedim ama çözüm olmadı canım

Tipik erkek işte. İşte çalışılar her işi yaparlar ama evde yok eve gelince o kadının işi ben karışmam yaa bu adamlara cam kapı sil diyen yok ki kendi dağınıklarını toplasalar yeter ama yok olmuyor iş ailede bitiyor o erkek evlat yapmaz öyle şeyler deyip bir kenarda tutulunca böyle oluyor al oğum şu tabağı bardağı sofraya götür, kıyafetlerini kirliye at çorabını kaldır dense alışırlar küçüklükten ama böyle gelmiş böyle gidiyor. Bende çalışıyorum eşim tamam su isterim getirir meyve isterim getirir, mutfakta yükseğe birşey konulacaksa koyar ama dağınıklık başa bela dediğiniz gibi yer poşetini brakır, meyve yer kabuklarını atmaz çöpe çorap pijama mevzularına girmiyorum bile kaç kere söyledim ama yok inanın onun dağnıklığını toplamak daha çok zamanımı alıyor ve işten gidipte onları toplamaya da zaman ayırmak baya zaman götürüyor konuşuyorsun o gün iyi öbür gün aynı değişmiyor o yüzden konuşmayı bıraktım direk topluyorum evde olsam sorun değil de zaten kısıtlı zaman geçiriyorum evde. Her bayanın ortak sorunu işte.

Arkadaşım üzülme zamanla düzelir bence, benim eşimden dertli olduğum kadar belki dertli olan yoktu, bir çocuk yetiştirir gibi koskoca 35 yaşındaki adamı eğitmek zorunda kaldım evlendiğim günden beri 8 ay sonra kısmen düzeldi tam olmasada :) çalışmalara devam ediyorum hızlandırılmış kursla :) inanmazsın eşim yere düşen havlunun bile üstünden basıp geçen bir adamdı, eğite eğite kavga dövüş alıştırdım, kendiliğinden anlamıyorlar illa kavga dövüşle, güzel dille uyarsan tamam aşkım der 1,2,3 yapar sonra aynı başa dön, ama kavga dövüş yapınca mecburen ozaman adam kavga etmemek dır dır dinlememek için mecbur düzeliyor :)

benim adam kavgadan da anlamadı iyiliktendeher erkek aynı değil işte kimisi çok dikkafalı sabit fikirli oluyor değiştiremiyorsun.ben 11 yılı bitirdim tık yok artık çok takmıyoum desem yalan olur ama iyi kötü idare ediyoruz işte

ortak sorun ama çözüm yok galiba
ne yapsak boş gibi
hiç bir dilden anlamıyorlar

canım seni tebrik ediyorum vallahi:13:
ben tartışınca inadıma yapıyor
iyilikle söyleyince de 1 kere yapar sonra bırakır
tekrar söylersem de senin görevin der

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…