evlilikte kadın kocasının döküklerini toplamak zorundamıdır

acaba uzun bir süre konuşmasan ya da sevmediği bir şey vardır mutlaka sen de onu yapsan dikkatini belki çekebilirsin o zaman da yaptıklarını normal karşılayacak mı bakalım

bence kadın calısmıyor erkek calısıyorsa toplamalıdır..ama kadın da calısıyor erkek de calısıyorsa o zaman erkek de kadının dokuntulerını toplamalıdır ..sonuc olarak herkes kendı donunu cıkarınca katlasa sanırım sıkıntı olmaz:)

geçen 9 cıft corap topladım yerden. kılotlarda cabası nabcam bılmem

aynen öyle canım
sonrada evi geri eski haline getirene kadar anam ağlıyor
yine zararlı çıkan ben oluyorum

ben bi ara sinirlendim ve ortalığa attığı ne varsa tıktım bi köşeye kıyafet çorap giyisi. sonunda kıyafetler çoraplar tükendi dedi niye kıyaetlerim bitti benim çamaşır yıkamıyomusun sen bende yooo yıkıyorum çamaşır sepetinde ne varsa dedim. o gün çıkardı koydu sepete bende akıllandı diye diğerlerinide yıkayıp ütüleyip astım çamaşırlarını yerli yerinde görünce yine evin içinde çoraplarla basket oynamaya başladı. bide şimdi çocuk var azına sokmasın diye kıyıya köşeye sıkıştırıyo nezaman dip köşe girsem temizliğe 1 poşet çorap bezdim valla ne adamlar var bunada şükür diyorum fakir tesellisi işte :))

Eğer bahsedilen dökükler ev işleri değilse kadının çalışıp çalışmaması ile neden alaka kuruluyor anlamıyorum...

Benim annem çalışmazdı babamın bizlerin arkasını çok toplamıştır, hala da toplar. Ama babam tabağını çatalını mutfağa kendi götürürdü, suyunu meyvesini kalkar kendi alırdı, bize de tembihlerdi anneniz hizmetçiniz değil, biz kirlilerimizi ortaya saçmazdık, ayağımıza suyumuzu getirtmezdik yemek masasında ambalaj kağıtlarını, meyve artılarını bırakmazdık. Kısacası popomuzu annem toplamazdı daha doğrusu öyle olduğu öğretildi.

Donunu çorabını ortaya saçan adam çocuklarına nasıl örnek olur? çocuk yetiştirirken onlara sorumluluk vermemiz gerektiğini söylenir. Baba figürü böyle olunca çocuklar nasıl olur?

Kadın çalışmasa bile hastalığı kazası var. Erkeklerin bazı şeylere alışması/alıştırılması gerekiyor. En azından kirlisini sepete atsın, yiyecek artıklarını ortada bırakmasın bir zahmet...

o sıkıntı bendede var sanırım erkeklerin yapısı böle ne bileyim .....

benim babamda aynı senin baban gibiydi canım
benim annemde çalışmıyor ama babam mümkün olduğunca ev işlerinde anneme yardım ederdi ki halada öyle döküğünü toplamak daha şurda kalsın
öyle bir babadan böyle bir eşle evlenince çok zorlandım halada öyle çok zorlanıyorum
birde birkaç ay önce annesi geldi bizde kalmaya
nerdeyse donunu yerden almayan adam kalktı annesi sofrayı topluyor diye yardım etti
be adam madem yapabiliyorsun neden banada yardım etmiyorsun
neymiş annesi yorulmasınmış ee ben de yoruluyorum diyorum ama senin görevin burası senin evin
ama annemin görevi değil dedi gelde çıldırma işde

o sıkıntı bendede var sanırım erkeklerin yapısı böle ne bileyim .....

ne güzel bir kalıp uydurulmuş erkeklere değilmi ama
onların yapısı böyle kayınvalidemde böyle söylüyor
ama böyle olmayan bir sürü erkek var
onlar ne peki şimdi
benim babam her işi yapar erkek değilmi

kızlarrr 3gün önce artık çok sinirlendiğim için eşime yarım saat ağladım
eşimde okadar ağladığımı görünce dayanamadı
baktım kalktı hemen odayı toplamaya başladı çok şaşırdım
ondan sonrada ne çıkarsa hemen geri yerine koyuyor
çay falan veriyorum bardağını kendisi mutfağa götürüyor
inşallah tekrar eski haline dönmez

biraz bardağın dolu tarafından bakın bence herkesin aynı kaderi olmuyo bence annesine yapan insan zamanla size karşıda aynı tepkiyi vercektir peki bekarken annesine yardım ediyomuymuş okuduğum kadarıyla hayır suan annesi size geldiği için kendi evi olduğu için hizmet etmesini yadırgamıştır .

hayır daha önce annesinede yapmıyormuş ama evlendikden sonra ne olduysa yapmaya başladı
oraya gideriz sofrayı toplamaya yardım eder evde tabağını bile kaldırmaz beyfendi

dinimize gore de ev ıslerı kadının vazıfesı degıl erkege ıkramıdır buna daır efendımızın hadısı serıfı var hatta ben bır yerde sadaka hukmune gectıgını okumustum sankı fakat malum erkekler calısıyor bayanda evdeyse ıster ıstemez evımızı tertıplı tutmak durumundayız ama bu demek degıldır kı her yerı dagıtan bır esın arkasında dolasıp duralım karsılıklı anlayıs cok onemlı allah yardımcınız olsun

bende bunu söylüyorum işte canım tabikide evdeysem yemek çamaşır bulaşık ütü..... bunlar benim görevlerim ben eşim bunları yapsın asla demiyorum sadece kendi dökdüğünü toplasın lütfen artık buda senin görevin demeyin ev kadınıyım diye köle değilim ki

Benim eşim iş kıyafetlerini çıkarır sandalyenin üzerine bırakır, hem de ne bırakmak bazen unutiyim ben düzeltmiyim buruşuk kalır, iyi tarafı önceden çıkarıp yere bırakıyordu montunu bazen asar bazen sandalyeye atar, çoraplar çıkarılıp atılır zaten bi köşeye Gün içinde evi dağıtmaz pek. Maç izlediği zamanlar cips poşetleri, kahve kola bardakları kalıyor mutfağa götürmüyor ama sorun etmiyorum. 1 dk mı almıyo sonuçta toplamak.. Birde ya çok dağınık olsaydı diyorum görmezden geliyorum

kızlar ya ben napacam hem çalışıyom hemde eşim dağınık off off hem eşimin tüm ailesi burda benim kiler başka yerde yardım isteyeceğim kimsem yok ve eşim dağınık bide titiz gömlek yakası şöle olcak ütüsü şöle olacak ben çalısıyom diyom ne varki işinde diyo...

zamanında bir gazete haberi okudum; bir araştırma yapılıyor ve sonucunda erkeklerin çok afedersiniz ama kesinlikle ters psikolojiyle değil (kızma, bağırma, küsme), sadece sirk hayvanlarının eğitiminde kullanılan takdir etme yöntemiyle yapmak istemedikleri bir şeyi öğrenebilecekleri yazıyordu. ben yıllar sora evlenince bunu eşimde uyguladım: kızarak olmadığını anlayınca yaptığı şey ne kadar önemsiz küçük olsa da sanki çok önemli bir şey yapmış gibi takdir ettim. örneğin, çorabını yere atmıyor da katlayıp bişeyin üstüne koyuyor ya, "canım bana çok yardımcı oluyorsun çok teşekkr ederim" diyeceksiniz. inanın bir süre sonra o adam değişiyor. takdir edecek bir şey bulun atın kafadan yapmadığı bişei söyleyin gerekirse, masadan bardak almasını dahi takdir edin. değişiyor bardakların hepsini toplamaya başlıyor. kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…