Evlilikte Kadin mi Erkegin mi Yükü Agirdir¿

ayliiis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2012
439
5
0
Almanya
Mrb öncelikle;
Az once esra erol da sorulan bir soru üzerine konuyu tartismaya acmak istedim.
Evlilikte hangi tarafin yuku dahs agirdir¿

Benim gorusum ;
Kadinlarin daha cok sorumluluk aldigini dusunuyorum
Ev temizligi,cocuk,yemek liste uzar daha.
Erkekler ise birtek disarida calisip para kazaniyor okadar.Ki artik kadinlarda is hayatinda...

Erkekler saniyorlar ki
Aksama kadar evdeyiz(calisan bayanlar haric) keyif catiyoruz..

Evet benim dusuncem bu yonde
Peki sizinkiler¿..

evli,çocuklu ve çalışan bir bayan olarak diyorum ki...elbette erkeğin yükü ağır..

eve gel hanımın dırdırını çek,annene git karının dedikodusunu çek,onu ayrı,bunu ayrı idare etmeye çalış,olmadı işten gel az bi uzanayım de,üstüne hanımdan fırça ye,yatana kadar gönül almaya çalış.

adam gaza gelmiş,yaramazlık derdine düşmüş,ay başım ağrıyor,ay parmağım sızlıyor diye hanımın nazın çek..

zor bu erkeklerin işi zor..

Son düzenleme:

canım kesinlikle bayanların yükü daha ağır. eskiden maddi yük tamamen erkekteydi. fakat artık kadınların çoğunluğu çalışıp eve maddi destek vermekte e bunun yanı sıra yemek temizlik bulaşık çamaşır ütü bebek ve eş sonuç ortada canım ben çalışan bayanım o kadar zorki ben eve gelip yemek peşinde koşuştururken eşim haberleri izleyebiliyor.

evli erkekler sizce neden eşlerinden daha önce ölüyor ? (%95 genelde), sakın kadınların kadınlık hormonu kalbi koruyor demeyin
kadın dırdırı erkekleri yiyip bitiriyorda ondan,hani erkek tokatı, dayagı kadar yıkıcıdır bayan dırdırı, hani diyorsunuz nasıl boyle
dusunuyorsunuz, dırdırımız kötü olmasa neden KV ve gorumcelerimizle anlaşamıyoruz, cunku onların dırdırı bizi bastırıyorda ondan.

valla erkeğe sorsan bütün yük onlarda ama onların yükünden daha fazladır kadının yükü helede çocuk olduktan sonra

Gercekten ben erkek olmak isterdim
Calisip geleyim yemegim ayagima gelsin gitsin,
Cocuklarla alakam sadece alip sevmek olsun
Camasirlarim yikansin utulensin
Oh..
Tabi hanimlarina yardim eden erkeklerde yok degil.. Azinlikta olsa...

erkek sorumluluk almadıgı surece evet, ama eger kadına yardımcı oluyorsa bu durumda erkeginde sorumlulukları kadın kadar fazla, olay sadece babanın cocugu gezdirmesi degil, olay ona BABALIK yapması, onu egitmesi, ona dogru ornek olması, ona hayatı ogretirken bir IDOL olması. Sonucta erkek cocukların IDOL'u babası ve kız cocuklarında
hayallerindeki erkek BABALARI gibi erkekdir (eger iyi bir baba ise), bu yuzden lutfen İYİ bir baba olmayı kucumsemiyelim. Gece eşine yardımcı olan, altını değiştiren,
gazını cıkaran, hatta cocugu uyusun diye onunla yatan cok baba biliyorum, tabi oranları cok az o ayrı. Genelde erkeklerin işine gelmediginden sallıyor, aslında istediklerinde cok da guzel iş yapıyorlar.

ben kendimden pay biçiyorum bizim yükler şu anda aynı ben hep dengede tutmaya çalışıyorum

mesela eşime 1 kez yemek yap dedim yanında sadece yardımcı oldum, adam bir yemek yaptı hayran kaldım, dedim acemi şansı (kuru fasulye), dedim bir de plav yap
anaaa tane tane bu nasıl olur dedim, cevap şu, erkek isterse en iyisini yapar unutma dunyanın başşefleri hep erkek sence neden ?? ama işimize gelmediginden
yapmıyoruz.

KAdıN çOK fazla şeyle meşgul oluyor....:108::108:.Bir sürü şey hem de.............Lİsteye tabi tutacak olursak bu listenin sonu gelmez diye düşünüyorum....
ErkEkler ise genelde sadece işleriyle sorumlular...........Sabah çıkıp , akşam geliyorlar ..
iş yerindeki işleri de rahatsa keyiflerine diyecek yok açıkçası.....
Akşama da eve gelip , ayaklarını uzatıp ,tv izliyorlar zaten...

aslında bu konu kişiye göre değişiyor çünkü her erkeğin mesleği bir değil oruçlu güneşin altında çalışanıda var ofisinde maşa başında çalısanida ayrıca inşaatlarda çalışan hamballik yapan yani ben bu şekilde çalışan erkeklere çok açıyorum kadın evine çocuğuna baksada sıcacık evinde tabi çalışan bayan için demiyorum bayanlar içinde değişir bankaci kadından temizlikçi kadın bir değildir ikisininde temizliyecek evi ve bakacak çocukları var

Kadının bence daha ağır olmazsi gerekiyor.
bende çalışıyorum, eşimde.
oda yemek yapar, bende.
ama ev işlerini ben yaparım, arada bir sübürge tutar, masayı toplar okadar, bunada bin şükür!!

Yemek ve ütüyü isteseler cok guzel yaparlar, mesela erkek kardeşim şehir dışında ankarada okudu , görseniz ne guzel yemek yapardı ve ütü yapardı.
Evlenincede aynen devam ediyormuş eşi öyle diyor. Ama toplum olarak kadın bu işleri yapar diye işlendiginde erkeklerde salağa yatıyor

aslında zaman mekan ve kişilere göre değişir ama kadının ki daha zor sanki (çalışan kadınsa)hem dışarda çalışıp eve gelince yemekti ütüydü bulaşıktı çamaşırdı vs vs..... bunlarla uğraşan kadın ee bi de çocuk varsa ona bakan da kadın dolayısıyla kadının işi 2 katına çıkıyor ama kadın sadece evde çalışıyorsa erkeğin yükü ağır

tabıkı kadının yuku ağır erkeğik bır işe gidiyor eve gelip dınlenme derdınde ama kadın öylemı çalışsada evın yuku kadının üzerinde çalışmasada vardırmutlaka yemek yapan ev işine yardım eden erkek ama kaçtaneki onlar kesınlıkle yük kadının üzerinde sadece kvdenın çenesi bile başlıbaşına yeter

Evliliği de evi de yürüten kadındır. Evet sanılandan daha güçlüyüz.

Bir reklam vardı aklıma geldi:
Benim annem hem doktor, hem aşcı, tamirci, mühendis, şöför, sporcu, filozof....
Liste uzayıp gider.
Biz kadınlar herşeyiz

kadın kadın ve tabiki kadın diorum!
kadın işyerinde çalışıo evde iş yapıo
hem kendi anne tarafını idare ediyo
hem kocasının tarafını idare ediyo bu liste uzar gider
amaaaaaaa tabiki allahım kocalarımızı başımızdan eksik etmesin

bi kadın köşe yazarı yazmışdı bi okuyucusunun anısını

Kadın erkege rest cekiyor, ben olmasam sen hicsin diye, 1ay anneme gidicem diyor gelince görcem halini, 1 ay sonra bi donuyor ev pırıl pırıl hersey yerinde
şokda nasıl olur diyor, adam " senden daha kolay oldu canım neden mi", meger eve haftada 2 gunden 400 tl e bakıcı almış

Sen normal harcamalar haricinde birde vıdı vıdı ediyorsun, komşuda su aldı bunu al diyorsun,bakıcı bunları demiyor, sadece yemek, temizlik, camasır, utu yapıp
gidiyor ondan sonrasıda kendi rahatına kalıyor,ayrıca eve arkadaş getirmeme ve istedigim saatte gelmeme de karışmıyor, yani diyor sen olmadan da yaşarım ben
ama sen bensiz yaşayabilirmisin diyor kadına 1 ay yetecek para veriyor ve oda 1 ay annesine gidiyor geri geldiginde kadın ev yine hersey duzgun ama kadın mutsuz
kadın kabul ediyor "haklısın canım bu yalnızlık bana 2 şey ogretti siz bizsiz yaşar ama biz sizsiz yaşayamayız ama şunuda ogretti ASLA BIR ERKEK KADININ ONLARI
SEVDIGI KADAR KADININI SEVEMEZ" sevseydin eger beni 1 ay sonunda geldigimde bu sozleri sarfetmezdin diyor ve kocasına boşanma davası acıyor.

Son düzenleme:
ben su an bekarım evın gecımını sagladıgım ıcın evın erkegı gıbı hıssedıyorum kendımı..Kendımıze gore az uz kazansakta sankı hıc yetmeyecekmıs gıbı gelıyo yerı geldıgınde.. Hele o stresı yasamak varya olummm olumm.. erkeklerınde kendıne gore zorlukları var var tabı .. amaa o temızlık ve yemek ısı yokmu Allah'ım hıcbır dert bunun onune gecemez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…