Evlilikte Kadin mi Erkegin mi Yükü Agirdir¿

kadının yükü daha ağırmış gibime geliyor , çalışıyorum eve gidiyorum direk yemeğe sonra bulaşıktır çaydır arada tabi makinaya çamaşır ,ütü, kimi akşamlar temizlik ama erkek öylemidirek geliyo herşey önüne , ucundan birşeyleri tutar yardım ederse bin nazla ne ala , valla erkek evlenince sadece girdiği ev değişiyor bana göre

genelde durum kadın daha agır calısıyor tabiki erkegin cok agır fiziksel işlerde calıstıgı yada iş yerinde patronlarınca mobbing e ugradıgı durumları saymalım.
Öyle erkekler var 2 iş yapıp ev gecindirmeye calısan, yataga kafa koyar koymaz uyuyan, yada iş yerinde yukselmesi gerekirken yalaka arkadaşları yukselen
kendisi mobbing (patron tarafından aşagılanıp ezilme) e ugrayan, bunlarda ciddi sorunlar. Bayanlar olarak biz buna alışık olsakda erkekler mobing karşısında
cok daha fazla etkileniyorlar alışık olmadıklarından

Bence bu soru kişilere evliliğe göre değişir...

Evliyim 1 oğlum var ve çalışıyorum...Gündüzleri oğlum babaannesinde(bakıcı asla düşünmem zaten).Babası götürüp getiriyo babaannesine.İkimizde işte oluyoruz gündüzleri eşimin işleri benden ağır (beyin yorgunluğu olarak).Akşamları sofrayı beraber kurar beraber toplarız hatta o toplar ben bulaşıkları makineye atarım.Geceleri ben uyurum oğluma babası bakar benden daha hafif uykusu çünkü:)))Hafta sonları ben 2 gün evdeyim o 1 gün ben ogün temizlik yaparım pazarda beraber vakit geçirirz:)))Şimdi bunu okuyanlar lütfen maşaallah desin...Kocam bulunmaz nimet valla:)))

Konuya gelince bizde eşit sorumluluk yük veya eşimin daha fazla diyebiliriz:))))

masallah canım benım..

Kadın, kadın ,kadın...
Çalışan evli bi çifti ele alalım...
Tamam hayat müşterek, 2 taraf da çalışıp para kazanıp evini geçindiriyo...
Ama sadece iş çalışmaya gelince mi hayat müşterek?
Yemek, temizlik, ev işleri, Çocuk bakımı hepsi kadının üstünde...
hayat müşterek diyen erkekler, neden bu konuda da müşterek olmayı kabul etmiyolar..
madem hayat müşterek sıraya koyalım o zaman...
bi gün ben yemeği yapayım bi gün o...
temizlik de öyle, camları sırayla silelim meselai herkes kendi ütüsünü de kendisi yapsın... çocukların bakımlarıyla, desrleriyle banyolarıyla da ilgilenmeyi sıraya koyalım...
ama olur mu öyle.. o erkek yapamaz....bunlar kadının görevi...!!!
benim eşim yardım ediyo diye bişey yok, etse etse ne kadar etcek Allah aşkına...
giderken çöp atmayla,boyu uzun diye perde takmakla olmuyo bu iş...
hangimizin eşi, canım bu hafta sıra bende hangi yemeği yapayım sana,camları temizlemek için ne kullanayım veya ütülenecek bişeyin varsa getir diye soruyo?
eee sende bende çalışıyoruz eve katkıda bulunuyoruz, ama extra iş benim üstümde, nerde bu müştereklik

yeni evliyiz hayatın yükünü birlikte omuzladığımızı düşünüyorum. yani sorumluklarımız neredeyse aynı sayılır. o vardiyeli çalışıyor. gece vardiyesinde olduğunda akşama kadar uyuyor. akşama yakın uyanıp yemek hazırlıyor. çamaşırları ben serersem o toplar. ütüsünü kendisi yapar. hafta içi temizlik yapamıyorum. gece vardiyesinde o temizlik yapar. gündüze geçince bunları ben yaparım. evin masraflarını ben karşılarım. o da ev almak için para biriktirir.

Canım yazdıklarında knedince haklısın ama şöylede bişey var bence kadınlarda hata eşlerine sorumluluk yüklemiyorlarki mesela en basitinden kendi çevremden küçük bir örnek vereyim:Beraber doğum yaptığımız bi sürü arkadaşım var hepsiyle görüşürken nbr falan?Eee biliyomusun biz kocayla odaları ayırdık neden diyorum sabah o işe gidecek uykusunu alsın yok kardeşim dedim o işe gidiyorsa bende evde yoruluyorum eğer gece ben uyanıyorsam oda uyanacak ben mama veriyorsam o da altını değiştircek ne demek bu ya o bebekleri biz tek mi yapıyoruz?ohhh zevki hep onları çilesi bize yok yaaaa yok artık bu devir....Herşey kadında ve kadının disiplininde bitiyor....

kadının yükü ağır tabiki
eski zamanlarda olsak hadi erkekler baya çalışıyodu
ama artık öyle değil
kadın hem çalışıp hem bi sürü işle uğraşmak zorunda kalıyo
evle çocukların bakımıyla eğitimiyle çoğunlukla kadınlar ilgileniyo
erkekler eve gelip yatıyo işten gelince

bazı arkadaşlar kadınlar dır dır yapıyo demiş
ama kadınlar da bi sürü kişinin dırdırını çekiyo yani
görümce, elti, kv vs bi sürü kişiyle muhatap oluyo sinirleri bozuluyo sonuçta

bende kadına bağlı olduğuna inanıyorum. yemek yapıyor diyorum. ona şimdi alıştı. önceleri yapmıyordu. benim eve gelip yemek yapmamı bekliyordu. bende geç kalıyoruz acımdan ölüyorum ne var sen yapsan dedim bir kaç gün mızmızlandım. bir kaç gün de işten çıkmadan aradım bu gün şunu yap da yiyelim dedim. şimdi kendiliğinden yapıyor. temizlik konusunda da aynı şey oldu. zaten evdesin ne var yani şuraları süpürsen silsen dedim. kaç kere dip köşe tertemiz etti sadece süpürmeyi geçin.
bizim 3. katta eşimin yeğeni oturuyor. adam hiç bişeye dokunmuyo suyunu bile eşinden istiyor. ben eve gelince sofra hazır olacak diyor. hatta tv nin fişini çekmekten bile aciz. bi kere tv dondu değişmiyor kumandadan da kapanmıyor. eşine şunun fişini çeksene dedi. ben de yuuuhhh artık yahu dedim. şimdi senden çekiniyorum senin yanında eşime bişey diyemiyorum diyor bana.

cnm erkeğin kişiliği ile alakalı bu durum...
sen k.çını yırtsan da yapmayacak erkek yapmıyo..
buna meyiili olan erkekler var elbet, dediğim gibi kişiliği ile alakalı bi durum...
yapan da var fakat yapmayana da zorla yaptıramıyosun işte...

Farkındaysan kadın yine başka bir kadına dırdır yaptırıyor yine erkeğin bi suçu yok

misal kaynım ve yengem çalışıyolar...
ama benim kaynım tam bi ağır abi.. öle görmüş, öle yetişmiş..
ona temizlik,yemek yaptırmak deveye hendek atlatmaktan zor...
adam yapmaz, ona ters anlatabildim mi..

anlatmak istediğimde tam buydu zaten çünkü bende senin gibiydim bir iki mızmızlanmak bir iki cilve bitiyor....

Valla canım erkekler çocuk gibidir bence yaptıramayacağın şey yok yeterki o erkek hangi dilden anlıyor onu çöz...Eşim benim tam bi batı erkeği her yola gelen bir adam ama diğer taraftan babam ve abime bakıyorum tam bir doğu erkeği derler ya ayyy bi görseydin mutfakta durup bizi odadan çağırırlardı su ver diye ama şimdi bi görsen annem vefat etti babamın evi bizim evden temiz yemekleri harika abim ise evlendi abim=eşim aynı şeyleri yapıyor valla eşi iyi yontmuş

Farkındaysan kadın yine başka bir kadına dırdır yaptırıyor yine erkeğin bi suçu yok

erkeğin suçu olmayabilir de
kadınlar istemese de bu dırdırı çekmek zorunda kalıyo ki
mesela babannem şimdi yengemlerde kalıyo 4-5 aylığına yalnız olduğu için kadını çıldırtıyomuş
çok fazla çıkışamıyo da babannem küstüğü için kendi kendine sinir oluyo
ama kendi annesi gelse hem o kadar uzun kalamıyo hem de damadına bi müdahalede bulunmuyo

ben ne ağır abiler tanıyorum eşinin elinde kediii olan.
o ağır abilerin eşleri keşke biraz yırtık olsalar da onların kafalarını falan kırsalar.
benim bir iş arkadaşım var meyvemi eşim soyar dediği an elimdeki makineyi kafasında kırasım geldi.
o kadar acizsin yani dedim adama ne alaka ben akşama kadar çalışıyorum onların rızkı için dedi.
o kadın sana iki çocuk vermiş evini çekip çevirmiş senin bütün eziyetine katlanmış vs vs
aaah çok sinir oldum

Kayınbiraderin aynı anlattığım gibi bizim tipik erkekler ama yengende iş bitiyor bence...

Yengenin biraz umursamaz olması gerekiyor ben olsam mesela büyük bile olsa küserse küssün canım banane ben herkes için yaşamam herkes benim için yaşasın...Birazcık huyla alakalı galiba:)))

İş başa düşünce mecbur yapıyolar..yani yapmak zorundalar,olsa da olmasa da bi şekilde yapılacak o iş...
ama evde bi kadın varsa çoğu erkek buna güvenio malesef..ee sen varken ben mi yapacam diyebiliyo...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…