Evlilikte Kadin mi Erkegin mi Yükü Agirdir¿

Desene sende benim gibi azcık cadalozsun

İş başa düşünce mecbur yapıyolar..yani yapmak zorundalar,olsa da olmasa da bi şekilde yapılacak o iş...
ama evde bi kadın varsa çoğu erkek buna güvenio malesef..ee sen varken ben mi yapacam diyebiliyo...

Akşam 9 da uyumuşum ben:)))Eşim sabah diyoki ohhh iyi alıştın valla rahatlığa:)))azcıkta sen emreye bak ben uyuyayım:)))Çok mu fenayım neyim

Yengenin biraz umursamaz olması gerekiyor ben olsam mesela büyük bile olsa küserse küssün canım banane ben herkes için yaşamam herkes benim için yaşasın...Birazcık huyla alakalı galiba:)))

babanemi tanısan böyle konuşmazdın
aynı evde yaşayınca küs kalınmıyo işte
amcam yengeme kızıyo küsüyo sonra anneme kötü davrandın diye

Desene sende benim gibi azcık cadalozsun

çok şükür diyelim.
ama bu ağır abiler lafına gerçekten kızıyorum yahu.
babam çok ağırdır normalde pamuk gibidir ama asık suratlı olduğu için herkes çekinir. daha durup dururken su bile istediğini görmedim. gider kendisi içer. banyosunu kedisi hazırlar. sobayı yakar. biz küçükken kahvaltımızı bile hazırlardı.
şimdi bilemiyorum ondan öyle gördüğüm için mi eşimde kendi işini kendi görsün istiyorum.

Kısa ve net harika bir cevap

Ama bence eğer bir erkek bir işi yapıyorsa saflığından değil karşısındakine değer verdiğindendir...

Değer vermek ayrı bir mesele bence. Yapmayan erkek değer vermiyor mu, ya da erkek yapıyorsa çoğu işi kadın ona değer vermediğinden mi? Bütün ilişkilerde böyledir bence her zaman bir tarafa daha fazla yüklenilir bir taraf daha fedakardır. Bu da en başta kimin daha fazla taviz verdiğiyle alakalıdır. Şahsi görüşüm.

Çok ucu açık bi konu olmuş ama
Her şeyde olduğu gibi evlilikte de kadınların yükü daha ağırdır

Yemeği, temizliği geçtim
Kendi evin sonuçta yapacaksın, yeri gelir eşin de yardım eder

Ama gelin olmak zor zanaat
Kına da kurbanlık koyun muamelesi geline yapılır
Her toplumda kayınvalidenin yanında olman beklenir -gerekli gereksiz- sebepse gösteriş..
Gelinden hizmet beklenir
Gelinden bebek istenir
Beklenir de beklenir..

Ben hiç damattan iş,güç, bebek siparişi vereni görmedim mesela
Sebep çalışmaksa, bende çalışıyorum ?

Toplum olarak zihnimize kazınan yanlışları uygulama uygulatmaya çalışıyoruz işte
Bu bi kısır döngü

tabiki genel olarak bence kadının yükü daha fazla hele çocuk varsa çalışıyorsa ve evde yardımcısı yoksa üstüne birde kocası huysuz ise elini birşeye sürmüyorsa Allah o kadına sabırlar versin çok zor...
Bizde ki durum ise eşimde yük daha fazla çünkü ben çocuklarıma kendim bakmak istediğim için çalışmamaya karar verenlerdenim...
Temizlik yemek ütü konusunda; bazen yardımcı gelir bazen eşim yardım eder bazende kendim yaparım... oğlumun derslerine eşim yardımcı olur okul toplantılarına aktivitelerine eşim gider evin tüm masrafı eşime ait birde alınacak yatırılacak faturalarıda eşim takip eder anlıycanız bende fazla bir yük yok 3aylık kızım var o zaten bütün vaktimi alıyor şanslıyım galiba bu konuda

Çalışan bir kadın olmam bir yana,
bu konuda yapabileceğim en kestirme yorum şu olur sanıyorum;
hayatta kadının yükü erkeğe göre daha ağırken evlilik nedir ki?

Ben genel tabloda eşitlik olduğunu düşünüyorum.
Şöyle ki bazı evlerde hanım çok rahat hayat sürerken adam dışarıda en ağır işlerde bazen canını riske atarak büyük sorumluluğu üstlenmişlerdir.
Bazı evlerde ise kadın hem dışarıda çalışıp,hem evde aşcılık,temızlıkcılık,bakıcılık yaparken erkek kahvede yada bilgisayar başında karısının getirdiği üç kuruşa göz dikiyor.
(Kadının üzerinde ki aile ve çevre faktörüne hiç değinmiyorum.
Yani genel tabloda bir eşitlik söz konusu bana göre.
Ama kadınların ince fikirli oluşu ve detaycı yapıları yüklerini daha da bir ağırlaştırıyor sanırım.
Zaten Allah erkekleri hanımlara, hanımları erkeklere tamamlayıcı olarak göndermemiş mi.
Bizler karda kışta ağır işlerde çalışamazken erkeklerde bizim aynı anda 4-5 işi yapabilme kapasitemize yetişemiyor.

Eşim yurt dışında görev yapıyor maaşının tamamı benim hesabıma yatıyor amacımız ev sahıbı olmak ben ev hanımıyım kızlarımı büyütüyorum yaklaşık 7 yıldır evliliğimiz bu şekilde sürüyor kimîn yükü ağır sizce?

Erkeğine göre de kadınına göre de değişir,
Kadın çalışmıyorsa o evlilikte erkeğin yükü daha ağırdır.
Kadının yükünün daha ağır olduğu tek durum hem çalışıp hem de evde yemek-temizlik gibi konularda eşinden hiç yardım almadığı durumdur ama ben o durumda da kadını suçluyorum.
Eğer kadın ev işlerini kendi görevi gibi benimserse erkeğin de işine gelir yapmaz tabi. 1 hafta ütülemeyin gömleklerini bakın nasıl mecbur kalıyorlar.

Bir reklam vardı aklıma geldi:
Benim annem hem doktor, hem aşcı, tamirci, mühendis, şöför, sporcu, filozof....
Liste uzayıp gider.
Biz kadınlar herşeyiz

Gıcığım o reklama...şimdiden çocukların beynine, ''tüm yükü kadın taşır.''fikri yükleniyor.bi kuşağa daha ''kadın nasıl olur'' mesajını verdiler.en az bi elli yıl daha bu liste uzaaaaaaaaaaar gider.

evli ve çalışan biriyim........... nasipse çocuk da istiyoruz bu durumda düşününce tamamen kadının yükü ağır gibi geliyoor bana .=)

tabi ki kadının yükü ağır...işteyken evi,evdeyken işi düşünmekten bıktım valla:113:erkek canı isterse yardım ediyor,istemezse çekiliveriyor köşesine...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…