- 22 Aralık 2014
- 23
- 9
- 18
Acikca yazamadim kusura bakmayin. Turk kurt ayrimi degil. Karadenizli guneyli falan da degil. Daha farklio zaman sizin durum farklı.az çok anladım galiba ailenizin neye karşı olduğunu.
kürt türkten ziyade ermeni rum tarzı kökenler geldi aklıma hal böyle olunca aileler daha bir öcü gözüyle bakıyorlar diye düşünüyorum bilgeceBu hangi kökenmis ki bu bu kadar kötü?
Insanlarin kokenlerine göre aaa işte buysa hayatta olmaz demek kadar sacma hicbir sey yok.
Sanki kişi kendi kökenini kendisi belirliyor.
Pes vallahi.
Neyse, kültür farki onemli, benim amcamin oglu Ordulu biriyle evlendi, biz de Kürt'üz. Ve 10 yildir evliler masallah. Kiz ana dili gibi de Kurtceyi konusuyor. O uyum sagladi.
Ama belki siz saglayamazsiniz. Bilemedim ki..
Asagida bir yere yazdim. Anadoludaniz bizde. Kurtlukle alakali bi sey degil. Kurde kiz alip verilir sorun daha baska.Bu hangi kökenmis ki bu bu kadar kötü?
Insanlarin kokenlerine göre aaa işte buysa hayatta olmaz demek kadar sacma hicbir sey yok.
Sanki kişi kendi kökenini kendisi belirliyor.
Pes vallahi.
Neyse, kültür farki onemli, benim amcamin oglu Ordulu biriyle evlendi, biz de Kürt'üz. Ve 10 yildir evliler masallah. Kiz ana dili gibi de Kurtceyi konusuyor. O uyum sagladi.
Ama belki siz saglayamazsiniz. Bilemedim ki..
Baski cok fazla. Abim annem babam kardesim. Resmen dort tarafim sariliydi.işte aile istemiyorsa sen aşkından ölsen de o evlilik olmuyor malesef
Anlatamadim ki. Cok denedimNe kadar sacma ya insanlari geldigi kokenden yargiliyorlar. Tabii ki ailelerin uyusmasi, misal karsindaki insanin memleketlin olmasi farklidir. Fakat bu asilmayacak bir sorun olmamali. Kac kere gelecegiz dunyaya?
anladım canım çok zor bir durum gerçekten allah sabır versin ama gerçekten bu şekilde evlenirsen de hep üzülürsün kiBaski cok fazla. Abim annem babam kardesim. Resmen dort tarafim sariliydi.
Yok oda değil.kürt türkten ziyade ermeni rum tarzı kökenler geldi aklıma hal böyle olunca aileler daha bir öcü gözüyle bakıyorlar diye düşünüyorum bilgece
allah allah merak ettim neyse şu veya bu farketmez zaten de ama aile bu kadar kesin herkes de karşıysa bu işi bitirmenin bir yolunu bul derim rabbim hakkında en hayırlısını versin tatlımYok oda değil.
kürt türkten ziyade ermeni rum tarzı kökenler geldi aklıma hal böyle olunca aileler daha bir öcü gözüyle bakıyorlar diye düşünüyorum bilgece
Ben Kürtlükle ilgili kendimizden ornek verdim. Her ne olursa olsun dinen de uyuyorsaniz neden olmasin? Sonucta ayni topraklarda buyumussunuz, uyusabilirsiniz..Asagida bir yere yazdim. Anadoludaniz bizde. Kurtlukle alakali bi sey degil. Kurde kiz alip verilir sorun daha baska.
O ayri mesele. Inatlasmayi gormeliydiniz. Biri diyor ki arastiricam digeri arastir. Bu dialog en az 5 dk surduArada dağlar kadar fark yoksa çok da önemli değil bence.
Bir de birinin yüzüne "Sizi araştıracağım" demek de biraz enteresan olmuş.
Yok oda değil.
Önemli arkadaşım. Allah karşınıza daha çok sevebileceğiniz başka insanlar çıkarsınArkadas vesilediyle birisiyle tanistim. Cok hos ve kibar birisiydi. Bir ay sonra kararimizi verdik ve aileleri tanistirmak istedik. Aileler tanisti. Babam arastiricam sizi dedi ve arastirdi. Sonrasinda kokeni farkli cikti. Yani bizde o kokene sahip birisine kiz verilmez...ailem istemedi tabi. Biz 7-8 ay daha görüştük. Bu konu hep karsimiza cikti ve sonunda ayrildik. Sorum şu gercekten koken ailemin onemsediği gibi evlilikte onemli mi bir de ilerde keske der miyim.
Niye soylemiyorsun onu anlamadim.Yok oda değil.
O kadar katilar ki. Evlilik ne zormus dedim kendi kendime. Bulmak ayri, anlasmak ayri, koken ayri bir dert. Tam buldum diyorsun. Pat bi probemNe kadar sacma ya insanlari geldigi kokenden yargiliyorlar. Tabii ki ailelerin uyusmasi, misal karsindaki insanin memleketlin olmasi farklidir. Fakat bu asilmayacak bir sorun olmamali. Kac kere gelecegiz dunyaya?
tabiki orası öyle ama işte bir de mahalle baskısı var atıyorum ermeni diyelim bu babanın çevresi ne der elalem ne der diye düşünülüyordur aman bin tane saçma şey halbuki önemli olan insanın evladının mutluluğudurAma hic dogru değil hemde hiç. Benim anneannemin kökeni de çok farkli, dedem Arap. Yani bizde her irktan millet var ve ayrima cok karsiyim. Ha dinen hassas olunur ben de olurum ama diger türlü böyle yapmak cok yanlış.
Ben Kürtlükle ilgili kendimizden ornek verdim. Her ne olursa olsun dinen de uyuyorsaniz neden olmasin? Sonucta ayni topraklarda buyumussunuz, uyusabilirsiniz..
Ailen tutumundan vazgecmezse ne yapacaksin peki?
Amin. Teşekkür ederim. Dedim ya aciklayamiyorum. Kimseyi kirmak istemiyorum.allah allah merak ettim neyse şu veya bu farketmez zaten de ama aile bu kadar kesin herkes de karşıysa bu işi bitirmenin bir yolunu bul derim rabbim hakkında en hayırlısını versin tatlım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?