EVLILIKTE KÖKEN ÖNEMLI MI??

Aileniz değil siz evlenecektiniz. Ayni kültürden olan insanlar arasında sorun cikmiyor mu sanki. İlerde pişman olabilirsiniz.

Aileme sırtimi donemem cunku kötü insan degiller. Bazan okuyorum cok farkli aileler var. Cocuklarina sahip cikmiyor, kotu davraniyor. Benim ailemle simdiye kadar yasadiğim tek sorun bu diyebilirim. Elbette ufak defek seyler oluyordu ama bu en muhim olaniydi

Valla ben Romanmış Kürtmüş Türkmüş Lazmış bunlara hiç bakmam insan olması bana yeter ama ailen istemiyorsa durum değişir, ya aileni ikna etmeye çalış ya da vazgeç. Ebeveynler bizim göremediğimiz şeyleri görüyor. Sonra buraya bir konu açarsın ailemin istemediği bir evlilik yaptım mutsuzum diye

Bunu bilmiyorum. Cikamiyorum isin icinden

Pofff. Ne zormus ya

• * Türkan Şoray (Sinema sanatçısı)

* Kibariye (Ses sanatçısı)

* Ebru Gündeş (Ses sanatçısı)

* Hüsnü Şenlendirici (Klarnetçi)

* Adnan Şenses (Ses sanatçısı)

* Sibel Can (Ses sanatçısı)

* Sibel Turnagöl (Oyuncuşarkıcı)

* Sadri Alışık (Sinema sanatçısı)

* Safiye Ayla (Ses sanatçısı)

* Muazzez Ersoy (Ses sanatçısı)

* Nalan Altınörs (Ses sanatçısı)

* Burhan Öcal (Ritim ustası)

* Kadri Şençalar (Sanatçı)

* Mustafa Kandıralı (Klarnetçi)

* Orhan Gencebay (Besteci ve ses sanatçısı)

* NİHAT ERİM: Anayasa Profesörü. 1971 yılında Kocaeli Milletvekili olarak girdiği Meclis'te hükümeti kurmakla görevlendirildi. Erim, 26 Mart 1971'de kurduğu hükümetin Başbakanı oldu. Türkiye'nin 12. Başbakan'ı olarak politika tarihine geçti.

* ATİLLA KARAOSMANOĞLU: Nihat Erim'in hükümetinde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. Karaosmanoğlu o sıralarda Dünya Bankası'nda Başkan Yardımcısı olarak çalışıyordu. Ekonomiyi düzeltmek için Türkiye'ye çağırılmıştı.

* LALE AYTAMAN: Türkiye'nin ilk kadın valisi. 1991'de Muğla Valiliği'ne atanmıştı.

* TURAN GÜNEŞ: Anayasa Profesörü. Ecevit Hükümeti'nde Dışişleri Bakanlığı yaptı.

* PROF. DR. HİKMEK ŞİMŞEK: Ünlü Orkestra şefi. (5 Şubat 2006'da öldü)

* SADİ SOMUNCUOĞLU: DSP-MHPANAP Koalisyon Hükümeti'nde Devlet Bakanlığı yaptı. MHP'li.

* PROF. DR. HURŞİT GÜNEŞ: 2005'te Deniz Baykal'a karşı CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı.
Simdi biz bu insanları sanatci yaptik, siyasetci yaptik, basbakan yaptik, akademisyen yaptik...
Koca mi yapamayacagiz?
Ayrica sizi tenzih ederek söylüyorum,
bu durum biraz komsu kizinin sevgilisinden hamile kalinca tukaka edilmesine benziyor.
50 tane sevgilisinden 50 kere hamile kalan sarkiciyi izleyip saksaklayan teyzeler, emmiler;komsu kizi sevgilisinden hamile kalinca kizi or.spu ilan ederler..

İyi düşün mesela ben evlenmeden önce yemekleri hep etli yerdim ama eşim yemeğin içinde kesinlikle et yemez resmen adam otobur bende kendimi ona uyum sağladım hergün 2 yemek çeşidi pişiremem genelde kadın uyum sağlar erkek sağlamaz o şıkları oku ona göre karar ver evlilik zor müesise
8 ayda bunlarin cogunu konustuk. Ama sormadiğim cok seyde varmis aslinda. Bizim birbirimizle asamayacağimiz cok sey yoktu. Ama 4×4 luk bir ciftte degildik

Cok sagolun kizlar. Bunlari hepsini dusunicem.

Köken farklı olabilir,bunun sıkıntı yaratacağını da aileniz düşünebilir ama o insanı az biraz tanıyarak.Oturup kalkmaları,size gelirkenki görgüleri hal hareketleri vs ile.

Sonuçta isterse aynı kökenden olsun,görgü ve kültürden yoksun insanlar da oldukça sıkıntılıdır.

Kişi ailesiyle akrabasıyla dip dibe yaşamayacaksa,aranızda belirli mesafe olabilecekse ve çocuk annesine vs gereğinden çok düşkün değilse bence abartmamak lazım.

Önemsiz bir konudur diyemem,ama görecelidir.Hoşgörü&anlayış&olgunluk varsa bireylerde,pek de ehemmiyeti olmasa gerek.

MAlesef oyle bir cevre hala var. Sevgilisinden hamile kalmak benim cevreme gore zaten cok uc. Sevgilisi olana dahi kotu gozle bakiliyor hala.

Tesekkur ederim. Cok buyutuldu ailem icinde. Benimde yapacak pek bi seyim kalmadi sanirim. Bu saatten sonra oturup dua edicem ki daha hayirli birisi ciksin ve ins. Sirf bu mevzu yuzunden ilerde pisman olmayim.

Benim de eşimle köken farkı var..Eşim karadenizli ben göçmenim..evlenirken kimse problem yapmadı,ama uyum sağlarken gerçekten çok zorlandım,hala daha zorlanıyorum-ki biz çok uç değiliz..
Ama Roman kültürüyle sizin ki arasında epeyyy fark vardır diye düşünüyorum.
bir de şu var kökeni Roman olup da şuan o kültürde yaşamıyorlarsa o kadar problem olmaz bence..
Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama rahmetli dedem babaannemin hep o kökenden olduğunu söylerdi,babaannemde şakayla karışık terslerdi..ama yaşayış olarak kimseden farkı yoktu babaannemin..
bu arada eğer babaannem o kökendense gerçekten,bende öyle oluyorum galiba

:) baba turk anne roman bizimkinde de. Oyleymis yani

cnm sen yapabilirim diyorsan aslında o kadar karşı gelmeleride ne diyim ya onlarında vardır bi bildikleri.herkesin kendi kökeni içinde aslında iyisi kötüsü vardır.hakkında hayırlısı inş.

Benim görümcem de evlenirken sorun olmuştu köken yüzünden, eşimin ailesi Karadeniz li, enişte bey Roman kökenli dendi, k.peder vermek istemedi, çok esmerdiler etraftan insanlar bunlar çingene falan diye k.pederin aklına girdiler hep. Onlar da anne tarafından öyle, o kültürü çok taşımıyorlar bildiğimiz Trakya insanı gibiler...

Görümcem çok ağladı, sonra k.peder eşime sordu, çocuk çok iyi bir insan ailesi de öyle, eşim seviyor kendisi anlaşacak izin ver dedi, k.peder razı oldu, 7 yıldır evliler mutlular. Görümcem ve eşinin kafa yapısı birbirine çok uydu, bence kökenden ziyade bu daha önemli...

Ilk 1 ayin sonunda tanistilar. Ondan sonra ise zaten o 7-8 ay cok zor gecti benim icinde. Bende cok agladim. Cok ugrastim kendi capimda. Ama olmadi yok diyorlar. Kpss ye haxirlaniyorum. Dedim ki ona "bak kazanirsam buyuk ihtimalle burasi olmaz, evlenip gidelim. Burda durmayalim. En azindan gorev suresi dolana kadar. Kabuletmedi. Cunku sorun yok ki onun ailesi icin, onlar istiyor beni. Ama gurultu patirti bizde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…