Evlilikte kütük değişikliği

Mery50

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2010
1.427
2.296
133
bir arkadaşım için soruyorum. Evlendiğinizde erkeğin soy ismini alıyorsunuz amenna buna sözümüz yok lakin birde erkeğin kütüğüne geçiyormuşsunuz? Yani atıyorum Kütüğünüzde 25 yıl İzmir Bornova yazıyor eşiniz diyelim Antalya Alanyalı sizin kimliğinizde de evlendiğiniz gün Antalya Alanya yazıyormuş Doğru mu bu?

Eğer doğru ise Bunu engellemek için mahkemeye mi başvurmak gerekir? Biz şok olduk bugün öğrenince...

Bu şok olunacak bir durum değil ki

Hiç mi annenizin kimliğini görmediniz

Bu yıllardır böyle davası mavası olmaz

Eskiden değiştiriliyordu ailecek yeni bir yere gelinebilirdi artık kanunen mümkün değil

Bu şok olunacak bir durum değil ki

Hiç mi annenizin kimliğini görmediniz

Bu yıllardır böyle davası mavası olmaz

Eskiden değiştiriliyordu ailecek yeni bir yere gelinebilirdi artık kanunen mümkün değil

Hepsi akraba aynı köylü olunca duymadık :)

Ben böyle saçmalık görmedim. Kırk yıl İzmirli ol sonra sadece evlendin diye kimliğinde antalyalı yazsın pessss

Evet değişiyor hala resmiyette lazım olunca önce kendiminkini yazar sonra değiştirip eşiminkini yazarım dalgınlığıma geliyor

Hepsi akraba aynı köylü olunca duymadık :)

Ben böyle saçmalık görmedim. Kırk yıl İzmirli ol sonra sadece evlendin diye kimliğindd antalyalı yazsın pessss

İşte eskiden hepsi aynı köylü olunca sıkıntı değilmiş de şimdilerde bu çok bilinen bir durum

70 lik Kv dem ve kp farklı yerli
Yine annemle babam da hiç bir sorun yaşanmadı benimki de 12 yıldır değişti hiç de sorun değil

Benim tercih etmediğim değiştiremeyeceğim bir şeyin önemi yok zira babamın memleketini yani önceki kütüğü de ben seçmedim ki

Soy ağacı listesinde babamlarda benim ismimin bile geçmemesinden dolayı baga bir bozulmuştum. Hala da öyle ben size 25 senemi verdim 1 gün de nasıl kütüğüm değişiyor diye trip atmışlığım bile var.
Bulan bilen varsa söylesin 7 göbek karadenizliyken miss gibi şimdi nereli olduğum belli değil aile ordan oraya göçmüş kavimler gibi
Takipteyim çok mersi şimdiden.

Eşi kütüğünü taşımadıkça derken? Biraz açar mısınız?
Nikah olinca kadinin kütüğü erkege gecer. Nikah sonrasi erkek kutugunu kadinin memleketine taşımAk istersr tasir. Ikisinindr kutuk kadinin yeri olur.

25 yil bunu ogrenmemis olmaniz da bence daha buyuk sok. Esinizin soyadini aliyorsunuz da kutuk degisince neden sorun oluyor ben anlayamadim

Ay cahil kalmışım demek ki ben... kütük ile soy isim bir değil, iki soy isim kullanacak arkadaşın ama kütük bambaşka bir konu

Ahaha günaydın. Benim annemin memleketi, babamın memleketi, benim doğum yerim ve şu an yaşadığımız şehir hepsi farklı. Evleneceğim, kütüğüm başka bir ile gidecek ve bunlardan da bambaşka bir şehirde yaşayacağım.

Ay cahil kalmışım demek ki ben... kütük ile soy isim bir değil, iki soy isim kullanacak arkadaşın ama kütük bambaşka bir konu

Estagfurullah oyle demek istemedim yani hic bi yerde karsilasmamaniz sasirtici. Iki soy isim kullanabilir ama sonuc olarak esinin Soy ismini aliyor. Ki birinin Soyadini almak demek onun SOYuna dahil olmak demek mantiken. Bu da direkt kutuge isaret etmiyor mu zaten. Yani mantik zaten bunu soyluyor. O yuzden sasilacak bisey goremedim.

Hiç gelinli kaynanalı yemek yapma programını izlemediniz galiba. Bu hafta izinliyim, bir bölüme baktım biraz. Oğlunuz eşinin soyadını almak istese diye konu açtılar. Kaynanaları bırak gelinlerin çoğu kadın eşinin soyadını almalı, gurur duyarım almaktan, kendi oğlum böyle gelse kızarım falan diyordu. Gelin kaynana ittifakı yaşandı. Kaldı ki kütük değişmiş:)
Sevimli geldi bu konuya bu kadar şok olmanız:)

Evet öyleymiş. Benim kutugum de hayatımda görmediğim bir yere gecti. Bir kere içinden geçtim ama yalan olmasın:)

Belki almayacağım soy ismini :) yani mantıken düşününce ben izmirliyim 20-30 yıl boyunca sonra bi evleniyorum antalyalı mı oluyorum? Böyle saçma, böyle absürd birşey olabilir mi? Kadın o zaman bir hiç oluyor bu zihniyette. Mahkeme kararı ile de engellenmiyormuş. Ne diyelim herkes kendi köylüsü ile evlensin o zaman hahah

Yani çocuk babanın kütüğündedir buna diyecek sözün yok ama var olan bir kütük bir memleket nasıl değişebilir bunu anlayamıyorum.

Birtek ben mi saçma buluyorum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…