Evet degisiyor. Esi kutugunu tasimadikca eski yerinde kalamaz malesef.
bir arkadaşım için soruyorum. Evlendiğinizde erkeğin soy ismini alıyorsunuz amenna buna sözümüz yok lakin birde erkeğin kütüğüne geçiyormuşsunuz? Yani atıyorum Kütüğünüzde 25 yıl İzmir Bornova yazıyor eşiniz diyelim Antalya Alanyalı sizin kimliğinizde de evlendiğiniz gün Antalya Alanya yazıyormuş Doğru mu bu?
Eğer doğru ise Bunu engellemek için mahkemeye mi başvurmak gerekir? Biz şok olduk bugün öğrenince...
Bu şok olunacak bir durum değil ki
Hiç mi annenizin kimliğini görmediniz
Bu yıllardır böyle davası mavası olmaz
Eskiden değiştiriliyordu ailecek yeni bir yere gelinebilirdi artık kanunen mümkün değil
Hepsi akraba aynı köylü olunca duymadık :)
Ben böyle saçmalık görmedim. Kırk yıl İzmirli ol sonra sadece evlendin diye kimliğindd antalyalı yazsın pessss
Nikah olinca kadinin kütüğü erkege gecer. Nikah sonrasi erkek kutugunu kadinin memleketine taşımAk istersr tasir. Ikisinindr kutuk kadinin yeri olur.Eşi kütüğünü taşımadıkça derken? Biraz açar mısınız?
25 yil bunu ogrenmemis olmaniz da bence daha buyuk sok. Esinizin soyadini aliyorsunuz da kutuk degisince neden sorun oluyor ben anlayamadim
Ay cahil kalmışım demek ki ben... kütük ile soy isim bir değil, iki soy isim kullanacak arkadaşın ama kütük bambaşka bir konu
Estagfurullah oyle demek istemedim yani hic bi yerde karsilasmamaniz sasirtici. Iki soy isim kullanabilir ama sonuc olarak esinin Soy ismini aliyor. Ki birinin Soyadini almak demek onun SOYuna dahil olmak demek mantiken. Bu da direkt kutuge isaret etmiyor mu zaten. Yani mantik zaten bunu soyluyor. O yuzden sasilacak bisey goremedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?