• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilikte maddi uyum

Benim gelirim, birakin esimi, ortalama bi calisanin gelirinin epey ustunde. Ailelerimiz ise hemen hemen denk gibi ama onunki bi tik daha varlikli diyebilirim. Ama bunun bize bi yansimasi yok. Gerek de yok.

Bizde bu durum hic sorun yaratmadi. Cunku kim ne kadar kazanmis diye dusunmedik hic, evimize ne kadar para girdi diye dusunduk hep. Esim beni ezmeye calismadi, bastirmaya calismadi. Ben de onu hic incitmedim, aklima bile gelmez. Birikimimiz onun hesabinda durur mesela. Benden habersiz buyuk bir harcama yapmaz, ben de yapmam. Ortaktir hersey.

Eger kendinizi kullanilmis hissedecekseniz, aklinizda soru isareti varsa hic bu yola girmeyin. Gonlunuz rahatsa, icinize sine sine para hesabi yapmadan hayat arkadasim diyebilecekseniz yolunuz acik olsun.

Benim bir arkadasim vardi evlendiler maddi destegi cok oldu kizin ailesinin ayrica babasi kiza ev verdi cocugun durumu kotuydu ama oda caliskandi yani yan gelip yatmadi

Bende iyi biri olduguna eminsen evim varsa benim evimde oturabiliriz kisiye gore degisir parayla karakter dogru orantili degil sonucta yeterki.adam ezilip komplekse girmesin ya da havalanmasin (hakikaten 3 kurus bazisini bozuyor) iste o.kotu....

Sizin şimdiden kafanızda acabalarınız olduğu için zaten sıkıntılı bir durum bence. Eğer siz bir sıkıntı yaratmayacaksanız bir de karşı tarafın düşüncelerini ölçmek lazım. Çünkü çoğu erkek kadının kendisinden maddi anlamda daha güçlü olmasından rahatsızlık duyar. İlk başlarda olmasa bile sonradan canını sıkabilir bu durum. Çevremde yaşanmış örnekler var. Başta erkek sorun etmiyor ancak evlilikten sonra kendini ezik hissedip agresif olabiliyor. Hiç olmadık bir konuda sinirlenebiliyor. O yüzden önce kendiniz iyi düşünün sonra da karşı tarafın tavırlarına bakın.

arkadaşlar merhaba. 35 yaşında ve hiç evlenmemiş biriyim. 10 bin tl maaşım evim ve arabam ve bir miktar param var. bir süredir görüştüğüm biri var. kısa bir süre sayılır. aynı yaştayız ve hiç evlilik yapmamış. fakat benim yarım kadar maaş alıyor. evi arabası ve parası yok. ailesinin de durumu yok. yaa sizce çok mu alakasız biri kafam karışık. bu şekilde evlenen var mı

olur canım neden olmasın. İşsiz olsa yada çok daha az alsa neyse ama bundan sonrası için ciddi düşüneceksin senin paran benim evim arabam muhabbeti olması yanlış. Her şey ortak, müşterek

Karsinizdaki kisinin karakteriyle ilgili. Bazen erkek kendini ezik hissedip kadini bastirmaya calisiyor. Evliliklerde asagilik kompleksi olan adamlar hayati dar edebiliyor. Bir de eger maas kartini vs verirsen sorun olabilir.

olur canım neden olmasın. İşsiz olsa yada çok daha az alsa neyse ama bundan sonrası için ciddi düşüneceksin senin paran benim evim arabam muhabbeti olması yanlış. Her şey ortak, müşterek
Kadın çalışıp birikim yaparken adam çarçur etmiş parasını ne yaptığı bile belli değil şimdi hazır arabaya mı konacak

evlilikte maddi durum denkliği çok ama çok önemli.
söylediğiniz kriterler aşk evliliğindeyse zaten hiç sorgulanmaz. ama siz mantık ya da görücü usülü düşündüğünüz için sorgulanmalı diye düşünüyorum. hiç yoktan bile ister istemez karşı tarafta istemsiz kompleks oluşucaktır, en ufak bir olayda patlama yaşanabilir vs vs. yani sorun olur diye düşünüyorum ben.

Adama niye birikim yapmamış bu yaşa kadar diyen olmuş da zaten okulu geç okuyup bitirmiş. Şimdi mühendisler nerdeyse asgari ücretten işe giriyorlar, yıllar geçtikçe artıyor maaşları. İstanbul gibi bir şehirde kazandığı da yaşamını idame ettirmeye gitmiştir, yeni yeni birikim yapabilecek duruma geliyordur, hiç aile desteği olmadan birikim yapmak kolay değil. Bence maaşından önce mesleği önemli, gelişmeye ilerlemeye açık bir mesleği var kendisi de gelişmeye açık mı. Bu gün 20 bin alır çalıştığı firma batar ortada kalır kariyeri sağlamsa, kendini geliştirebilmişse ertesi güne başka bir firmada iş bulur. Sanki vasıfsız işsiz güçsüz birinden bahsediyorsunuz.
gelinliği ben alıcam düğünü ben yapıcam diyorsunuz da bunları konuştunuz mu, belki kredi çeker. evlilikten bahsettiyse vardır onun da bir bildiği düşündüğü

Gelinliginizi ciceginizi yuzugu siz alicaksiniz.Dugunu siz yaapicaksiz,sizin evinizde oturulacak.Ben olsam art niyet arardim.35 yasina kadar bisey yapmamis olmasini anlarim benim esimde 35 yasina kadar iyi bir geliri olmasina ragmen cok birikim yapmamis yemis icmis gezmis ama evlenecegimiz zaman kredi cekip ev aldi ustune dusen herseyi de borc harcta olsa yerine getirdi.3 senedir borc oduyoruz. onemli olan caba gosterip gostermedigi.Birde maddi durumunuz hakkinda cok bilgi vermeyin once bir olcup bicin.

Birçok seyi siz yapmak zorunda kalacaksınız, bu şekilde karşınızdakine saygınız sevginiz devam edebilecekse hiç sorun yok.

Mesela ben kendimi biliyorum,bunu mutlaka sorun ederim. O yüzden hiç kalkışmam bu işlere.

Hayırlı olsun..:KK36:
5 bin gelir konusunda içiniz rahat mı?
Sorun değil sanırım artık..
değil ama çok yeni tabiki tanımak lazım. şimdi sadece dürüstlüğüyle ilgileniyorum. yani dürüst güvenilir biriyse gerisi sorun değil. ama kendimi kaptırdım bile. tabi 35 yaşındayım. ayaklarım da yere basıyor yani.yanlış biriyse de vazgeçmeyi bilirim elbet. ama içimden bir ses doğru kişi diyor. görsen yanından zor ayrıldım adamın.

Hayırlı olsun..:KK36:
5 bin gelir konusunda içiniz rahat mı?
Sorun değil sanırım artık..
ya çikolata evlenememe forumlarından birinde bana çok karamsar olduğumu söylemiştin. hatta bir kere dedin ki belki bu sene çıkar biri evlenirsin. yaa bildin mi yoksa

• Komik
Reactions: 000
değil ama çok yeni tabiki tanımak lazım. şimdi sadece dürüstlüğüyle ilgileniyorum. yani dürüst güvenilir biriyse gerisi sorun değil. ama kendimi kaptırdım bile. tabi 35 yaşındayım. ayaklarım da yere basıyor yani.yanlış biriyse de vazgeçmeyi bilirim elbet. ama içimden bir ses doğru kişi diyor. görsen yanından zor ayrıldım adamın.
Ateş bacayı sarmış. Bende 33um. Erkek arkadaşımı seviyorum.. aşık oldum..10 ay oldu. 30larda da aşık oluyorsun. Sana sadiksa guvenilirse çalışkansa yanında sürekli ona yakın olmak istiyorsan bu iş olmuştur.
Senin adına çok sevindim.Hoppa

ya çikolata evlenememe forumlarından birinde bana çok karamsar olduğumu söylemiştin. hatta bir kere dedin ki belki bu sene çıkar biri evlenirsin. yaa bildin mi yoksa
Alemsiniz..keske geleceği bilsem super olurdu:KK70:
Ben bu konularda kaderciyim. Nasipte varsa olur.
Bir de benimde erkek arkadaşım karşıma umutsuzken aman artık olmaz ne yapayım boşver demişken cıktı.
Beklentiyi kesince çıkıyor. Bu konuda çok örnek gördüm.
Seninki de öyle olur diye düşünmüştüm.

Bak oldu.. darisi ikimize de mutlu bir yuva inşallah..:KK28:

Ateş bacayı sarmış. Bende 33um. Erkek arkadaşımı seviyorum.. aşık oldum..10 ay oldu. 30larda da aşık oluyorsun. Sana sadiksa guvenilirse çalışkansa yanında sürekli ona yakın olmak istiyorsan bu iş olmuştur.
Senin adına çok sevindim.Hoppa

Alemsiniz..keske geleceği bilsem super olurdu:KK70:
Ben bu konularda kaderciyim. Nasipte varsa olur.
Bir de benimde erkek arkadaşım karşıma umutsuzken aman artık olmaz ne yapayım boşver demişken cıktı.
Beklentiyi kesince çıkıyor. Bu konuda çok örnek gördüm.
Seninki de öyle olur diye düşünmüştüm.

Bak oldu.. darisi ikimize de mutlu bir yuva inşallah..:KK28:
amin inşallah herkes için hayırlısı olur.

• Beğen
Reactions: 000
Back
X