yani şöyle söyliyim gelinliği yüzüğü bile ben alabilirim.
Eee nolmuş ki?
Ben eşimle evlenmeyi kabul ettiğimde bırakın sıfıra sıfırı, yaklaşık bir ev parası kadar borca batmış vaziyetteydi. Bir gün bile düşünmedim, çok şükür ödedik bitti. Gelinliğimi de ben aldım, kuaförü de ben ödedim, altınları da düğünün ertesi haftası bozdurdum.
Buralardaki yorumlara bakınca alemin salağı gibi görünüyor olabilirim ama bir gün bile pişman olmadım.
Bu arada benim eşim de mühendis. Dönem dönem işsiz de kaldı, çalıştığında benim ondan fazla kazandığım da oldu. Şimdi benim 3 katımı kazanıyor, içinden harçlığını ödemeleri ayırıp kalan maaşını komple bana transfer ediyor "sende dursun" diyerek. Para bir araçtır, maddi şeyler nasıl bu kadar araya girebiliyor ben anlamıyorum. Paraya rakamsal olarak bakıp "bizim" gelirimiz, "bizim" giderimiz diyemiyorsanız nasıl aile olunacak ben gerçekten anlamıyorum.
Bu arada, liseden birlikte mezun olduğum bir kız akademisyen olmuş annem bahsetti. Eh dedim bir zahmet. Lisans, yükseklisans, doktora aşamalarında tamamen ailesinin desteğiyle çalışmadan derslerine odaklandığını biliyordum. Ben ortadirek bir ailenin evladı olarak lisanstan itibaren yazları çalıştım, kardeşimin üniversite masraflarını karşıladım, atandım gittim ev düzdüm vs vs, eh ev alacak birikime sıra gelmedi. Araba alacağım parayı da eşimin borcuna gömdüm :) Yani kimsesi olmayan bir adamı kendinizle kıyaslamak çok adil gelmedi bana. Kendiniz söylüyorsunuz aile desteğini sapasağlam arkamdaydı diyerek.
Gözümün içine bakan, her daim el üstünde tutan, vicdanlı, merhametli, derdime sevincime ortak, anneme evlat, kardeşime abi, tabağındaki yemeğin en güzel lokmasını her zaman bana saklayan bir eşim var çok şükür. Olaya sizin gibi baksam ben de şu an boş bir odada dizi izliyor olurdum.
Evlenmeyin bu adamla, belli ki lafını edeceksiniz paranın pulun.
Ha şu da var, gerçekçi olalım sizin tüm kriterlerinize uyan bir aday şu saatten sonra zor. İmkansız değil ama boşluğa ok atmak yani resmen, iyi bir adamı bu sebeplerle eleyip sonra "evlenemiyorum" demek de bana samimi gelmiyor.
Hakkınızda hayırlısı.